Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Apple έχει αφήσει “απείραχτο” το MacBook Air για αρκετό καιρό, συμπεριλαμβανομένης και της τιμής του. Από τότε που το 11-ίντσο μοντέλο σταμάτησε να κυκλοφορεί το 2016, η τιμή “εκκίνησης” για το εισαγωγικό μοντέλο του είδους είναι τα $999, αρκετά υψηλή λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία του.

Φημολογείται ωστόσο ότι σύντομα η τιμή θα γίνει περισσότερο συμφέρουσα. Σύμφωνα με πληροφορίες του γνωστού αναλυτή της KGI Securities, Ming-Chi Kuο, η Apple ετοιμάζει ένα νέο MacBook Air με χαμηλότερη τιμή πώλησης που θα κυκλοφορήσει την Άνοιξη. Αυτό δε σημαίνει πάντως πως η Apple θα ανασχεδιάσει τo MacBook Air. Τον Ιούνιο του 2017 απλώς αναβάθμισε ελαφρώς τα χαρακτηριστικά του, αλλά ακόμα και τότε χρησιμοποιώντας ένα παλαιότερο επεξεργαστή. Υπάρχουν ωστόσο λόγοι για να δούμε μία πιο σημαντική αναβάθμιση φέτος πάντως.

Εξαιτίας των ευπαθειών Meltdown και Spectre, το πιθανότερο είναι η Apple να επιθυμεί την αναβάθμιση του επεξεργαστή σε ένα σύγχρονο μοντέλο ενώ υπάρχει και το ζήτημα των θυρών/ υποδοχών. Αν και πολλοί χρήστες εξαρτώνται μόνο από περιφερειακά που κάνουν χρήση USB-A το βλέπουμε δύσκολο από τη στιγμή που τo MacBook Pro και το 12-ιντσών MacBook εξαρτώνται πλήρως από το πρότυπο USB-C να μην υιοθετείται και από το MacBook Air.

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν η Apple είναι διατεθειμένη να προσφέρει με το laptop της μία μεγαλύτερης ανάλυσης οθόνη, αφού η τωρινή με τα 1440 x 900 pixels της δεν είναι και τόσο ανταγωνιστική, όταν τα περισσότερα από τα νεότερα μοντέλα του ανταγωνισμού προσφέρουν οθόνες 1080p με πλουσιότερη χρωματική παλέτα. Ότι και να συμβεί πάντως στο hardware, η χαμηλότερη τιμή θα αποτελεί μία αναγνώριση ότι το MacBook Air είναι πολύ σπουδαίο για να “κοπεί” απλώς. Αρκετοί πίστεψαν ότι το 12-ιντσών MacBook θα το αντικαταστήσει, αλλά η υψηλότερη κυρίως τιμή, η περιορισμένη απόδοση και ο αριθμός των υποδοχών διατήρησαν το MacBook Air στη θέση του και στην αγορά. Τώρα μένει να δούμε τι καινούριο θα φέρει το νέο μοντέλο, αν βεβαίως ευσταθούν οι φήμες, πέρα από την καλύτερη τιμή. 

Engadget

Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τωρα εχει 950€ περιπου, το οικονομικο ποσο να εχει 750€ με αναλυση παλι 900p?

Λογικα θα ανεβασουν κατα 200€ το "κανονικό" air αλλα θα ανεβασουν και την αναλυση στην αμεσως επομενη, αντε αλλα 200mhz των καθε πυρηνα.

Και το καινουργιο "οικονομικό" θα γινει το τωρινο αλλα με 700+ευρω παλι δεν συμφερει.

Κακως παιζει με τετοιες αναλυσεις η apple ακομα...

Επεξ/σία από aris1986
Δημοσ.

