Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για φακό.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας, θα  ήθελα να κάνω μια ερώτηση... Έχω ένα φακό 14-42mm και η ερώτηση μου είναι τι φακό θα πρέπει να αγοράσω έτσι ώστε να αποθανατιζω αυτό βλέπω?  Αυτό που διαβάζω είναι ότι ο φακός με τον οποίο βλέπεις αυτό που βλέπεις και με το μάτι είναι ο 50 mm σε full frame οπότε σε εμένα που έχω m4/3 με crop 2 προφανώς μιλάω για φακό 25 mm σωστά ?  Γιατί όμως όταν ρυθμιζώ τον δικό μου στα 25 mm τα βλέπω ζουμαρισμενα? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μην συγχεεις την περιφεριακή σου οραση που ειναι πληροφοριες που βλεπει μεν αλλα δεν επεξεργαζεται ο εγκεφαλός μας με την πραγματική εικονα που τελικά βλέπεις σωστα.

Σε καθε περιπτωση εαν για οποιονδηποτε λογω θελεις πιο ευρυγωνιο φακο, απλα βρισκεις εναν που να καλυπτει τις αναγκες σου. Ειναι προσωπική αποφαση το τι χρειαζεσαι για να αποθανατισεις αυτο που εσυ θελεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η διαγώνιος του φιλμ ή full frame είναι κάπου στα 43 χιλιοστά εκεί είναι αυτό που βλέπεις αλλά έχουμε συνηθίσει στρογγυλεμένες τιμές για ευκολία παράθεσης αντίληψης και για λόγους προοπτικής (αλλάζουν οι αντιληπτές αποστάσεις) no big deal at any case.

Παλιότερα έβγαιναν φακοί στα 40+ χιλιοστά βλέπε Carl Zeiss σχετικά για FF ασφαλώς.

Στα 25mm  για m4/3 διπλασιάζεται και το διάφραγμα με το crop factor επίσης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνήθως λένε τα 40mm άρα 20 για εσένα. Κρατά και τα δυο μάτια ανοικτά και ζούμαρε να δεις ποτε ταυτίζεται αυτό που βλέπεις με αυτό που σου δείχνει το σκόπευτρο. Αλλά παίζει ρόλο και μεγέθυνση του σκοπεύτρου που συνήθως είναι κάτω του 1.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...