Προς το περιεχόμενο

αγορα xenon kit

mike0402

Προτεινόμενες αναρτήσεις

11 minutes ago, paylidis said:

καλυτερα ψαξε ειτε για μεταχειρισμένο είτε για aftermarket φαναρι μη σκαλισεις αυτό υπαρχουν μεγαλες πιθανότητες να αχρηστευθει και ειναι κριμα γιατι ειναι καινουργιο αμαξι

ναι δικιο εχεις..απλα θελω να βρω να εχει και led οπως αυτο που ειναι απο την μανα του..βρηκα καποια απο rs αλλα δεν ξερω ειναι ταιριαζουν πληρως

https://www.car.gr/parts/view/11707661/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 100
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
1 hour ago, mike0402 said:

ναι δικιο εχεις..απλα θελω να βρω να εχει και led οπως αυτο που ειναι απο την μανα του..βρηκα καποια απο rs αλλα δεν ξερω ειναι ταιριαζουν πληρως

https://www.car.gr/parts/view/11707661/

Λογικά θα έχεις θέμα με το CAN όμως, γιατί τα εργοστασιακά xenon είναι 35W και όχι 55/60 όπως τα αλογόνου, ενώ έχουν και ενσωματωμένο auto leveling σύστημα με μοτερ και αισθητήρες για να προσαρμόζονται στο βάρος που κουβαλάει το αυτοκίνητο και να μη στραβώνουν... Το δικό μου έχει αυτόν τον αισθητήρα στη μέση της πίσω ανάρτησης, ενώ και από το μενού του αυτοκινήτου απουσιάζουν οι ρυθμίσεις για ύψος δέσμης, αφού γίνεται αυτόματα! Ακόμα και τα κουμπάκια στην κονσόλα έχουν διαφορετικές ενδείξεις πάνω τους. 

Δεν είναι τυχαίο που το εργοστασιακό xenon είναι αρκετά ακριβό, δεν είναι μόνο οι projectorες στη μέση. Η δική μου άποψη είναι ότι είτε το πληρώνεις από την αρχή, είτε δοκιμάζεις την τύχη σου αν το αυτοκίνητο έχει έτοιμους projectorες, είτε απλά δεν ασχολείσαι και παίρνεις κάποια καλή λάμπα αλογόνου (τύπου Philips Xtreme vision/Racing vision) που έχει όντως διαφορά σε ένταση και χρώμα σε σχέση με τις απλές long life 3600K που φοράνε όλα από μαμά.

• Like 1

Πόση διαφορά έχει μια καλή λάμπα από ένα κινέζικο after market κιτ; Θέλω να βελτιώσω λίγο το δικό μου αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να μπλέξω με κιτ ή να πάρω 2 καλές λάμπες να τελειώνω...

7 λεπτά πριν, zio10 είπε

Πόση διαφορά έχει μια καλή λάμπα από ένα κινέζικο after market κιτ; Θέλω να βελτιώσω λίγο το δικό μου αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να μπλέξω με κιτ ή να πάρω 2 καλές λάμπες να τελειώνω...

Ψάξου για επώνυμες λάμπες (φτηνές δεν είναι) αλλά ...................... 

Διαβάζω τόση ώρα 5 σελίδες σχόλια για τοποθέτηση Xenon σε φανάρι χωρίς projectors και μου δημιουργεί μια υποψία το σχόλιο περί ρύμθμισης ύψους. ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ είναι δυνατόν ενα τέτοιο setup να δώσει αποτέλεσμα σοβαρό και να ΜΗΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ τους απέναντι?

TS, ούτε εσύ θα βλέπεις όπως πρέπει και το φάσκελο θα πέφτει βροχή και θα ΚΛΑΙΣ στο τέλος τα χρήματα που έδωσες (γιατί θα αναγκαστείς να τα ξηλώσεις τελικά).

Ψάξου στα μτχ. για εργοστασιακά XENON, άλλη σοβαρή λύση δεν υπάρχει. Τα περί επωνύμων kits ακούγονται επιεικώς αστεία. Καμμία σοβαρή Εταιρεία δεν κυκλοφορεί Xenon kits γιατί απλά το retrofit δεν είναι νόμιμο για τους ίδιους λόγους (projectors - ρύθμιση - πλυστικά).

