giannhsg Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Καλημερα σε ολους. Μετα απο αρκετο διαβασμα παρομοιων thead, πηρα την αποφαση να ανοιξω ενα νεο, λογω της ιδιομορφιας του προβληματος. Παρελαβα τον εξοπλισμο για το Vodafone TV και προσπαθουν να με υποχρεωσουν να χρησιμοποιησω το outdated και αστειο ZTE modem τους. Επειδη εχω 20+ concurrent clients connections στο δικτυο μου, χρησιμοποιω ενα DSL-AC68U ωστε να μπορει να ανταπεξελθει σε peak times ολων των clients. Αντιλαμβανομαι πως για να παιξει η vodafone TV απο το AC68U χωρις να χρειαζεται να τοποθετηθει το ZTE, θα πρεπει να σετταρω ενα νεο VC με τις ρυθμισεις 8/37, να γινει assign σε μια φυσικη πορτα, στην οποια θα συνδεσω το STB και αυτη η πορτα να μην ειναι μερος του DHCP service. Εχω τρια ερωτηματα και ευχαριστω εκ των προτερων οποιον μπορει να βοηθησει: 1) Αντιλαμβανομαι πως οχι απλα ειναι optional αλλα πρεπει η πορτα αυτη, να εχει αποκλεισμο απο το broadcast του DHCP service και να μην περνει IP τοπικου δικτυου. Σωστα; 2) Η μονη απαιτηση για να αναπαραγω τις συνθηκες του ZTE, οσο αναφορα το IPTV και σε επιπεδο εξοπλισμου modem-router, ειναι ενα bridged VC 8/37. Σωστα; 3) Εαν αποφασισω να μην χρησιμοποιησω powerlines με φυσικη συνδεση, υπαρχει τροπος να κανω στο AC68U, assign την mac του wireless bridge μου ( vap11g ) και την mac του STB, εικονικα, σε μια LAN πορτα στην οποια θα εχω κανει το 2) αλλα και το 1) ; Αυτο θα ηταν το ιδανικο σεναριο.
geofak Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Σωστά όλα όπως τα γράφεις. Έγω παίζω σε tplink , 8/35 + bridge 8/37 + κλειστό dhcp στη lan που κουμπώνει το stb. Κάνενα κόλλημα, καμία δυσκολία. υγ. Υποθέτω ότι δεν είναι θέμα υποχρέωσης όσο ευκολίας αντιμετώπισης όποιου προβλήματος προκύψει κατά τη λειτουργία της υπηρεσίας. Είσαι εσύ , μαζι κι εγω, ανάμεσα σε χιλιάδες συνδρομητές που απλά θέλουν να παίξει "τωρα, άμεσα" κι αν τύχει κάτι θα το φτιάξουν απομακρυσμένα με ένα τηλεφώνημα.
giannhsg Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Thanks @geofak Το 3ο point μου, ειναι το μεγαλυτερ μου προβλημα. Ιδανικα, θα ηθελα να χρησιμοποιησω ασυρματη επικοινωνια λογω της φυσικης τοποθεσιας του δωματιου αλλα δεν ειμαι σιγουρος κατα ποσο ειναι εφικτο να κανω στο AC68U, assign την mac του wireless bridge μου ( vap11g ) και την mac του STB, εικονικα και οχι φυσικα, σε μια LAN πορτα.
geofak Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Επειδή δεν το έχω δοκιμάσει το 3ο , μια πρόταση είναι να ορίσεις ένα εύρος του 192.168.. στο οποίο θα δουλέυει το vap και πάνω σε αυτό να γίνει assign το stb . Mε διπλό assign σε 1 lan ίσως το stb να μη βλέπει φυσική πρόσβαση.
giannhsg Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Στην επιλογη του STB, το AC68U εχει μονο φυσικες πορτες στο dropdown. Πρεπει με καποιο τροπο να κανω attach μια ασυρματη συσκευη, εικονικα σε μια LAN port, λες και βρισκεται φυσικα πανω της.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα