Elo30 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Γεια σας,γραφω για ενα θεμα που εχω δει αρκετες απαντησεις πανω σε αυτο αλλα δεν εχω καταλαβει κατι.αν για να πιασεις σημα wifi σε μια αποσταση 500-600 μετρα αρκει μονο μια εξωτερικη κεραια,αυτην απ την πλευρα του ληπτη ή χρειαζεται αλλη μια που να στελνει το σημα σε αυτην την αποσταση.Να πω εδω οτι βρισκομαι σε απομακρυσμενο νησι οπου υπαρχει ενα free δημοσιο wifi,το δικτυο ιντερνετ ειναι της κοσμοτε κ ειναι δορυφορικο.εχω κ φωτο το ρουτερ πιο κατω για οποιον μπορει να βοηθησει.απο το σπιτι μεσα το λαπτοπ βρισκει το δικτυο αλλα με 0 γραμμες κ δεν μπορω καν να συνδεθω,ο γειτονας μου λεει οτι εξω πιανει μια γραμμη αλλα δεν το εχω ελεγξει ακομα αυτο.επισης δεν ξερω αν παιζει ρολο αλλα υπαρχει κ μια υψομετρικη διαφορα,το μπαλκονι ειναι στος υψος του ρουτερ-κεραιας,δεν ξερω τι ακριβως ειναι αυτο.οποτε υπαρχει περιπτωση με μια εξωτερικη κεραια να ειμαι καλυμενος?εχω δει 2 κεραιες που δεν ξερω αν ειναι καταλληλες,η μια αυτη: https://www.skroutz.gr/s/5102889/Ubiquiti-NanoStation-Loco-M2.html κ η δευτερη: https://www.skroutz.gr/s/437949/Ubiquiti-AirGrid-M2-AG-HP-2G20.html.αν υπαρχει λυση σε αυτο δεκτη η βοηθεια σας.ελπιζω να το ανεβασα στην σωστη ενοτητα το θεμα...
mad-proffessor Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Οι κεραίες γενικά χωρίζονται σε κατευθυντικές και παν-κατευθυντικές (directional, omni-dir). Φυσικά υπάρχουν και περαιτέρω διαχωρισμοί. Πάρε μια ιδέα https://www.simplewifi.com/pages/how-it-works Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2018 από mad-proffessor
Elo30 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 3 ώρες πριν, mad-proffessor είπε Οι κεραίες γενικά χωρίζονται σε κατευθυντικές και παν-κατευθυντικές (directional, omni-dir). Φυσικά υπάρχουν και περαιτέρω διαχωρισμοί. Πάρε μια ιδέα https://www.simplewifi.com/pages/how-it-works οποτε συμφωνα με αυτα που καταλαβα χρειαζομαι καταρχας οπτικη επαφη.εχω οπτικη επαφη χωρις εμποδιο κανενα,κ στην περιπτωση αυτη θα ηταν καταλληλη μια κατευθυντικη? αφου ξερω κ βλεπω που ειναι η κεραια.παρεπιπτοντως εξω απο το σπιτι οντως εχω ιντερνετ,μια γραμμη κ συνδεεται κανονικα,δηλαδη το σημα φτανει μεχρι εδω αλλα προφανως πολυ αδυναμο.
mad-proffessor Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Προφανώς θες κατευθυντική και να στοχεύσεις κιόλας.
fysikos Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Αν το σημα φτανει εξω απο το σπιτι και εκει εχεις μια πριζα μπορεις να βαλεις ενα repeater εκει. Λογικα ομως θα αναμεταδίδει σε φουλ ισχύ το οποιο σήμα λαμβάνει. Δλδ αν λαμβανει απο τα 24mbps τα 2mbps τοτε θα εχεις φουλ σημα με ισχυ 2mbps (μπακαλιστικα)
poulinos Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 α.κανονικα θελει κατευθυντικο και απο τις 2 πλευρες.επειδη ομως αυτο δεν γινεται οποτε βαζεις εσυ κατευθυντικη.β.το ιντερνετ που βλεπεις δεν ειναι δορυφορικο.ειναι internet με link.το μικρο τυμπανο που βλεπεις κανει link με καποιο base station η με καποιο αλλο τυμπανο.το δορυφορικο ειναι σαν ενα πιατο nova απλα λιγο διαφορετικο μπροστα που δεν ειναι μονο δεκτης αλλα και πομπος
Elo30 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) τελικα αγορασα μια ubiquiti nanostation loco m2 εκανα την συνδεση και πιανει πολυ καλα.η ταχυτητα που μου βγαζει ειναι 5 mbps,μετρηση απο speedtest δεν ξερω κατα ποσο ειναι ακριβης ταχυτητα,κ οντως εχει δικιο ο poulinos,ειναι με link η συνδεση οχι δορυφορικη.σκεφτομαι να βαλω και ενα access point για να παιρνουν wifi και οι αλλες συσκευες κ θα ειμαι κομπλε.ευχαριστω για την βοηθεια! Επεξ/σία 11 Απριλίου 2018 από Elo30
poulinos Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 15 hours ago, Elo30 said: τελικα αγορασα μια ubiquiti nanostation loco m2 εκανα την συνδεση και πιανει πολυ καλα.η ταχυτητα που μου βγαζει ειναι 5 mbps,μετρηση απο speedtest δεν ξερω κατα ποσο ειναι ακριβης ταχυτητα,κ οντως εχει δικιο ο poulinos,ειναι με link η συνδεση οχι δορυφορικη.σκεφτομαι να βαλω και ενα access point για να παιρνουν wifi και οι αλλες συσκευες κ θα ειμαι κομπλε.ευχαριστω για την βοηθεια! το Link σου σιγουρα θα ειναι παραπανω mbits/sec και μεσα απο το Loco θα μπορεις να το δεις.απλα το hotspot δεν σημαινει οτι δινει παραπανω.σιγουρα θα εχει μπει καποιο οριο ισως ανα Ip ή δεν ξερω τι. ναι μπορεις να βαλεις ενα access point και να δωσεις και μεσα στο σπιτι.αν εχεις κανα παλιο adsl router μπορεις να το κανεις αυτο access point απλα με το να κλεισεις τον Dhcp και να δωσεις μια Lan ip στο ιδιο δικτυο που ειναι το Loco αλλα εκτος ευρους dhcp του Loco
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα