Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια.Εδω και μερικες ημερες ειμαι σνδεδεμενος σε Vdsl50 γραμμη του ΟΤΕ με το εγοστασιακο Speedport περιμενωντας να μου ερθει το νεο Router που εχω κανει παραγγελια.Η απορια μου ειναι ενω συγχρονιζω στα 49998Mbps η ταχυτητα που μου δειχνει ο Internet Download Manager οταν κατεβαζω ειναι σχεδον 61150Mbps και ολα αυτα ασυρματα στα 2.4Ghz.Ξερω πως ο IDM αυξανει κατα καποιο τροπο την ταχυτητα στο κατεβασμα και ισως και να ειναι και πλασματικο το νουμερο αλλα σε προηγουμενες συνδεσεις μου εδινε maximum 4-5Mbps παραπανω και τωρα μου δινει 11και μερικες φορες 12-13Mbps διαφορα προς τα πανω πως ειναι δυνατον να γινετε αυτο?Ευχαριστω.

Cosmote.PNG

Speed.PNG

Δημοσ.

Έχεις μπερδέψει τις μονάδες μέτρησης. Άλλο το Mbps (Megabit, μικρό b ) και άλλο το ΜBps (Megabyte, μεγάλο b ). Υπόψη 1 byte = 8 bit.

Η σύνδεση είναι 50Mbps που μεταφράζονται σε 6,25ΜBps μέγιστη θεωρητική ταχύτητα  κατεβάσματος κι εσύ πιάνεις 6,145MBps, πράγμα που είναι εξαιρετικό και μάλιστα για ασύρματη σύνδεση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eυχαριστω πολυ και συγνωμη για την ασχετοσυνη μου :).Nα ρωτησω και κατι ακομα μιας και το αρχισα το θεμα.Χθες παρελαβα το νεο Router ειναι το TP-LINK ARCHER VR600v2 και οι πρωτες εντυπωσεις παρα πολυ καλες.Ουσιαστικα στο θεμα κλειδωματος ταχυτητας στα ιδια πλαισια με το Attainable μονο στο Up να παιζει απο 47-51 και 124-130 στο Down τιμες λιγο μεγαλυτερες ως προς την μεγιστη τιμη τους σε σχεση με το Speedport και αναλογα με την ωρα της ημερας απλα αποτι ειχα την ευκαιρια να δω ειναι απειροελαχιστα τα Error pkts και αυτα μονο στο Up ενω στο Speedport βαραγα κατι 1400-1500 και βαλε στο 12ωρο.Ερωτηση πρωτη γιατι το Attainuation και στο Up και στο Down ειναι ανεβασμενα σε σχεση με το Speedport?Eρωτηση δευτερη σε σχεση με το WiFi,το WiFi δειχνει πιο σταθερο απο το Speedport με το ιδιο Usb Adapter με πριν τωρα κλειδωνει πλεον στα 290Μbit ενω πριν στα 135Mbit η ταχυτητα κατεβασματος στα διαφορα Speedtest Sites η ιδια οπως με το Speedport οπως και σε διαφορους FTP Servers το ιδιο ,επισης λογο Dual Band το κινητο και η Tv πανε σφαιρα στα 5Ghz στο μονο που πιανω χαμηλοτερη κατα πολυ ταχυτητα κατεβασματος σε σχεση με το Speedport μετα βιας 3MBps ειναι στον FTP Server της Forthnet απο οπου ειναι και η παραπανω μετρηση οπου το Speedport χτυπουσε 6,145MBps υπαρχει καμια εξηγηση γιατι μπορει να συμβενει αυτο ειναι θεμα WiFi η κατι αλλο? ξερω ψυλλους στα αχυρα τωρα ψαχνω απλα η ρημαδα η περιεργια :)

TP-LINK.PNG

Επεξ/σία από Tasos_69
Δημοσ.
On 10/3/2018 at 12:25 AM, Tasos_69 said:

Eυχαριστω πολυ και συγνωμη για την ασχετοσυνη μου :).Nα ρωτησω και κατι ακομα μιας και το αρχισα το θεμα.Χθες παρελαβα το νεο Router ειναι το TP-LINK ARCHER VR600v2 και οι πρωτες εντυπωσεις παρα πολυ καλες.Ουσιαστικα στο θεμα κλειδωματος ταχυτητας στα ιδια πλαισια με το Attainable μονο στο Up να παιζει απο 47-51 και 124-130 στο Down τιμες λιγο μεγαλυτερες ως προς την μεγιστη τιμη τους σε σχεση με το Speedport και αναλογα με την ωρα της ημερας απλα αποτι ειχα την ευκαιρια να δω ειναι απειροελαχιστα τα Error pkts και αυτα μονο στο Up ενω στο Speedport βαραγα κατι 1400-1500 και βαλε στο 12ωρο.Ερωτηση πρωτη γιατι το Attainuation και στο Up και στο Down ειναι ανεβασμενα σε σχεση με το Speedport?Eρωτηση δευτερη σε σχεση με το WiFi,το WiFi δειχνει πιο σταθερο απο το Speedport με το ιδιο Usb Adapter με πριν τωρα κλειδωνει πλεον στα 290Μbit ενω πριν στα 135Mbit η ταχυτητα κατεβασματος στα διαφορα Speedtest Sites η ιδια οπως με το Speedport οπως και σε διαφορους FTP Servers το ιδιο ,επισης λογο Dual Band το κινητο και η Tv πανε σφαιρα στα 5Ghz στο μονο που πιανω χαμηλοτερη κατα πολυ ταχυτητα κατεβασματος σε σχεση με το Speedport μετα βιας 3MBps ειναι στον FTP Server της Forthnet απο οπου ειναι και η παραπανω μετρηση οπου το Speedport χτυπουσε 6,145MBps υπαρχει καμια εξηγηση γιατι μπορει να συμβενει αυτο ειναι θεμα WiFi η κατι αλλο? ξερω ψυλλους στα αχυρα τωρα ψαχνω απλα η ρημαδα η περιεργια :)

α.αλλο Chipset το speedport αλλο το tp link.διαβαζουν διαφορετικα την γραμμη και συμπεριφερονται διαφορετικα.
οποτε αλλο attenuation θα βλεπεις αλλα margin και αλλα atainable.

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...