firstroad Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Καλησπέρα, μπαίνω στο θέμα, η κοπέλα μου μου πήρε ένα xiaomi redmi note 5a prime πριν 3 μήνες και πρόσφατα έπεσε και έσπασε το τζαμάκι καθώς δεν είχε τίποτα από θέμα προστασίας(tempered glass,θήκη), η οθόνη και η αφή ήταν κομπλέ, θέλωντας λοιπόν να το φτιάξω όσο πιο άμεσα γίνεται για να μην το δει και στεναχωρηθεί παρήγγειλα οθόνη για να έρθει σε 3 μέρες και μη έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό μου την πήγα σε ένα ντόπιο μάστορα νεαρό γενικά αλλά με αρκετή εμπειρία στην αλλαγή οθονών. Δεν την άνοιξα καν, του την έδωσα όπως ήταν και έφυγα, την επόμενη μέρα ήταν έτοιμο αλλά όταν πήγα μου είπε ότι συνήθως οι οθόνες έρχονται με κόλλα/ταινία (δεν είμαι σίγουρος) ή έρχονται μαζί με το πλαίσιο οπότε απλά μεταφέρεις πλακέτα και λοιπά στο καινούριο όμως αυτή που του έδωσα δεν είχε τίποτα από τα δύο οπότε έβαλε δικιά του. Μου είπε επίσης ότι δεν μπορεί να βάλει κόλλα (υγρή μάλλον) καθώς η οθόνη είναι ακρυλική και θα λευκάνει. Το θέμα μου είναι πως η οθόνη δεν έχει κολλήσει καλά και εξέχει κατά 1-1.5 χιλιοστό και η επιλογή να βάλω κόλλα με το φόβο να γίνει λευκή η οθόνη δεν μου αρέσει οπότε έχει κάποιος καμία ιδέα να προτείνει για το τι γίνεται από εδώ και πέρα; Στη φωτογραφία φαίνεται πως είναι κανονικά (πάνω) και πως άμα την πιέσω, όπως πριν (κάτω). Κάθε γνώμη ή γνώση είναι ευπρόσδεκτη. Συγγνώμη για την ποιότητα (δεν έχω άλλη κάμερα).
mpentenis Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Κόλλα μπορείς να βάλεις (εχω δεί lenovo εργοστασιακό με κόλλα!) αλλά οχι logo! Αυτή οντως θα το ασπρίσει. Εναλλακτικά, μπορείς να πάρεις αυτοκόλλητα σε οτι πλάτος θες και να το κολλήσεις. Γενικά,οι οθόνες έρχονται με καποια και όχι με όλα τα αυτοκόλλητα που χρειάζονται, πχ προσφατα αλλαξα σε Α5-2016 οθόνη, είχε τα 2 μεγάλα αυτοκόλλητα (πάνω και κάτω πλευρά) αλλά δεν είχε τα μικρά που πιάνουν στις γωνίες και τις πλευρές.
kormos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 2 ώρες πριν, firstroad είπε Καλησπέρα, μπαίνω στο θέμα, η κοπέλα μου μου πήρε ένα xiaomi redmi note 5a prime πριν 3 μήνες και πρόσφατα έπεσε και έσπασε το τζαμάκι καθώς δεν είχε τίποτα από θέμα προστασίας(tempered glass,θήκη), η οθόνη και η αφή ήταν κομπλέ, θέλωντας λοιπόν να το φτιάξω όσο πιο άμεσα γίνεται για να μην το δει και στεναχωρηθεί παρήγγειλα οθόνη για να έρθει σε 3 μέρες και μη έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό μου την πήγα σε ένα ντόπιο μάστορα νεαρό γενικά αλλά με αρκετή εμπειρία στην αλλαγή οθονών. Δεν την άνοιξα καν, του την έδωσα όπως ήταν και έφυγα, την επόμενη μέρα ήταν έτοιμο αλλά όταν πήγα μου είπε ότι συνήθως οι οθόνες έρχονται με κόλλα/ταινία (δεν είμαι σίγουρος) ή έρχονται μαζί με το πλαίσιο οπότε απλά μεταφέρεις πλακέτα και λοιπά στο καινούριο όμως αυτή που του έδωσα δεν είχε τίποτα από τα δύο οπότε έβαλε δικιά του. Μου είπε επίσης ότι δεν μπορεί να βάλει κόλλα (υγρή μάλλον) καθώς η οθόνη είναι ακρυλική και θα λευκάνει. Το θέμα μου είναι πως η οθόνη δεν έχει κολλήσει καλά και εξέχει κατά 1-1.5 χιλιοστό και η επιλογή να βάλω κόλλα με το φόβο να γίνει λευκή η οθόνη δεν μου αρέσει οπότε έχει κάποιος καμία ιδέα να προτείνει για το τι γίνεται από εδώ και πέρα; Στη φωτογραφία φαίνεται πως είναι κανονικά (πάνω) και πως άμα την πιέσω, όπως πριν (κάτω). Κάθε γνώμη ή γνώση είναι ευπρόσδεκτη. Συγγνώμη για την ποιότητα (δεν έχω άλλη κάμερα). Ο "τεχνικός" που το ανέλαβε απ ότι αντιλαμβάνομαι μόνο τεχνικός δεν μπορεί να τον αποκαλέι κάποιος... Η "καραμέλα" έτοιμη, επειδή δεν είχε ταινία η οθόνη θα "έμπαινε μέσα" οικονομικά να σου βάλει; Μην ακούσω την έκφραση δεν είχε γιατί αν δεν είχε ή τσαγκάρης θα ήταν ή μόδιστρος... Μην μπεις στη διαδικασία (υγρής) κόλλας, εκτός αν πλέον δεν σε απασχολεί το να "ξεράσει" και να γίνει σαν να έχει φυσαλίδες... Δική μου πρόταση πλέον, μέσα σε μια θήκη να το καλύψει όσο είναι εφικτό εναλλακτικά να ανοιχτεί πάλι και να μπει ταινία. ...τα λάθη πληρώνονται!
tsilitheo1 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Σου εβαλε "διπλης οψης" και μαλιστα απο τις "χοντρες".. Ολα τα αλλα ,δικαιολογιες
firstroad Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 6 ώρες πριν, tsilitheo1 είπε Σου εβαλε "διπλης οψης" και μαλιστα απο τις "χοντρες".. Ολα τα αλλα ,δικαιολογιες Τώρα τι;
kormos Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 13 ώρες πριν, tsilitheo1 είπε Σου εβαλε "διπλης οψης" και μαλιστα απο τις "χοντρες".. Ολα τα αλλα ,δικαιολογιες ήσουν παρόν στην τοποθέτηση ή είσαι ο "τεχνικός" ;
tsilitheo1 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 19 λεπτά πριν, kormos είπε ήσουν παρόν στην τοποθέτηση ή είσαι ο "τεχνικός" ; Ουτε ημουν παρων,ουτε ημουν ο τεχνικος. Αλλωστε,σε αυτην την περιπτωση,θα εγραφα"σου εβαλα ταινια διπλης". Απλα,εχω κανει και εγω αυτην την πατατα καποτε https://www.skroutz.gr/c/961/spare-parts.html?keyphrase=κολλα+loca
kormos Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 3 λεπτά πριν, tsilitheo1 είπε Ουτε ημουν παρων,ουτε ημουν ο τεχνικος. Αλλωστε,σε αυτην την περιπτωση,θα εγραφα"σου εβαλα ταινια διπλης". Απλα,εχω κανει και εγω αυτην την πατατα καποτε Αν έχεις καταλάβει καλά την απορία του είναι πως θα δώσει τώρα λύση στο πρόβλημα...
tsilitheo1 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 2 λεπτά πριν, kormos είπε Αν έχεις καταλάβει καλά την απορία του είναι πως θα δώσει τώρα λύση στο πρόβλημα... Εχω βαλει λινκ πιο πανω...
firstroad Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 27 λεπτά πριν, tsilitheo1 είπε Ουτε ημουν παρων,ουτε ημουν ο τεχνικος. Αλλωστε,σε αυτην την περιπτωση,θα εγραφα"σου εβαλα ταινια διπλης". Απλα,εχω κανει και εγω αυτην την πατατα καποτε https://www.skroutz.gr/c/961/spare-parts.html?keyphrase=κολλα+loca Ποοοο 20αρικο; Καλύτερα να το έπαιρνε καινούριο, το έλεγα εγώ Παιδιά ευχαριστώ πολύ.
tsilitheo1 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 12 λεπτά πριν, firstroad είπε Ποοοο 20αρικο; Καλύτερα να το έπαιρνε καινούριο, το έλεγα εγώ Παιδιά ευχαριστώ πολύ. Το 20αρικο δεν ειναι για μια οθονη μονο. Η ποσοτητα ειναι ελαχιστη
kormos Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η έκφραση (πολλοί μου το έχουν πει) "Ελα μωρέ μπήκα στο YouTube και είδα πως αλλάζει, εύκολο είναι." "Έψαξα στο BestPrice και την βρήκα ποιό φθηνά." Απάντηση για τα παραπάνω είναι πως είμαι πρόθυμος να "δανεισω" τα εργαλεία μου να το φτιάξεις. Επί του παρόντος και πάλι, καλό είναι να απευθύνεστε σε εξωτερικά σέρβις που έχουν γνώση της επισκευής ακόμα και αν αυτό κοστίσει έστω και 10-20€ παραπάνω. Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2018 από kormos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα