Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά σήμερα έφτιαξε! Το δήλωσαν ως βλάβη αλλά δεν ξέρω αν έγινε από μόνο του ή επέμβει τεχνικός!  Πώς σας φαίνονται τα στατιστικά?

Screenshot_20180312-103042.jpg.98363f3d1f33b6b668299f27d1313b5d.jpg 
επίσης επειδή τώρα όλα πήγαν στην κεντρική πρίζα στο σαλόνι ή λύση για ιντερνέτ στο δωμάτιο είναι μέσω powerline..  έχω βρει τα παρακάτω..  θα ήθελα γνώμες.. είναι λέει ότι καλύτερο.. (δεν έχω τριφασικό ρεύμα) 

https://www.skroutz.gr/s/8757491/TP-LINK-TL-PA9020PKIT-v1.html?from=favorites_popup

@poulinos @NikosKallithea

Επεξ/σία από xirosiman
Δημοσ.

Καλημέρα!

Μπόμπα είναι η συνδεση.

Για τα powerline που κοιτάς έχεις επιλέξει από τα πλέον ακριβά. Γνώμη μου είναι να πας σε πιο φτηνα 1000αρια (αν τα χρειάζεσαι) πάλι με 2 ethernet. Εχω κανα 3μηνο αυτά https://www.skroutz.gr/s/11493158/TP-LINK-TL-PA7020PKIT-v2.html και δεν έχουν παρουσιάσει καμία αποσύνδεση και με πολύ χαμηλότερη τιμή. Δες τις ανάγκες σου μήπως μπορείς να καλυφθείς και με πιο φτηνά.

• Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 7/3/2018 at 10:12 PM, bill2015 said:

εγω που άλλαξα απο adsl vodafone se vdsl vodafone σε μερικά λέπτα έγινε η αλλαγή

Καταρχήν κωδικούς σου εδωσαν; και αν μπορείς δοκίμασε απο κάπιο φίλο σου ένα ξεκλειδωτο ρουτερ vdsl να δεις αν θα συχρονισει σε vdsl 

και κωδικους να μην δωσουν το ρουτερ θα πρεπει να συγχρονισει σε vdsl οτι και να γινει.

On 7/3/2018 at 11:01 PM, xirosiman said:

Μου έδωσαν κωδικούς αλλά δεν χρειάζεται λέει.. επειδή είναι με voip πάνε αυτόματα όλα.. οπωτε κ χωρίς κωδικούς θα συγχρονίσει.. τι να πω.. τι reboot έχω κάνει τι εργοστασιακές ρυθμίσεις δεν συγχρονίζει με τίποτα.  Μου φαίνεται περίεργο που είχα διαβάσει από άλλους ότι η μετάβαση είναι απλά μερικές ώρες..  

συνηθως καποιοι παροχοι δεν εχουν Radius οποτε δεν χρειαζεται να βαλεις τιποτα μεσα περα απο καποιο γενικο Username που τις περισσοτερες φορες υπαρχει ηδη μεσα στο ρουτερ ετοιμο ωστε να παρει Ip και μετα διαμεσω tr069 να κατεβασει οτι αλλο μπορει να χρειαστει.πχ voip.και εγω αν εξαιρεσουμε προβλημα που ειχα και συγχρονιζα απο το αστικο κεντρο αντι για το Kv μολις με γυρισαν στο Kv επαιξα vdsl.

On 7/3/2018 at 11:11 PM, bill2015 said:

'ετσι ξέρω και απο προσωπική εμπειρία 

τι να πω αλλά είσαι με καμπινα οτε η δικιά τους γτ από καμπινα οτε ακόμα voip δεν νομίζω να δίνουν 

voip μπορεις να δωσεις ειτε ειναι η καμπινα του οτε ειτε αλλου παροχου.απλα το voip παει σε διαφορετικο vlan συνηθως απο το 835 που ειναιτο ιντερνετ.

On 7/3/2018 at 11:28 PM, xirosiman said:

Η καμπίνα του ΟΤΕ είναι.. δεν ξέρω τι παίζει όμως.. η vodafone εδώ(Ηράκλειο Αττικής) δεν έχει καμπίνες δικές της..  πάντως η αλλαγή έγινε κ είμαι σίγουρος γιατί εκεί που συγχρονίζα στα 12 κάτι mbps, με το παλιό μου ρούτερ asus dsl14u κ πείραγμα του snr κλειδώνει χωρίς λάθη κ αποσυνδέσεις στα 18mbps!  Αυτά όμως για το adsl2+.. 

απλά νευριάζω γιατί μπορεί να είναι απλά μια επιλογή από το ρούτερ η ένας κωδικός που δεν  έχει μπει κ γίνεται όλη η ιστορία.. τώρα αν είναι κάτι πιο σοβαρό.. 

αν σε γυρισαν προσωρινα σε adsl στο kv ειναι λογικο απο τα 12 να πας στα 18 αφου αντι να παιρνεις απο το αστικο κεντρο παιρνεις απο το kv που ειναι πιο κοντα.

On 8/3/2018 at 12:33 AM, xirosiman said:

Λοιπόν το παράδοξο είναι..

Έβαλα το πρώτο ρούτερ π είχα πάρει από την hol το netfaster iad 1 . Συνδέθηκα κ παίζει κανονικά σε adsl κ voip! Ενώ το zte 267A παίζει πάλι σε adsl αλλά voip τίποτα! Hell yea! Έχω τηλεφωνο!(Α ρε hol λείπεις..) 

εισαι σιγουρος οτι επαιζε το voip?μηπως απλα ειχες τονο στην Fxs που ειναι φυσιολογικο?εκτος αν ειχε ηδη τα στοιχεια μεσα για voip απο πιο παλια αν ειχες voip.αλλιως να εγινε Setup αυτοματα το netfaster και να μην εγινε το Zte ειναι παραξενο.

On 8/3/2018 at 11:55 PM, xirosiman said:

Σήμερα που μίλησα πάλι με τους τεχνικούς μου είπαν ότι σε κάποια dslam  γίνεται η αλλαγή πιο γρήγορα κ κάποια άλλα αργούν.. Μέχρι τώρα δεν μου διευκρίνιζαν  ότι το όλο θέμα είναι κάποια ρύθμιση του ΟΤΕ.  Μου είπε επίσης ότι αν κ σμρ δεν έχει φτιάξει να ξανακαλεσω για να το δηλώσουμε βλάβη στον οτε. Εκεί τι γινεται? Κινητοποιούνται πιο γρήγορα η μπερδεύεται η ιστορία?

η αλλαγη δεν πιστευω οτι γινεται αυτοματα.αν καποιος θελει μπορει να μπει πανω στην καρτα και να βαλει την καρτα να κανει sync σε vdsl εφοσον δει vdsl απο την αλλη.εχω ακουσει για περιπτωσεις που καποιος τσεκαρε το adsl και εβγαλε το vdsl και συγχρονισε παλι σε adsl και μετα που ξανατσεκαρε το vdsl δεν πηγε αυτοματα σε vdsl αλλα μετα απο λιγο.ισως να τρεχουν κατι αυτοματα ανα χ ημερες για να ξανακλειδωσεις σε vdsl αλλα σιγουρα χειροκινητα μπορεις να βαλεις να συγχρονισει vdsl αφου εχουν προσβαση στο dslam στο kv.

On 12/3/2018 at 10:46 AM, xirosiman said:

Τελικά σήμερα έφτιαξε! Το δήλωσαν ως βλάβη αλλά δεν ξέρω αν έγινε από μόνο του ή επέμβει τεχνικός!  Πώς σας φαίνονται τα στατιστικά?

Screenshot_20180312-103042.jpg.98363f3d1f33b6b668299f27d1313b5d.jpg 
επίσης επειδή τώρα όλα πήγαν στην κεντρική πρίζα στο σαλόνι ή λύση για ιντερνέτ στο δωμάτιο είναι μέσω powerline..  έχω βρει τα παρακάτω..  θα ήθελα γνώμες.. είναι λέει ότι καλύτερο.. (δεν έχω τριφασικό ρεύμα) 

https://www.skroutz.gr/s/8757491/TP-LINK-TL-PA9020PKIT-v1.html?from=favorites_popup

@poulinos @NikosKallithea

ta στατιστικα ειναι απλα super.μπορεις να ζητησεις Fast και στο Down.

για Powerline προσεχε γιατι πολλα λενε 500 Mbit και 1000Mbit και εχουν πανω ethernet 100ara οποτε δεν θα πιασουν πανω απο 100.εχω τα tp link 4010p ειναι και passthrough και ειναι μια χαρα.500mbit αλλα με 100αρα ethernet.μετα πολυ καλα ειναι τα devolo.

και δεν ειναι υποχρεωτικο να πανε ολα στην κεντρικη πριζα.αν θες να βαλεις το τηλεφωνο στο δωματιο σου οπως και το ρουτερ και δεν θες να βαλεις καπου αλλου τηλεφωνο μπορεις να το κανεις μια χαρα.οπως και αμα εχεις Utp πισω απο τον τοιχο κανεις οτι θες και βαζεις το ρουτερ οπως θες.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε @poulinos δεν αφηνεις τιποτα αναπαντητο! :P  εχω ηδη γυρισει σε fast path. (εχουμε μιλησει κ σε αλλο θεμα :P). 
Για την ιστορια, επειδη δεν ηθελα να βαλω το ασυρματο στο δωματιο π κοιμαμαι (δεν ειναι κ χρηστικο) και αφου το ρουτερ θα πηγαινε στην κεντρικη πριζα. τα  πηγα ολα εκει. 

Αγορασα αυτα τα powerlines https://www.skroutz.gr/s/8757491/TP-LINK-TL-PA9020PKIT-v1.html?from=most-popular&keyphrase=9020p

Ναι, ειναι ακριβα, ναι δεν προκειται να πιασουν 2000mbps,  αλλα ειναι οτι καλυτερο εχει βγαλει η tp link. Θα πηγαινα σε devolo αλλα μου φανηκαν λιγο πιο ακριβα. 
Τα powerlines συνδεθηκαν αυτοματα χωρις να κανω τπτ. Τα εκανα κ μια αναβαθμιση κ ολα οκ. Χωρις να τραβαω καλωδια κ να τρυπαω τοιχους κ τετοια, εφερα το ιντερνετ απο το σαλονι στο δωματιο πολυ ευκολα.  Η συνδεση γινεται στα 650 με 750 mbps , χωρις να χανεται κ χωρις να πεφτει απο παρεμβολες η απο αλλες συσκευες π μπορει να λειτουργουν στο ηλεκτρικο δικτυο. 
Ως προς την ταχυτητα δν ειδα καμια διαφορα. Τωρα αν κατεβαζα πριν με 5,7mb/s κ πηγε 5,6 εε...   Λιγο ανεβηκε το ping στο lol ξερω εγω απο 49 (σε fast path) σε 51-53.
Δεν θελω να επιρρεασω κανεναν αλλα οπως ανεφερε και ο @konstantin79 θα μπορουσα να κανω την δουλεια μου και με 1000αρια  powerlines πιο φθηνα.. απλά εμενα μου κολλησαν αυτα..  :P
ps. UTP σε διαμερισμα του 80 πισω απο τον τοιχο λιγο δυσκολο! :P

Επεξ/σία από xirosiman
Δημοσ.

ειχα λιγο χρονο και ειπα να απαντησω αυτες τις μερες αλλιως παιζει να περασει και βδομαδα χωρις posts.Ναι και σε αλλα μιλαμε:P.απλα χανεται η μπαλα. καλα εχεις ενα κινητο στο δωματιο οποτε μικρο προβλημα το ρουτερ απο αποψη ηλεκτρομαγνητικης ακτινοβολιας.συν αλλα 100 δικτυα γυρω σου.αν πηγες το ρουτερ στην κεντρικη πριζα και δεν χρησιμοποιεις τις αλλες λογικα μπορεις ειτε να τις αποσυνδεσεις ειτε ολη την καλωδιωση για τα δωματια να την κουμπωσεις πανω στο σπλιττερ στο Phone ωστε η καλωδιωση σου να ειναι η ιδανικη για vdsl αλλα και για adsl.στα αλλα πριζακια μπαινει μονο τηλεφωνο.αλλιως πας κατευθειαν στο δωματιο χωρις παραλληλα και απλα βαζεις τηλεφωνο μονο στο δωματιο και οχι πιο πριν.αν στο εχω ξαναγραψει τοτε αγνοησε το.

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

ναι τα devolo τσιμπανε λιγο.επισης καποιες φορες μπορει καποιος να παρει ενα Powerline χωρις wifi και για wifi Να βαλει ενα παλιο adsl router να παιξει σαν access point.το λεω γενικα οχι απαραιτητως για σενα.για σενα απλα οταν τα παρεις δες για Firmware update.επισης τα powerlines συνδεθηκαν αυτοματα αλλα καλου κακου κατεβασε το utility και καντα secure διοτι εχω πετυχει περιπτωσεις με τα tp link 4010p kit που ειχαν ολα μα ολα το ιδιο ονομα ( powerline av) καπως ετσι και εβλεπα και του γειτονα τα Powerline και το ρουτερ του ασχετα που ηταν σε αλλο μετρητη δεη.οποτε καντα secure με ενα αλλο ονομα για να μην τυχει μια στο εκατομμυριο.ναι θεωρητικα δεν παιζουν σε αλλο μετρητη δεη αλλα στην πραξη παιζουν και το εχω πετυχει 2 φορες να γινεται αυτο.που και που κοιτα μηπως ξαναβγαλουν και αλλο firmware απλα προσεχε να ειναι για το version που εχεις.μην βγει αργοτερα v4 και κατεβασεις απο εκει.(και παιζει να στο περασει χωρις να βγαλει Failed).αφου αυτα ηθελες καλα εκανες και τα πηρες.μπορει και με 100αρια να επαιζες αλλα οκ θελει δοκιμες.αν ειναι του 80 το σπιτι ναι δεν παιζει Utp ουτε καν δευτερο ζευγαρι.απλα θα μπορουσες να το βαζες δωματιο.τωρα και να ανεβηκε 3-4 Ms το Ping δεν πειραζει.αν δεις προβληματα κλεισε το Power saving που εχουν.

30 minutes ago, xirosiman said:

Ρε @poulinos δεν αφηνεις τιποτα αναπαντητο! :P  εχω ηδη γυρισει σε fast path. (εχουμε μιλησει κ σε αλλο θεμα :P). 
Για την ιστορια, επειδη δεν ηθελα να βαλω το ασυρματο στο δωματιο π κοιμαμαι (δεν ειναι κ χρηστικο) και αφου το ρουτερ θα πηγαινε στην κεντρικη πριζα. τα  πηγα ολα εκει. 

Αγορασα αυτα τα powerlines https://www.skroutz.gr/s/8757491/TP-LINK-TL-PA9020PKIT-v1.html?from=most-popular&keyphrase=9020p

Ναι, ειναι ακριβα, ναι δεν προκειται να πιασουν 2000mbps,  αλλα ειναι οτι καλυτερο εχει βγαλει η tp link. Θα πηγαινα σε devolo αλλα μου φανηκαν λιγο πιο ακριβα. 
Τα powerlines συνδεθηκαν αυτοματα χωρις να κανω τπτ. Τα εκανα κ μια αναβαθμιση κ ολα οκ. Χωρις να τραβαω καλωδια κ να τρυπαω τοιχους κ τετοια, εφερα το ιντερνετ απο το σαλονι στο δωματιο πολυ ευκολα.  Η συνδεση γινεται στα 650 με 750 mbps , χωρις να χανεται κ χωρις να πεφτει απο παρεμβολες η απο αλλες συσκευες π μπορει να λειτουργουν στο ηλεκτρικο δικτυο. 
Ως προς την ταχυτητα δν ειδα καμια διαφορα. Τωρα αν κατεβαζα πριν με 5,7mb/s κ πηγε 5,6 εε...   Λιγο ανεβηκε το ping στο lol ξερω εγω απο 49 (σε fast path) σε 51-53.
Δεν θελω να επιρρεασω κανεναν αλλα οπως ανεφερε και ο @konstantin79 θα μπορουσα να κανω την δουλεια μου και με 1000αρια  powerlines πιο φθηνα.. απλά εμενα μου κολλησαν αυτα..  :P
ps. UTP σε διαμερισμα του 80 πισω απο τον τοιχο λιγο δυσκολο! :P

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλα αν δν ειναι του 80 το σπιτι κ του 90 να ειναι  ολα ειναι μπλε κοκκινο ραζιμ..  :P
Thanks για το secure.. δεν το ειχα σκεφτει.. νομιζα οτι απλα αυτο παιζει οταν  εχεις powerlines με wifi.. κ μπορει να τα δει καποιος αλλος..  !
Τωρα αν κ δεν ρωτησα την tp link, τι διαφορες παιζουν στα versions των powerlines? Γενικοτερα στο σκρουτζ τα περισσοτερα π εβλεπα ηταν στο v1 ενω στο site της εταιριας ειχε κ v3..  ( αλλαγη hardware? διορθωση προβληματων?η απλα ευρωπη v1, αμερικη v2 κοκ..? )

Δημοσ.

ναι μπορει ενα σπιτι να ειναι και του 2010 και να εχει ραζιμ και ενα να ειναι του 1990 και να εχει Utp.αναλογως ποιος το εφτιαξε τι ηθελε. αλλα ο κανονας λεει οτι παλια σπιτι no utp.

αλλο το secure για να μην μπορει να δει καποιος τα powerlines διαμεσο του δικτυου του ρευματος και αλλο το να σου κλεψει το wifi που αυτο το κλειδωνεις με wep/wpa/wpa2.το Secure ειναι ακομα και στα απλα Powerlines που δεν εχουν ασυρματο.σπανιο να σου τυχει αλλα εγω το πετυχα δυο φορες.εβλεπα το ρουτερ του γειτονα εβλεπα τα powerlines του γειτονα που το ενα ηταν wifi κιολας σαν μοντελο.πιο καινουριο Hardware μπορει να ειναι το v2 v3 και να εχουν διορθωθει τιποτα προβληματα hardware ή να εχουν βελτιωθει καποια πραγματα.οχι δεν παει ανα χωρα.μπορει καποια powerline να γραφουν uk πισω αντι για eu και να εχουν αλλο firmware Οπως λενε αλλα οχι το version δεν παει με βαση την χωρα/ηπειρο.απλα πιο καινουρια παρτιδα με καποιες αλλαγες οποτε αλλαξαν version>και το ενα version δεν μπορει να παρει το firmware του αλλου.(μπορει να στο περασει αλλα αυτο ειναι εκτος specs).και μπορει αμα σου περασει αλλο firmware Μετα να εχεις θεμα να γυρισεις στο σωστο και να θελει αλλη ιστορια χωρις να ειναι σιγουρο οτι θα παιξει.

16 minutes ago, xirosiman said:

Καλα αν δν ειναι του 80 το σπιτι κ του 90 να ειναι  ολα ειναι μπλε κοκκινο ραζιμ..  :P
Thanks για το secure.. δεν το ειχα σκεφτει.. νομιζα οτι απλα αυτο παιζει οταν  εχεις powerlines με wifi.. κ μπορει να τα δει καποιος αλλος..  !
Τωρα αν κ δεν ρωτησα την tp link, τι διαφορες παιζουν στα versions των powerlines? Γενικοτερα στο σκρουτζ τα περισσοτερα π εβλεπα ηταν στο v1 ενω στο site της εταιριας ειχε κ v3..  ( αλλαγη hardware? διορθωση προβληματων?η απλα ευρωπη v1, αμερικη v2 κοκ..? )

• Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...