Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους...Πριν από λίγες μέρες ξεκίνησα τη δημιουργία ενός ασύρματου δικτύου σε έναν φίλο..Στο πρώτο σημείο έχουμε ίντερνετ 24αρι ΟΤΕ και θέλουμε να το επεκτείνομαι ασύρματα σε ένα άλλο σημείο περίπου 200 μέτρα απόσταση με καλή οπτική επαφή ..Ξεκινήσαμε με ένα TL-WA5210G για access point με ασφάλεια wep στο πρώτο σημείο...Στο δεύτερο σημείο που θέλουμε να μοιράσουμε το ίντερνετ ασύρματα στον χώρο έχουμε πάλι ένα access point TL-WA5110G σε λειτουργία repeater(υποστηρίζει μόνο κλείδωμα wep γι αυτό και στο πρώτο έχει κλειδωθεί με αυτό τον τρόπο)Η ταχύτητα που έχουμε είναι 7,8,9 mbps ..Είναι φυσιολογικές οι τιμές;;

Είπαμε να αντικαταστησουμε το δεύτερο TL-WA5110G με ένα  Ubiquiti-NanoStation  σε λειτουργία repeater ;;Είναι εύκολη η εγκατάσταση και η ρύθμιση ;;Θα μπορούσε κάποιος να με καθοδηγήσει;;δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με Ubiquiti-NanoStation.Η εμπειρία μου είναι μόνο σε TP-LINK..Ευχαριστώ ....

Επεξ/σία από +9511
Δημοσ.

Οι ταχύτητες είναι απόλυτα φυσιολογικές αφού το δεύτερο ΑΡ έχει omni κεραία και όχι κατευθυντική (όπως το πρώτο), άρα μοιράζεται η ισχύς του σήματος περιμετρικά αντί προς ένα συγκεκριμένο τόξο και κυρίως επειδή δουλεύει ως αναμεταδότης. Σε κάθε αναμετάδοση, αναγκαστικά έχουμε είτε εκπομπή είτε λήψη (στην ίδια μονάδα του χρόνου), οπότε είναι λογικό να έχουμε υποδιπλασιασμό την ταχύτητας.

Οι συσκευές της Ubiquiti (Nanostation κλπ), παίζουν ως αναμεταδότες, μόνο με άλλες συσκευές της ίδιας εταιρείας. Η Mikrotik είναι άλλη εταιρεία, με την ρύθμιση των συσκευών της να μην είναι Plug and Play και ν' απαιτεί αρκετές γνώσεις δικτύων.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, jkoukos είπε

Οι ταχύτητες είναι απόλυτα φυσιολογικές αφού το δεύτερο ΑΡ έχει omni κεραία και όχι κατευθυντική (όπως το πρώτο), άρα μοιράζεται η ισχύς του σήματος περιμετρικά αντί προς ένα συγκεκριμένο τόξο και κυρίως επειδή δουλεύει ως αναμεταδότης. Σε κάθε αναμετάδοση, αναγκαστικά έχουμε είτε εκπομπή είτε λήψη (στην ίδια μονάδα του χρόνου), οπότε είναι λογικό να έχουμε υποδιπλασιασμό την ταχύτητας.

Οι συσκευές της Ubiquiti (Nanostation κλπ), παίζουν ως αναμεταδότες, μόνο με άλλες συσκευές της ίδιας εταιρείας. Η Mikrotik είναι άλλη εταιρεία, με την ρύθμιση των συσκευών της να μην είναι Plug and Play και ν' απαιτεί αρκετές γνώσεις δικτύων.

Ευχαριστώ για το χρόνο σου φίλε μου..Μια άλλη ερώτηση,αν πάρω δυο  ubiquiti mikrotik το ένα για access point και το άλλο για repeater καταργώντας τελείως τα TP-LINK φτιάχνοντας καινούργιο δίκτυο από την αρχή θα δω διαφορά η δεν αξίζει τον κόπο;;

Μόλις τώρα, 2MikronS είπε

Το μικροτικ nanostation που εχεις βαλει ειναι ubiquity............ για να μη μπερδευομαστε.

Δεν σε καταλαβαίνω φίλε μου...Αυτό εδώ έχω..άλλος μου το έδωσε,,,Όπως ανέφερα πρώτη φορά ασχολούμαι με τα συγκεκριμένα..Ρίξε μια μάτια αν μπορείς...

28821688_10211352430393937_808862265_o.jpg

28822625_10211352430953951_1149652674_o.jpg

28832583_10211352544956801_975222166_n.jpg

Επεξ/σία από +9511
Δημοσ.

Συνεχίζεις και τα αναφέρεις λάθος. Άλλη εταιρεία η Mikrotik και άλλη η Ubiquiti και φυσικά κάθε μία έχει τις δικές της συσκευές και διάφορα μοντέλα. Στην εικόνα δείχνεις το Nanostation Loco της Ubiquiti.

Γιατί ντε και καλά θέλεις repeater;  Πες ακριβώς τις θέλεις να κάνεις, για να σου πούμε την καλύτερη λύση (η αναμετάδοση δεν είναι, παρά απλά λύση ανάγκης).

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Συνεχίζεις και τα αναφέρεις λάθος. Άλλη εταιρεία η Mikrotik και άλλη η Ubiquiti και φυσικά κάθε μία έχει τις δικές της συσκευές και διάφορα μοντέλα. Στην εικόνα δείχνεις το Nanostation Loco της Ubiquiti.

Γιατί ντε και καλά θέλεις repeater;  Πες ακριβώς τις θέλεις να κάνεις, για να σου πούμε την καλύτερη λύση (η αναμετάδοση δεν είναι, παρά απλά λύση ανάγκης).

Κάπως ξεμπερδευτηκα ευχαριστώ..Θέλω να μεταφερω ίντερνετ ασύρματα σε μια απόσταση 200μ με καλη οπτική επαφή.. Εχω φτιάξει με δύο TP-LINK αυτα που αναφέρω πιο πάνω ενα access point  και ενα repeater  και ήθελα να αλλαξω το δεύτερο και να βαλω αυτό που εχω στη Φωτογραφία για repeater  μήπως και φτιάξω λίγο την ταχύτητα γιατί απο 24αρι είμαι 7-9 mbps.. Υπάρχει τρόπος να το κανω?και αν αξίζει να το αλλάξω ?

Δημοσ.

Wep;;; θα τρελαθούμε;; αυτό το κλείδωμα ανοίγει μέσα σε 5 λεπτά.

Καλυτερα το δεύτερο access point να μπει σε λειτουργία client όχι repeater και εκεί να κουμπώσει ένα access point να μοιράζει ίντερνετ.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, chios είπε

Wep;;; θα τρελαθούμε;; αυτό το κλείδωμα ανοίγει μέσα σε 5 λεπτά.

Καλυτερα το δεύτερο access point να μπει σε λειτουργία client όχι repeater και εκεί να κουμπώσει ένα access point να μοιράζει ίντερνετ.

Χαχαχα όντως.. Το κλείδωμα είναι της πλάκας..αλλά αφού δεν το υποστηρίζει η δεύτερη συσκευή αναγκαστικά έγινε η θα έμενε τελείως ελεύθερο .. Αυτό που είπες σωστο..μάλλον έτσι θα γίνει απλά ήθελα να καταργησω το δεύτερο και να βαλω το Ubiquiti απλα δεν ξέρω αν θα παίξει με το πρώτο το tp-link?? Γνωρίζεις φίλε μου ?

Δημοσ.

Μπορεί και να παίξει αλλά καλύτερα το λινκ να γίνεται με ίδιας μάρκας μηχάνημα, και οπουδήποτε όχι σε λειτουργία repeater πέφτει πολύ η ταχύτητα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, chios είπε

Μπορεί και να παίξει αλλά καλύτερα το λινκ να γίνεται με ίδιας μάρκας μηχάνημα, και οπουδήποτε όχι σε λειτουργία repeater πέφτει πολύ η ταχύτητα.

Από ότι κατάλαβα αν παίξει παλι την ίδια ταχύτητα θα έχω.. Οπότε νομίζω δεν αξίζει μια τέτοια μετατροπή.. Το καλύτερο θα είναι αυτό που είπες πριν... 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, καθώς μπορεί να δουλέψει ως ασύρματος αναμεταδότης είτε ως WDS Repeater είτε ως Universal Repeater. Αλλά το θέμα είναι ότι σε αυτή την λειτουργία παίζει σε ασφάλεια WEP ή καθόλου και όχι WPA/WPA2.

Επεξ/σία από jkoukos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...