Προς το περιεχόμενο

Tplink Tl-WA901ND-Ubiquiti Unifi LR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλη την υπέροχη παρέα του Forum.Θα ήθελα την βοήθειά σας για κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζω και δυστυχώς προσπαθώ εδώ και μέρες και δεν μπορώ να επιλύσω.Θα ήθελα να επεκτείνω το wifi του σπιτιού μέχρι την αυλή του σπιτιού.Στο εσωτερικό του σπιτιού μου στο υπόγειο χώρο έχω συνδεδεμένο το Modem Tplink-8970 και στο ισόγειο όροφο ένα Access point Ubiquiti unifi Long Range επειδή το wifi του Tplink δεν καλύπτει το σπίτι και δυστυχώς δεν φτάνει μέχρι την αυλή του σπιτιού.Για να καλύψω λοιπόν το χώρο της αυλής μιας και όλο το καλοκαίρι την περνάμε εκεί δανείστηκα το Tplink Tl-901ND που θα ήθελα αν κατάφερνα φυσικά να το κάνω να παίρνει το Wifi από το Unifi ασύρματα και να το εκπέμπει και πάλι ασύρματα στην αυλή βάζοντας  βέβαια το δεύτερο  μετά από το κατάλληλο σετάρισμα το  Tplink Tl-901ND σε μια πρίζα της αυλής.....Καταρχήν  το συγκεκριμένο μηχάνημα μετά από πολύ διάβασμα μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο σε Bridge Mode?????Η θα πρέπει να γίνει με το Repeater Mode????.Το θέμα είναι πως ακολουθώντας τους οδηγούς που παραθέτονται εδώ δεν καταφέρνω να το κάνω να  δουλέψει και ειλικρινά δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει!!!!!!!!!!!!Συνδέω με καλώδιο το Tplink Tl-901ND παίρνει όλα τα στοιχεία από το unifi αλλά Ιντερνετ δεν έχω.Υπάρχει κάποιος οδηγός που θα πρέπει να ακολουθήσω?
Μήπως θα πρέπει να αγοράσω ακόμη ένα Unifi Long Range  να το βάλω κάπου ενδιάμεσα σπιτιού και αυλής,και πως θα πρέπει να το συνδέσω αυτό????????Wirless Μάλλον ???????Υπάρχει κάποιο ενδεχόμενο Tplink με Ubiquiti δεν μπορούν να συνεργαστούν???????.Ποία είναι η βέλτιστη λύση που θα μπορούσα να κάνω????????
Ευχαριστώ να είστε όλοι σας καλά περιμένω την πολύτιμη βοήθειά σας.Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Δεν μας λες τι ρυθμίσεις έχεις κάνει στο  unifi;; πώς το έχεις σύνδεση με το κυρίως ρουτερ;;  τι ip έχεις δώσει;; dhcp;;;

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.Ευχαριστώ καταρχήν για την ανταπόκρισή σας  και την βοηθειά σας.Το Unifi  το οποίο είναι το Access Point το έχω συνδεδεμένο με το modem  ενσύρματα και του έχω σταθερή ip και σε αυτό συνδέονται όλες οι συσκευές οι οποίες χρησιμοποιούν wifi μέσα στο σπίτι.Θα ήθελα επίσης να σας αναφέρω ότι έχω κλείσει το wifi του κυρίως Modem Tplink και χρησιμοποιώ μόνο αυτό,αλλά και για τον λόγο εμβέλειας η οποία δεν μπορεί να επιτευχθεί λόγω τοποθέτησης του Modem στην πρώτη πρίζα του σπιτιού και η οποία είναι στο υπόγειο.Ευχαριστώ και πάλι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ και πάλι jkoukos για την βοήθειά σας. Tο δίκτυο μου είναι 192.168.1.1 και το unifi το έχω δώσει σταθερή ip ........Στο Tplink Tl-901ND  το οποίο και θα παίρνει  as repeater από το Unifi  τι διεύθυνση θα πρέπει να του δώσω??Αυτό έχει Default 192.168.0.254 τι θα πρέπει να πάρει για να παίξει as repeater???????Την 192.168.1.1 του δικτύου μου  η την διεύθυνση που έχω δώσει στο unifi??????

Ευχαριστώ και πάλι αλλά οι διευθύνσεις είναι ένα μεγάλο θέμα!!!!!!!!!!!!

Δυστυχώς δοκίμασα όλες τις πιθανές λύσεις που μου παραθέσατε αλλά το μηχάνημα δεν παίζει και διάβασα ότι επέκταση δικτύου με unifi γίνεται αποκλειστικά μόνο με μηχανήματα ubiquiti και μόνο.Δεν ξέρω βέβαια πόσο ισχύει αυτό αλλά δεν έχω γνώσεις για κάτι άλλο.Περιμένω τις δικές σας απόψεις.

Επεξ/σία από airdimitris

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...