Έχω macbook pro του 12 και macbook air του 13. Καθημερινή απλή χρήση στο air και το pro το εχω απλα ξε*κίσει. Μετά από 5 χρόμια οι μπαταρίες τώρα ξεκίνησαν να χάνουν χωρητικότητα. Κολλημα ούτε για πλάκα. Όλα καλά ρε apple, αλλα στο 2018, οτιδήποτε κάτω του 1080p είναι απλά εκτός τόπου κ χρόνου.

• Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, tedkald είπε

Καλύτερη οθόνη IPS, 256GΒ SSD ΄ίδια τιμούλα και τελειώσαμε!

Ουτε οταν σβησει ο ηλιος δεν θα εχει βγαλει "οικονομικο" οπως λεει η ειδηση με αυτα τα χαρακτηριστικα.

Με τα χαρακτηριστικα που εγραψες ειναι πανω κατω τα macbookpro που ξεφευγουν απο λεφτά...

Δημοσ.

Προσωπικά θα με ενδιέφερε ένα μοντέλο σαν το MacBook 12", αλλά με 2 τουλάχιστον θύρες UCB-C/Thunderbolt, καλύτερη Webcam και με οθόνη 14" Retina. 

Δημοσ.

Έχω ένα air του 2013 και μπορώ να πω ότι είναι ο καλύτερος υπολογιστής που είχα ποτέ, με βόλεψε το μικρό του βάρος (όταν έπρεπε να ταξιδεύω πολύ) το track pad που μου έκανε το ποντίκι περιττό και η αυτονομία του. Αν έβγαζαν κάτι πραγματικά ανανεωμένο χωρίς τις βλακείες (usb-c only ect) σε καλή τιμή, θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά! Games δεν παίζει με την καμία, όποιον τον χαλάει αυτό να μην πλησιάσει.

• Like 1
Δημοσ.

Στα 37 μου έχω περάσει από αρκετούς υπολογιστές και laptop, desktop κλασικό PC με αναβαθμίσεις μιά ζωή (το case είναι το ίδιο από το 2004, μπορεί και 2002 δεν θυμάμαι), αλλά πραγματικά το Air με έχει βολέψει όσο τίποτα άλλο καθώς διδάσκω οπότε όχι μόνο είμαι συνεχώς στην κίνηση με Μετρό, περπάτημα κλπ, αλλά και από αίθουσα σε αίθουσα στη σχολή.. Πραγματικά δε νομίζω να το αλλάξω και χαίρομαι που το αναβαθμίζει (όχι ότι το χρειάζομαι, είχα του 2011 και τώρα του 2015), αλλά γιατί πραγματικά είναι ο καλύτερος συνδυασμός φορητότητας με πρακτικότητα (2 USB3, mini DisplayPort για σύνδεση με projector κλπ, ξεχωριστή θύρα για φόρτιση). 

Το macbook αν και μικρότερο άρα πιο φορητό, δεν με βολεύει στο κομμάτι της συνδεσιμότητας. 

Δημοσ.

Ελπίζω να κρατήσει την αυτονομία του στις +10 ώρες.

Έχει θέση ακόμα και με την κακή οθόνη του, καθώς για απλή χρήση με το χαμηλό του βάρος, και την αυτονομία στον θεό, υπάρχει κοινό εκεί έξω!

Βρείτε μου άλλο ultrabook στο βάρος του και με την αυτονομία του, και έφυγα χθές!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Apple και οικονομικό ..... δεν πάνε ποτέ μαζί.

.

8 λεπτά πριν, tsakfot είπε

Έχει θέση ακόμα και με την κακή οθόνη του, καθώς για απλή χρήση με το χαμηλό του βάρος, και την αυτονομία στον θεό, υπάρχει κοινό εκεί έξω!

Βρείτε μου άλλο ultrabook στο βάρος του και με την αυτονομία του, και έφυγα χθές!

Έχοντας αλλάξει 6-7 Macbook Air συμπεραίνω τα εξής.
Πάρα πολύ ωραία κατασκευή και όμορφο.... αλλά .... πάρα πολύ ακριβό, πάρα πολύ φτωχό από hardware και πάρα πολύ ευαίσθητο.
Και τα επτά που πέρασαν από τα χέρια μου όλο κάτι θα πάθαιναν, είτε από το πληκτρολόγιο, είτε από την οθόνη που ξεβάφει το glossy, είτε με την μπαταρία, με αποκορύφωμα το τελευταίο που μου έκαψε μητρική τρεις φορές και ποτέ δεν έμαθα τον λόγο.
Υπάρχουν laptopάκια με τα μισά λεφτά που κάνουν πολά περισότερα.

Επεξ/σία από JS v.i.p.
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, JS v.i.p. είπε

Πάρα πολύ ωραία κατασκευή και όμορφο.... αλλά .... πάρα πολύ ακριβό, πάρα πολύ φτωχό από hardware και πάρα πολύ ευαίσθητο.
Και τα επτά που πέρασαν από τα χέρια μου όλο κάτι θα πάθαιναν, είτε από το πληκτρολόγιο, είτε από την οθόνη που ξεβάφει το glossy, είτε με την μπαταρία, με αποκορύφωμα το τελευταίο που μου έκαψε μητρική τρεις φορές και ποτέ δεν έμαθα τον λόγο.

Εγώ ένα θεματάκι είχα και πρόσφατα, που με την μετάβαση σε high sierra έσκασε ο σκληρός.

Βέβαια έχει 5 χρονάκια στην πλάτη του, και αρκετά ζόρικα με πολύ κακομεταχείριση!

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, tsakfot είπε

Εγώ ένα θεματάκι είχα και πρόσφατα, που με την μετάβαση σε high sierra έσκασε ο σκληρός.

Βέβαια έχει 5 χρονάκια στην πλάτη του, και αρκετά ζόρικα με πολύ κακομεταχείριση!

Έχεις και άλλο θεματάκι με τα High Sierra και δέν το ξέρεις.... θα το μάθεις όταν θα πάς να αλλάξεις μπαταρία.

Δημοσ.

Καταρχάς όταν λέμε μειωμένη τιμή δε θα συγκρίνετε με την τιμή που έχει το φτηνότερο skroutzομάγαζο. Θα συγκρίνετε με την τιμή καταλόγου των επίσημων πωλητών (document.gr, istorm, πλαίσιο, κλπ) η οποία για το μοντέλο του 2017 είναι 1189€.
Συνεπώς για μένα το πιο ρεαλιστικό σενάριο είναι ένας Kaby Lake Refresh επεξεργαστής (με πιθανότερο τον i5 8250u), και τιμή καταλόγου στα 1099€.
Θεωρώ απίθανη την αναβάθμιση της οθόνης ή άλλων χαρακτηριστικών, μιας και το Air έχει χάσει την αίγλη του παρελθόντος και πλέον απλά συμπληρώνει την γκάμα ως ένας entry level Mac. Ίσως αν θελήσει να το κάνει ακόμα λίγο πιο ανταγωνιστικό να καταργήσει τα 128GB και να ξεκινήσει το βασικό μοντέλο από τα 256GB.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tsakfot είπε

Τα περισσότερα συγχρονα ultrabooks είνα λεπτοτερα, δυνατοτερα, ελαφρυτερα, με αισθητα καλύτερη οθόνη και με μεγαλύτερη αυτονομία, ειδικα σε μετρια ή δυνατη χρηση. 

Χαρακτηριστικο παράδειγμα το dell xps 13:

https://arstechnica.com/gadgets/2018/02/review-improved-dell-xps-13-laptop-holds-its-own-against-other-ultrabooks/

BATTERY_Dell-XPS-13-laptop-2018-benchmar

1 ώρα πριν, tsakfot είπε

Εντωμεταξυ, το προβλημα ηταν ουσιαστικα software με ευθυνη της apple και αρκετοι την πατησαν.

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.
1 ώρα πριν, JS v.i.p. είπε

.

Σε πόσα χρόνια τα αλλαζες;  επεμενες πάντως θηρίο ε; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...