Tasos_69 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Καλησπερα και απο εμενα στην παρεα.Πριν δυο ημερες εκανα μεταβαση απο Forthnet VDSL οπου επερνα συνδεση απο ΑΚ και ειχα Maximum ταχυτητες 30-31Mbps Up και σε καποια περιοδο ειχε φτασει μεχρι τα 38Mbps αλλα μετα ξαναπεσε και 5Mbps Down σταθερα και ηρθα στο ΟΤΕ οπου εχω την καμπινα πολυ κοντα στο σπιτι μου οποτε πλεον εχω Vectoring VDSL συνδεση 50Mbps και οπως μου ειπαν και απο τον ΟΤΕ εαν θελω μπορω αμεσα να μου την αναβαθμισουν σε Fiber100 αφου υπαρχει ηδη αυτη η δυνατοτητα.Στο δια ταυτα τωρα.Μεχρι στιγμης χρησιμοποιουσα ως Modem-Router το TP-LINK TD-W9980 και ημουν απολυτα ευχαριστημενος τοσο απο την συνδεσιμοτητα του (δεν ειχε αποσυνδεσεις σχεδον ποτε) οσο και απο την αποδση του WiFi τοσο στα 2.4Ghz οσο και στα 5Ghz.Ασχετος λοιπον με την τεχνολογια των Routers αποφασισα να μεινω με το υπαρχων αφου οταν εκανα την αιτηση τηλεφωνικα(μεταβαση απο τον ενα παροχο στον αλλο σε 2 ημερες)τους ειπα να μην μου στειλουν νεο Router αλλα να μεινω με αυτο που εχω μιας και δεν ειχα ακουσει και τα καλυτερα για τα Router που δινει ο ΟΤΕ.Βεβαια ο υπαλληλος δεν με ενημερωσε σχετικα οτι θα εχω θεμα οταν του ειπα τι Router διαθετω και οτι αυτο δεν ειναι συμβατο με Vectoring.To αποτελεσμα ειναι οτι σημερα που γραφω εδω να ειμαι πλεον δυο ημερες σε συνδεση με τον ΟΤΕ αλλα με το TP-LINK οπου το κακομοιρο συγχρονιζει αψογα αλλα ως ADSL_2plus και βεβαια να μην εχω δει ποτε τα αναμενομενα 50Mbps.Aκομα να πω οτι ζητησα η τηλεφωνικη γραμμη να μεινει ως εχει και να μην γινει Voip οπως και εγινε και ετσι ειμαι οπως πριν κανονικα με Splitter οσο αφορα την συσκευη του τηλεφωνου.Την γνωμη σας λοιπον για ενα καλο Router πληρως συμβατο με Vectoring Vdsl-Fiber100 για γραμμη ΟΤΕ.Δεν με ενδιαφερει να ειναι Voip(δεν το χριεαζομαι αλλωστε)δεν με απασχολει επισης να εχει παπαδες παραμετροποιησης περα απο τα βασικα θα ηθελα ομως οπωσδηποτε να ειναι σταθεροτατο με πολυ καλο Wifi σημα και φυσικα και ειναι Dual Band,το Budget ειναι τα 70-80ευρω maximum.Eυχαριστω εκ το προτερων για τον χρονο σας παιδια καθε βοηθεια πολυτιμη.
dkotanid Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Φίλε χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος ίσως όμως να υποστηρίζει VDSL (835 17a). Αν πας Network->DSL Settings στο DSL Modulation type επιλέγεις VDSL2. Δες το λίγο και πες!
Tasos_69 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Οχι το εχω κανει ηδη,εαν το βαλω σε VDSL2 Modulation δεν συγχρονιζει καθολου και με τιποτα.
dkotanid Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 16 λεπτά πριν, Tasos_69 είπε Οχι το εχω κανει ηδη,εαν το βαλω σε VDSL2 Modulation δεν συγχρονιζει καθολου και με τιποτα. Στο Network-->WAN settings λογικά θα πρέπει να πας και να κάνεις το VDSL profile με VLAN ID=835 και τα credential του παρόχου...
jkoukos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) To 9980 είναι ασύμβατο με το Vectoring και παίζει μόνο σε απλό VDSL. Δες άλλο ίδιο θέμα για πληροφορίες. Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2018 από jkoukos
Tasos_69 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Επειδη δεν ελαβα καμια προταση οσο αφορα την αγορα του νεου Router το εψαξα λιγο μονος και εκανα παραγγελια σημερα το TP-LINK Archer VR600 v2 ανεβαζωντας λιγο το Budget μου.Ελπιζω να εκανα καλη επιλογη και να μην ειναι πατατα
dkotanid Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Νομίζω είσαι οκ, πρέπει να υποστηρίζει vectoring αυτό!
Tasos_69 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Σιγουρα υποστηριζει μεχρι 100Mbps Vectoring απλα να ειναι σταθερο και με καλη εμβελια.Θα δειξει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα