nikosgr24 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Κατ'αρχάς την καλησπέρα μου. Μπήκα στη διαδικασία για σύνθεση νέου υπολογιστή (μετά από περίπου 10 χρόνια) με όριο περίπου τα 800 ευρώ. Μετά από αρκετό ψάξιμο έχω καταλήξει στα εξής: CPU : AMD Ryzen 5 1600 GPU : MSI GeForce GTX1050 Ti 4GB MoBo : Asus Rog Strix B350-F Gaming RAM : G.Skill DIMM 8GB DDR4-3200 Kit, ( F4-3200C16D-8GVK ) PSU : Corsair CX550M SSD : Samsung EVO 850 250 GB Πέρα από τις δικές σας παρατηρήσεις κια σχόλια έχω και κάποια ερωτήματα: Παντού διαβάζω για τις RAM ότι καλό θα είναι με τους Ryzen να έχουν συχνότητα 3200 MHz, αλλά στην σελίδα του Ryzen θέτει όριο τα 2667 MHZ. Γιατί αυτό; Από κάρτα γραφικών είμαι ανάμεσα στην προαναφερθείσα και στην αντίστοιχη Gigabyte Windforce, αλλά με κράτησε το γεγονός ότι η τελευταία παρουσιάζει πρόβλημα με τον ήχο των ανεμιστήρων της. Σκέφτομαι, αφού με τον παλιό μου Η/Υ είχα παιδευτεί με την εργοστασιακή ψύκτρα (είχαν σπάσει τα πιαστράκια) να αγοράσω από τώρα μία. Πιστεύετε ότι αξίζει? Επίσης, το κουτί μου είναι το Zalman Z9 plus και παλιότερα όταν είχα αλλάξει τροφοδοτικό, επειδή μπαίνει στο κάτω μέρος του κουτιού είχα δυσκολευτεί να βρω κατάλληλο επειδή το καλώδιο του cpu ήταν κοντό. Υπάρχει τρόπος να το εξακριβώσω εκ των προτέρων για το συγκεκριμένο κάπως; Ep;ishw ta 550 W είναι αρκετά σωστά; Και κάτι τελευταίο, μάλλον την παραγγελία θα την κάνω από http://www.digital-master.gr/. Έχει τιμές skroutz και είναι το μόνο που έχει όλα τα parts που είχα υπόψιν μου. Έχετε κάποια εμπειρία με το συγκεκριμένο κατάστημα; Αυτά από μένα, ευχαριστώ για το χρόνο σας και περιμένω απαντήσεις. Φιλιά στα μούτρα. Νίκος
tanasen01 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δεν μας είπες τι χρήση κάνεις και ποια οθόνη έχεις. Αν πας σε amd δεν χρειάζεσαι έξτρα ψύκτρα καθώς οι εργοστασιακές των ryzen είναι πολύ ποιοτικές. Για το digitalmaster ξέρω μόνο ότι αργεί πολύ σαν εξυπηρέτηση, αλλά δεν έχω προσωπική εμπειρία.
nikosgr24 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Κυρίως για οικιακή χρήση και mid range gaming (Dota 2 , GTA V, και ότι προκύψει). Η οθόνη μου είναι η LG W2361v. Γενικά θέλω ένα αξιόπιστο μηχάνημα και θεωρώ πως η κατανομή σε λεφτά των parts είναι καλή. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2018 από nikosgr24
leros2004 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 3 ώρες πριν, nikosgr24 είπε Κατ'αρχάς την καλησπέρα μου. Μπήκα στη διαδικασία για σύνθεση νέου υπολογιστή (μετά από περίπου 10 χρόνια) με όριο περίπου τα 800 ευρώ. Μετά από αρκετό ψάξιμο έχω καταλήξει στα εξής: CPU : AMD Ryzen 5 1600 GPU : MSI GeForce GTX1050 Ti 4GB MoBo : Asus Rog Strix B350-F Gaming RAM : G.Skill DIMM 8GB DDR4-3200 Kit, ( F4-3200C16D-8GVK ) PSU : Corsair CX550M SSD : Samsung EVO 850 250 GB Πέρα από τις δικές σας παρατηρήσεις κια σχόλια έχω και κάποια ερωτήματα: Παντού διαβάζω για τις RAM ότι καλό θα είναι με τους Ryzen να έχουν συχνότητα 3200 MHz, αλλά στην σελίδα του Ryzen θέτει όριο τα 2667 MHZ. Γιατί αυτό; Από κάρτα γραφικών είμαι ανάμεσα στην προαναφερθείσα και στην αντίστοιχη Gigabyte Windforce, αλλά με κράτησε το γεγονός ότι η τελευταία παρουσιάζει πρόβλημα με τον ήχο των ανεμιστήρων της. Σκέφτομαι, αφού με τον παλιό μου Η/Υ είχα παιδευτεί με την εργοστασιακή ψύκτρα (είχαν σπάσει τα πιαστράκια) να αγοράσω από τώρα μία. Πιστεύετε ότι αξίζει? Επίσης, το κουτί μου είναι το Zalman Z9 plus και παλιότερα όταν είχα αλλάξει τροφοδοτικό, επειδή μπαίνει στο κάτω μέρος του κουτιού είχα δυσκολευτεί να βρω κατάλληλο επειδή το καλώδιο του cpu ήταν κοντό. Υπάρχει τρόπος να το εξακριβώσω εκ των προτέρων για το συγκεκριμένο κάπως; Ep;ishw ta 550 W είναι αρκετά σωστά; Και κάτι τελευταίο, μάλλον την παραγγελία θα την κάνω από http://www.digital-master.gr/. Έχει τιμές skroutz και είναι το μόνο που έχει όλα τα parts που είχα υπόψιν μου. Έχετε κάποια εμπειρία με το συγκεκριμένο κατάστημα; Αυτά από μένα, ευχαριστώ για το χρόνο σας και περιμένω απαντήσεις. Φιλιά στα μούτρα. Νίκος Προσπάθησε να χωρέσεις την 1060 αντί της 1050ti...
nikosgr24 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Παίρνοντας υπ'όψιν τα όσα μου είπατε κατέληξα στα εξής (ξεπερνάμε λίγο το budget αλλά μια φορά και καλή): Απλά το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι πολλές RAM δεν συμπεριλαμβάνονται στο QVL στο site της μητρηκής. Είναι υποχρεοτικό ή δεν παίζει θέμα γιατί ο όγκος των RAM είναι τόσο μεγάλος που η εταιρείες δεν μπορούν να τα τεστάρουν όλα; Περιμένω τα τελικά σας σχόλια και πάω για παραγγελία. Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2018 από nikosgr24
leros2004 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 3 ώρες πριν, nikosgr24 είπε Παίρνοντας υπ'όψιν τα όσα μου είπατε κατέληξα στα εξής (ξεπερνάμε λίγο το budget αλλά μια φορά και καλή): Απλά το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι πολλές RAM δεν συμπεριλαμβάνονται στο QVL στο site της μητρηκής. Είναι υποχρεοτικό ή δεν παίζει θέμα γιατί ο όγκος των RAM είναι τόσο μεγάλος που η εταιρείες δεν μπορούν να τα τεστάρουν όλα; Περιμένω τα τελικά σας σχόλια και πάω για παραγγελία. Εμένα με προβληματίζεις γιατί θέλεις να δώσεις 130€ για b350 μητρική ?
