Lampakis Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Καλησπέρα, αύριο περνάνε αγωγό φυσικού αερίου κάτω από το σπίτι μου, ήμουν έτοιμος να βάλω αντλία θερμότητας.Μπορει κάποιος να μου πει τί είναι καλύτερο να βάλω
zio10 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Φυσικό αέριο, θα σου μείνουν και τα λεφτά της αντλίας
zio10 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Βάζει ένα κλιματιστικό, να πληρώσει τόσα λεφτά γθα ψύξη με την αντλία μάλλον δεν αξίζει.
haris_216 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Θεωρώ (προσωπική άποψη) ότι αν και οι αντλίες είναι αρκετά καλή λύση, έχουν κάποια "θέματα" (όταν συγκρίνονται με το αέριο, σε σχετικά μικρές κατοικίες). Και εξηγούμαι: Η αντλία θερμότητος έχει σημαντικά μεγαλύτερο κόστος εγκατάστασης σε σχέση με μία συνήθη εγκατάσταση φυσικού αερίου. Ταυτόχρονα, καθώς η όλη λειτουργία της στηρίζεται στη χρήση ηλεκτρικού, ίσως να επηρεάσει δυσανάλογα το λογαριασμό με το "ανέβασμα" σε άλλη κατηγορία (αυξημένες κιλοβατόρες). Ναι μεν δίνει και τη δυνατότητα της ψύξης αλλά αυτό λύνεται σχετικά εύκολα (όπως ειπώθηκε και παραπάνω) σε ένα "κλασσικό" διαμέρισμα. Εκεί που πραγματικά οι αντλίες είναι η ιδανική λύση είναι σε μονοκατοικίες. Αν μάλιστα γίνει μια ολική αναθεώρηση του υπάρχοντος συστήματος και είτε συνδυαστεί με ενδοδαπέδια είτε με χρήση καναλιών καλυφθεί η θέρμανση και η ψύξη, μιλάμε για μία ολοκληρωμένη εγκατάσταση που θα αποσβέσει το κόστος της αρκετά σύντομα. 1
Diskimpex Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Οσα σπιτα εχω δει με κεντρικη αντλια θερμοτητος ,το ηλεκτρικο το ιδιο ερχεται.Οσο δουλευεις την αντλια συμφερει περισσοτερο.Ειναι ακομα ακριβη,ομως το αεριο ειναι πιο επικινδυνο σε παλια κτηρια.
haris_216 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 12 λεπτά πριν, Diskimpex είπε Οσα σπιτα εχω δει με κεντρικη αντλια θερμοτητος ,το ηλεκτρικο το ιδιο ερχεται.Οσο δουλευεις την αντλια συμφερει περισσοτερο.Ειναι ακομα ακριβη,ομως το αεριο ειναι πιο επικινδυνο σε παλια κτηρια. Φίλε μου, χωρίς να θέλω να σε προσβάλω, θα διαφωνήσω και με τις δύο σου παρατηρήσεις. Πρώτον γιατί δεν είναι δυνατόν να δουλεύεις αντλία (δηλαδή ηλεκτρικό κατά βάση) και να βγαίνει το ίδιο με "προ αντλίας" εποχή (ούτε καν αν συγκρίνεις με το ηλεκτρικό που καταναλώνει ένα λεβητάκι αερίου) άσχετα αν ενεργειακά είναι πολύ καλύτερη (εγώ μίλησα καθαρά για ύψος λογαριασμού ρεύματος και όχι για το αν παίρνουμε καλύτερο ενεργειακό αποτέλεσμα). Δεύτερον σε καμιά περίπτωση δεν υφίσταται το "αεριο ειναι πιο επικινδυνο σε παλια κτηρια" αφού η όλη εγκατάσταση γίνεται από την αρχή και η μόνη ουσιαστική παρέμβαση στο κτήριο (παλιό ή καινούργιο) είναι η σύνδεση ως προς το ζεστό κύκλωμα των καλοριφέρ. Όλα τα υπόλοιπα βρίσκονται εκτός κτηρίου και άρα λίγο έχουν να κάνουν με την παλαιότητά του
Diskimpex Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν ξερεις σε καθε κτηριο τι παιζει μεσα εξω .Η μελετη ,μηχανικου, μηχανολογου κρινει θεματα.Οχι τι αρεσει σε καθενα .Οσο αφορα την ΔΕΗ οτιδηποτε περι inventer ατομικα,κεντρικα, ειναι η πιο συμφερουσα μορφη θερμανσης .Καπου εχει αναφερθει προσφατη μελετη του πολυτεχνειου.Σε καθε περιπτωση ρωτα κανενας για το σπιτι του Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2018 από Diskimpex
zio10 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Με αντλία έρχεται παραπάνω ο λογαριασμός όπως είναι φυσικό αλλά αν αφαιρέσεις αυτά που θα έδινες για θέρμανση έχεις κέρδος. Το θέμα είναι το ακριβό της αρχικο κόστος και επειδή το αέριο είναι αρκετά οικονομικό το ότι θα αργήσεις να κάνεις απόσβεση.
haris_216 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Diskimpex είπε Δεν ξερεις σε καθε κτηριο τι παιζει μεσα εξω .Η μελετη ,μηχανικου, μηχανολογου κρινει θεματα.Οχι τι αρεσει σε καθενα.Οσο αφορα την ΔΕΗ οτιδηποτε περι inventer ατομικα,κεντρικα, ειναι η πιο συμφερουσα μορφη θερμανσης .Καπου εχει αναφερθει προσφατη μελετη του πολυτεχνειου Και φυσικά δεν ξέρω τι παίζει σε κάθε κτήριο ως προς την κατασκευή του. Αλλά από τη στιγμή που μιλάμε για νέες εγκαταστάσεις αερίου, η όποια (σωστή) παρέμβαση δεν κάνει επικίνδυνο κανένα κτήριο και ούτε έχει σχέση με την παλαιότητά του (αυτό θα ίσχυε αν υπήρχαν στην Ελλάδα παλιά κτήρια με παλιές εγκαταστάσεις αερίου) Επίσης δεν διαφώνησα πουθενά ότι η αντλία είναι πιο συμφέρουσα. Αλλά πάντα σε σχέση με την καταναλούμενη ενέργεια και το αποτέλεσμα που βγάζει. Εκεί που διαφωνώ είναι ότι σε ένα σπίτι που τώρα δεν έχει κάτι αντίστοιχο (πχ έχει συμβατική θέρμανση) η εγκατάσταση αντλίας αυξάνει την ονομαστική κατανάλωση kW που είχε μέχρι τώρα το σπίτι. Για να το πω πιο απλά, ενώ μέχρι τώρα το σπίτι είχε μόνο τα συνήθη ηλεκτρικά φορτία (κουζίνα, φώτα, θερμοσίφωνα, κλπ) τώρα προσθέτουμε και την αντλία. Οκ, προφανώς και αυτά τα γλυτώνει από το πετρέλαιο που πλέον δεν πληρώνει. Υπάρχει όμως η περίπτωση αυτά τα έξτρα kW να του αλλάξουν κατηγορία καταναλωτή, μειώνοντας ουσιαστικά το τελικό όφελος που είχε προϋπολογίσει. (το παρακάτω link ίσως να εξηγεί καλύτερα αυτό που λέω) Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2018 από haris_216
koufs Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 δεν υπάρχει εύκολη απάντηση στο τι θα βάλεις, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, που μένεις (άλλο Άλιμος και άλλο Φλώρινα), αν θες και ζεστό νερό χρήσης ή σε καλύπτει κατά 95% ηλιακός, αν το σπίτι έχει υποτυπώδη ή καλή θέρμανση κλπ η αντλία θερμότητας θέλει καλή μελέτη και ρύθμιση, έχει ένα στενό φάσμα που δουλεύει πολύ οικονομικά, αν βγεις έξω από αυτό η οικονομία πάει περίπατο, είναι καλύτερα σε σπίτι με καλή μόνωση, που θες σταθερή θερμοκρασία, οι διακυμάνσεις δεν της ταιριάζουν πολύ και όσο πιο χαλαρά (άρα περισσότερες ώρες δουλεύει) τόσο μεγαλύτερη οικονομία κάνεις και μετά ο μεγάλος άγνωστος οι τιμές αεριόυ και ρεύματος στο μέλλον προσωπικά έβαλα αντλία θερμότητας σε οροφοδιαμέρισμα σε προϋπάρχοντα σώματα καλοριφέρ πριν 3 χρόνια τη χρησιμοποιώ μόνο για θέρμανση (προϋπήραχνε 3 a/c), η οικονομία είναι μεγάλη και η άνεση πολύ καλή καθώς δεν υπάρχουν οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας που είχα με το πετρέλαιο τότε υπήρχε μία τουλάχιστον εταιρεία με υβριδική σύστημα αντλίας - καυστήρα αερίου νομίζω είναι η καλύτερη λύση (δεν ξέρω πως πάει από αξιοπιστία- συντήρηση) κερδίζεις από το ότι πληρώνεις (λιγότερο) μία μικρή αντλία που χρησιμοποιείται σε πιο ήπιες θερμοκρασίες και άμα σφίξει κρύο παίρνει μπροστά το αέριο, ή το ρυθμίζεις αναλόγως αν θες περισσότερο οικονομία ή περισσότερο οικολογία κλπ
ιωαννακλ Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 μολις πηρα μια προσφορα απο το φυσικο αεριο για να αυτονομησω το διαμερισμα μου (αρα νεα εγκατασταση με φυσικο αεριο) 90τμ στον 5ο και η τιμη ειναι 5000€! η αληθεια ειναι οτι το περιμενα πιο κατω με αυτα που ειχα ακουσει ...η τιμη περιλαμβανει τα παντα εκτος απο τα σωματα καλοριφερ.. οποτε η αντλια δεν ειναι και τοσο ακριβη.. εχει υποψιν του καποιος καποια αλλη πιο οικονομικη εταιρια με φυσικο αεριο? η προσφορα εγινε απο την ελληνικη εταιρια φυσικου αεριου. δευχαριστω
haris_216 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, ιωαννακλ είπε μολις πηρα μια προσφορα απο το φυσικο αεριο για να αυτονομησω το διαμερισμα μου (αρα νεα εγκατασταση με φυσικο αεριο) 90τμ στον 5ο και η τιμη ειναι 5000€! η αληθεια ειναι οτι το περιμενα πιο κατω με αυτα που ειχα ακουσει ...η τιμη περιλαμβανει τα παντα εκτος απο τα σωματα καλοριφερ.. οποτε η αντλια δεν ειναι και τοσο ακριβη.. εχει υποψιν του καποιος καποια αλλη πιο οικονομικη εταιρια με φυσικο αεριο? η προσφορα εγινε απο την ελληνικη εταιρια φυσικου αεριου. δευχαριστω Καταρχήν η εταιρία που αναφέρεις είναι εταιρία παροχής αερίου (και ρεύματος) και όχι εγκαταστάτης. Άρα βρίσκω μάλλον απίθανο να έγινε η προσφορά από αυτούς αλλά από συνεργαζόμενο εργολάβο. Και άρα μπορείς (και πρέπει) να πάρεις και άλλες προσφορές. Όχι απαραίτητα από άλλη εταιρία αερίου αλλά από άλλο εγκαταστάτη. Μετά, το ποσό που σου είπαν είναι υπερβολικό. Εκτός αν το σπίτι σου έχει κάτι περίεργο που δεν μας λες. Ή πήγες σε λύση όπου μόνο το λεβητάκι έχει 2500,00. Γενικότερα οι τιμές που παίζουν είναι γύρω στο 3χίλιαρο για σύνδεση ενός μέσου διαμερίσματος. Τα λίγο πάνω ή κάτω έχουν να κάνουν με το μήκος της σωληνογραμμής, την τιμή του λέβητα, το "με" ή "χωρίς" ΦΠΑ και δευτερεύουσες (ή όχι) εργασίες όπως ζεστό νερό χρήσης ή σύνδεση κουζίνας Σημ. Επειδή το "η τιμη περιλαμβανει τα παντα εκτος απο τα σωματα καλοριφε" δεν είναι τελείως ξεκάθαρο, αν αυτό σημαίνει ότι η σύνδεση θα γίνει στο ήδη υπάρχον κολεκτέρ και άρα δεν υπάρχουν παρεμβάσεις μέσα στο σπίτι θα επιμείνω ότι είναι υπερβολική η τιμή. Αν όμως είσαι σε παλιά πολυκατοικία με κεντρική θέρμανση και θα πρέπει ναι μεν να μείνουν τα ίδια σώματα καλοριφέρ αλλά θα "τρέξουν" καινούργιες σωληνώσεις μέσα στα δωμάτια τότε η τιμή αρχίζει να έχει ένα ρεαλισμό. Βέβαια σε μία τέτοια περίπτωση και η εγκατάσταση αντλίας θα στοιχίσει αντίστοιχα παραπάνω και άρα παραμένει η οικονομική διαφορά Επεξ/σία 13 Μαΐου 2019 από haris_216
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα