Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πηρα χτες εναν patriot singe 240gb και οι ταχυτητες που βγαζει το benchmark ειναι αυτες

as-ssd-bench Patriot Singe 9.3.2018 6-38-27 πμ.png

το random read/write δεν ειναι χαμηλο?

Επεξ/σία από gaius germanicus
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, gaius germanicus είπε

πηρα χτες εναν patriot singe 240gb και οι ταχυτητες που βγαζει το benchmark ειναι αυτες

as-ssd-bench Patriot Singe 9.3.2018 6-38-27 πμ.png

το random read/write δεν ειναι χαμηλο?

οντως εισαι χαμηλα απο νουμερα σε απευθειας συγκριση με μενα 

δεν ξερω ομως  ποιον patriot εχεις  εγω εχω τον patriot blast  240 με 100 γιγα γεματο   αλλα παιζω σε ιντελ controler

τωρα  ψαξτο  μηπως εχει βγαλει  η amd νεους drivers  για sata  η  καλυτερα  δοκιμασε με τους sata drivers των windows μηπως αλλαξει κατι

gdfxcdf.JPG

Επεξ/σία από ultraex2003
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, gaius germanicus είπε

εχω τον singe https://www.skroutz.gr/s/12470582/Patriot-Singe-240GB.html

δεν εχω αλλαξει τον sata controler απο IDE σε ACPI γιατι το bios του λαπτοπ που εχω (hp g5 255) δεν εχει επιλογη για αλλαγη.

drivers για sata κατεβαζω απο το σαιτ της hp?

πιθανον  να φταiει οτι εισαι σε ide και οχι σε anci mode  

σατα  drivers η απο hp η  κατευθειαν  απο amd  αναλογα τι chip φορας

Δημοσ.

δεν καταφερα να βρω drivers καινουργιους,εχω εναν a7310 για τον οποιο η amd δεν εχει chipset drivers.

μου κανει εντυπωση παντως που τα νουμερα του benchmark δεν τα πιανω οταν κανω αντιγραφες/μετακινησεις δεδομενων οι οποιες τις περισοτερες φορες ειναι απελπιστικα αργες.

Δημοσ.

Δεν είναι ίδιοι. Ο Blast έχει πολύ καλύτερα read iops κάτι που φαίνεται και στα νούμερα στα 4k. Γενικά τα iops του Singe είναι χαμηλά. Αν βάλεις στην εξίσωση το ide που σε κόβει σίγουρα συν τους drivers που φαίνονται κάπως λογικά τα νούμερα.

Όπως σωστά ειπώθηκε απεγκατέστησε τους amdsata drivers και άφησε αυτούς των windows.

Δημοσ.

Από το device manager στο ide ata/atapi controllers κάνε uninstall τους amd sata drivers. Κάνε επανεκκίνηση και τα wiindows θα βάλουν τους default drivers.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, gaius germanicus είπε

το εκανα αλλα οταν ξαναμπηκα στα windows ειχε εγκατεστημενους παλι τους amd drivers.

1ον) στην ερωτηση σου  AHCI  mod εννοεις οχι acpi 

μπαινεις στο βιος  και βαζεις μεσα στο σατα το AHCI σαν επιλογη

ide_to_ahci_no_reinstall_01.png

και μετα κανεις  πχ  την εγκατασταση στα win  7 

sos εδω διοτι εαν εχει γινει εγκατασταση σε ide mod μετα αλλαξει σε AHCI υπαρχει περιπτωση να μη μποuταρει μου εχει τυχει εβγαζε μπλε οθονη μετα αλλαγη

αλλα  βεβαια μπορει να γινει και  μετα  η αλλαγη  σε AHCI  χωρις θεμα εαν εχεις κανει εγκατασταση σε ide mod

https://winaero.com/blog/switch-from-ide-to-achi-after-installing-windows-7-or-windows-8/

2o)περιεργο αυτο !!!!!!!  κοιταξε μεσα στις απεγκαταστησεις προγραματων εαν υπαρχει  μεσα ο  amd  sata driver καντον απεγκατασταση και απο κει

Επεξ/σία από ultraex2003
Δημοσ.

γυρισμένο ειναι ήδη σε sata (achi), το καταλαβαινεις απο το amdsata που σου γράφει το as-ssd αλλιως θα σου βγaζε amdIDE αν θυμάμαι καλα.

Αυτή τη στιγμή έχει περασμένο τον driver της amd. Aν θες να γυρίσεις σε αυτόν της microsoft πρεπει απο το device manager να κάνεις unistall και delete driver αλλιώς οπως παρατήρησες και συ μετά απο κάθε ρεσταρτ θα σου ξαναεγκαθιστά αυτόν της amd.

Δεν νομίζω πάντως ότι θα δεις διαφορα

Δημοσ.
10 ώρες πριν, gaius germanicus είπε

το εκανα αλλα οταν ξαναμπηκα στα windows ειχε εγκατεστημενους παλι τους amd drivers.

Πριν πατήσεις uninstall τσέκαρες την επιλογή delete the driver...  ?

Δημοσ.

Βγάλε screenshot από το device manager στο ide ata/atapi controllers καθώς και φωτό από το BIOS που βλέπεις το iDE μπας και βγει κάποια άκρη. Δυστυχώς σε τέτοιες περιπτώσεις αν δεν έχεις μπροστά σου το μηχάνημα δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα απομακρυσμένα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...