Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, QuitLife είπε

Μια χαρα ισχυει αυτο που λεω. Οσο και να ειναι ασφαλες ενα script, αμα το hosting σου ειναι τρυπιο και σε πχ php 5.3 και του 1 ευρω τον μηνα .... καλα κρασια.

Ειναι τοσο απλο.

Οσο για το WP, αν εχεις ενα σχετικα ασφαλες περιβαλλον φιλοξενιας, βαζεις και ενα plugin (πχ The Shield) και εισαι ησυχος. Βεβαια η μονη 100% ασφαλεια ειναι μια, το backup. και μονο το backup.

Το backup είναι άχρηστο αν σου κλέψουν δεδομένα. Είναι μόνο για να κάνεις restore όχι για να πάρεις πίσω τα κλεμμένα σου, δυστυχώς.

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 1
  • Confused 1
  • Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Επισκέπτης
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, ntemek είπε

Για να το λες κάτι θα ξέρεις...αλλά καμία δουλειά σου μοναδική, μπορούμε να δούμε? Αν και πάω στοίχημα, κάπου εκεί κοιτάς για να πάρεις ιδέες. ;)

Θα διαφωνήσω, γιατί σε κάτι custom, στηρίζεσαι πρώτον σε ένα προγραμματιστή ή μια εταιρία, οπότε είσαι πολύ "κλεισμένος" και όσο αφορά την ασφάλεια, όπως είπε και φίλος πριν, είναι πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο, συν το γεγονός ότι αν προσέχεις τα updates και το στήσιμο σου, είσαι καλά προστατευμένος. B)

Μα τωρα σοβαρα μιλαμε οτι θα φτιαξει καποιος απο το ΜΗΔΕΝ κατι σε επιπεδο WP / Drupal κλπ ;

Ακομα και ο φιλος παρακατω που μας παραθετει το carriernet, ηδη υπαρχει για τον σκοπο αυτο ενα script (OSCLASS) κλασεις ανωτερο και ωριμοτερο.

Να κανει κανεις ενα plugin το καταλαβαινω βεβαια. Αλλα απο το μηδεν .....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, QuitLife είπε

Μα τωρα σοβαρα μιλαμε οτι θα φτιαξει καποιος απο το ΜΗΔΕΝ κατι σε επιπεδο WP / Drupal κλπ ;

Ακομα και ο φιλος παρακατω που μας παραθετει το carriernet, ηδη υπαρχει για τον σκοπο αυτο ενα script (OSCLASS) κλασεις ανωτερο και ωριμοτερο.

Να κανει κανεις ενα plugin το καταλαβαινω βεβαια. Αλλα απο το μηδεν .....

Δεν φτιάχνω Drupal και WordPress cms. Φτιάχνω full custom sites. Καμία σχέση. Άλλο φτιάχνω το ίδιο το WordPress και άλλο φτιάχνω WordPress site. Εγώ φτιάχνω custom sites, με custom cms και custom dashboards. Τώρα αν νομίζεις ότι μπορεί να φτιάχτει αυτό που σου έδειξα με plugin απλά θα πω ότι έχεις άγνοια.

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Confused 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Το backup είναι άχρηστο αν σου κλέψουν δεδομένα. Είναι μόνο για να κάνεις restore όχι για να πάρεις πίσω τα κλεμμένα σου, δυστυχώς.

Σωστο. Αν σε κτυπησουν για να σε κλεψουν, οντως το backup δεν εχει νοημα. Αλλα ασφαλεια δεν ειναι μονο αυτο, ειναι και η "μολυνση" ενος site, απο τα αρχεια του εως το db. Και επισης μια αποτυχημενη αναβαθμιση. Ολα ασφαλεια ειναι ....

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, QuitLife είπε

Σωστο. Αν σε κτυπησουν για να σε κλεψουν, οντως το backup δεν εχει νοημα. Αλλα ασφαλεια δεν ειναι μονο αυτο, ειναι και η "μολυνση" ενος site, απο τα αρχεια του εως το db. Και επισης μια αποτυχημενη αναβαθμιση. Ολα ασφαλεια ειναι ....

Ναι όλα ασφάλεια είναι. Αλλά το χειρότερο είναι η κλοπή. Όλα τα άλλα διορθώνονται εύκολα.

• Confused 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Δεν φτιάχνω Drupal και WordPress cms. Φτιάχνω full custom sites. Καμία σχέση. Άλλο φτιάχνω το ίδιο το WordPress και άλλο φτιάχνω WordPress site. Εγώ φτιάχνω custom sites, με custom cms και custom dashboards. Τώρα αν νομίζεις ότι μπορεί να φτιάχτει αυτό που σου έδειξα με plugin απλά θα πω ότι έχεις άγνοια.

Φιλε μου σαφως και δεν εχω αγνοια. Δεν απαντω σε θεματα που δεν γνωριζω σαν την τσεπη μου (εκτος και αν ρωταω κατι).

Ουτε να σε προσβαλω θελω. Σεβομαι και την δουλεια σου και τα παντα. Απλα γραφω την γνωμη μου.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, coffeex είπε

Και έτσι οποιοσδήποτε ξέρει να σετάρει το wordpress θεωρεί τον εαυτό του "web developer" :P και δεν το γράφω μόνο για πλάκα... 

Και τον θεωρεί και είναι! Όπως είναι ποδοσφαιριστής και ο Μέσι, ποδοσφαιριστής κι αυτός που είναι αλλαγή στην Γ' εθνική... :)

Έχω ασχοληθεί ελάχιστα και εντελώς ερασιτεχνικά, το wordpress με βόλεψε στο να στήσω ένα site αξιοπρεπές, έστω με μεγάλη επιείκεια. Άρα ίσως παίζει ρόλο και η ευχρηστία και η φιλικότητα προς τον μη ειδικό χρήστη.

Δημοσ.

Ειναι προφανες οτι μια custom δουλεια ενος ανθρωπου η μιας μικρης ομαδας νεων developers ειναι κλασεις ασφαλεστερη απο το οποιοδηποτε τυχαιο wordpress. Ειναι προφανες επισης οτι υπαρχουν ανθρωποι που φυτευουν τις ντοματες κι οταν φυτρωσουν φτιαχνουν γεμιστα και αλλοι που τις αγοραζουν για να φανε σημερα. Βεβαια το να τις φυτεψεις εχει αλλη χαρη. Χρονο να χεις και να πληρωνει ο αλλος.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Εντάξει τώρα... οι έτοιμες πλατφόρμες είναι καλές για συγκεκριμένες λύσεις.

Για projects όμως που θα πρέπει να προσαρμοστούν στις ανάγκες του πελάτη και όχι ο πελάτης στις ιδιομορφίες της κάθε πλατφόρμας, η custom λύση είναι μονόδρομος και φυσικά πολύ αποδοτική σε βάθος χρόνου.

Επισκέπτης
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, ntemek είπε

Θα διαφωνήσω, γιατί σε κάτι custom, στηρίζεσαι πρώτον σε ένα προγραμματιστή ή μια εταιρία, οπότε είσαι πολύ "κλεισμένος"

Απο το 1999 μεχρι το 2010 θα πρεπει να εχω αναθεσει ισα με .... 200 projects για sites σε developers και δυστυχως στο 90% των περιπτωσεων μονο προβληματα ειχαμε.

Απο το 2010 μεχρι το 2014 το γυρισαμε σε WP (και μονο και αν δεν σου αρεσει bye)  και ειχαμε λιγοστα προβληματα, ευχαριστημενους πελατες, και λιγους σχετικα περιορισμους. Ασε που υπαρχουν plugin για καθε τρελα.

4 λεπτά πριν, Othal είπε

Ειναι προφανες οτι μια custom δουλεια ενος ανθρωπου η μιας μικρης ομαδας νεων developers ειναι κλασεις ασφαλεστερη απο το οποιοδηποτε τυχαιο wordpress.

Αλλα αντι αλλων ...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, zio10 είπε

Και τον θεωρεί και είναι! Όπως είναι ποδοσφαιριστής και ο Μέσι, ποδοσφαιριστής κι αυτός που είναι αλλαγή στην Γ' εθνική... :)

Έχω ασχοληθεί ελάχιστα και εντελώς ερασιτεχνικά, το wordpress με βόλεψε στο να στήσω ένα site αξιοπρεπές, έστω με μεγάλη επιείκεια. Άρα ίσως παίζει ρόλο και η ευχρηστία και η φιλικότητα προς τον μη ειδικό χρήστη.

Μπα, λάθος παράδειγμα γιατί το ποδόσφαιρο δεν απαιτεί μόρφωση. Να σου πω ένα πιο ταιριαστό. Όπως δεν κάνει εμένα γιατρό να βάλω ενα τσιροτο σε μια πληγή, έτσι δεν κάνει τον άλλον dev να παραμετροποιησει ένα siteακι σε WordPress. Στην καλύτερη σε κάνει παραμετροποιητη.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, QuitLife είπε

Απο το 1999 μεχρι το 2010 θα πρεπει να εχω αναθεσει ισα με .... 200 projects για sites σε developers και δυστυχως στο 90% των περιπτωσεων μονο προβληματα ειχαμε.

Απο το 2010 μεχρι το 2014 το γυρισαμε σε WP (και μονο και αν δεν σου αρεσει bye)  και ειχαμε λιγοστα προβληματα, ευχαριστημενους πελατες, και λιγους σχετικα περιορισμους. Ασε που υπαρχουν plugin για καθε τρελα.

Αλλα αντι αλλων ...

Εισαι σιγουρος οτι εχεις αναθεσει projects? Δε βλεπω να τα πιανεις και γρηγορα...Για το τελευταιο κομματι μιλαω.

Επεξ/σία από Othal
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, QuitLife είπε

Αλλα αντι αλλων ...

Άρα δεν είσαι dev. Πώς ξέρεις τι χρειάζεται για να φτιαχτεί αυτό που σου έδειξα;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, zio10 είπε

Το γράφει σωστά ο Retromaniac

1 λεπτό πριν, Retromaniac είπε

Μπα, λάθος παράδειγμα γιατί το ποδόσφαιρο δεν απαιτεί μόρφωση. Να σου πω ένα πιο ταιριαστό. Όπως δεν κάνει εμένα γιατρό να βάλω ενα τσιροτο σε μια πληγή, έτσι δεν κάνει τον άλλον dev να παραμετροποιησει ένα siteακι σε WordPress. Στην καλύτερη σε κάνει παραμετροποιητη.

Δεν το λέω για κακό που μπορεί ο καθένας να φτιάξει ένα site εύκολα και χωρίς κόπο, αλλά να μην διαδίδει ότι είναι και developer χωρίς να ξέρει να γράψει ούτε μία γραμμή κώδικα.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Retromaniac είπε

Εγώ τον θεωρώ, δεν το είπα υποτιμητικά το παράδειγμα. Ξέρει να κάνει ένα πράγμα με κάποιους περιορισμούς που βολεύει όμως πολύ κόσμο. 

Άρα για όλο αυτό τον κόσμο ειναι web developer ή αν θες να τον πεις κάπως αλλιώς οκ, το θέμα είναι το αποτέλεσμα. Έστω μέχρι εκεί που φτάνουν οι δυνατότητές του.

Αν θέλετε δώστε κάποια παραδείγματα από sites που δεν γίνεται να φτιαχτούν με λύσεις τύπου wordpress για μας που δεν το κατέχουμε!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...