Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω βίντεο(5 μερες) σε σταθερό σημείο (κοιτάει δρόμο) κ θελω να βρω ουσιαστικά τις κινήσεις σε έναν συγκεκριμένο χώρο/ζώνη. Πόσες κ ποτε είναι ή να γίνεται generate φωτο το frame τις κίνησης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι απαραιτητα. Αν δημιουργήσεις ένα video ίσης διάρκειας επαναλαμβάνοντας επιλεγμένα στατικα frames από τακτά χρονικά διαστήματα και το αντιπαραβάλεις με το αρχικό με κάποιον difference keyer θα μπορέσεις να δεις γρήγορα σε ποια σημεία υπάρχει αυξημένη διαφορά που συνεπάγεται κίνηση.

Τα προγράμματα Nuke και Fusion μου έρχονται στο μυαλό αλλά difference keyer θα έχουν και πολλά άλλα φαντάζομαι.

Βέβαια το μόνο που θα κερδίσεις θα είναι η δυνατότητα να βάλεις πιο έντονο χρώμα π.χ. πράσινο ανοιχτό στις διάφορες άρα να τις εντοπίσεις γρηγορότερα.

Επεξ/σία από KyrGR
Δημοσ.
1 ώρα πριν, KyrGR είπε

Όχι απαραιτητα. Αν δημιουργήσεις ένα video ίσης διάρκειας επαναλαμβάνοντας επιλεγμένα στατικα frames από τακτά χρονικά διαστήματα και το αντιπαραβάλεις με το αρχικό με κάποιον difference keyer θα μπορέσεις να δεις γρήγορα σε ποια σημεία υπάρχει αυξημένη διαφορά που συνεπάγεται κίνηση.

Τα προγράμματα Nuke και Fusion μου έρχονται στο μυαλό αλλά difference keyer θα έχουν και πολλά άλλα φαντάζομαι.

Βέβαια το μόνο που θα κερδίσεις θα είναι η δυνατότητα να βάλεις πιο έντονο χρώμα π.χ. πράσινο ανοιχτό στις διάφορες άρα να τις εντοπίσεις γρηγορότερα.

Η κίνηση είναι εύκολα αντιληπτή μιας κ μιλαμε για πεζούς. Ουσιαστικά αυτό που ψάχνω ειναι να μπορώ να ορισω ζώνη α κ β σαν αφετηρία/τέλος κ να μου βγάλει το path τους ιδανικά κ το σύνολό τους

Δημοσ.

https://www.mathworks.com/help/vision/examples/motion-based-multiple-object-tracking.html?requestedDomain=true

Σαν μαθηματικός  θα έλεγα ότι ίσως γίνεται. Σαν compositor όμως  δε βλέπω τρόπο να καταγραφούν αυτόματα οι πεζοί ( δεν ξέρω και για ποιο τμήμα τους θα ήθελες track) και όχι οι σκιές από αλλαγή ώρας ή ακόμα και  noise ή αλλαγές φωτισμού ή η σκιά του πεζού ή το είδωλο του στη τζαμαρία ή τα φύλλα που έφερε ο αέρας κοκ. Απλά ξέχνα το. Από τη σκοπιά του υπολογιστή δεν έχεις ξεκαθαρίσει το τι ζητάς άρα είναι ανέφικτο.

Δημοσ.

Αυτά που ζητάς συνήθως είναι features των ολοκληρωμένων video surveillance suits και όχι σαν software που να λειτουργεί πάνω σε άλλα βίντεο.
Μια γρήγορη αναζήτηση που έκανα έφερε περισσότερο αποτελέσματα από τέτοια συστήματα, αν θέλεις ψάξτο με περισσότερη λεπτομέρεια.

https://www.google.gr/search?source=hp&ei=p1mgWuiEC8rN6QTBi5H4Aw&q=how+to+find+movement+in+security+video&oq=how+to+find+movement+in+security+video&gs_l=psy-ab.3..33i160k1.3534.40871.0.41309.68.46.16.5.6.0.1381.8141.0j26j10j7-1.37.0....0...1c.1.64.psy-ab..11.56.8020...0j0i131k1j0i22i30k1j0i19k1j0i22i30i19k1j0i22i10i30i19k1j0i22i10i30k1j33i22i29i30k1j33i21k1.0.BBr0IKWZ98M

Μια άλλη σκέψη που μου ήρθε είναι να φορτώσεις το βίντεο στο movie maker ή σε κάποιο πρόγραμμα video edit και να το αφήσεις να χωρίσει το βίντεο σε σκηνές. Αν έχει ρύθμιση για ευαισθησία βάλτο στο maximum/ Ισως σου ξεχωρίσει τα σημεία που έχουν κίνηση.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Πολύ φασαρία χωρις λόγο, θα χάσω 1-2 μέρες απο την ζωη μου ( παλι καλα που φαίνονται οι κινήσεις στο χ4)

Υγ δεν ξανα βοηθάω συνάδελφό 😢

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...