Suzumebachi Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 12 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Είναι κβαντοαστεία και απορροφούν ενέργεια από το περιβάλλον Παιδια ηρεμα, πριν ενας φιλος μας θυμισε οτι ειμαστε στο insomnia και οχι στο mamades.gr. Κρυα αστεια ΤΕΛΟΣ ! Τωρα ,αυτο που ειμαστε στο insomnia και γραφουμε μερα αντι για βραδυ....τεσπα.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Εν τω μεταξύ, ένας απάντησε σοβαρά σε αυτο το thread και παίζει να το μετάνιωσε
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, orgixmh είπε Η δημιουργία συνείδησης στις μηχανές είναι τόσο μακριά όσο είναι και η αποικία σε άλλο γαλαξία, κάποτε ίσως γίνει αλλά το πρώτο βήμα για να γίνει είναι να καταλάβουμε πως δημιουργείται η συνείδηση στους βιολογικούς οργανισμούς και στην συνέχεια να προσπαθήσουμε να το αντιγράψουμε σε μηχανή. Προς το παρόν ο στόχος είναι η τεχνητή νοημοσύνη για επίλυση σύνθετων προβλημάτων και λήψη σωστών αποφάσεων σε σενάρια που δεν προγραμματίστηκαν λαμβάνοντας την απόφαση συγκρίνοντας δεδομένα που θα παρέχονται από δίκτυα 'η και αισθητήρες. (πίστεψε με μπορεί να ακούγεται ανθρώπινη ιδιότητα αλλά δεν είναι, το κάνουν ακόμα και τα φυτά και δεν έχει καμία μα καμία σχέση με την συνείδηση) Ο κβαντικός υπολογιστής δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα κοινό υπολογιστή (από άποψη γενικής λειτουργίας, μηχανικά είναι σχεδόν μέρα με νύχτα) με την κύρια διαφορά ότι αντί για bit (0, 1) έχουμε τα λεγόμενα qbit (Quantum bits - κβαντικά bit). H διαφορά ανάμεσα στα bit και στα qbit είναι η εξής, τo bit έχει 2 states, 0 και 1 αντίθετα τα qbit εκμεταλλεύονται του κανόνες της κβαντικής φυσικής και συγκεκριμένα την κβαντική υπέρθεση (google it είναι δύσκολο να το εξηγήσω με ακρίβεια μιας και φτάνει τα όρια της τρέλας), Βάση της κβαντικής υπέρθεσης ένα qbit μπορεί να έχει 2 state όπως το bit αλλά στην περίπτωση του qbit τα state αυτά δεν είναι 0 και 1 αλλά spin down και spin up γιατί η αναφορά πλέον γίνεται σε ηλεκτρόνια και όχι σε μέτρηση του ρεύματος όπως στου κοινούς Η/Υ, η κβαντική φυσική λοιπόν μας λέει ότι ένα ηλεκτρόνιο μπορεί να είναι είτε σε spin down είτε σε spin up αλλά στην φάση που εμείς δεν το μετράμε-παρατηρούμε (ακόμα και η παρατήρηση αλλάζει τα δεδομένα wtf) μπορεί να είναι και τα δύο ταυτόχρονα (κβαντική υπέρθεση). Έτσι λοιπόν σε ένα κοινό υπολογιστή με 2 bit μπορώ να έχω μέχρι και 4 διαφορετικές τιμές 00, 01, 10, 11 ενώ με 2 qbit μπορώ να έχω 4 bit πληροφορία 0000, 0001, 0010, 0100, 1000, 0011, 0110, 1010, 0101, 0110, 1100, 1000, 1001, 0111, 1110 ,1111 -> 16 τιμές. O υπολογισμός γίνετε ως εξής, με n qbits μπορούμε να πάρουμε 2n bits άρα 2qbits = 4bits, 3qbits = 8bits και όπως καταλαβαίνεις όσο τα qbit ανεβαίνουν τόσο τα bit υπερ πολλαπλασιάζονται λόγο της υπέρθεσης με αποτέλεσμα 10 μόνο qbits να είναι ικανά να παρέχουν 210 (1024 bit πληροφορίας) Φυσικά οι παραπάνω υπολογισμοί είναι εφικτοί μόνο σε κβαντικά προβλήματα και μόνο στην περίπτωση που ο αλγόριθμος έχει σχεδιαστεί για το συγκεκριμένο σύστημα με αποτέλεσμα οι κβαντικοί υπολογιστές να είναι ταχύτατοι σε κάποιες εργασίες και όχι σε όλες. Έτσι οι κβαντικοί υπολογιστές δεν ήρθαν για να αντικαταστήσουν του συμβατικούς αλλά για κάνουν υπολογισμούς σε συγκεκριμένα προβλήματα όπου ο συμβατικός είναι αργός, στην πραγματικότητα ακόμα και ένας συμβατικός μπορεί να κάνει κβαντικούς υπολογισμούς. Το ξέρω ότι μπορεί να έκαψα κεφάλια αλλά πραγματικά η κβαντική φυσική είναι αρκετά περίεργη για τον ανθρώπινο νου αφού περιγράφει τον υποατομικό κόσμο και όχι τον κόσμο που εμείς βλέπουμε. Θα διαφωνήσω στη πρωτη παραγραφο. Ετσι οπως ανακατασκευάζεται το ΑΙ απο μονο του συνεχεια, στο τελος ο δημιουργός του δεν εχει ιδεα πως λειτουργεί. Αρα δεν χρειάζεται να κατανοησουμε πληρως τη συνείδηση, αρκει να ημαστε στη σωστη κατεύθυνση Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2018 από Επισκέπτης
Abudi Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 4 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε Θα διαφωνήσω στη πρωτη παραγραφο. Ετσι οπως ανακατασκευάζεται το ΑΙ απο μονο του συνεχεια, στο τελος ο δημιουργός του δεν εχει ιδεα πως λειτουργεί. Αρα δεν χρειάζεται να κατανοησουμε πληρως τη συνείδηση, αρκει να ημαστε στη σωστη κατεύθυνση Δεν γνωρίζω αλλά δεν νομίζω. Αυτή τη στιγμή οι "AI" αλγόριθμοι αυτό που κάνουν είναι να μαθαίνουν να αναγνωρίζουν την βέλτιστη επιλογή βάσει όμως κριτηρίων που εμείς τους δίνουμε. Το τελικό ζητούμενο είναι να έχει 100% επιτυχία στο να επιλέγει το σωστό. 100% επιτυχία στο να βρίσκει ποιά φωτογραφία δείχνει έναν σκύλο πχ. Νομίζω σε αυτή τη φάση βρίσκεται το "AI" σήμερα, αν και μπορεί να είμαι και αρκετά εκτός.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 8 λεπτά πριν, Abudi είπε Δεν γνωρίζω αλλά δεν νομίζω. Αυτή τη στιγμή οι "AI" αλγόριθμοι αυτό που κάνουν είναι να μαθαίνουν να αναγνωρίζουν την βέλτιστη επιλογή βάσει όμως κριτηρίων που εμείς τους δίνουμε. Το τελικό ζητούμενο είναι να έχει 100% επιτυχία στο να επιλέγει το σωστό. 100% επιτυχία στο να βρίσκει ποιά φωτογραφία δείχνει έναν σκύλο πχ. Νομίζω σε αυτή τη φάση βρίσκεται το "AI" σήμερα, αν και μπορεί να είμαι και αρκετά εκτός. Περιπου ναι, απλα χωριζεται σε μερη/διαδικασίες. Το ενα ειναι υπευθυνο να ελεγχει αυτο που λες εκατομμύρια φορες και να κραταει τα καλύτερα αποτελέσματα, το αλλο κανει διαφορες τυχαιες μετατροπες στα "συστηματα" που εβγαλαν αυτα τα αποτελεσματα.
gemini1977 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 23 ώρες πριν, nekio είπε But Can It Run Crysis ? 23 ώρες πριν, nekio είπε But Can It Run Crysis ? yeahhh!!!
liakjim Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Στις 3/8/2018 στις 9:09 ΜΜ, kronos73 είπε Θα τρέχει καλά τον ναρκαλιευτή ή να περιμένω κάτι πιο δυνατό; fixed 1
TsoliasGR Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Φυσικά θα έχουνε bugs.Όλα έχουνε Bugs.Tα bugs τα αφήνουν οι ίδιοι οι κατασκευαστές για δικούς τους λόγους (βλέπε ελένχου πχ).Απλά δεν ειναι επεξεργαστές που θα τους δεις να κυκλοφορούνε ευρέως στην αγορά πριν γίνει τρόπος μετακίνησης η τηλεμεταφορά.Και φυσικά όχι στην μορφή που κυριαρχεί σημερα ε?Τότε που εμείς θα είμαστε αστρική σκόνη και qbits προφανώς και δεν θα υπάρχει στο γραφείοκαθε πιτσιρικά ένα πυργάκι με μια μητρική και το λοιπό υλισμικό να βαζεις/βγάζεις και να κάνεις ότι γουστάρεις.Πιο πιθανό είναι να έχεις ένα ρολόι η γυαλιά και να βλέπεις τα πάντα απο εκεί να μην πώ για ηλεκτρονικά εμφυτεύματα...Η τεχνολογία των qcpu σε διαστημόπλοια θα χρησιμοποιηθεί τύπου babylon 5,startrek,starwars,atlantis κτλπ.Εκτός και έχεις ονείρωξη με τέτοιο cpu να παίζεις moba τυπου lol και να βλέπεις την ντούβλη σε 4D...
orgixmh Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 20 ώρες πριν, Lezantas26 είπε Θα διαφωνήσω στη πρωτη παραγραφο. Ετσι οπως ανακατασκευάζεται το ΑΙ απο μονο του συνεχεια, στο τελος ο δημιουργός του δεν εχει ιδεα πως λειτουργεί. Αρα δεν χρειάζεται να κατανοησουμε πληρως τη συνείδηση, αρκει να ημαστε στη σωστη κατεύθυνση Αυτό που γράφεις είναι γεγονός, ο στόχος είναι να κάνουμε τις μηχανές να γράφουν κώδικα μόνες τους, νομίζω η google το ονομάζει deep learning αν δεν κάνω λάθος. Απλός θεωρώ ότι κάνεις ένα λάθος που το κάνουμε συχνά. Συγχέεις την συνείδηση με την ευφυΐα, π.χ. ένας μικροοργανισμός ή ένας ιός για παράδειγμα ο ιός της γρίπης είναι αρκετά ευφυείς για να "γράψει κώδικα" μόνος του ώστε του χρόνου τα αντισώματα σου να μην μπορούν να τον σταματήσουν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει συνείδηση. Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει πως προκύπτει η συνείδηση αλλά είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι προνόμιο των έξυπνων όντων γιατί ακόμα και μία γάτα έχει συνείδηση, αυτό δεν σημαίνει ότι αν κάνουμε μία μηχανή που μιμείται την γάτα μέσο του deep learing θα αποκτήσει ξαφνικά συνείδηση. Σήμερα υπάρχουν Α.Ι. που μαθαίνουν μόνα τους, υπάρχει ένα μικρό ρομποτάκι (μου διαφεύγει το όνομα του project) που μαθαίνει να κάνει νέες λειτουργίες παρατηρώντας εμάς, για παράδειγμα αν του δείξεις πως να κόβει το ψωμί μέσα σε μερικά λεπτά θα είναι έτοιμο να κάνει το ίδιο, στην πραγματικότητα η μηχανή έχει γράψει κώδικα μόνη της απλά παρατηρώντας εσένα και μετά μπορεί να μοιράσει την γνώση (κώδικα) με άλλα ρομπότ όμοια του. Ακούγεται λιγάκι sci-fi αλλά αν το καλοσκεφτείς δεν είναι φοβερά δύσκολο να γίνει, είναι σαν να πατάς rec στο pc να πατάς 20 - 30 κουμπιά και μετά το pc σου να μπορεί να τα κάνει play, φυσικά το ρομπότ τα κάνει στο πραγματικό κόσμο και όχι στο λειτουργικό σύστημα. Αρκετοί επιστήμονες πιστεύουν αυτό που γράφεις, ότι μέσω του deep learning ενδεχομένως ξαφνικά οι μηχανές να αναπτύξουν συνείδηση χωρίς καν να το θέλουμε, προσωπικά είμαι τόσο αντίθετος με αυτό όσο αντίθετος είμαι την ιδέα ότι στο σύμπαν υπάρχουν σίγουρα νοήμον μορφές ζωής αυτή την χρονική περίοδο. Ο λόγος που πέσαμε έξω στην αναζήτηση εξωγήινης μορφής ζωής είναι ότι θεωρήσαμε δεδομένη την ζωή στο σύμπαν γιατί στην γη που ζούμε είναι δεδομένη, όταν αναρωτηθήκαμε τι χρειάστηκε για να προκύψει νοήμον ζωή στη γη τότε καταλάβαμε τον λόγο που δεν έχουμε καμία επαφή με εξωγήινες μορφές ζωής. Τέλος και offtopic, κάθε πλάσμα, μηχανή που έχει συνείδηση θα πρέπει να έχει δικαιώματα, διαφορετικά κακοποιείται και οι αντιδράσεις του θα είναι βίαιες, την ώρα που ολόκληρος ο κόσμος μας βασίζεται σε υπολογιστές και ρεύμα, είμαστε σίγουροι ότι ο στόχος μας είναι η συνείδηση σε μία μηχανή; αντιλαμβανόμαστε τον κίνδυνο; Αν βάλεις τον δικό σου εαυτό στην θέση μίας μηχανής που γεννιέται σε ένα εργαστήριο και αντιλαμβάνεται ότι όταν το πειραμα τελειώσει θα την τερματίσουν τι θα έκανες; Το αρσενικό λιοντάρι πνίγει τα παιδιά του γιατί "φοβάται"" ότι θα του πάρουν την θέση του αρχηγού στην αγέλη, ο φόβος είναι προϊόν συνείδησης, ο άνθρωπος ζει με αυτήν χιλιάδες χρόνια και ακόμα δεν έχει καταφέρει να την φέρει βόλτα στο 100%, είμαστε σίγουροι ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε μηχανές που θα έχουν φόβο, θυμό, εγωισμό, ζήλια και αίσθηση επιβίωσης; 1
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, orgixmh είπε Αυτό που γράφεις είναι γεγονός, ο στόχος είναι να κάνουμε τις μηχανές να γράφουν κώδικα μόνες τους, νομίζω η google το ονομάζει deep learning αν δεν κάνω λάθος. Απλός θεωρώ ότι κάνεις ένα λάθος που το κάνουμε συχνά. Συγχέεις την συνείδηση με την ευφυΐα, π.χ. ένας μικροοργανισμός ή ένας ιός για παράδειγμα ο ιός της γρίπης είναι αρκετά ευφυείς για να "γράψει κώδικα" μόνος του ώστε του χρόνου τα αντισώματα σου να μην μπορούν να τον σταματήσουν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει συνείδηση. Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει πως προκύπτει η συνείδηση αλλά είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι προνόμιο των έξυπνων όντων γιατί ακόμα και μία γάτα έχει συνείδηση, αυτό δεν σημαίνει ότι αν κάνουμε μία μηχανή που μιμείται την γάτα μέσο του deep learing θα αποκτήσει ξαφνικά συνείδηση. Σήμερα υπάρχουν Α.Ι. που μαθαίνουν μόνα τους, υπάρχει ένα μικρό ρομποτάκι (μου διαφεύγει το όνομα του project) που μαθαίνει να κάνει νέες λειτουργίες παρατηρώντας εμάς, για παράδειγμα αν του δείξεις πως να κόβει το ψωμί μέσα σε μερικά λεπτά θα είναι έτοιμο να κάνει το ίδιο, στην πραγματικότητα η μηχανή έχει γράψει κώδικα μόνη της απλά παρατηρώντας εσένα και μετά μπορεί να μοιράσει την γνώση (κώδικα) με άλλα ρομπότ όμοια του. Ακούγεται λιγάκι sci-fi αλλά αν το καλοσκεφτείς δεν είναι φοβερά δύσκολο να γίνει, είναι σαν να πατάς rec στο pc να πατάς 20 - 30 κουμπιά και μετά το pc σου να μπορεί να τα κάνει play, φυσικά το ρομπότ τα κάνει στο πραγματικό κόσμο και όχι στο λειτουργικό σύστημα. Αρκετοί επιστήμονες πιστεύουν αυτό που γράφεις, ότι μέσω του deep learning ενδεχομένως ξαφνικά οι μηχανές να αναπτύξουν συνείδηση χωρίς καν να το θέλουμε, προσωπικά είμαι τόσο αντίθετος με αυτό όσο αντίθετος είμαι την ιδέα ότι στο σύμπαν υπάρχουν σίγουρα νοήμον μορφές ζωής αυτή την χρονική περίοδο. Ο λόγος που πέσαμε έξω στην αναζήτηση εξωγήινης μορφής ζωής είναι ότι θεωρήσαμε δεδομένη την ζωή στο σύμπαν γιατί στην γη που ζούμε είναι δεδομένη, όταν αναρωτηθήκαμε τι χρειάστηκε για να προκύψει νοήμον ζωή στη γη τότε καταλάβαμε τον λόγο που δεν έχουμε καμία επαφή με εξωγήινες μορφές ζωής. Τέλος και offtopic, κάθε πλάσμα, μηχανή που έχει συνείδηση θα πρέπει να έχει δικαιώματα, διαφορετικά κακοποιείται και οι αντιδράσεις του θα είναι βίαιες, την ώρα που ολόκληρος ο κόσμος μας βασίζεται σε υπολογιστές και ρεύμα, είμαστε σίγουροι ότι ο στόχος μας είναι η συνείδηση σε μία μηχανή; αντιλαμβανόμαστε τον κίνδυνο; Αν βάλεις τον δικό σου εαυτό στην θέση μίας μηχανής που γεννιέται σε ένα εργαστήριο και αντιλαμβάνεται ότι όταν το πειραμα τελειώσει θα την τερματίσουν τι θα έκανες; Το αρσενικό λιοντάρι πνίγει τα παιδιά του γιατί "φοβάται"" ότι θα του πάρουν την θέση του αρχηγού στην αγέλη, ο φόβος είναι προϊόν συνείδησης, ο άνθρωπος ζει με αυτήν χιλιάδες χρόνια και ακόμα δεν έχει καταφέρει να την φέρει βόλτα στο 100%, είμαστε σίγουροι ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε μηχανές που θα έχουν φόβο, θυμό, εγωισμό, ζήλια και αίσθηση επιβίωσης; να σου πω, πιστευω σε μερικα πραγματα, ενα απο αυτα ειναι οτι και τα ρομποτ θα πρεπει να εχουν δικαιωματα οταν αποκτησουν συνειδηση ενα αλλο πραγμα που πιστευω ειναι οτι τα ρομποτ θα συνεχισουν να υπαρχουν οταν οι ανθρωποι εχουν εξαφανιστει. τωρα αμα θα φταινε τα ρομποτ ή οχι δεν εχει σημασια, ειμαστε πιο ευθραυστα οντα αρα θα εξαφανιστουμε πιο γρηγορα ακομα και ας μην υπαρξει καποια διαμαχη επισης, νοημον ζωη στο συμπαν ειναι σχεδον στανταρ οτι υπαρχει, αλλα αλλο τοσο στανταρ ειναι οτι αποκλειεται να την ανακαλυψουμε εκτος αν υπαρχει τροπος να μικρυνουμε τις αποστασεις σε ενα συμπαν που ο χωρος διαστελεται πιο γρηγορα απο τη ταχυτητα του φωτος Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2018 από Επισκέπτης
Abudi Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Μερικά βιντεάκια σχετικά με αυτά που συζητάτε από το κανάλι kurzgesagt (που πιθανόν να το γνωρίζετε) The Fermi Paradox — Where Are All The Aliens? (1/2) The Fermi Paradox II — Solutions and Ideas – Where Are All The Aliens? Why Alien Life Would be our Doom - The Great Filter Do Robots Deserve Rights? What if Machines Become Conscious? 1
orgixmh Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Lezantas26 είπε να σου πω, πιστευω σε μερικα πραγματα, ενα απο αυτα ειναι οτι και τα ρομποτ θα πρεπει να εχουν δικαιωματα οταν αποκτησουν συνειδηση ενα αλλο πραγμα που πιστευω ειναι οτι τα ρομποτ θα συνεχισουν να υπαρχουν οταν οι ανθρωποι εχουν εξαφανιστει. τωρα αμα θα φταινε τα ρομποτ ή οχι δεν εχει σημασια, ειμαστε πιο ευθραυστα οντα αρα θα εξαφανιστουμε πιο γρηγορα ακομα και ας μην υπαρξει καποια διαμαχη επισης, νοημον ζωη στο συμπαν ειναι σχεδον στανταρ οτι υπαρχει, αλλα αλλο τοσο στανταρ ειναι οτι αποκλειεται να την ανακαλυψουμε εκτος αν υπαρχει τροπος να μικρυνουμε τις αποστασεις σε ενα συμπαν που ο χωρος διαστελεται πιο γρηγορα απο τη ταχυτητα του φωτος πάλι καταλήγουμε σε διαφωνία, η αλήθεια όμως είναι ότι διαφωνούμε σε θέματα που δεν υπάρχουν αποδείξεις άρα κανένας μας δεν έχει κάνει λάθος. Συγκρίσεις βιολογικών και μηχανικών οντοτήτων είναι αδύνατο να γίνουν μιας και δεν έχουμε λειτουργική μηχανική οντότητα με την ηλικία του ανθρώπου για να συγκρίνουμε, σχετικά με τα δικαιώματα των μηχανών αλλά και κάθε νοήμον πλάσματος με βρίσκεις σύμφωνο. Αναφορικά με την δική μου πλάνη για τις μηχανές και τον άνθρωπο πιστεύω ότι το "πάντρεμα" βιολογικών οργανισμών και μηχανών θα έρθει κάποτε στο μέλλον και φυσικά δεν αναφέρομαι σε βηματοδότες και μηχανικές καρδιές αλλά σε upgrades. Σχετικά με την διαστολή του σύμπαντος, πιστεύω ότι αν και όταν υπάρξουν μηχανές σαν αυτές που περιγράφεις ίσως να είναι εφικτό και το ταξίδι σε άλλους γαλαξίες όχι βέβαια με συμβατικά μέσα. Μία ιδέα πχ είναι το ταξίδι μέσα από σκουληκότρυπα. @Adubi Ευχαριστώ για τα παραπάνω βίντεο, σαφώς και τα έχω δει, είναι αξιόλογα και κατατοπιστικότατα. Βέβαια θα βγώ και πάλι off topic, ρομπότ που αισθάνονται και ταξίδια σε ένα σύμπαν που όλο και μεγαλώνει και μάλιστα με μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτήν που μπορούμε να ταξιδέψουμε μου φαίνεται ότι απέχουν αρκετά από τα χρόνια που θα ζήσουμε εμείς και νομίζω ότι θα με βρεις σύμφωνο. Αυτό που βρίσκεται στην πόρτα μας όμως είναι το Α.Ι. που θα μαθαίνει από εμάς, είτε είναι αυτοκίνητα είτε ρομπότ στις αποθήκες της άμαζον και σύντομα πρόκειται να αλλάξει τις ζωές μας, υπάρχουν σχόλια πάνω σε αυτό για την κατάσταση που έρχεται; Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2018 από orgixmh
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, orgixmh είπε πάλι καταλήγουμε σε διαφονεία, η αλήθεια όμως είναι ότι διαφονούμαι σε θέματα που δεν υπάρχουν αποδείξεις άρα κανένας μας δεν έχει κάνει λάθος. Συγκρίσεις βιολογικών και μηχανικών οντοτήτων είναι αδύνατο να γίνουν μιας και δεν έχουμε λειτουργική μηχανική οντότητα με την ηλικία του ανθρώπου για να συγκρίνουμε, σχετικά με τα δικαιώματα των μηχανών αλλά και κάθε νοήμον πλάσματος με βρίσκεις σύμφωνο. Αναφορικά με την δική μου πλάνη για τις μηχανές και τον άνθρωπο πιστεύω ότι το "πάντρεμα" βιολογικών οργανισμών και μηχανών θα έρθει κάποτε στο μέλλον και φυσικά δεν αναφέρομαι σε βηματοδότες και μηχανικές καρδιές αλλά σε upgrades. Σχετικά με την διαστολή του σύμπαντος, πιστεύω ότι αν και όταν υπάρξουν μηχανές σαν αυτές που περιγράφεις ίσως να είναι εφικτό και το ταξίδι σε άλλους γαλαξίες όχι βέβαια με συμβατικά μέσα. Μία ιδέα πχ είναι το ταξίδι μέσα από σκουληκότρυπα. @Adubi Ευχαριστώ για τα παραπάνω βίντεο, σαφώς και τα έχω δει, είναι αξιόλογα και κατατοπιστικότατα. εγω τα θελω τα upgrades, αλλα κατι μου λεει θα τα βγαλουν παρανομα για απλους πολιτες μιας και βαζουμε youtube να αναφερω μερικα καναλια που μου αρεσουν πολυ και πιστευω θα τα βρειτε ενδιαφεροντα.. https://www.youtube.com/channel/UC7_gcs09iThXybpVgjHZ_7g αμα υπαρχει κατι για το διαστημα θα το βρειτε εδω (σε μορφη ψυχαγωγικου βιντεο τουλαχιστον) https://www.youtube.com/channel/UCXgNowiGxwwnLeQ7DXTwXPg ο ανθρωπος κανει τρελη δουλεια να δειξει πως πολλες φορες καταλαβαινουμε λαθος καποιες εννοιες της φυσικης και να τις εξηγησει πιο σωστα και τα μονα ελληνικα καναλια που εχω βρει που ασχολουνται με τις επιστημες https://www.youtube.com/channel/UCYhH65nE2M8rGwMWvAlVu2A https://www.youtube.com/channel/UCQXxfC5_Wvlx-eywB9EmaMw https://www.youtube.com/channel/UCsV_xDVe9DUY7xXq0rezB9g 35 λεπτά πριν, orgixmh είπε Βέβαια θα βγώ και πάλι off topic, ρομπότ που αισθάνονται και ταξίδια σε ένα σύμπαν που όλο και μεγαλώνει και μάλιστα με μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτήν που μπορούμε να ταξιδέψουμε μου φαίνεται ότι απέχουν αρκετά από τα χρόνια που θα ζήσουμε εμείς και νομίζω ότι θα με βρεις σύμφωνο. Αυτό που βρίσκεται στην πόρτα μας όμως είναι το Α.Ι. που θα μαθαίνει από εμάς, είτε είναι αυτοκίνητα είτε ρομπότ στις αποθήκες της άμαζον και σύντομα πρόκειται να αλλάξει τις ζωές μας, υπάρχουν σχόλια πάνω σε αυτό για την κατάσταση που έρχεται; δεν θεωρω ΑΙ τα αποτελεσματα του deep learning. οπως ειχες πει και εσυ, υπαρχουν μικροοργανισμοι που κανουν διαφορα, κατι αντιστοιχο θεωρω και το σημερινο "ΑΙ". δεν υπαρχει νοημοσυνη, απλα the fittest θα επιζησει Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2018 από Επισκέπτης
teo20net Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 Στις 8/3/2018 στις 10:50 ΜΜ, Anaisthitos είπε δηλαδη θα δαμασουμε τα κβαντα? Τα κβάντα όλα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα