captain gold Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Γεια σας , θα ήθελα να αρχίσω να παιζω τα παιχνιδια FINAL FANTASY Ποια πιστευετε απο ολα τα FINAL FANTASY ειναι τα καλυτερα; Με ποια σειρά να τα παιξω και ποια ειναι τα καλυτερα απο ολα που εχουν βγει? Ποια αξιζουν;
nikos5800 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Όλα τα main ff games αξίζει να τα παίξεις και είναι θέμα γούστου πιο απο όλα θα σου αρέσει περισσότερο
captain gold Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 πια εινε τα main ff games? επειδη δεν γνωριζω.. αν μπορεις να με κατατοπισεις σε παρακαλω?
Fulgore Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Απο το Final Fantasy 7 μεχρι το προσφατο 15 εκτος των 11 και 14. 1
captain gold Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 πιστευετε οτι το FINAL FANTASY XII THE ZODIAC AGE εινε απο τα καλυτερα?μεχρι στιγμης?
nikos5800 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Κοίταξε εγώ στην θέση σου θα επεζα το ff 15 που κυκλοφορεί τώρα σε δυο μέρες και αμα μου άρεζε θα επεζα και πιο παλιά παιχνίδια κυρίως τα ff 7,8,9,10 Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2018 από nikos5800
chek2fire Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 εγώ το 7 γνώρισα και αυτό έπαιξα και αγάπησα όσο κανένα άλλο game. Τώρα έπαιξα το 8 δεν με είχε τραβήξει τόσο δεν είχα και τον χρόνο να κάτσω να ασχοληθώ πολύ μαζί του. Έπαιξα πρόσφατα το 13 αν και το προχώρησα αρκετά εντάξει συμπαθητικό ήταν αλλά το σύστημα μάχης του με κούρασε και νομίζω ότι ήταν αρκετά γραμμικό για ff game. Τώρα έχω αγοράσει από τις προσφορές το 10 που λένε όλοι ότι είναι πολύ καλό θέλω να δω σίγουρα και το 9 και σίγουρα θα αγοράσω και το 15 2
nzeppos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Μετά το 7 το χάος, αλλά δεν μπορώ να είμαι και αντικειμενικός αφού είναι το πρώτα που έπαιξα... και έλιωσα... και έπαθα την πλάκα μου. Προσωπικά το βάζω άνετα μέσα στα 5 καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών. Το 8 το είχα προχωρήσει κάμποσο σε PC και ήταν κι αυτό εξαιρετικό όσο πρόλαβα να δω, αλλά σίγουρα πολύ κάτω από το 7 από κάθε άποψη. Έχω όμως φίλους που ισχυρίζονται το ακριβώς αντίθετο. Το 13 ήταν κι αυτό πολύ δυνατό (έφτασα περίπου μέχρι το 1/3). Το δε 15 το έπαιξα αρκετά πέρσι το καλοκαίρι, αφού είχα κάνει και την κατάλληλη προετοιμασία (παρακολούθηση ταινίας και σειράς anime). Άσχημο δεν είναι όμως φαίνεται να του λείπουν αρκετά στοιχεία. Πίστευα ότι θα βελτιωνόταν όσο προχωράει το παιχνίδι, όταν όμως με διαβεβαίωσαν πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει το παράτησα με συνοπτικές διαδικασίες. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2018 από nzeppos 2
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Ξεκινάς με 9 και 10 πας στα 7 και 8, μετά 4 και 6 και μετά όποιο θες.Μετά το 10 άλλαξαν πολλά και κατά τη γνώμη μου έχουν χάσει τη μαγεία των πρώτων δέκα.
logistoulis Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) το VII είναι σίγουρα το αγαπημένο μου παιχνίδι, μου άρεσαν και κάποια από τα επόμενα, πέρασα καλά και με το XV, αλλά σαν το VII κανένα δεν μου έκανε την ίδια εντύπωση βέβαια παίζει ρόλο και το ότι το έπαιξα όταν βγήκε που για την εποχή του ήταν κάτι το θεαματικό, γιατί αν το πάρουμε σε σενάριο ή gameplay mechanics δεν είχαμε και φοβερές καινοτομίες, πχ το VI ή το chrono trigger που έπαιζαν εκείνα τα χρόνια μπορείς να πεις ότι είναι εξίσου καλά ή και καλύτερα σε κάποιους τομείς, όμως η όλη παρουσίαση (μαζί και τη μουσική/ήχο λόγω cd) του VII ήταν αυτή που ανέβασε τρελά τη σειρά και σε άφηνε με το στόμα ανοικτό. μετά τα VII, ΙΧ, Χ ήταν οκ αλλά δεν έκαναν την ίδια εντύπωση (από όλα αυτά προτιμώ το Χ παρά την εμφανή του γραμμικότητα) και από κει και πέρα η κατρακύλα.. το XIII πχ δεν το άντεξα το βρήκα απαίσιο.. το XV το τερμάτισα, είχε τα καλά του αλλά είχε και τα προβλήματά του.. δεν μετάνιωσα πάντως που το αγόρασα και του αφιέρωσα ώρες... αλλά φαίνεται ότι πρόκειται για μισοτελειωμένο τίτλο παρά τα χρόνια που του αφιέρωσαν (τουλάχιστον συνέχισαν να προσθέτουν περιεχόμενο για ένα χρόνο, έστω και κατόπιν εορτής, γιατί δεν έχω τη διάθεση να το ξαναπιάσω τώρα που το τελείωσα στην αρχική του μορφή.. ) αυτό που περιμένω πλέον από τη σειρά είναι το remake του VII (προφανώς), αλλά διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για το αποτέλεσμα.. φοβάμαι ότι θα είναι κακό.. μακάρι βέβαια να κάνω λάθος, αλλά το εγχείρημα να φέρεις όλη αυτή την ατμόσφαιρα που έβγαζε το αρχικό VII σε σύγχρονα γραφικά μου φαίνεται πέρα από δύσκολο και πολύ ακριβό και δεν ξέρω κατά πόσο η square enix μπορεί να ανταπεξέλθει.. ήδη το ότι θα κυκλοφορήσει σε μέρη (αν και όταν βγει..) υποδηλώνει ότι τα βρίσκουν δύσκολα.. αν βάλουμε και ότι σε αυτή την εταιρεία δουλεύουν και σαν σαλιγκάρια πλέον φοβάμαι ακόμα περισσότερο για το αποτέλεσμα.. αν κάποιος αντέχει τα γραφικά ας παίξει το original VII πάντως, αξίζει τον κόπο αν δεν το΄χει παίξει ΥΓ επίσης σε όλη τη σειρά είχαμε φοβερές μουσικές! ΥΓ2 αυτή τη στιγμή ήχος κινητού το Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2018 από logistoulis 3
Brandtobrand Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Επειδή το έχει σε προσφορά και το γλυκοκοιτάζω, το LIGHTNING RETURNS™: FINAL FANTASY® XIII, αξίζει ? Όχι σαν final fantasy, αλλά σαν παιχνίδι γενικά. Το action του πως είναι, υπόψιν δεν είμαι και πολύ φαν του turn based και γενικότερα των jrpg. Τέλος, για να πάρω μια εικόνα, σε ποιο παιχνίδι θα λέγατε ότι φέρνει κάπως?
rudigarcia222 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 εχουν γινει απειρα πολ με το συγκεκριμενο θεμα,σε μεγαλυτερο ποσοστο πρωτο βγαινει το 7 κυριως για νοσταλγικους λογους και τα υπολοιπα το καθενα εχει ενα δυνατο σημειο το 8 μουσικη το 10 ιστορια το 6 τον καλυτερο villain το 12/tactics gameplay κτλ ενω το 13 θεωρειται το χειροτερο ff τι να σου πω για το lighting αν θυμαμαι ειναι η σικουελ η το τριτο της σειρας 13 αν και βελτιωσανε καποια αρνητικα του πρωτου παιχνιδιου δεν ξεφευγει απο την μετριοτητα,δεν θα στο προτεινα ειδικα αν δεν εχεις παιξει τα υπολοιπα οσο για την αρχικη ερωτηση αν και το αγαπημενο μου ειναι το 8(νοσταλγια και για μενα ηταν το πρωτο μου) το καλυτερο ειναι το 9 1
logistoulis Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) το 7 πέρα από την προφανή νοσταλγία, είχε κάνει και το τεχνολογικό άλμα της σειράς (που από πολλές απόψεις ήταν και τεχνολογικό άλμα γενικότερα), επίσης είχε τον πιο "κουλ κακό" και γενικά είχε αξιομνημόνευτους χαρακτήρες νομίζω, στα επόμενα δεν θυμάμαι καλά καλά το καστ και ελάχιστα πράγματα από τους δευτερεύοντες.. ίσως πάλι βέβαια αυτό να ισχύει μόνο για μένα.. αλλά το 7 έχει καρφωθεί στη μνήμη μου αναλυτικά βήμα προς βήμα Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2018 από logistoulis 2
Greygore Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Προσωπικά, αν τα (dated) graphics δεν είναι θέμα, θα πρότεινα να διαλέξεις όποιο απο τα main series (1-10, 12-13, 15) σου φαίνεται πιο ενδιαφέρον απο άποψη κόσμου (κάποια, όπως το 1, 2, 4 είναι fantasy-themed, άλλα όπως το 6, 7 είναι πιο steampunk/cyberpunk, το 8 και 13 είναι πιο futuristic κ.ο.κ.). Το 11 και 14 όπως αναφέρει ο @Fulgore πιο πάνω είναι MMO οπότε δεν θεωρούνται "κλασσικά" παραδείγματα της σειράς, ενώ υπάρχουν και κάποια side games όπως το Type-0 που είναι διαφορετίκο είδος. Το 15 επίσης είναι λίγο ιδιαίτερη περίπτωση καθώς έχει σχεδιαστεί με μια πιο open-world φιλοσοφία, οπότε αν το ξεκινήσεις πρώτο, είναι καλό να έχεις υπ'όψιν πως δεν είναι "παραδοσιακό" FF. Τώρα, στα πιο in-depth μια και ξεκίνησε συζήτηση για το FFVII... Για μένα, το πρόβλημα με το 7 (το οποιο by the way ήταν το πρώτο 3D της σειράς που είχα παίξει) είναι πως έχει "χάσει" αρκετό νόημα στη μετάφραση, καθώς και κάποια παράξενα edits που είχε κάνει εκείνο τον καιρό η SquareSoft - παραδείγματα είναι το όλο sequence απο το timeskip στο τέλος του Disk 2 (αν δεν κάνω λάθος, είναι το κομμάτι που βρίσκεις τον Cloud στην Mideel) το οποίο είχε μεταφραστεί κάκιστα απο τα Ιαπωνικά, όπως και κάποια απο τα flashbacks που (κανονικά θα έπρεπε να) εξηγούν το plot. Βλ. επίσης (αν μιλάμε για PC versions) την αλλαγή που είχαν κάνει στη μουσική μεταξύ εκδόσεων (το consensus είναι πως το PSX version είχε την πιο "καλή"/άρτια μουσική υπόκρουση παρά η PC version). Προσωπικό αγαπημένο είναι το 8, όχι τόσο για το character design (γενικά το cast, με εξαίρεση ίσως την Edea, είναι κάπως μέτριο απο πλευράς characterization) ή το story (κυρίως δεν μου άρεσε η συνεχής χρήση deus ex machina και flashbacks για να κάνουν μεταβάσεις μεταξύ story arcs), αλλά το σύστημα μάχης ήταν αρκετά ενδιαφέρον απο άποψη design, η γενική σχεδίαση του παιχνιδιού "έπιασε" ένα καλό baseline και είχε και το πιο involved mini-game που είχα δει μέχρι τότε (Triple Triad, το οποίο ως και πριν λίγα χρόνια το θεωρούσα το καλύτερο game-within-a-game, λίγο πιο πάνω απο το Arcomage του Might & Magic VII, αν και πιο πρόσφατα το Gwent τα ξεπέρασε και τα δύο). Τέλος, για τα 12 και 13, θα πρότεινα να τα προσπεράσεις για αρχή - όχι επειδή είναι κακά ως παιχνίδια (ναι ναι, ακόμα και το 13 δεν το θεωρώ κακό, απλά το διακατέχει μια μετριότητα και μια απλοποίηση στην προσπάθεια της Square να τραβήξει μεγαλύτερο κοινό), αλλά το σύστημα μάχης αλλάζει αισθητά, οπότε είναι πιθανο να σου δημιουργήσει προβλήματα στο να παίξεις τα προηγούμενα (είναι κάπως πιο action/real-time-oriented απο το παλιό ATB που χρησιμοποιούν τα προηγούμενα της σειράς). Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2018 από Greygore 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα