Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά,

ήρθε στα χέρια μου μία Sapphire Radeon R9 390 8GB Nitro.

Hardware που έχω διαθέσιμο:

CPU: Intel® Core™ i5-2400 Processor

Mobo: GA-H61M-USB3-B3

Psu: CS Series™ Modular CS450M

Ram: HyperX Fury Blue 4GB DDR3-1600MHz χ2

Monitor: AOC Q3279VWF 31.5

To pcάκι έχει δουλεψει 8 χρόνια και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο αλλά με αυτό το τερατάκι GPU με έχουν πιάσει τ διαόλια μ.

Η απορία μου είναι η εξής:

Αξίζει μια αναβάθμιση σε Ryzen 5 1600 ή παραπάνω, να περιμένω να βγουν οι καινούργιοι Ryzen ή να κάτσω στα αυγά μου αγοράζοντας μόνο ένα τροφοδοτικό για να μπορέσω να σηκώσω την GPU;

Αν ναι, γνώμη για τροφοδοτικό;

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ποσό που διαθέτουμε : Με μισθό πρακτικής αυτό που με ενδιαφέρει ειναι το VFM, δεν έχω στο μυαλό μου συγκεκριμένο ποσό.

Χρήση υπολογιστή : Gaming/web develop/Εργασία σχeτική με cloud computing

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε: Αθήνα

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΥΓ.: Για όποιον έχει όρεξη να ασχοληθεί, έχω αυτό το Κουτί το οποίο είναι πολύ κακοδιατηρημένο. Αξίζει να το βάψω ή  καμιά ιδέα να το customάρω;

Επίσης του λείπουν μερικές σίτες στην μούρη, αν έχει κανείς καμιά πρόταση θα του ήμουν υπόχρεος(κάποιο fan controller έχω στο μυαλό αλλά μένει και άλλος χώρος κενός).

ΥΓ2.: Στο μυαλό μου προσπαθώ να στήσω περισσότερο ένα gaming room ή καλύτερα desk. Ψάχνομαι για να φτιάξω ένα γραφείο και στο μέλλον αποσκοπώ σε κάτι παρόμοιο THE DREAM

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων,

Παπανίκ.

Επεξ/σία από DimPapanik
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάρε για κουτί ένα AEROCOOL QS 240 αν βγαίνεις οικονομικά.

Δεν σου χρειάζονται κοντρόλερς ανεμιστήρων.

Καλό σετάκι θα ήταν

AMD R5 1600

ASROCK AB350M PRO 4

G. SKILL AEGIS 3000Mhz

CRUCIAL MX500 250GB

Και για τροφοδοτικό λόγω της R9 390 πρέπει να κοιτάξεις σε κάποιο 650άρι .

Πουλώντας αυτά που έχεις και βάζοντας ένα ποσό Α ναι αξίζει.

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Πάρε για κουτί ένα AEROCOOL QS 240 αν βγαίνεις οικονομικά.

Δεν σου χρειάζονται κοντρόλερς ανεμιστήρων.

Καλό σετάκι θα ήταν

AMD R5 1600

ASROCK AB350M PRO 4

G. SKILL AEGIS 3000Mhz

CRUCIAL MX500 250GB

Και για τροφοδοτικό λόγω της R9 390 πρέπει να κοιτάξεις σε κάποιο 650άρι .

Πουλώντας αυτά που έχεις και βάζοντας ένα ποσό Α ναι αξίζει.

Με το H/W με βρίσκεις σύμφωνο(CPU είναι όντως VFM) αλλά τροφοδοτικό recommended για την R9 390 είδα 750άρι,κάνω λάθος;

Στο μυαλό μου προσπαθώ να στήσω περισσότερο ένα gaming room ή καλύτερα gaming desk. Ψάχνομαι για να φτιάξω ένα γραφείο(κάτι σαν φτιάχτο μόνος σου) και στο μέλλον αποσκοπώ σε κάτι παρόμοιο THE DREAM.

Επίσης το tower στην φώτο δεν έχει χρησιμοποιηθεί καθόλου και είναι τερατάκι, κρίμα δεν είναι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν το tower μπορείς να το κρατήσεις και σου αρέσει, κράτησέ το. Δεν υπάρχει θέμα.

Ηταν καλό κουτί για την εποχή του.

Τροφοδοτικό δεν χρειάζεσαι τόσο μεγάλο. Αυτά που λένε για 750watt τα λένε για να μην πας να βάλεις κανένα της κακιάς ώρας επάνω και κάψεις τα πάντα.

Ακόμα και ένα ποιοτικό 550άρη θα έκανε.  Εγώ σου λέω 650 για να είσαι και με ανοχές .

ΠΧ. Τροφοδοτικό.

https://www.skroutz.gr/s/11190932/Seasonic-Prime-650W-Gold.html

https://www.skroutz.gr/s/12517808/Seasonic-Focus-Plus-650-Gold.html

https://www.skroutz.gr/s/4471610/XFX-TS-Series-650W-Gold.html

https://www.skroutz.gr/s/8744069/Enermax-Revolution-X-t-II-650W.html

https://www.skroutz.gr/s/348198/XFX-ProSeries-650W-Core-Edition-Full-Wired-Bronze.html

https://www.skroutz.gr/s/10885435/EVGA-650-BQ-Power-Supply-EU.html

https://www.skroutz.gr/s/12550508/EVGA-650-B3.html

https://www.skroutz.gr/s/8331170/Chieftec-GDP-650C.html

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, DimPapanik είπε

Καλησπέρα παιδιά,

ήρθε στα χέρια μου μία Sapphire Radeon R9 390 8GB Nitro.

Hardware που έχω διαθέσιμο:

CPU: Intel® Core™ i5-2400 Processor

Mobo: GA-H61M-USB3-B3

Psu: CS Series™ Modular CS450M

Ram: HyperX Fury Blue 4GB DDR3-1600MHz

Monitor: AOC Q3279VWF 31.5

To pcάκι έχει δουλεψει 8 χρόνια και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο αλλά με αυτό το τερατάκι GPU με έχουν πιάσει τ διαόλια μ.

Η απορία μου είναι η εξής:

Αξίζει μια αναβάθμιση σε Ryzen 5 1600 ή παραπάνω, να περιμένω να βγουν οι καινούργιοι Ryzen ή να κάτσω στα αυγά μου αγοράζοντας μόνο ένα τροφοδοτικό για να μπορέσω να σηκώσω την GPU;

Αν ναι, γνώμη για τροφοδοτικό;

Ποσό που διαθέτουμε : Με μισθό πρακτικής αυτό που με ενδιαφέρει ειναι το VFM, δεν έχω στο μυαλό μου συγκεκριμένο ποσό.

Χρήση υπολογιστή : Gaming/web develop/Εργασία σχeτική με cloud computing

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε: Αθήνα

ΥΓ.: Για όποιον έχει όρεξη να ασχοληθεί, έχω αυτό το Κουτί το οποίο είναι πολύ κακοδιατηρημένο. Αξίζει να το βάψω ή  καμιά ιδέα να το customάρω;

Επίσης του λείπουν μερικές σίτες στην μούρη, αν έχει κανείς καμιά πρόταση θα του ήμουν υπόχρεος(κάποιο fan controller έχω στο μυαλό αλλά μένει και άλλος χώρος κενός).

ΥΓ2.: Στο μυαλό μου προσπαθώ να στήσω περισσότερο ένα gaming room ή καλύτερα desk. Ψάχνομαι για να φτιάξω ένα γραφείο και στο μέλλον αποσκοπώ σε κάτι παρόμοιο THE DREAM

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων,

Παπανίκ.

Mε ανάλυση 2560x1440 πάλι η κάρτα γραφικών θα ζορίζεται... για μένα πάρε άλλα 8gb ram να πάς στα 12gb και θα είσαι μια χαρά....

και τροφοδοτικό.

PS: Το ίδιο κουτί έχουμε :) 

Επεξ/σία από leros2004
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Mε ανάλυση 2560x1440 πάλι η κάρτα γραφικών θα ζορίζεται... για μένα πάρε άλλα 8gb ram να πάς στα 12gb και θα είσαι μια χαρά....

και τροφοδοτικό.

PS: Το ίδιο κουτί έχουμε :) 

Edited: Εχω χ2 4GB RAM

Με λίγα λόγια να μην κοιτάω για αναβάθμιση mobo/CPU; o i5 για παιχνίδια και απλή χρήση δεν μ εχει απογοητεύσει ακόμα αλλά όταν πάω να κάνω καμιά σοβαρή δουλειά τα βρίσκει σκούρα

ΥΓ.: Αν παρατηρήσεις στην φωτό η σίτα με το power button είναι στραβωμένη.

Μαζί με τις σίτες που λείπουν τι πιστεύεις οτι θα του ταίριαζε;

Επεξ/σία από DimPapanik
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, DimPapanik είπε

Edited: Εχω χ2 4GB RAM

Με λίγα λόγια να μην κοιτάω για αναβάθμιση mobo/CPU; o i5 για παιχνίδια και απλή χρήση δεν μ εχει απογοητεύσει ακόμα αλλά όταν πάω να κάνω καμιά σοβαρή δουλειά τα βρίσκει σκούρα

ΥΓ.: Αν παρατηρήσεις στην φωτό η σίτα με το power button είναι στραβωμένη.

Το κουτί ειναι πολύ ομορφο αλλά θέλει συμμάζεμα. Το χεις πειράξει καθόλου ή το έχεις μαμά; 

Έχω κόψει σε αρκετά τα σημεία το σασί, για να περνάνε τα καλώδια στη πίσω πλευρά και για να βγάζω/βάζω τη ψήκτρα on the fly. Με ένα βαψιματάκι στο εσωτερικό γίνεται κούκλα... Εγώ εκεί που είναι η σήτα έχω βάλει card reader εδώ και καιρό, βέβαια εσυ μπορείς να την ισιώσεις εύκολα. Πρέπει να έχω κανα 2 καπάκια μπροστινά,  αν τα βρω θα σου πω μήπως μήπως και τα θέλεις 

Τα κοψίματα είναι κάπως έτσι:\, εγώ εχω βάλει και λαστιχάκι γύρω γύρω  14101418_p1010003zn.jpeg 

Επεξ/σία από leros2004
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Έχω κόψει σε αρκετά τα σημεία το σασί, για να περνάνε τα καλώδια στη πίσω πλευρά και για να βγάζω/βάζω τη ψήκτρα on the fly. Με ένα βαψιματάκι στο εσωτερικό γίνεται κούκλα... Εγώ εκεί που είναι η σήτα έχω βάλει card reader εδώ και καιρό, βέβαια εσυ μπορείς να την ισιώσεις εύκολα. Πρέπει να έχω κανα 2 καπάκια μπροστινά,  αν τα βρω θα σου πω μήπως μήπως και τα θέλεις 

Τα κοψίματα είναι κάπως έτσι:\, εγώ εχω βάλει και λαστιχάκι γύρω γύρω  14101418_p1010003zn.jpeg 

Βαψιματάκι λες ε; το έψαξα λίγο και διάβασα ότι βάψιμο μ σπρέι συνήθως βγαίνει άθλιο αποτελεσμα(ειδικά εγώ π δν εχω βάψει ποτέ)

καμιά πρόταση;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...