sir ImPeCaBlE Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 14 λεπτά πριν, radiohead είπε Πώς ακριβώς προκύπτει αυτό; Nvidia γιατί; Εφόσον το budget χωράει ανεξάρτητη κάρτα γραφικών μαζί με ξεκλείδωτο εξαπύρηνο ποια igpu; Για QSV και nvenc το πρότεινα. Τα γράφει και στο link που έχω βάλει. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 12 ώρες πριν, sir ImPeCaBlE είπε Για QSV και nvenc το πρότεινα. Τα γράφει και στο link που έχω βάλει. Ειμαι απο κινητο δεν ειδα link αλλα οποιοδηποτε κι αν ειναι ειναι δυνατον να ειναι καλυτερη η igpu απο εξωτερικη;
adtakhs Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, radiohead είπε Ειμαι απο κινητο δεν ειδα link αλλα οποιοδηποτε κι αν ειναι ειναι δυνατον να ειναι καλυτερη η igpu απο εξωτερικη; Σε VEGAS 15 PRO απ` ότι διαβάζω , με τον MAGIX AVC/AAC codec πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων την υποστήριξη σε OpenCL και έβαλαν υποστήριξη για Cuda και Quck Sync ... O παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο βέβαια μιας και ο πολύς ο κόσμος που τρέχει VEGAS χρόνια αγοράζει Radeon κάρτες για το καλό compute σε openCL . Αναφορά σε κείμενο The good news is yes, there's a new MAGIX AVC CODEC that takes advantage of modern GPUs (well, at least today) and as well, Intel's QSV instructions. The bad news is that, despite high-end AMD GPUs offering the best performance in Vegas 14 and earlier, they are not supporting AMD GPUs. No support for AMD VCE either. This suggests they coded it in CUDA rather than OpenCL. So, basically, a step backwards in technology. Στο VEGAS 15 PRO λοιπόν δεν υποστηρίζεται καμια κάρτα AMD, άσχετα αν έχει το δυνατότερο compute ή όχι . Αυτό πέρα απ` όλα είναι πισωγύρισμα.... Παράτησαν καθώς φαίνεται ένα ανοικτό πρότυπο και πήγαν στα κλειστά. Αυτά για το VEGAS 15, στα παλαιότερα οι AMD υποστηρίζονται και έχουν και την καλύτερη επίδοση. Ας δεις τι έκδοση τρέχει ο TS και μετά βλέπει αν παει σε κάποια Nvidia ή σε AMD. edit: Στα system req. πάντως του VEGA 15 αναφέρει Αναφορά σε κείμενο AMD/ATI Requires an OpenCL-enabled GPU and Catalyst driver 11.7 or later with a Radeon HD 57xx or higher GPU. If using a FirePro GPU, FirePro unified driver 8.85 or later is required. οπότε δεν μπορώ να καταλάβω αν τελικά ισχύει η όχι το παραπάνω. Αναφορά σε κείμενο AMD Radeon RX 500 series AMD Radeon RX 480/470 AMD Radeon R9 390X/390/290X/290 AMD Radeon R9 Fury X AMD R7 370 AMD Radeon HD 6970/6870/5870 13 ώρες πριν, radiohead είπε Και εν τέλη από το παρακάτω βλέπω πως . Αναφορά σε κείμενο Still early days but quick summary as I am seeing it: Preview with OpenCL on AMD or NVIDIA GPUs: No significant change from VP14 yet but improvement hoped for in VP15 updates. Preview with Intel integrated graphics: New feature and delivers some improvement depending on which Intel CPU.[EDIT: On running VP12/13/14 on my laptop I now see that this is NOT a new feature!] AVC rendering with NVIDIA NVENC and Intel QSV: Significant speed improvements reported. AVC rendering with AMD VCE: Hoped for in VP15 updates. Αναφορά σε κείμενο The overall work on hardware acceleration is just beginning. We have a number of other improvements both on the decoding and encoding side that are in progress and will be released in early updates to Vegas 15. We are definitely not going to ignore AMD users (as many people have, understandably, been pushed to use those cards with earlier versions of Vegas). QSV and NVENC were chosen first as they were areas that had been most lacking previously. Much of the work for Vegas 15 was infrastructure work so we can better implement these improvements moving forward and be flexible in an ever changing area of technology. We do not want to be stuck in a situation like we were previously where we did some GPU work and then left it alone, falling behind on our support of new hardware that was made available. For Vegas 15, the hardware support work was seen as one of our most important areas of focus and while some of our users have not been able to see the fruits of this work quite yet, we feel confident that the continued improvements will prove beneficial to everyone very soon. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2018 από adtakhs 2
sir ImPeCaBlE Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 40 λεπτά πριν, radiohead είπε Ειμαι απο κινητο δεν ειδα link αλλα οποιοδηποτε κι αν ειναι ειναι δυνατον να ειναι καλυτερη η igpu απο εξωτερικη; Καλύτερη δύσκολα θα είναι αλλά νομίζω υπάρχει η δυνατότητα να αξιοποιηθούν και τα 2 (για διαφορετικές λειτουργίες). Οπότε συμφέρει να έχεις τον Intel με qsv και αν χρειαστεί τον συνδυάζεις με μια gtx. 1
adtakhs Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, sir ImPeCaBlE είπε Καλύτερη δύσκολα θα είναι αλλά νομίζω υπάρχει η δυνατότητα να αξιοποιηθούν και τα 2 (για διαφορετικές λειτουργίες). Οπότε συμφέρει να έχεις τον Intel με qsv και αν χρειαστεί τον συνδυάζεις με μια gtx. Αν με το udpate πήραν υποστήριξη οι RADEON , δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να τις κοντράρει σε compute ανά κόστος. Αλλά θέλουμε να πάρουμε εικόνα για σιγουριά. Εχει γίνει το update του vegas 15 που θα έδινε υποστήριξη στις RADEON για το AVC rendering ? Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2018 από adtakhs 1
sir ImPeCaBlE Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 37 λεπτά πριν, adtakhs είπε Στα system req. πάντως του VEGA 15 αναφέρει οπότε δεν μπορώ να καταλάβω αν τελικά ισχύει η όχι το παραπάνω. Από ότι καταλαβαίνω δεν αναφέρονται σε gpu accelaration τα specifications για τις AMD. 1
adtakhs Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Μόλις τώρα, sir ImPeCaBlE είπε Από ότι καταλαβαίνω δεν αναφέρονται σε gpu accelaration τα specifications για τις AMD. Στο forum του VEGAS οι ενδιαφερόμενοι λένε πως το AVC θα υποστηριχτεί με το πρώτο update του vegas 15 στις Radeon . Το preview παραμένει σε OpenCl όπως ήταν και στην 14 χωρίς αλλαγές . Δεν ξέρω τι έχει γίνει . Δεν το έχω παρακολουθήσει. Οτι διαβάζω για την 15 αναφέρω.
sir ImPeCaBlE Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) https://www.vegascreativesoftware.info/us/forum/vegas-pro-15-compatible-with-amd--110016/#ca679178 Πριν 2 μήνες. Αμφιβάλλω ότι άλλαξε κάτι και δεν υπάρχουν αντίστοιχα posts. Όταν (και αν) βγει το update λογικά κάτι θα ακουστεί. Όπως και να έχει, qsv και nvenc δουλεύουν σίγουρα οπότε αν τον TS τον ενδιαφέρει το gpu rendering τότε νομίζω συμφέρει build με intel ή/και nvidia. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2018 από sir ImPeCaBlE 1
adtakhs Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Και γιατί όχι AMD και Nvidia ας πούμε? Ο 1600 σκοτώνει μέχρι και 8600Κ σε vegas με κόστος 165€ πλέον και κόστος μητρικών από 50€. Ας βάλει και μια 1050 ή 1050ti και θα έχει max VFM. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2018 από adtakhs 1
sir ImPeCaBlE Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, sir ImPeCaBlE είπε build με intel ή/και nvidia. Scratch that. Έχεις δίκιο, ήταν κακή διατύπωση. Και το build AMD-nvidia είναι μια επιλογή. Απλά, όπως είπα, το qsv μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαζί με το nvenc. Και δε ξέρω αν μια μικρή gtx (1050-1050ti) θα δώσει αποτελέσματα που να αξίζουν τα 130€+ που ζητάει. Btw η gt 1030 δεν υποστηρίζει nvenc. Απλά μια γενική παρατήρηση, να μη γίνει καμιά λάθος αγορά. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2018 από sir ImPeCaBlE 2
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Μαλιστα παιδες ευχαριστω για τα νεοτερα. Θα το δουμε παντως γιατι οντως φαινεται πισωγυρισμα.
adtakhs Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 4 λεπτά πριν, radiohead είπε Μαλιστα παιδες ευχαριστω για τα νεοτερα. Θα το δουμε παντως γιατι οντως φαινεται πισωγυρισμα. Μπα μάλλον έχει να κάνει με την αλλαγή της AMD από VCE σε AMF , οπότε πρέπει και αυτοί να αναπροσαρμόσουν. Σου λένε προς το παρόν με Radeon τρέξε με προηγούμενη έκδοση (v14/v13). 1
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 με προπαραγγελία https://www.amazon.de/gp/product/B076XX769R/ref=pe_23451_244092291_em_1p_1_ti
petros_samurai Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Μπερδευτηκα λίγο με τόση πολύ πληροφορία γιατί δεν ξέρω καλά, όπως και να χει σας ευχαριστώ όλους. Θα ποστάρω πρίν κάνω αγορά όλο το πακέτο και απο κεί κ πέρα βλέπουμε. Thaaaannnnxxx
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα