orgixmh Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, nectons είπε Αναρωτιέμαι διάβασες καθόλου αυτά που έγραψα η τα λινκ που έβαλα? Γιατί εγώ να πω την αμαρτία μου δεν διάβασα τίποτε από αυτά που έγραψες εκτός την πρώτη γραμμή. Καλημέρα. Ρίξε μια ματιά στα λινκ που έβαλα. Δεν είμαι επιστήμονας για να δώσω απαντήσεις. Απλώς έχω φαντασία (το τονίζω και αυτό στο ποστ μου) που μάλλον είναι κοντά στην πραγματικότητα αφού μετά έψαξα όσο έγραφα το ποστ και είδα ότι λίγο πολύ είναι κάπως έτσι. Αυτός είναι ο λόγος που σου έγραψα, ότι διάβασα το ποστ σου και προσπάθησαν να σου εξηγήσω με ευγενικό τρόπο ότι η φαντασία σου παραμένει φαντασία. Αν και δεν έγραψα το άρθρο αποκλειστικά για εσένα λυπάμαι πολύ που δεν το διάβασες μιας και οι απαντήσεις που έδωσα ήταν βασισμένες στις ερωτήσεις σου: 3 ώρες πριν, nectons είπε Κάτι τέτοιο δεν είναι ο κβαντικός υπολογιστής? Είναι φαντασία λόγο του ότι βλέπω πολλές ταινίες? Η κάπως έτσι θα είναι το μέλλον των υπολογιστών? Η ποιο συγκεκριμένα να πούμε ανδρειδών? Οι σελίδες που έστειλες δεν έχουν να κάνουν με την επιστήμη. Η επιστήμη είναι δύσκολη και απαιτεί ώρες διαβάσματος άχαρων πειραμάτων και θεωριών. Δεν υπάρχει καμία μα καμία έγκυρη επιστημονική έρευνα που να μπορεί να συσχετίσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο με οποιαδήποτε μηχανή κβαντική και μη. Προς το παρόν αυτές οι ιδέες ανήκουν στην επιστημονική φαντασία χωρίς φυσικά κανένας να μπορεί να τις αποκλείσει αφού όπως έγραψα και στο πρώτο που ποστ που δυστυχώς δεν διάβασες κανένας μα κανένας δεν έχει ιδέα περί συνείδησης. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να είναι ένας κβαντικός υπολογιστής, μπορεί όμως και να μην είναι, κανένας δεν ξέρει περισσότερα από αυτό. Κλείνοντας ξαναγράφω ότι οι κβαντικοί υπολογιστές δεν γεννήθηκαν σήμερα, τους μελετάνε χρόνια και έχουν εξομοιώσει κβαντικούς υπολογιστές σε συμβατικούς υπολογιστές πριν καλά καλά καταφέρουν να κάνουν ένα λειτουργικό κβαντικό υπολογιστή. Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2018 από orgixmh 3 2
nectons Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, orgixmh είπε Αυτός είναι ο λόγος που σου έγραψα, ότι διάβασα το ποστ σου και προσπάθησαν να σου εξηγήσω με ευγενικό τρόπο ότι η φαντασία σου παραμένει φαντασία. Αν και δεν έγραψα το άρθρο αποκλειστικά για εσένα λυπάμαι πολύ που δεν το διάβασες μιας και οι απαντήσεις που έδωσα ήταν βασισμένες στις ερωτήσεις σου: Οι σελίδες που έστειλες δεν έχουν να κάνουν με την επιστήμη. Η επιστήμη είναι δύσκολη και απαιτεί ώρες διαβάσματος άχαρων πειραμάτων και θεωριών. Δεν υπάρχει καμία μα καμία έγκυρη επιστημονική έρευνα που να μπορεί να συσχετίσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο με οποιαδήποτε μηχανή κβαντική και μη. Προς το παρόν αυτές οι ιδέες ανήκουν στην επιστημονική φαντασία χωρίς φυσικά κανένας να μπορεί να τις αποκλείσει αφού όπως έγραψα και στο πρώτο που ποστ που δυστυχώς δεν διάβασες κανένας μα κανένας δεν έχει ιδέα περί συνείδησης. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να είναι ένας κβαντικός υπολογιστής, μπορεί όμως και να μην είναι, κανένας δεν ξέρει περισσότερα από αυτό. Κλείνοντας ξαναγράφω ότι οι κβαντικοί υπολογιστές δεν γεννήθηκαν σήμερα, τους μελετάνε χρόνια και έχουν εξομοιώσει κβαντικούς υπολογιστές σε συμβατικούς υπολογιστές πριν καλά καλά καταφέρουν να κάνουν ένα λειτουργικό κβαντικό υπολογιστή. Τώρα μιλάμε. Δεν είμαι όμως κακό να έχει φαντασία κάποιος έτσι? Ελπίζω ότι συμφωνείς σε αυτό. Και μην ξεχνάς. Κάποτε και το αεροπλάνο ήταν επιστημονική φαντασία Και η τηλεόραση και οι διάφανες λεπτές οθόνες επιστημονική φαντασία ήταν. Η εξέλιξη είναι αναμενόμενη. Είναι στην ανθρώπινη φύση. Και όπως πολύ σωστά λες ότι δεν γνωρίζουμε πως λειτουργεί ο εγκέφαλος μπορεί τελικά αυτή η επιστημονική φαντασία να γίνει πραγματικότητα μια μέρα. Αυτό που δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε πλέον με τίποτε και έχει καταρρίψει ακόμη και τον νόμο του moore είναι το που μπορούν να φτάσουν οι επεξεργαστές σε δύναμη υπολογιστικής ισχύος. Και τέλος όπως και το άρθρο δεν έχει ρεαλιστική βάση καθώς και το ίδιο το θέμα το βάθος και το νόημα είναι τόσο μεγάλα που κανείς μας όσο και να έχει διαβάσει όση γνώση και αν έχει είναι απλά ακόμη μια θεωρία και τίποτε άλλο. Στις περιπτώσεις αυτές προσωπικά περισσότερο νόημα έχει η ίδια η φαντασία παρά οτιδήποτε άλλο. Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2018 από nectons
orgixmh Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 4 λεπτά πριν, nectons είπε Τώρα μιλάμε. Δεν είμαι όμως κακό να έχει φαντασία κάποιος έτσι? Ελπίζω ότι συμφωνείς σε αυτό. Και μην ξεχνάς. Κάποτε και το αεροπλάνο ήταν επιστημονική φαντασία Και η τηλεόραση και οι διάφανες λεπτές οθόνες επιστημονική φαντασία ήταν. Η εξέλιξη είναι αναμενόμενη. Είναι στην ανθρώπινη φύση. Και όπως πολύ σωστά λες ότι δεν γνωρίζουμε πως λειτουργεί ο εγκέφαλος μπορεί τελικά αυτή η επιστημονική φαντασία να γίνει πραγματικότητα μια μέρα. Αυτό που δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε πλέον με τίποτε και έχει καταρρίψει ακόμη και τον νόμο του moore είναι το που μπορούν να φτάσουν οι επεξεργαστές σε δύναμη υπολογιστικής ισχύος. Και τέλος όπως και το άρθρο δεν έχει ρεαλιστική βάση καθώς και το ίδιο το θέμα το βάθος και το νόημα είναι τόσο μεγάλα που κανείς μας όσο και να έχει διαβάσει όση γνώση και αν έχει είναι απλά ακόμη μια θεωρία και τίποτε άλλο. Στις περιπτώσεις αυτές προσωπικά περισσότερο νόημα έχει η ίδια η φαντασία παρά οτιδήποτε άλλο. Σχετικά με την φαντασία, πέρα από ταινίες και σειρές sci-fi δεν μπορώ να παρακολουθήσω τίποτα άλλο. Σαν προγραμματιστής όμως έχω μάθει να τιθασεύω την φαντασία μου και όπως σου έγραψα και στο πρώτο μου ποστ στην πρώτη γραμμή που διάβασες όπως έγραψες "Η δημιουργία συνείδησης στις μηχανές είναι τόσο μακριά όσο είναι και η αποικία σε άλλο γαλαξία, κάποτε ίσως γίνει αλλά το πρώτο βήμα για να γίνει είναι να καταλάβουμε πως δημιουργείται η συνείδηση στους βιολογικούς οργανισμούς και στην συνέχεια να προσπαθήσουμε να το αντιγράψουμε σε μηχανή." Δεν το απέκλεισα, απλός σου είπα ότι εσύ και εγώ δεν θα το προλάβουμε όσο ζούμε δεδομένου ότι καλά καλά ακόμα δεν έχουμε ιδέα περί της λειτουργίας του, πόσο μάλλον να καταφέρουμε να το αντιγράψουμε κιόλας σε μηχανικό επίπεδο.
nectons Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 37 λεπτά πριν, orgixmh είπε Σχετικά με την φαντασία, πέρα από ταινίες και σειρές sci-fi δεν μπορώ να παρακολουθήσω τίποτα άλλο. Σαν προγραμματιστής όμως έχω μάθει να τιθασεύω την φαντασία μου και όπως σου έγραψα και στο πρώτο μου ποστ στην πρώτη γραμμή που διάβασες όπως έγραψες "Η δημιουργία συνείδησης στις μηχανές είναι τόσο μακριά όσο είναι και η αποικία σε άλλο γαλαξία, κάποτε ίσως γίνει αλλά το πρώτο βήμα για να γίνει είναι να καταλάβουμε πως δημιουργείται η συνείδηση στους βιολογικούς οργανισμούς και στην συνέχεια να προσπαθήσουμε να το αντιγράψουμε σε μηχανή." Δεν το απέκλεισα, απλός σου είπα ότι εσύ και εγώ δεν θα το προλάβουμε όσο ζούμε δεδομένου ότι καλά καλά ακόμα δεν έχουμε ιδέα περί της λειτουργίας του, πόσο μάλλον να καταφέρουμε να το αντιγράψουμε κιόλας σε μηχανικό επίπεδο. Κάτι είναι και αυτό από το τίποτε... χάνεις όμως το νόημα της ζωής έτσι... Και είναι περίεργο εφόσον είσαι προγραμματιστής να μην έχεις φαντασία. Δεν πρέπει να τιθασεύεις την φαντασία σου. Άλλωστε κακό δεν μπορεί να σου κάνει. Τώρα για το τι θα προλάβουμε η όχι επίσης δεν το ξέρουμε. Η εξέλιξη είναι τόσο τραγικά ραγδαία τα τελευταία χρόνια και τόσο απότομη που ποτέ δεν ξέρεις τι θα προλάβουμε να δούμε. Επίσης μην ξεχνάς άλλο τι βλέπουμε στην δημοσιότητα και άλλο τι πειράματα κάνουν πετυχημένα η όχι. Τέλος οι μεγαλύτεροι εφευρέτες στην ιστορία ήταν ονειροπόλοι να ξέρεις.
pmakr Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Από τη δεκαετία του 90 ακούγονται. Δεν ξέρω αν ποτέ θα έχουμε τη χαρά να τους δουμε να τρέχουν το ΣινεκβαντοBench
orgixmh Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 55 λεπτά πριν, nectons είπε Κάτι είναι και αυτό από το τίποτε... χάνεις όμως το νόημα της ζωής έτσι... Και είναι περίεργο εφόσον είσαι προγραμματιστής να μην έχεις φαντασία. Δεν πρέπει να τιθασεύεις την φαντασία σου. Άλλωστε κακό δεν μπορεί να σου κάνει. Τώρα για το τι θα προλάβουμε η όχι επίσης δεν το ξέρουμε. Η εξέλιξη είναι τόσο τραγικά ραγδαία τα τελευταία χρόνια και τόσο απότομη που ποτέ δεν ξέρεις τι θα προλάβουμε να δούμε. Επίσης μην ξεχνάς άλλο τι βλέπουμε στην δημοσιότητα και άλλο τι πειράματα κάνουν πετυχημένα η όχι. Τέλος οι μεγαλύτεροι εφευρέτες στην ιστορία ήταν ονειροπόλοι να ξέρεις. Για 2η φορά παρεξηγείς τα λόγια, δεν είπα ότι δεν έχω φαντασία, είπα ότι ξέρω να την τιθασεύω (να την κατευθύνω προς συμφέρων μου). Σχετικά με τα "μυστικά πειράματα" που αναφέρεις δεν σχολιάζω γιατί μάλλον η σχέση σου με την επιστήμη έχει πρόβλημα, οι μεγαλύτεροι εφευρέτες πέρα από ονειροπόλοι ήταν και άνθρωποι που ασχολήθηκαν με τις επιστήμες και έδωσαν την ζωή, η σύγκριση της φαντασίας σου ή της δικιάς μου με οποιοδήποτε εφευρέτη από αυτούς που άλλαξαν τον κόσμο μας είναι τουλάχιστον ατυχές. Διάβασε επιστημονικά άρθρα, κατάλαβε για αρχή την μέθοδο που λειτουργεί ενός συμβατικός Η/Υ και ενός κβαντικός και μετά κάνεις κήρυγμα περί φαντασίας. Το ότι οι επιστήμες κάνουν άλματα τα τελευταία χρόνια τα οποία μάλλον δεν ασχολήθηκες να μελετήσεις κιόλας δεν συνεπάγεται σε καμία περίπτωση με το ότι θα έχουμε ότι φανταστεί ο δικό σου νους και μάλιστα σύντομα. 2
nectons Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 43 λεπτά πριν, orgixmh είπε Για 2η φορά παρεξηγείς τα λόγια, δεν είπα ότι δεν έχω φαντασία, είπα ότι ξέρω να την τιθασεύω (να την κατευθύνω προς συμφέρων μου). Σχετικά με τα "μυστικά πειράματα" που αναφέρεις δεν σχολιάζω γιατί μάλλον η σχέση σου με την επιστήμη έχει πρόβλημα, οι μεγαλύτεροι εφευρέτες πέρα από ονειροπόλοι ήταν και άνθρωποι που ασχολήθηκαν με τις επιστήμες και έδωσαν την ζωή, η σύγκριση της φαντασίας σου ή της δικιάς μου με οποιοδήποτε εφευρέτη από αυτούς που άλλαξαν τον κόσμο μας είναι τουλάχιστον ατυχές. Διάβασε επιστημονικά άρθρα, κατάλαβε για αρχή την μέθοδο που λειτουργεί ενός συμβατικός Η/Υ και ενός κβαντικός και μετά κάνεις κήρυγμα περί φαντασίας. Το ότι οι επιστήμες κάνουν άλματα τα τελευταία χρόνια τα οποία μάλλον δεν ασχολήθηκες να μελετήσεις κιόλας δεν συνεπάγεται σε καμία περίπτωση με το ότι θα έχουμε ότι φανταστεί ο δικό σου νους και μάλιστα σύντομα. Κήρυγμα? Καλά κρασά... Έχεις πρόβλημα αδερφέ.
Suzumebachi Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Νομιζω οτι εχει ουσιωδης διαφορα το να εχεις φαντασια και γνωση και να τα συνδιαζεις απο το να εχεις απλα φαντασια για recreational λογους. @orgixmh τα λες πολυ καλα στον φιλο αλλα δε νομιζω οτι κανει κυρηγμα...καταλαβαινω το πως νιωθεις αλλα εφοσον εχεις τη γνωση, δωσε του να καταλαβει ομορφα οτι η πραγματικοτητα απεχει απο ο,τι μπορει να φανταζεται/φαντασιωνεται ο καθενας. Ουτοπιες-δυστοπιες που απορεουν απο κινηματογραφους η και απο τη δικη μας φαντασια εντελως, που δεν ειναι απαραιτητα κακο πραγμα....κακο ειναι ομως να ξερεις ή να σου λένε οτι "μπορει να ειναι ετσι αλλα μπορει και ΟΧΙ" και να λες...ΑΡΑ ΜΠΟΡΕΙ!!!! Μου θυμιζει τον Jim Carrey που στο "Ηλιθιος και Πανηλιθιος(no pun intended) του λεει η γκομενα "υπαρχει 1% πιθανοτητα να τα φτιαξουμε..." και αυτος πεταει απο τη χαρα του "SO YOU'RE TELLING ME THERE'S A CHANCE!" Εχουμε το δικαιωμα να φανταζομαστε ο,τι θελουμε αρκει να μη νιωθουμε οτι εχουμε και καλη αντιληψη σε κατι που στην πραγματικοτητα δεν εχουμε ιδεα(μιλαω για επιστημονικες γνωσεις προσωπικα). Εγω διαβασα ολα τα ποστ παντως. Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2018 από Suzumebachi 4
Retromaniac Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 15 λεπτά πριν, Suzumebachi είπε Μου θυμιζει τον Jim Carrey που στο "Ηλιθιος και Πανηλιθιος(no pun intended) του λεει η γκομενα "υπαρχει 1% πιθανοτητα να τα φτιαξουμε..." και αυτος πεταει απο τη χαρα του "SO YOU'RE TELLING ME THERE'S A CHANCE!" Ουσιώδης διόρθωση: Αν θυμάμαι καλά του είπε 1 στο 1.000.000. δηλαδή 0.0000001% 2
Suzumebachi Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 5 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Ουσιώδης διόρθωση: Αν θυμάμαι καλά του είπε 1 στο 1.000.000. δηλαδή 0.0000001% Βαλε μου και τονους plz! (ευχαριστω για τη διορθωση, δεν ημουν σιγουρος και βαριομουν να το googl-αρω) Ναι καλα λες, κατι τετοιο!!! χαχαχ πολυ γελιο!
TSTVERIKOKO Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 παλιο αλλα καλο ... ποιος ανακαλυψε το δυαδικο συστημα? Αυτος 1-0 1
Retromaniac Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 7 λεπτά πριν, TSTVERIKOKO είπε παλιο αλλα καλο ... ποιος ανακαλυψε το δυαδικο συστημα? Αυτος 1-0 Εδώ μάθαμε γιατί ο μπάτμαν είναι πλούσιος. Γιατί κέρδισε το τζοκερ...
Retromaniac Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 2 λεπτά πριν, AtiX είπε Ας κλείσει κάποιος την πόρτα, μπάζει! Ή όχι? Είναι κβαντοαστεία και απορροφούν ενέργεια από το περιβάλλον
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα