Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Alxnks είπε

Κάτι έχεις καταλάβει λάθος μαλλον.

Δεν ψαχνεις το που πέρασε πρώτο ΚΤΕΟ το αμάξι γενικά, αλλά το που περασε ΚΤΕΟ το αμάξι μόλις μπήκε το υγραέριο!!

Αυτό το έκανε ο εγκατάστασης του υγραερίου και σίγουρα ξέρει και πρέπει να σου πει!

Ο κανονας αυτος είναι αλλα σαν κανονας εχει και τις ...εξαιρέσεις του !!

Άλλος μου εδωσε τιμολογιο εγκαταστασης και άλλος εκανε την εγκαταστση και εδωσε την υπεθυνη δηλωση στα χαρτια τουλάχιστον.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Ο κανονας αυτος είναι αλλα σαν κανονας εχει και τις ...εξαιρέσεις του !!

Άλλος μου εδωσε τιμολογιο εγκαταστασης και άλλος εκανε την εγκαταστση και εδωσε την υπεθυνη δηλωση στα χαρτια τουλάχιστον.

Δεν σε αφορά εσένα αυτό, εσύ έχεις να κάνεις με αυτόν που πληρωσες και να σου δώσει τις πληροφορίες που ζητάς. Εκείνος ας συνεννοηθεί με τον συνεργάτη του. ;)

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Alxnks είπε

Δεν σε αφορά εσένα αυτό, εσύ έχεις να κάνεις με αυτόν που πληρωσες και να σου δώσει τις πληροφορίες που ζητάς. Εκείνος ας συνεννοηθεί με τον συνεργάτη του. ;)

Πονεμενες ιστοριες...Υποτίθεται ότι οποιος εκδιδει τιμολογιο παροχης για εγκατασταση εχει και την απαιτουμενη αδεια αλλα δεν ισχυει παντα .Ειδικα πριν 6 χρονια που ηταν λιγοι οιεγκαταστατες.

Δημοσ.

Ναι, ψάχνω που πήγε ΚΤΕΟ πρώτη φορά μετά την εγκατάσταση του υγραερίου, αλλά δε το πήγε ο εγκαταστάτης, αλλά ο ιδιοκτήτης!

Επικοινώνησα και με το εγκαταστάτη και δε γνωρίζει.

έχει περάσει και μια 6ετία - 7ετία

Αυτό είναι το πρόβλημα!

Τώρα που θα πρέπει να πάει κἀποιος στο Υπουργείο να το βρει από το φάκελο, είναι δική μου υποχρέωση, ή του εκάστοτε ΚΤΕΟ που θα περάσει το ΙΧ?

Αυτό ρωτάω.

Επικοινώνησα με γνωστό ΚΤΕΟ και ενώ στην αρχή έλεγαν πως δεν είναι δική μας υποχρεώση, μετά είπαν πως μπορούμε να κάνουμε αίτηση στο υπουργειο, αλλά δεν μας εξυπηρετούν. Ίσως μετά από μερικούς μήνες.

Επίσης, στο ΚΤΕΟ δεν υπάρχει εγγραφή, γιατί μετά από 5 χρόνια δεν κρατάνε αρχείο.

Τους έβαλα να κάνουν την αίτηση στο υπουργείο και βλέπουμε.

Θα πάω να κάνω τον έλεγχο και ίσως του χρόνου να το έχω το χαρτί.

Και ιδού το ΦΕΚ.

Για να μη μιλάμε στον αέρα.

«Άρθρο 9
Περιοδικός τεχνικός έλεγχος
υγραεριοκίνητων οχημάτων
1. Κατά τον περιοδικό τεχνικό έλεγχο οχήματος που
χρησιμοποιεί υγραέριο (LPG) ως καύσιμο, το ΚΤΕΟ που
διενεργεί τον έλεγχο οφείλει να αναζητήσει από την
αρμόδια Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Πε-
ριφέρειας ή από το ΚΤΕΟ στο οποίο διεξήχθη ο αρχικός
τεχνικός έλεγχος έγκρισης της διασκευής, φωτοαντίγρα-
φο της υπεύθυνης δήλωσης του Παραρτήματος 1 της
παρούσας.
Στην περίπτωση που η αυτεπάγγελτη αναζήτηση δεν
είναι εφικτή η εν θέματι υπεύθυνη δήλωση θα κατατί-
θεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο.
Αν η ανωτέρω αρχική υπεύθυνη δήλωση δεν είναι εφι-
κτό να ανευρεθεί υποβάλλεται από τον ενδιαφερόμενο η
υπεύθυνη δήλωση του Παραρτήματος 3 της παρούσας,
η οποία δεν πρέπει να φέρει ημερομηνία ελέγχου του
υπευθύνου τεχνικού πέραν του ενός μηνός από την ημε-
ρομηνία προσκόμισης του οχήματος για τεχνικό έλεγχο.

Δημοσ.

Όπως έγραψα και πιο πριν, ο αδερφός μου επικοινώνησε με το ιδιωτικό κτεο για να κλείσει ραντεβού για κτεο, του ζήτησαν να τους προσκομισει το έγγραφο αυτό και ο αδερφός μου απάντησε ότι δεν θυμάται που έγινε ο έλεγχος εγκατάστασης/τοποθέτησης, η ευγενική δεσποινίς του είπε δώστε μου λίγο χρόνο να το ψάξω εγω και θα σας καλέσω πίσω να σας ενημερώσω, μετά από λίγη ώρα τον κάλεσε και του είπε ότι το βρήκε από το αρμόδιο τμήμα συγκοινωνιών της πόλης μας (Βέροια), δεν χρειάζεται να κάνει κάτι άλλο εκτός από το να πάει στο ραντεβού του ελέγχου ... 

Επάνω στην άδεια κυκλοφορίας μου όταν έκανα και εγώ την μετατροπή στο παλιό μου αμάξι, είχαν βάλει σφραγίδα από το τμήμα συγκοινωνιών.. στη δικιά σας δεν υπάρχει να δείτε που είχαν κατατεθεί τα χαρτιά;

Δεν έχει ένα αντίγραφο της ο προηγούμενος ιδιοκτήτης; 

Αν έγινε μεταβίβαση ή άρση παρακράτησης κυριότητας όπως στη περίπτωση του αδερφού μου, δε υπάρχει έξτρα σφραγίδα, ξέρω...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το χαρτί αυτό δεν πάει στο φάκελο του οχήματος, όπου κι αν είναι αυτός?

Τελικά, θα γίνει νέος έλεγχος, αφού θα χρειαστεί να αλλαχτεί η δεξαμενή μιας κι έχει λήξει (10 έτη)!

Τον ήπια!

Θα μου δώσει το ΚΤΕΟ προσωρινό χαρτί?

Πόσο θα κρατάει αυτό?

Επεξ/σία από okourkoulos
Δημοσ.
4 ώρες πριν, okourkoulos είπε

Τελικά, θα γίνει νέος έλεγχος, αφού θα χρειαστεί να αλλαχτεί η δεξαμενή μιας κι έχει λήξει (10 έτη)!

Τον ήπια!

Πόσο θα κρατάει αυτό?

Αν γινει αλλαγη δεξαμενης θα εχεις για αλλα 10 χρονια χαρτι.Καλα να ειμαστε...

Δημοσ.
5 ώρες πριν, okourkoulos είπε

Τον ήπια!

Πόσο θα κρατάει αυτό?

Το χαρτί του αρχικού ΚΤΕΟ, του ελέγχου της εγκατάστασης δηλαδή, δεν ακολουθεί κανέναν φάκελο. Μένει στο συγκεκριμένο ΚΤΕΟ και ένα αντίγραφο πάει στο Υπ. Συγκοινωνιών.

Το αντίγραφο που χρειάζεται προκειμένου να περάσεις τον απλό "συστηματικό" 2ετή έλεγχο το παίρνεις 1 φορά από το ΚΤΕΟ της εγκατάστασης. Εσύ!! Υποχρέωση του οδηγού είναι!  Το ότι σε κάποια ΚΤΕΟ υπάρχει μία υπάλληλος που μπαίνει ΕΚΕΙΝΗ σ'αυτην την διαδικασία, είναι απλώς για λόγους εξυπηρέτησης και προκειμένου να μην χαθεί ο πελάτης!!

Μετά.......τι εννοείς προσωρινό χαρτί? Όταν θα περάσεις ΚΤΕΟ για την νέα δεξαμενή, παίρνεις επί τόπου νέα βεβαίωση. Στον επόμενο έλεγχο (σε 2 χρόνια δηλαδή) θα επιδείξεις την βεβαίωση που πήρες τώρα. Για δέκα χρόνια που ανέφερε ο Γιάννης από πάνω είναι η ισχύς της νέας δεξαμενής ΟΧΙ της βεβαίωσης ή του ΚΤΕΟ. Ασχέτως λοιπόν που θα βάλεις νέα δεξαμενή, η υποχρέωση για ελέγχο κάθε 2 χρόνια ολόκληρου του αυτοκινήτου ισχύει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Greektrooper είπε

Το χαρτί του αρχικού ΚΤΕΟ, του ελέγχου της εγκατάστασης δηλαδή, δεν ακολουθεί κανέναν φάκελο. Μένει στο συγκεκριμένο ΚΤΕΟ και ένα αντίγραφο πάει στο Υπ. Συγκοινωνιών.

Το αντίγραφο που χρειάζεται προκειμένου να περάσεις τον απλό "συστηματικό" 2ετή έλεγχο το παίρνεις 1 φορά από το ΚΤΕΟ της εγκατάστασης. Εσύ!! Υποχρέωση του οδηγού είναι!  Το ότι σε κάποια ΚΤΕΟ υπάρχει μία υπάλληλος που μπαίνει ΕΚΕΙΝΗ σ'αυτην την διαδικασία, είναι απλώς για λόγους εξυπηρέτησης και προκειμένου να μην χαθεί ο πελάτης!!

Μετά.......τι εννοείς προσωρινό χαρτί? Όταν θα περάσεις ΚΤΕΟ για την νέα δεξαμενή, παίρνεις επί τόπου νέα βεβαίωση. Στον επόμενο έλεγχο (σε 2 χρόνια δηλαδή) θα επιδείξεις την βεβαίωση που πήρες τώρα. Για δέκα χρόνια που ανέφερε ο Γιάννης από πάνω είναι η ισχύς της νέας δεξαμενής ΟΧΙ της βεβαίωσης ή του ΚΤΕΟ. Ασχέτως λοιπόν που θα βάλεις νέα δεξαμενή, η υποχρέωση για ελέγχο κάθε 2 χρόνια ολόκληρου του αυτοκινήτου ισχύει.

Σαφεστατα και ισχυει η διετης υποχρεωση αλλα με το χαρτι της αλλαγης δεξαμενης  ειναι ΟΚ απο πλευρας βεβαιωσης αρχικης εγκαταστασης αν δεν το εχει . 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Σαφεστατα και ισχυει η διετης υποχρεωση αλλα με το χαρτι της αλλαγης δεξαμενης  ειναι ΟΚ απο πλευρας βεβαιωσης αρχικης εγκαταστασης αν δεν το εχει . 

Ακριβώς το ίδιο πράγμα λέμε, μπορεί να μην το διατύπωσα εγώ σωστά...... Απλώς αναφέρθηκα στο "πρόχειρο" χαρτί που γράφει το παλικάρι. Δεν είναι πρόχειρη δηλαδή η βεβαίωση που θα πάρει, είναι ουσιαστικά αυτή που θα προσκομίζει κάθε 2 χρόνια στους επόμενους ελέγχους.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...