Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα συμβατότητας φακών sigma σε Canon 760d


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας,

Έψαξα μηπως υπάρχει κάποιο αντίστοιχο θέμα στο forum αλλά δεν βρήκα κάτι. Ενδιαφέρομαι για αγορά του φακού Sigma 17-50 f2.8 για την Canon 760d. Το θέμα είναι πως διαβάζω σχετικά με προβλήματα συμβατότητας των φακών Sigma με τις πιο καινούριες dslr της Canon (όπως η 760d, 800d κλπ). Ο φακός λειτουργεί κανονικά μέσα απο το viewfinder αλλά όταν το γυρίσεις στο live view τότε η lcd οθόνη απλά νεκρώνει και δίχνει μάυρο. Στο σάιτ της Sigma είχαν αναφέρει για κάποιο firmware update και ότι έπρεπε να στείλεις τον φακό για να στο κάνουν αυτοί. Αυτή η είδηση και το πρόβλημα πρωτοεμφανίστηκε το 2015 (που βγηκε και η 760d). Πλέον στο sigma global vision δεν αναφέρουν για κάποιο update για αυτόν τον φακο...

Το ερώτημα μου είναι λοιπόν, αν έχει κάποιος αυτό το set up και αν του έχει παρουσιαστεί αυτό ή κάποιο άλλο πρόβλημα καθώς απο ότι έχω καταλάβει η Canon πειράζει συνεχώς τα adjustments της ωστέ να είναι αρκετά δύσκολη η αγορά 3rd party φακού και να πρέπει να αγοράσεις μονο τους δικούς της αν θες μια ομαλή λειτουργία.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειναι πολυ πιθανών να μην λειτουργεί, έχω το συγκεκριμένο πρόβλημα με εναν tamron 70-200. Αυτο συμβαίνει στα μοντέλα με touch af καθώς οι παλιοι φακοι δεν το υποστηρίζουν οποτε θέλουν firmware upgrade Και πρεπει να τον στείλεις. Άμα θες να εισαι future proof η θα πάς σε canon φακό ή θα επιλέξεις απο third party κατασκευαστές φακούς που υποστηρίζουν το dock ωστε να μπορείς να κανεις firmware update μόνος σου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 3/10/2018 στις 6:30 ΜΜ, al3xis είπε

Δε ξέρω αν βοηθάει, αλλά στη 750d ο συγκεκριμένος φακός που έχω λειτουργεί αψεγάδιαστα..

750d και 760d βγήκαν την ίδια περίοδο και έχουν και τον ίδιο επεξεργαστή αν δεν κάνω λάθος (digic 6). Όποτε ελπίζω στο ότι το πρόβλημα θα έχει διορθωθεί και οτι αφορούσε μόνο παλία serial numbers και πως δεν θα αντιμετοπίσω κάτι αντίστοιχο.

Όσο αφορά για πιο future proof, οι επιλογές είναι λίγες καθώς μετα η τιμή ξεφευγει αρκετά. Έαν τελικά υπάρξει κάποιο θέμα το update πως θα γίνει; Πρέπει οπωσδήποτε να στείλω τον φακό στην sigma ή μπορώ να τον παω στον Τσακναρίδη που είναι και επίσημος αντιπρόσωπος και να κάνουν το firmware update εκει; Ενδιαφέρομαι για καινούριο φακό όποτε θα έχει εγγυήση.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρώτα τον τσακναρίδη αν αναλαμβάνει το update. Στην δικιά μ περίπτωση με τον ταmron δεν το αναλάμβαναν εδώ και τον έστελναν έξω.

Δεν παίζει ρολο μόνο ο επεξεργαστής, το καλύτερο π έχεις να κάνεις ειναι να τον πάρεις απο Ελλάδα και να τον δοκιμάσεις πρώτα πριν τον αγοράσεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά έγινε η αγορά. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα! Το liveview δουλευει κανονικότατα.

Ισως ειναι η ιδέα μου βέβαια αλλά ο 50αρης 1.8 STM που έχω εστιάζει λίγο καλύτερα μέσω της lcd. Ίσως δεν είναι το φόρτε του ολο αυτό με το touch AF και το Tracking κλπ κλπ..

Στο viewfinder απο την αλλή (που αυτό χρησιμοποιώ κατα 99%) είναι όλα αψεγάδιαστα.


Γενικά πολύ ευχαριστημένος απο τον Sigma , ειδικά για τα λεφτά του. Έιχα δοκιμάσει τον αντίστοιχο Tamron 17-50 VR σε Nikon ενος φίλου και δεν με είχε εντυπωσιάσει καθόλου. Ο Sigma ειναι ξυράφι!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, panos247 είπε

Καλησπέρα,

Παιδιά βρήκα αυτή τη σελίδα που είναι πραγματικά καταπληκτική ιδέα και σελίδα για αγορές σε καλύτερες τιμές και απο skroutz (με την επιστροφή χρημάτων)!!!
Η σελίδα αυτή διαφημίζει μεγάλα καταστήματα απο τα οποία εισπράτει προμήθεια απο κάθε αγορά που κάνει κάποιος μέσω αυτής. Την προμήθεια αυτή την μοιράζεται μαζί σας επειδή κάνατε την αγορά, κάτι σαν cash back δηλαδή. Δείτε τα καταστήματα που συνεργάζεται..είναι πασίγνωστες μεγάλες αλυσίδες που έτσι και αλλιώς απο αυτά ψωνίζουμε όλοι μας. Πλέον μόνο απο εδώ αγοράζω. Προχθές αγόρασα ψηφιακή μηχανή canon m10 απο τα public μέσω της σελίδας αυτής και περιμένω να μου πιστώσουν το cash back! Οπότε στην ουσία την αγόρασα φθηνότερα! Κάντε εγγραφή στην σελίδα αξίζει https://goo.gl/hvf3ED . 

https://www.insomnia.gr/profile/504866-panos247/

Ο Πάνος γράφτηκε στο forum σήμερα μόνο και μόνο για να μας ενημερώσει γι' αυτή την π@π@ριά, ευχαριστούμε πολύ Πάνο!

https://www.google.gr/search?q=izocard+απάτη&source=lnt&tbs=ctr:countryGR&cr=countryGR&sa=X&ved=0ahUKEwiXxPHW6PTZAhVCG5oKHV8vA2MQpwUIHw&biw=1536&bih=597

Επεξ/σία από zacharis1955
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο συγκεκριμένος sigma ειναι παλιό μοντέλο, οπότε ειναι λογικό ο STM να ειναι καλύτερος σε απόδοση οσο αφορά το focus

Δοκίμασε τον βράδυ σε δύσκολες συνθήκες, εκει θα δεις τι ψάρια πιάνει στο focus

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως έχω ακούσει πολλούς που δεν "γουστάρουν" τους STM και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο. Ίσως επειδή η ροδέλα θέλει λιγο παραπάνω κίνηση για να αρχήσει να εστιάζει αλλά αυτό πιστεύω πως απλα κανει την ζωη πιο ευκολη οταν χρησιμοποιείς manual focus. Και μην ξεχνάμε πως είναι πραγματικά αθόρυβοι! Ο sigma απο την άλλη κανει αισθητή την παρουσία του με τον ήχο.

Πάντως δεν με πειράζει που θα κανει 2-3 δευτερόλεπτα παραπάνω να βρει το focus (οταν το βρει ειναι κρύσταλλο, βοηθάει υπερβολικά και ο σταθεροποιητής) αλλά το γεγονός πως άμα είναι επιλεγμένο το AF δεν μπορείς να στρίψεις το focus ring με έχει ψιλοτρελάνει. Βάλε βγάλε μεσα στην τσάντα, αμα ξεχνάς να το γυρνάς και στο M για σιγουρία πιστεύω πως θα γίνει το κακό και θα χαλάσει κανένας μότορας...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...