Εναλλακτικά ψάξου για καλύτερες λάμπες.

• Thanks 1

41 λεπτά πριν, Knight of Mercy είπε

Διαβάζω τόση ώρα 5 σελίδες σχόλια για τοποθέτηση Xenon σε φανάρι χωρίς projectors και μου δημιουργεί μια υποψία το σχόλιο περί ρύμθμισης ύψους. ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ είναι δυνατόν ενα τέτοιο setup να δώσει αποτέλεσμα σοβαρό και να ΜΗΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ τους απέναντι?

TS, ούτε εσύ θα βλέπεις όπως πρέπει και το φάσκελο θα πέφτει βροχή και θα ΚΛΑΙΣ στο τέλος τα χρήματα που έδωσες (γιατί θα αναγκαστείς να τα ξηλώσεις τελικά).

Ψάξου στα μτχ. για εργοστασιακά XENON, άλλη σοβαρή λύση δεν υπάρχει. Τα περί επωνύμων kits ακούγονται επιεικώς αστεία. Καμμία σοβαρή Εταιρεία δεν κυκλοφορεί Xenon kits γιατί απλά το retrofit δεν είναι νόμιμο για τους ίδιους λόγους (projectors - ρύθμιση - πλυστικά).

Μάλλον προς τις λάμπες θα πάω. Τα xenon τα σκεφτόμουν επειδή το αμάξι έχει προτζέκτορες. 

(Πώς καταλαβαίνουμε αν ένα φανάρι είναι απλό ή προτζέκτορας; Φαίνεται με το μάτι; ).

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, zio10 said:

Εσύ βάλε Xenon, έχεις projectorια. Υπάρχει πιθανότητα να σου βαράει error στην οθόνη λόγω χαμηλότερης κατανάλωσης, αλλά θα δουλεύουν μια χαρά.

Κατά προτίμηση 6000K και κάτω, από κει και πάνω ο φωτισμός γίνεται καγκουρομπλέ. :P

Ναι φαίνεται.

Επεξ/σία από GeorgeMan
  • Thanks 1

2 λεπτά πριν, zio10 είπε

Μάλλον προς τις λάμπες θα πάω. Τα xenon τα σκεφτόμουν επειδή το αμάξι έχει προτζέκτορες. 

(Πώς καταλαβαίνουμε αν ένα φανάρι είναι απλό ή προτζέκτορας; Φαίνεται με το μάτι; ).

main-qimg-b3bdc58f819572f68427d4b5a3b350

• Thanks 1

Τα xenon καίγονται έτσι ξαφνικά όπως τα απλά; Κι αν ναι τι κάνεις αν είσαι στο δρόμο πχ; Με τα άλλα μπαίνεις σε ενα βενζινάδικο και τα αλλάζεις.

1 λεπτό πριν, zio10 είπε

Τα xenon καίγονται έτσι ξαφνικά όπως τα απλά; Κι αν ναι τι κάνεις αν είσαι στο δρόμο πχ; Με τα άλλα μπαίνεις σε ενα βενζινάδικο και τα αλλάζεις.

Με τα ίδια χρήματα που ζητάνε κάποιοι "πονηροί" τοπικά μη σου πώ ότι "φέρνεις" δύο kit απο ΚΙΝΑ πόσο μάλλον δύο εξτρά λάμπες.

• Like 1

3 λεπτά πριν, zio10 είπε

Ναι ομολογουμενως τα ξενον καιγονται και μενεις με το... στο χερι... ισως αν εχεις μια λαμπα και ενα ballast spare να ειναι μια λυση..

τι αμαξι εχεις;

• Like 1

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα xenon δουλεύουν ως εξής:

1) Στιγμιαία τάση 20000volt για να γίνει η ανάφλεξη του xenon.
2) Μετάπτωση στα 85V και σταθεροποίηση χρώματος/λειτουργίας μετά από μερικά sec.
3) Συνεχής λειτουργία με AC 85V.

Αυτές τις μετατροπές τις κάνει το ballast και το igniter. Στα εργοστασιακά D1S του Bravo μας το ballast είναι στο φανάρι και το igniter στη λάμπα. Στις aftermarket H1 είναι όλα στο ballast μέσα. Είναι αυτό το έξτρα κουτί που βλέπεις σε όλα τα κιτ, που πρέπει να στερεωθεί από τον ηλεκτρολόγο κάπου μέσα στο καπώ, κοντά στο φανάρι.

Γενικά τα xenon έχουν περίπου 10πλάσια διάρκεια ζωής από μια λάμπα, ακριβώς γιατί δεν υπάρχει νήμα να καίγεται μέσα της. Συνήθως αργοπεθαίνουν και το καταλαβαίνεις γιατί η δέσμη αρχίζει και ανεβαίνει K (kelvin - θερμοκρασία χρώματος), δηλαδή μωβίζει μέχρι που πάει σε επίπεδα ultraviolet και δεν φέγγει πλέον (κλασικά "μωβ" μισοχαλασμένα xenon αν προσέξεις σε αυτοκίνητα έξω).

Απλά στα κινεζοσετ ενδεχομένως να καίγονται και ξαφνικά. Αν τρεμοπαίζει ή απλά σβήσει ή ανάβει με τη 3η-4η προπάθεια, συνήθως είναι καμμένο μπαλαστ. Αλλά τυχαίνει να αστοχήσει και η λάμπα μερικές φορές.

Σίγουρα δεν τα αλλάζεις σε ένα βενζινάδικο, αλλά πλέον και τα ανταλλακτικά είναι κοινά και όχι ακριβά από ebay ας πουμε.
Αλλά οκ, και με ένα φως να μείνεις για λίγες διαδρομές δεν υπάρχει κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα.

Επεξ/σία από GeorgeMan
  • Thanks 2

51 minutes ago, Diskimpex said:

Λαμπες hella ,philips ,osram

υπαρχουν hella η valleo λαμπες στο εμποριο?

57 minutes ago, Knight of Mercy said:

εργοστασιακα xenon δεν εχω βρει κατι!

14 minutes ago, GeorgeMan said:

Τα xenon δουλεύουν ως εξής:

1) Στιγμιαία τάση 20000volt για να γίνει η ανάφλεξη του xenon.
2) Μετάπτωση στα 85V και σταθεροποίηση χρώματος/λειτουργίας μετά από μερικά sec.
3) Συνεχής λειτουργία με AC 85V.

Αυτές τις μετατροπές τις κάνει το ballast και το igniter. Στα εργοστασιακά D1S του Bravo μας το ballast είναι στο φανάρι και το igniter στη λάμπα. Στις aftermarket H1 είναι όλα στο ballast μέσα. Είναι αυτό το έξτρα κουτί που βλέπεις σε όλα τα κιτ, που πρέπει να στερεωθεί από τον ηλεκτρολόγο κάπου μέσα στο καπώ, κοντά στο φανάρι.

Γενικά τα xenon έχουν περίπου 10πλάσια διάρκεια ζωής από μια λάμπα, ακριβώς γιατί δεν υπάρχει νήμα να καίγεται μέσα της. Συνήθως αργοπεθαίνουν και το καταλαβαίνεις γιατί η δέσμη αρχίζει και ανεβαίνει K (kelvin - θερμοκρασία χρώματος), δηλαδή μωβίζει μέχρι που πάει σε επίπεδα ultraviolet και δεν φέγγει πλέον (κλασικά "μωβ" μισοχαλασμένα xenon αν προσέξεις σε αυτοκίνητα έξω).

Απλά στα κινεζοσετ ενδεχομένως να καίγονται και ξαφνικά. Αν τρεμοπαίζει ή απλά σβήσει ή ανάβει με τη 3η-4η προπάθεια, συνήθως είναι καμμένο μπαλαστ. Αλλά τυχαίνει να αστοχήσει και η λάμπα μερικές φορές.

Σίγουρα δεν τα αλλάζεις σε ένα βενζινάδικο, αλλά πλέον και τα ανταλλακτικά είναι κοινά και όχι ακριβά από ebay ας πουμε.

Ακριβώς στα κινέζικα μένεις με το... ballast στο χέρι, και όχι με τη λάμπα. Γι΄ αυτό και κάπως σοβαρά καταστήματα πλέον δίνουν μόνο 3 ή 6 μήνες εγγύηση!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...