Προς το περιεχόμενο

Windows 10 και δικτυο LAN

koskappas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα

Εχω το εξης προβλημα. Εχω συνδεσει 2 υπολογιστες στο ιντερνετ μεσω του ρουτερ. Προσπαθω να τους συνδεσω μεταξυ τους για να μοιραζω αρχεια αλλα δεν μπορω να το κανω.  Ο υπολογιστης στο σαλονι με win 7 δεν βλεπει καθολου τον υπολογιστη με win 10 ενω ο υπολογιστης με 10 βλεπει αυτον με τα 7 αλλα δεν μπορει να μπει μεσα για να παρει αρχεια. Διαβασα οτι τα Win 10 στην εκδοση 1703 εχουν καποιο προβλημα με το LAN, ομως εγω εχω την εκδοση 1709.

Οι υπολογιστες ειναι στο ιδιο workgroup με αυτοματες ρυθμισεις για Ip. Συνδεσα ενα λαπτοπ με 7 και βρεθηκαν αμεσως οι υπολογιστες με τα 7αρια (μοιρασαν αρχεια μεταξυ τους),  αρα καποιο προβλημα υπαρχει με τα 10. Επεισεις δεν μπορω να φτιαξω Home group μηπως και εφτιαχνα ετσι το  προβλημα 

Υπαρχει κατι που μπορω να κανω?

Ευχαριστω

Επεξ/σία από koskappas
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε χρειαζεται να φτιαξεις homegroup.

Σε πρωτη φαση, στα win10, απο ενα παραθυρο πατα το εικονιδιο network και αν σου βγαλει πανω πανω popup bar για να ενεργοποιησεις το windows sharing πατας ναι, πανω στη μπαρα ολα αυτα, θα το καταλαβεις.

Σε δευτερη φαση τα win 10 μετα την 1703 εχουν θεμα με το smb και πρεπει να το ενεργοποιησεις.

Απο run>

PowerShell   run as admin

Get-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName SMB1Protocol | select State         ............?

Enable-WindowsOptionalFeature -FeatureName SMB1Protocol -Online

Και πριν κανεις ρεσταρτ βεβαιωσου οτι στο file sharing τα εχεις ολα ανοιχτα και "ναι"

Επεξ/σία από 2MikronS

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα.

Εχουμε προοδο.

Εβαλα τις 2 εντολες και στην πρωτη μου εβγαλε Enabled και στη δευτερη εβγαλε Online=true , Restartneeded=False.

Ο υπολογιστης με τα 7αρια βλεπει πλεον κανονικα τα 10αρια και μπαινει πια μεσα στα Shared Folders. Τα 10αρια ομως εξακολουθουν να βλεπουν τα 7αρια αλλα δεν μπορουν ακομα να μπουν μεσα.

Κατι αλλο. εψαχνα στο διαδικτυο και βρηκα αυτο

Open the services menu by clicking start and then typing 'services.msc' and pressing enter.

Look for the following services in the list:

· DNS Client
· Function Discovery Provider Host
· Function Discovery Resource Publication
· Peer Networking Grouping
· HomeGroup Provider
· HomeGroup Listener
· SSDP Discovery
· UPnP Device Host

I reset each of these settings FROM "Manual" TO "Automatic" one by one.

Αυτα δεν  υπαρχουν στη δικη μου λιστα 'services.msc'

Επεξ/σία από koskappas

Απο αλλο πισι βλεπεις τα share στα 7? Kατι με τα 7 γινεται απο οσο καταλαβαινω πια και οχι με τα 10. Στο sharing center καντα ολα enable (private, domain,public,all), βαλε disable password και ξαναδοκιμασε.

Αν τα win είναι στα Ελληνικά θα είναι και τα ονόματα των υπηρεσιών στα Ελληνικά.

π.χ.

18 ώρες πριν, koskappas είπε

· DNS Client = Πρόγραμμα πελάτης DNS
· Function Discovery Provider Host = Κεντρικός υπολογιστής παροχής εντοπισμού λειτουργιών
· Function Discovery Resource Publication = Δημοσίευση πόρων εντοπισμού λειτουργιών
· Peer Networking Grouping = Ομαδοποίηση δικτύου ομοτίμων
· HomeGroup Provider = Υπηρεσία παροχής οικιακής ομάδας
· HomeGroup Listener = Υπηρεσία ακρόασης οικιακής ομάδας
· SSDP Discovery = Εντοπισμός SSDP
· UPnP Device Host = Κεντρικός υπολογιστής συσκευής Τοποθέτησης και Άμεσης λειτουργίας γενικής χρήσης

I reset each of these settings FROM "Manual" TO "Automatic" one by one.

Αυτα δεν  υπαρχουν στη δικη μου λιστα 'services.msc'

• Thanks 2

Καλησπερα

Συνδεσα ενα παλτοπ με 7αρια. Οι υπολογιστες με 7αρια βρεθηκαν αμεσως και αλλαξα αρχεια χωρις προβλημα. Το λαπτοπ και ο υπολογιστης με τα 10αρια δεν βρεθηκαν.

Τα 10αρια ειναι ελληνικα, οι υπηρεσιες ειναι στα αγγλικα αλλα αυτες που αναφερα πιο πανω δεν υπαρχουν καθολου

Δεν χρειάζεται να τρέξεις καμμία εντολή, δεν χρειάζεται να φτιάξεις κανένα Home group.

Σταθερές IP, δικαιώματα στους χρήστες και ρυθμίσεις από Sharing center. 

Αν δεν έχεις βγάλει άκρη ενημέρωσε να σου αναφέρω ακριβώς τα βήματα. 

ΜΦΧ 

40 λεπτά πριν, 2MikronS είπε

σαφως και χρειαζεται να τρεξει την εντολη για το sbs1, δεν εισαι ενημερωμενος φιλε. Αφου την εκτελεσε και βλεπει τωρα τα 10. Το ειπε.

Είμαι πρακτικά Ποιο ενημερωμένος σίγουρα από εσένα γιατί έχω κεντρική μονάδα (server) με Windows 7 και μοιράζω σε 3 τερματικά με Windows 10 χωρίς να τρέξω καμμία εντολή :)

Καλησπερα

Δικαιώματα στους χρήστες και ρυθμίσεις από Sharing center ειναι ολα ενταξει. Συνεχιζει ομως το προβλημα. Δοκιμασα παλι με το λαπτοπ. Τα 7αρια ειναι ενταξει αλλα με τα 10αρια τιποτα.

Πιο παλια τους ειχα συνδεσει παλι σε δικτυο και δεν ειχα προβλημα, 10αρια και 7αρια. Πριν απο 2 μηνες εκανα φορματ και τοτε ξεκινησε το προβλημα. Αν περασω Windows με build μικροτερο απο 1703 θα λυθει το προβλημα?

10 λεπτά πριν, koskappas είπε

Καλησπερα

Δικαιώματα στους χρήστες και ρυθμίσεις από Sharing center ειναι ολα ενταξει. Συνεχιζει ομως το προβλημα. Δοκιμασα παλι με το λαπτοπ. Τα 7αρια ειναι ενταξει αλλα με τα 10αρια τιποτα.

Πιο παλια τους ειχα συνδεσει παλι σε δικτυο και δεν ειχα προβλημα, 10αρια και 7αρια. Πριν απο 2 μηνες εκανα φορματ και τοτε ξεκινησε το προβλημα. Αν περασω Windows με build μικροτερο απο 1703 θα λυθει το προβλημα?

Καλησπέρα,

Δώσε μου λίγο χρόνο και θα επανέλθω σε λίγο. 

* Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα προστασίας στους υπολογιστές;

Windows 7

1. Αναφορά σε κείμενο

1. Δημιούργησε έναν χρήστη με κωδικό από lusrmgr.msc
    2. Ορίζεις Workgroup
    3. Σταθερή IP
    4. Στο Advance Settings Sharing, τα έχεις όλα on
    5. Δίνεις δικαιώματα στους φακέλους που θέλεις με βάση το χρήστη που έφτιαξες (Share & Advanced Sharing)

Windows 10

1. Αναφορά σε κείμενο

1. Κάνε map το φάκελο/δίσκο που έχεις ορίσει με τον εξής τρόπο \\10.0.0.10\my folder
    2. Συνδέσου με το όνομα χρήστη και κωδικό που έχεις δημιουργήσει (tickάροντας και credentials)

Πιστεύω να μην ξέχασα κάτι... :rolleyes:

Καλημερα.

Υπαρχει περιπτωση να φταιει κατι στο μοντεμ? Εχτες και σημερα παρατηρησα οτι δεν μπορω να μπω ευκολα στη web σελιδα του

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...