stark Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σε όλους. Πριν λίγες μέρες μου έσκασε ένας εσωτερικός σκληρός WD Green 1TB (αν θυμαμαι καλα και οι 3 Green που εχω πάρει κάποια στιγμή έσκασαν... τραγικοι!). Θέλω να τον αντικαταστήσω με σκληρό 2TB τον οποίο θα χρησιμοποιήσω για αποθηκευτικούς λόγους (βασικά εκεί θα βάζω μόνο backup που κρατώ ανα τακτά χρονικά διαστήματα από σημαντικά αρχεία, π.χ. Documents folder, iTunes folder). Θα ήθελα να αξιοποιήσω μια δωροεπιταγή 50 € που έχω ...δυστυχώς απο το Public. Λέω δυστυχώς τόσο επειδή το Public δεν έχει μεγάλη ποικιλία σε σκληρούς, όσο κι επειδή ...φθηνό στις τιμές του δεν το λες (κυρίως σε σχέση με Skroutzομάγαζα, κλπ.) Για να μη σας κουράζω, ψάχνοντας στο site για 2 TB και κοντά στο budget μου, βρήκα αυτές μόνο τις επιλογές: 1) Western Digital Blue 2TB WD20EZRZ SATA3. 2 χρόνια εγγύηση. Ισχύει ότι η BLUE σειρά είναι ουσιαστικά η παλιά Green, ή είναι ράδιοαρβύλα αυτό; 2) Intenso 2TB 3,5" SATA III. 2 χρόνια εγγύση. Είναι όμως αξιόπιστοι; Δεν εχω ιδέα. 3) Seagate BarraCuda 2TB ST2000VX008 SATA6. 3 χρόνια εγγύηση και είναι ο Skyhawk / Surveillance, που υποτίθεται ότι έχει καλύτερα specs στο θέμα διάρκειας ζωής. Είναι βέβαια 2.5". Αν δεν κάνω λάθος παίρνει τα ίδια καλώδια ρευματος + data με τον 3,5'' σωστά; Αλλα λόγω μεγέθους θα έχω θέμα στην τοποθέτηση πάνω στο συρταράκι του κουτιού μου...; Δεν εχω ασχοληθεί ποτέ με 2,5'' δίσκο, γι' αυτο και η άγνοια. Ακυρο, δεν ειναι 2,5 ''. Εχουν κανει λαθος στο site. Eιναι 3,5'' και δεν ειναι καν Baracuda... Κοιτάζω για εσωτερικό έχοντας στο μυαλό μου ότι συνήθως είναι πιο ...αξιόπιστοι και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής απο τους εξωτερικούς. Κι αυτό ακόμα το λεω με επιφύλαξη βέβαια. Οποιαδήποτε βοήθεια, θα ήταν καλοδεχούμενη Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2018 από stark Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Diskimpex Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Blue εβγαινε μονο μεχρι 1 ΤΒ .Επισης φαινεται παιζει ακομα η green .Εκτος αν ειναι στοκ Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2018 από Diskimpex 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stark Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 24 λεπτά πριν, Diskimpex είπε Blue εβγαινε μονο μεχρι 1 ΤΒ .Επισης φαινεται παιζει ακομα η green .Εκτος αν ειναι στοκ Απο ότι είδα παίζει και σε αλλες χωρητικότητες τωρα o Blue. Ο συγκεκριμενος κωδικος παραπεμπει εδω https://www.wdc.com/en-gb/products/internal-storage/wd-blue-desktop.html#WD10EZRZ Στην πραγματικοτητα βεβαια παιζει αυτο: WD's Green series to be rebranded to Blue http://www.hardwarezone.com.my/tech-news-wds-green-series-be-rebranded-blue Για τον Intenso δεν εχω αποψη, αλλα ξερω οτι βαζουν αλλης εταιρίας δίσκο μέσα (π.χ. Samsung ή Seagate η κατι αλλο). Κατελήξα στον Seagate Skyhawk (https://www.seagate.com/gb/en/internal-hard-drives/hdd/skyhawk/) διοτι δεν ειναι ο απλός. Δεν ειναι ο αντιστοιχος του WD Blue αλλα ο αντιστοιχος του WD Purple που ειναι ενα επιπεδο πιο πανω απο τους απλους, αλλά κατώτερος των Red, Black, Gold. Βεβαια στο site του Public ο κωδικος παραπεμπει σε Skyhawk (ST2000VX008) ενω στην περιγραφη μιλανε για ...Baracuda (που ειναι ο απλός - αντιστoιχος με τον WD Blue). Παρηγγειλα τον Seagate με την ελπιδα να ειναι σωστος ο κωδικος (αρα Skyhawk). Αν δεν ειναι, απλα δεν θα τον παραλαβω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueBlood7 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Κράτα την δωροεπιταγή από τα public και αξιοποίησέ την διαφορετικά. Π.χ. μελάνια για εκτυπωτή, κάποιο βιβλίο κλπ. Δεν έχει τίποτε από δίσκους το public. Με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lside Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Seagate baracuda 2TB Ext4 βέβαια δεν ξέρω αν παίζει ρόλο... Επεξ/σία 16 Μαΐου 2018 από Lside Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
whatsmyname Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Εγω παντως δε θα σου προτεινα τον Seagate γτ η συγκεκριμένη σειρα δεν ειναι και οτι καλυτερο. Αν θες να κανεις backup, καλυτερα ειναι να παρεις δυο φτηνους δισκους ωστε να εχεις τουλαχιστον δυο αντιγραφα των αρχειων σου παρα να εμπιστευτεις ενα δισκο που αν τελικα καταρρευσει, θα παρει μαζι του και τα αρχεια σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gousias Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Υπάρχει δυνατότητα, ένα φορητό σκληρό δίσκο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε macOS όσο και windows παράλληλα; Φυσικά να μπορεί να γίνεται και ανάγνωση και εγγραφή αρχείων (χωρίς κάποιους περιορισμούς) όταν συνδέεται και στα 2 λειτουργικά. Επίσης, σχετικά με κρυπτογράφηση (κλείδωμα) του δίσκου, τι προτείνετε; Κάποια λύση εγγενής μέσω των λειτουργικών συστημάτων (χωρίς 3rd party εφαρμογές) υπάρχει; Ίσως με κάποιο format κλπ; Έχω δει 2 μοντέλα, αλλά μάλλον έχουν δική τους εφαρμογή για κλείδωμα (πληροφορίες ελάχιστες που έχω εντοπίσει), χωρίς να γνωρίζω περισσότερα, ούτε και φυσικά να έχω δουλέψει κάτι τέτοιο. Από την άλλη, μου κάνει απορία το εξής, αν θα μπορεί ο δίσκος με την εφαρμογή κλειδώματος, να χρησιμοποιηθεί σε οποιονδήποτε υπολογιστή χωρίς να είναι εγκατεστημένη η εφαρμογή ή θα απαιτείται κάτι τέτοιο; Τότε, μάλλον μιλάμε για μειονέκτημα. https://storage.toshiba.com/consumer-hdd/external/canvio-advance https://www.buffalo-technology.com/productpage/ministation-hd-pnfu3/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα