Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας , ενδιαφέρομαι για αγορά εξαρτημάτων ηλεκτρονικού τσιγάρου (mods , ατμοποιητές, αντιστάσεις κλπ) και έβλεπα για φθηνότερες επιλογές στο εξωτερικό. 

Το θέμα είναι ότι δεν γνωρίζω περί της νομοθεσίας για αυτού του είδους αγορών. Άν για παράδειγμα πάω να αγοράσω ατμοποιητή η mod από Κίνα θα έχω θέμα με το τελωνείο όπως γίνεται με κανονικά δέματα αξίας άνω των 22 ευρώ (που μπορεί να αποφευχθεί με χρήση συγκεκριμένου τρόπου αποστολής πχ από το Gearbest) ή δεν θα περάσουν γενικά λόγω των περιεχομένων μέσα στην χώρα.

(Σε περίπτωση που ισχύει το 2ο υπάρχει κάποια άλλη λύση ? )

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, jackaros52 είπε

Καλησπέρα σας , ενδιαφέρομαι για αγορά εξαρτημάτων ηλεκτρονικού τσιγάρου (mods , ατμοποιητές, αντιστάσεις κλπ) και έβλεπα για φθηνότερες επιλογές στο εξωτερικό. 

Το θέμα είναι ότι δεν γνωρίζω περί της νομοθεσίας για αυτού του είδους αγορών. Άν για παράδειγμα πάω να αγοράσω ατμοποιητή η mod από Κίνα θα έχω θέμα με το τελωνείο όπως γίνεται με κανονικά δέματα αξίας άνω των 22 ευρώ (που μπορεί να αποφευχθεί με χρήση συγκεκριμένου τρόπου αποστολής πχ από το Gearbest) ή δεν θα περάσουν γενικά λόγω των περιεχομένων μέσα στην χώρα.

(Σε περίπτωση που ισχύει το 2ο υπάρχει κάποια άλλη λύση ? )

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Απαγορεύονται! θα στα κατασχέσει το τελωνείο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αντιστάσεις παίρνω κανονικά ακόμα και τώρα. Δεν είχα ποτέ θέμα. Αυτά επιτρέπονται κανονικά.

Με τα υγρά θα έχεις θέμα γτ απαγορεύεται να φέρνεις από εξωτερικό.κατασχονται με το που έρθουν στο τελωνείο,είναι απαγορευμένο είδος.

Επεξ/σία από stelios18120
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν πάρεις ένα mod αποκλειστικά και ξεχωριστά ατμοποιητή για παράδειγμα γιατί να μην περάσουν σαν ηλεκτρονικά.

Edit : Το mod τουλάχιστον.

Επεξ/σία από jackaros52
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, jackaros52 είπε

Αν πάρεις ένα mod αποκλειστικά και ξεχωριστά ατμοποιητή για παράδειγμα γιατί να μην περάσουν σαν ηλεκτρονικά.

Edit : Το mod τουλάχιστον.

Αυτό δεν το γνωριζω

Πάντως εγώ σ λέω για σιγουριά αντιστάσεις που έχω φέρει πολλές δεν είχα ποτέ θέμα.

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν μπορείς να φέρεις mod ή ατμοποιητές από το εξωτερικό.

Θεωρούνται απαγορευμένα είδη και κατάσχονται από το τελωνείο.

Σύρματα/αντιστάσεις/βαμβάκια/κανά τζαμάκι μάλλον θα περάσουν χωρίς να είναι 100% σίγουρο αφού ακόμα το υπουργείο δεν έχει εκδώσει κάποια εγκύκλιο για το τι επιτρέπεται και τι όχι με αποτέλεσμα οι τελωνειακοί να κατάσχουν ότι γράφει τη λέξη ΗΤ.

Για υγρά μην προσπαθήσει καν. Εκτός από κατάσχεση έχουν δικαίωμα να σε κυνηγήσουν και για λαθρεμπόριο!!!!

Σιγά μην κινήσουν διαδικασίες δίωξης για 2-3 μπουκαλάκια που θα θες να φέρεις αλλά η κατάσχεση είναι σίγουρη.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα! Γνωρίζει κανείς τι ισχύει για Κύπρο;

Βρήκα μια εξαιρετική περίπτωση mod+atmo από Κίνα και είναι κρίμα να τη χάσω.

Επειδή δεν θα περάσει η αποστολή για Ελλάδα σκέφτηκα να το παραλάβει ένας φίλος στην Κύπρο και να μου το φέρει μέσα στη βαλίτσα.

Δημοσ.

Εκεί θα δεις τι παίζει με την νομοθεσία στην Κύπρο πάντως και να μην στο φέρει αν μπορείς να το εισάγεις στην κυπρο και μετά να σου το στείλει θα περάσει (όπως και νικοτίνη από Κύπρο η 100αρα που παίρνω) 

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, jackaros52 είπε

Εκεί θα δεις τι παίζει με την νομοθεσία στην Κύπρο πάντως και να μην στο φέρει αν μπορείς να το εισάγεις στην κυπρο και μετά να σου το στείλει θα περάσει (όπως και νικοτίνη από Κύπρο η 100αρα που παίρνω) 

Αυτό ρωτάω! Αν ξέρει κανείς τι παίζει εκεί με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και τα τελωνεία...

Το θέμα μου είναι μέχρι να το εισάγω στην Κύπρο. Μετά θα έρθει με βαλίτσα μιας και πηγαινοέρχεται Ελλάδα-Κύπρο.

Δημοσ.

Ότι έρχεται από Κύπρο μπαίνει κανονικά Ελλάδα δεν σε νοιάζει από που έρχεται αρκεί να φαίνεται από Κύπρο 

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, jackaros52 είπε

Ότι έρχεται από Κύπρο μπαίνει κανονικά Ελλάδα δεν σε νοιάζει από που έρχεται αρκεί να φαίνεται από Κύπρο 

Αλλο λεω!

Με ενδιαφερει να δω τι παιζει με πακετα που πανε ταχυδρομικα Κινα -> Κυπρο.

Επειδη ξερω οτι στην Ελλαδα εχουν απαγορευτεί οι εισαγωγές.

Το Κυπρος -> Ελλαδα το εχω λυσει.

• 8 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...