Προς το περιεχόμενο

Windows 10 και δικτυο LAN

koskappas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ναι εχτες το βραδυ, σημερα το πρωι μπηκε αμεσως την πρωτη φορα . μετα ομως κανει παλι τα ιδια. Τωρα προσπαθει περιπου μιση ωρα και ακομα να μπει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχτες  παρατηρησα και κατι αλλο με το μοντεμ.

Πως τα εχω τωρα:

Το μοντεμ1 δινει στον υπολογιστη με τα 10αρια με καλωδιο. Δινει στο μοντεμ2 (δουλευει μονο σαν ρουτερ) στο σαλονι με καλωδιο. Το μοντεμ2 δινει στον υπολογιστη με τα 7αρια. Και τα 2 δινουν ασυρματο ιντερνετ. Συνδεσα εχτες το λαπτοπ με 7αρια ασυρματα στο μονεμ2 και δουλεψαν τα 7αρια αμεσως, μοιρασαν αρχεια. Μολις συνδεσα το λαπτοπ στο μοντεμ1 τα 7αρια δεν βρεθηκαν αλλα το λαπτοπ ειχε ιντερνετ κανονικα (περιεργο!!!!!). Τα 10αρια βρεθηκαν μονο στα 7αρια στο σαλονι για λιγο (μετα χαθηκαν) και οχι στο λαπτοπ. 

Γιατι τα 7αρια βρεθηκαν μονο στο μοντεμ2?????? Μηπως κατι παιζει με το μοντεμ1? Δεν πειραξα το μοντεμ1 καθολου, μονο αλλαξα το ονομα του ασυρματου δικτυου

Στο 2 έχεις απενεργοποιήσει το dhcp ή μπλέκουν τα μπούτια τους τα δύο ρούτερ; Το σωστό είναι να βάλεις στατική στο 2ο π.χ. 192.168.1.254 (αν το κετνρικό είναι 192.168.1.1) και να ξετσεκάρεις το dhcp στο 2ο.

3 ώρες πριν, koskappas είπε

Το μοντεμ2 εχει στατικη ΙΡ και το DHCP ειναι εκτος απο την αρχη. 

Μπορείς να μας γράψεις τι ip έχουν τα ρούτερ και τι έχεις βάλει στους υπολογιστές;

5 λεπτά πριν, koskappas είπε

Μοντεμ1 - 192.168.1.254

Μοντεμ2 - 192.168.1.210

Οι υπολογιστες περνουν ολοι αυτοματη ΙΡ

Μα στην αρχή του νήματος αν θυμάμαι (και όταν σου έγραψα νωρίτερα για στατικές) είπες πως είχαν στατικές. Αν δε βάλεις στατικές μην περιμένεις να βρεις λύση στο πρόβλημα σου.

Δες τις πληροφορίες που σου είχα αναφέρει αν δεν θες να παιδεύεσαι άλλο...

Εβαλα στατικη Ιρ στα 10αρια αλλα δεν ειχα δικτυο ουτε ιντερνετ οποτε ξαναγυρισα στην αυτοματη. Πρεπει να βαλω και στους 2 υπολογιστες στατικη για να δουλεψουν? Γιατι χρειαζεται στατικη ΙΡ?

42 λεπτά πριν, koskappas είπε

Εβαλα στατικη Ιρ στα 10αρια αλλα δεν ειχα δικτυο ουτε ιντερνετ οποτε ξαναγυρισα στην αυτοματη. Πρεπει να βαλω και στους 2 υπολογιστες στατικη για να δουλεψουν? Γιατι χρειαζεται στατικη ΙΡ?

Αν διαβάσεις τις πληροφορίες που σου είχα γράψει θα δεις το λόγο. :)

• Like 1

Καλημερα. Λογω φορτου δουλειας δεν προσπαθησα καθολου.Εχω την εντυπωση οτι φταιει η εγκατασταση των 10 στον υπολογιστη μου.

Οταν τον ανοιξα εχτες, στο δικτιο φανηκε το λαπτοπ χωρις να ειναι συνδεδεμενο και 2-3 κινητα χωρις να ειναι δικα μου. Ακομα φανηκε μια Σονι τηλεωραση (εχω LG).

Αλλαξα τον κωδικο. Ενω μεσα στο ρουτερ φαινεται μονο ο υπολογιστης συνδεδεμενος, στο δικτυο στον υπολογιστη φαινεται και ενα κινητο. Περιεργα πραγματα. Εχω κανει και restart το ρουτερ

Η εγκατασταση των 10αριων ειναι 4 μηνων

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...