DestinyGR Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στο forum. Έχω μια απορία σχετικα με την δημιουργία μιας ιστοσελιδας. Να σημειωθει οτι εχω ηδη αγορασει domain name και web hosting. Θέλω να φτιαξω μια (όχι τοπικά) ιστοσελίδα με την χρηση του XAMPP. Οι ερωτήσεις είναι οι έξεις: 1)Κάνω την εγκατάσταση κανονικά το Xampp στο Web host? Περναω καμια ρύθμιση επιπλέον? Πως ορίζω στο Xampp το domain name που αγορασα? 2) Ποια είναι η καλύτερη πρακτική? Να φτιαξω την βάση δεδομένων τοπικά (μαζί με το back end) και μετα να την ανεβασω στο web host η να την φτιαξω εξαρχης στον host και να την ανάπτυξω σιγά σιγά? 3) Πως να ρυθμισω έτσι ώστε όταν κάποιος πληκτρολογεί το domain name της ιστοσελίδας μου να ανοίγει ενα συγκεκριμένο αρχείο php που θα είναι η αρχική μου σελιδα π.χ γράφει κάποιος www.mypage.com και του φορτώνει η www.mypage.com/index.php. Ευχαριστώ εκ των προτέρων . Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2018 από DestinyGR
kormos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 13 λεπτά πριν, DestinyGR είπε Καλησπέρα στο forum. Έχω μια απορία σχετικα με την δημιουργία μιας ιστοσελιδας. Να σημειωθει οτι εχω ηδη αγορασει domain name και web hosting. Θέλω να φτιαξω μια (όχι τοπικά) ιστοσελίδα με την χρηση του XAMPP. Οι ερωτήσεις είναι οι έξεις: 1)Κάνω την εγκατάσταση κανονικά το Xampp στο Web host? Περναω καμια ρύθμιση επιπλέον? Πως ορίζω στο Xampp το domain name που αγορασα? 2) Ποια είναι η καλύτερη πρακτική? Να φτιαξω την βάση δεδομένων τοπικά (μαζί με το back end) και μετα να την ανεβασω στο web host η να την φτιαξω εξαρχης στον host και να την ανάπτυξω σιγά σιγά? Ευχαριστώ εκ των προτέρων . Σιγουρα εξαρτάται απο τη πλατφόρμα εργάζεσαι. Προσωπικά αφού έχεις ήδη προβεί σε αγορές (domain, hosting) απλά πρόσθεσε το domain σου εκεί και ξεκίνα την παραμετροποίηση, δε βλέπω το λόγο να κάνεις διπλή δουλειά (υλοποίηση και μετά μεταφορά). Θεωρητικά αν δεν θες να βγαίνει παραέξω (θα πρέπει λογικά κάποιος να ξέρει το domain σου) όρισέ την offline. *δεν χρειάζεται να εγκαταστήσεις XAMPP ΜΦΧ
exarhis Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Το xamp παρέχει υπηρεσίες web server . Ο server έχει τον web server εγκατεστημένο. Δεν χρειάζετε να το εγκαταστήσεις. Ο web server έχει για ευκολία τα control panel. Έχεις ή Cpanel ή Plesk εκεί μπορείς να δημιουργήσεις βάση δεδομένων, να ανοίξεις το phpmyadmin, να δημιουργήσεις subdomain , e-mail κτλ. Αν είσαι σε Cpanel πρέπει να συνδεθείς με FTP και να βάλεις τα αρχεία στου στο φάκελο public_html. Εκεί το index.php θα ανοίγει όταν κάποιος μπαίνει στο domain σου. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2018 από exarhis
DestinyGR Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 8 λεπτά πριν, exarhis είπε Το xamp είναι web server . Ο server έχει τον web server εγκατεστημένο. Δεν χρειάζετε να το εγκαταστήσεις. Ο web server έχει για ευκολία τα control panel. Έχεις ή Cpanel ή Plesk εκεί μπορείς να δημιουργήσεις βάση δεδομένων, να ανοίξεις το phpmyadmin, να δημιουργήσεις subdomain , e-mail κτλ. Αν είσαι σε Cpanel πρέπει να συνδεθείς με FTP και να βάλεις τα αρχεία στου στο φάκελο public_html. Εκεί το index.php θα ανοίγει όταν κάποιος μπαίνει στο domain σου. Και πως ορίζω το αρχείο index.php να είναι η αρχική σελιδα? Δηλαδή να ανοίγει μόλις κάποιος μπει στην ιστοσελίδα μου?
exarhis Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Είναι αυτόματο. Προσπαθεί να βρει πρώτα το index.html η index.htm και μετά αν δεν το βρει ανοίγει το index.php. Οπότε αν σβήσεις τo Index.htm θα ανοίξει το Index.php
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα