Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με tablet Gigaset

fingolfingr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω 2 tablet Gigaset QV830. Το ένα ήταν για την κόρη και το άλλο για την γυναίκα οπότε η χρήση που γινόταν ήταν απλή. Στο πρώτο σχεδόν αποκλειστικά youtube και στο δεύτερο social apps καθώς και απλά games του στυλ candy crash. Και τα 2 είναι εκτός εγγυσης

To 1o κάποια στιγμή έπεσε και είχε ένα ράγισμα στην οθόνη αλλά λειτουργούσε κανονικά. Κανένα δίμηνο αργότερα άρχισε να κολλάει (freeze) οπότε καταφύγαμε στην λύση του factory reset. Δούλεψε για κανένα μήνα ακόμα και μετά άρχισε να ξανακολλάει. Το 2ο reset δεν ολοκληρώθηκε ποτέ μιας και κόλλησε κατά την διαδικασία (για 2 ώρες). Έκανα restart με power και down αλλά εμφανίζει την εικόνα που φαίνεται παρακάτω. Αυτό πριν από κανένα χρόνο. Έχω δοκιμάσει πολλές φορές να το ανοίξω από τότε (άδειασμα μπαταρίας κλπ) χωρίς αποτέλεσμα

20180306_192359.jpg.327c9c30ee670b9952718d05649dc1c6.jpg

Πριν λίγες μέρες άρχισε να κολλάει και της γυναίκας, έγινε το reset και λειτουργούσε υποδειγματικά. Λίγες μέρες αργότερα που πέρασε messenger και viber.... τα κολλήματα επανήλθαν. Πριν λίγο πήγα να κάνω και 2ο reset και κόλλησε και αυτό στην ίδια οθόνη.

Δεν μπαίνουν σε recovery η download mode για να μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω. Απλά ανοίγουν και μετά το Logo της gigaset βγάζει αυτό.

Λογικά είναι χαμένη υπόθεση και τα 2 αλλά είμαι ανοιχτός στα πάντα.

Επεξ/σία από fingolfingr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

messenger, viber,facebook κλπ είναι από τις χειρότερες εφαρμογές.

Δεν ξέρω αν ο υπολογιστής αναγνωρίζει το τάμπλετ αλλά μπορείς να κάνεις τα εξής να δεις:

Δοκίμασε απο τον H/Y μέσω του ADB να κάνεις επαναφορά. Κατέβασε απο εδώ http://d-h.st/08w μια "ελαφριά" έκδοση του Android SDK.

Αφου το αποσυμπιέσεις και μπεις στο φάκελλο (ώστε να βλέπεις τα περιεχόμενα που αποσυμπιέστηκαν) κράτα πατημένο το shift και με δεξί κλικ επέλεξε την εντολή "άνοιγμα παράθυρου εντολών εδώ". (WIN 7)

Οι εντολές που δίνεις είναι: adb version
Λογικά θα σου απαντήσει Android Debug Bridge version x.x.xx (οπότε δουλεύει)
adb Devices (θα σου δείξει τις συνδεδεμένες συσκευές, μια στη δικιά σου περίπτωση)

Από εκεί δώσε:
adb recovery --wipe_data
ή
adb shell wipe data

Δεν τα αναγνωρίζει καθόλου το pc. Να φανταστώ δεν υπαρχει κατι αλλο που μπορω να κανω ακομα και αν "ξεκοιλιασω" ενα από τα 2

Είχα το ίδιο πρόβλημα με ένα turbo-x και λύθηκε μόνο όταν flashαρισα καινούρια rom. Δεν είχα βρει τη rom του πλαισίου αλλά είχα βρει μια άλλη που ταίριαζε. Στο link

https://www.android-hilfe.de/forum/gigaset-qv830.2390/brauche-einen-backup-fuer-meinen-qv830.715339.html#post-9619853

φαίνεται να έχει τη rom του δικού σου tablet αλλά θα χρειαστείς και το κατάλληλο flash tool για επεξεργαστές mtk. Από τη στιγμή που δεν λειτουργούν τα tablet δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις. 

Όταν λες flash tool; Τύπου odin; Αν εννοείς αυτό τότε δεν μπορεί να γίνει μιας και δεν μπαίνουν σε download mode.

Αν εννοείς hardware.... που το βρίσκω;

Δεν εννοώ hardware. Και δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο να μπει σε download mode. Δεν είμαι σίγουρος βέβαια. Στην περίπτωσή μου το φλασαρισμα γινόταν με Phoenix tool. Δεν έμπαινες σε download mode. Με πατημένα δύο κουμπιά το σύνδεσα με το pc και ξεκινούσε μόνο του το  φλασαρισμα. Είχα κάνει πριν 2,3 χρόνια και σε ένα κινέζικο mediatek την ίδια διαδικασία (επίσης κολλούσε σαν το δικό σου και δεν έμπαινε σε recovery) . Θυμάμαι ότι η ρύθμιση κλειδί ήταν να επιλέξεις σε μια καρτέλα download only αντί του update που είχε προεπιλογή . Δες και YouTube για mediatek flashing tool.

Κατέβασα μία εφαρμογή PhoenixSuit αλλά όταν πήγα να φορτώσω το αρχείο στην εφαρμογή (βήμα 4) βγάζει σφάλμα ότι δεν μπορεί να διαβάσει το αρχείο img. Λέει ότι μπορεί να είναι παλιό το αρχείο ή χαλασμένο. Παρόλα αυτά σε 2-3 εκδόσεις που έλεγξα λέει το ίδιο.

Πέρα από αυτό όμως δεν μπορώ να τερματίσω την συσκευή για να κάνω τον συνδυασμό πλήκτρων που λέει. Με το που συνδέω το tablet στο pc, αρχίζει να φορτίζει και "ανοίγει". Και κολλάει κατά τα γνωστά

Για να τερματίσει η συσκευή κρατάς το power button κρατημένο για 5 10 δεύτερα μέχρι να σβήσει το tablet. Αν και πάλι δεν ξεκινάει η διαδικασία, τότε πιθανόν να μην είναι κατάλληλο το Phoenix suit. Θέλεις άλλο flashing tool όπου θα ορίσεις scatter file και κάποιες άλλες παραμέτρους.

Το να το κλείσω δεν είναι πρόβλημα. Ξέρω πως κλείνει μιας και όταν κολλούσε μόνο έτσι έκανε "restart" :P

To link που είχες βάλει παραπάνω έχει μια rom αλλά και πρόγραμμα που πρέπει να χρησιμοποιήσει κάποιος. Εκείνο έχει επιλογές για scatter file κλπ αλλά πρέπει πρώτα να μάθω πως δουλεύει.

Θα το κοιτάξω αργότερα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Μετά από αρκετες προσπάθειες δεν καταφερα να το ανοιξω. Όταν είναι κλειστό και το συνδεεις στο laptop, το laptop κανεις ήχο σαν να συνδεθηκε νεα συσκευή. Αμεσως μετα όμως κανει ήχο αποσύνδεσης.

Βρήκα εφαρμογες που θεωρητικα μπορουσαν να φλασαρουν tablet με cpu mediatek κατα το boot χωρίς download mode αλλα.... ούτε εκεί γίνεται κατι διαφορετικό

Ο αντρας μίας συνεδελφου είναι τεχνικος και γενικως από ότι μου είπε επισκευάζει και tablet (αν και κυρίως για hardware θεματα) οποτε θα του δώσω το ένα σαν μια τελευταια προσπάθεια να διορθωθεί.

Εντάξει φίλε. Καλή τύχη. Πάντως εμένα οι ήχοι σύνδεσης και αποσύνδεσης με κάνουν να σκέφτομαι έλλειψη driver. Εγκατέστησες τον universal Google driver πριν το συνδέσεις?

Drivers είχα περάσει. Παρόλα αυτά το σκ εκανα format στο Laptop και περασα τα 7αρια οποτε θα κανω σήμερα μια τελευταια προσπάθεια μηπως και....

Τα 10αρια που είχα μεχρι τώρα ήταν από αναβάθμιση 7 σε 8 σε 8.1 σε 10 οποτε..... ποιος ξερει;. Δεν νομίζω αλλα ποτέ δεν ξερεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...