nikosgr24 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Σωστός και συμφωνώ μαζί σου. Αρχικά πήγαινα για την Asrock AB350M Pro4(στα 74 ευρώ) αλλά με μια ματιά σε forums διάβασα ότι παρουσιάζει προβλήματα από την πρώτη μέρα και φοβάμαι πως όταν έρθουν όλα και τα κουμπώσω θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα και άντε βρες τι είναι και πάλι πίσω στο κατάστημα και τα λοιπά. Με αυτή τη λογική και μόνο αποφάσισα για κάτι λίγο πιο ακριβό. Γενικά θέλω ένα αξιόπιστο μηχάνημα που θα τρέχει για χρόνια και στο 1000ρικο που δίνω να τσιγκουνευτώ τα 20 ευρώ; Λες να πάω σε κάτι πιο οικονομικό; Η άλλη μου επιλογή ήταν η MSI A320M Gaming Pro Κατά τ'άλλα πιστεύεις είμαστε κομπλέ; Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2018 από nikosgr24
adtakhs Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Όχι 320chip. Προτίμησε κάτι σε B350 με ψύκτρα στα VRM.
leros2004 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 21 λεπτά πριν, nikosgr24 είπε Σωστός και συμφωνώ μαζί σου. Αρχικά πήγαινα για την Asrock AB350M Pro4(στα 74 ευρώ) αλλά με μια ματιά σε forums διάβασα ότι παρουσιάζει προβλήματα από την πρώτη μέρα και φοβάμαι πως όταν έρθουν όλα και τα κουμπώσω θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα και άντε βρες τι είναι και πάλι πίσω στο κατάστημα και τα λοιπά. Με αυτή τη λογική και μόνο αποφάσισα για κάτι λίγο πιο ακριβό. Γενικά θέλω ένα αξιόπιστο μηχάνημα που θα τρέχει για χρόνια και στο 1000ρικο που δίνω να τσιγκουνευτώ τα 20 ευρώ; Λες να πάω σε κάτι πιο οικονομικό; Η άλλη μου επιλογή ήταν η MSI A320M Gaming Pro Κατά τ'άλλα πιστεύεις είμαστε κομπλέ; Τι προβλήματα άκουσες? από τις καλύτερες μητρικές είναι.. αν παλι σε φοβίζει κοίτα και αυτή: https://www.skroutz.gr/s/11277007/Gigabyte-AB350-Gaming-3-rev-1-0.html
adtakhs Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 3 λεπτά πριν, leros2004 είπε Τι προβλήματα άκουσες? από τις καλύτερες μητρικές είναι.. αν παλι σε φοβίζει κοίτα και αυτή: https://www.skroutz.gr/s/11277007/Gigabyte-AB350-Gaming-3-rev-1-0.html Εγώ θα κοιτούσα την αντίστοιχη σε AX370M ,AX370 https://www.skroutz.gr/s/14012967/Gigabyte-AX370-Gaming-3-rev-1-x.html https://www.skroutz.gr/s/14011873/Gigabyte-AX370M-Gaming-3-rev-1-x.html
leros2004 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Μόλις τώρα, adtakhs είπε Εγώ θα κοιτούσα την αντίστοιχη σε AX370M ,AX370 https://www.skroutz.gr/s/14012967/Gigabyte-AX370-Gaming-3-rev-1-x.html https://www.skroutz.gr/s/14011873/Gigabyte-AX370M-Gaming-3-rev-1-x.html Απο vrm πως τα πάνε αυτές?
adtakhs Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Μόλις τώρα, leros2004 είπε Απο vrm πως τα πάνε αυτές? Στα ίδια φαίνεται να είναι. Δίνουν +2 SATA Δίνουν ψύκτρα για NVMΕ. και τα pci-e σπάνε σε 2X 8 Θα τις προτιμούσα γιατί ίσως να έχουν καλύτερη συμβατότητα με μνήμες. Είναι νέα μοντέλα.
leros2004 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) nah i'll pass... Τραγική σε OC options, χειρότερα vrms απο την φτηνή asrock..... Χιλιες φορές την asrock και τη διαφορά σε καλύτερες μνήμες Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2018 από leros2004
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα