Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το pc μου εδώ και μήνες και δεν μπορώ να βρω λύση. Όπως λέει και ο τίτλος έχω random power loss στο pc μου. Τις περισσότερες φορές γίνεται όταν κλικάρω κάποιο link στον Chrome, όταν προχωράω κάποιο βίντεο στο Youtube με το ποντίκι και 2-3 φορές σε game. Το θέμα είναι ότι δεν γίνεται πάντα, αλλά τυχαία και είναι πάρα πολύ ενοχλητικό. Με ένα γρήγορο search στο Google, οι περισσότεροι έλεγαν ότι είναι τροφοδοτικό. Το άλλαξα, αλλά πάλι εξακολουθεί να το κάνει. Any ideas? Υποπτεύομαι ότι είναι μητρική αλλά θέλω να είμαι σίγουρος... :unsure:

Specs:

POWER: EVGA 500B Bronze

CPU: AMD ATHLON II X4 750K

MOBO: ASUS A88XM-A 

RAM: RAM CRUCIAL 8GB

GPU: GIGABYTE GEFORCE GTX750 2GB

DISKS: SSD HYPERX 120GB, HDD 1TB

Διευκρινίσεις: 

1) Όπως είπα παραπάνω, άλλαξα τροφοδοτικό αλλά δεν έκανε κάτι.

2) Δεν έχω overclocks.

3) Έκανα φορματ, αλλά τίποτα

4) Έχω αλλάξει τις RAM (2x4GB) θέσεις πάνω στη μητρική, τις δοκίμασα και μια-μια. 

5) Άλλαξα πρίζα το pc, τα ίδια. 

Επεξ/σία από steliosshady
Δημοσ.

Καθάρισε το κουτί σου (ειδικά τα heatsinks CPU+GPU) και έλεγξε τη θερμοκρασία των CPU - GPU.

Αν θες τρέξε το memtest αν και έχεις αλλάξει μνήμες.

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, klimac είπε

Καθάρισε το κουτί σου (ειδικά τα heatsinks CPU+GPU) και έλεγξε τη θερμοκρασία των CPU - GPU.

Αν θες τρέξε το memtest αν και έχεις αλλάξει μνήμες.

Ξέχασα να το αναφέρω, αλλά το έκανα και αυτό. Καθάρισα και τα 2 heatsinks με blower. Θα άλλαζα και πάστα στον cpu, άλλα δεν είχα εύκαιρη. Παρόλα αυτά δεν είχα ποτέ θέμα με θερμοκρασίες. Σε κανονικά επίπεδα όλα. Έτρεξα μέχρι και stress test (CPU και GPU) sto AIDA64 για καμιά ώρα όλα normal.

Επισκέπτης
Δημοσ.
4 ώρες πριν, stoxos είπε

Άλλαξε drivers στην κάρτα γραφικων και ενημέρωσε τους codecs είχα το ίδιο πρόβλημα και έφτιαξε έτσι

Να βάλω παλιούς ή καινούριους? Γιατί με καινούριους που δοκίμασα δεν άλλαξε κάτι. 

Δημοσ.

Αν δεν ειναι μεγαλο προβλημα,δοκιμασε με μια μνημη καθε φορα,για λιγες μερες,αν κολλησει βαζεις μονη της την αλλη.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 3/12/2018 στις 1:59 ΜΜ, countass είπε

Αν δεν ειναι μεγαλο προβλημα,δοκιμασε με μια μνημη καθε φορα,για λιγες μερες,αν κολλησει βαζεις μονη της την αλλη.

αυτό ακριβώς έκανα. Ξεκίνησα με μια μνήμη, μου έσβησε. Δοκίμασα και με την δεύτερη και πάλι έσβησε. Ακόμα και όταν τις άλλαξα θέσεις. 

Στις 3/12/2018 στις 3:12 ΜΜ, benign είπε

Απο αυτα που γραφεις ,δειχνει να φταιει η μητρικη σου.Εχει εγγυηση ακομη?

και εγώ εκεί κατέληξα αλλά δεν είμαι σίγουρος. Η εγγύηση πρέπει να έληξε. Το pc είναι custom made από e-shop.gr αγορασμένο στις 11/10/14. Δύο χρόνια δεν δίνει εγγύηση το e-shop?

Δημοσ.

Ε η μητρική δεν εχει εγγυηση πλεον.σαν τελευταιο δοκίμασε και καμια αλλη καρτα γραφικων,η αυτη που εχεις σε αλλο pc.μετα δε νομιζω πως μενει κατι εκτος μητρικης.

Δημοσ.

αν δεν ειναι θερμοκρασια και τροφοδοτικο τοτε οπως λες, τοτε ειναι η μητρικη. δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο

Δημοσ.

Δοκίμασε σε ασφαλή λειτουργία να το δουλέψεις να δεις αν σβήνει,  όπως είπαν και οι χρήστες παραπάνω μάλλον είναι η μητρική, να δεις αν έχει σκασμένους πυκνωτές, αν έχει αντικατέστησέ τους, δεν αποκλείεται όμως και ο επεξεργαστής, για αρχή βγάλε και ξαναβάλε με νέα πάστα τον επεξεργαστή.Επίσης χρησιμοποίησε άλλο ποντίκι κι άλλο πληκτρολόγιο για δοκιμή μήπως φταίει κάτι από αυτά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...