opcorsa Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Ειναι καιρος να παραγγειλω αναλωσιμα για το αμαξι το οποιο θελει σερβις.. κοιταω να αλλαξω ολα τα φιλτρα (αερα-καμπινας-καυσιμου-λαδιου) και συνηθως βαζω αναγνωρισμενες μαρκες , mann , bosch ή hengst. Κανοντας αναζητηση επεσε το ματι μου στην μαρκα FIBA της οποιας τα περισσοτερα προιοντα μου βγαινουν μιση τιμη σε σχεση με τα πιο επωνυμα φιλτρα που αγοραζα μεχρι τωρα. Εχει κανεις εμπειρια απο την εταιρια, τα φιλτρα της και γενικα εχει χρησιμοποιησει κανεις να πει γνωμη? Λεω να δοκιμασω για αρχη με τα φιλτρα αερα-καμπινας τα οποια ποσο διαφορετικα να ειναι απο τα επωνυμα που χρυσοπληρωνω.. Για φιλτρο λαδιου καυσιμου ψιλο "φοβαμαι" μιας και κανουν σημαντικη δουλεια για την μακροζωϊα του αυτοκινητου και δεν θελω κατι να παει στραβα.. το κοστος με τα FIBA Οπως ειπα ειναι περιπου το μισο οποτε προτειμω να βαλω βενζινη την διαφορα αυτη.. γνωμες?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
meletis_m Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Σε τι αμάξι θές να τα χρησιμοποιήσεις; Λογικά Corsa Για φίλτρο λαδιού συμφωνώ καθώς καθορίζεται η πίεση λαδιού. Προσωπικά φίλτρο λαδιού χρησιμοποιώ PURFLUX , τα αγοράζω απο Ιαπωνική στο 50%. Ίδια με τα γνήσια της Honda απλώς δεν γράφουν Honda. Φίλτρο αέρα έχω ελεύθερο , οπότε το καθαρίζω ανά 10.000χλμ Φίλτρο καυσίμου βάζω εμπορίου και αλλαγή ανα 30.000χλμ. Το "γνήσιο" έχει 42 ευρώ σε εμένα. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2018 από meletis_m 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
opcorsa Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 σε ενα φαμπια 2008΄.. το OPCτο εχω πουλησει οπως και το seat ελεγα να επερνα φιλτρο αερα και καμπινας απο fiba αλλα δεν εχεις χρησιμοποιησει να μας πεις ε? φαινονται μια χαρα απο φωτογραφιες... και η συσκευασια τους, αξιοπρεπης οπως πρεπει.. για φιλτρα που δεν εχουν πιεση νομιζω οτι δεν μπορει να παει και κατι στραβα... αλλωστε paper element ειναι και των καλων εταιρειων...δεν νομιζω να εχει διαφορα σε πυκνοτητα/παχος... κοιταξα ακομα και για τακακια και βρισκω το σετ 20-25 ευρω... φοβαμαι και να κοιταξω τιμες για τα επωνυμα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
meletis_m Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 4 λεπτά πριν, opcorsa είπε σε ενα φαμπια 2008΄.. το OPCτο εχω πουλησει οπως και το seat ελεγα να επερνα φιλτρο αερα και καμπινας απο fiba αλλα δεν εχεις χρησιμοποιησει να μας πεις ε? φαινονται μια χαρα απο φωτογραφιες... και η συσκευασια τους, αξιοπρεπης οπως πρεπει.. για φιλτρα που δεν εχουν πιεση νομιζω οτι δεν μπορει να παει και κατι στραβα... αλλωστε paper element ειναι και των καλων εταιρειων...δεν νομιζω να εχει διαφορα σε πυκνοτητα/παχος... κοιταξα ακομα και για τακακια και βρισκω το σετ 20-25 ευρω... φοβαμαι και να κοιταξω τιμες για τα επωνυμα.. Τακάκια εγω βάζω μαλακα , εάν θυμάμαι καλά έβαλα της Ztec τελευταία 37 ευρώ. Μια φορά επειδή βιαζόμουν αγόρασα της TRW 65 ευρώ. Απο τότε παραγγελία μέσω Αγγλίας , σε επίσημο εισαγωγέα μονο για Honda. Ρουλεμάν της SKF αγοράζω και ιμάντες είτε Continental είτε Gates. Οτι βρω διαθέσιμο. Aπο ποιό κατάστημα θές vα ψωνίσεις; Επειδή παλιότερα είχα Golf mk2 , για μετ/σμενα έχει ο Ποθος στο Κορωπί ,να γνωρίζεις 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
opcorsa Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 23 λεπτά πριν, meletis_m είπε Τακάκια εγω βάζω μαλακα , εάν θυμάμαι καλά έβαλα της Ztec τελευταία 37 ευρώ. Μια φορά επειδή βιαζόμουν αγόρασα της TRW 65 ευρώ. Απο τότε παραγγελία μέσω Αγγλίας , σε επίσημο εισαγωγέα μονο για Honda. Ρουλεμάν της SKF αγοράζω και ιμάντες είτε Continental είτε Gates. Οτι βρω διαθέσιμο. Aπο ποιό κατάστημα θές vα ψωνίσεις; Επειδή παλιότερα είχα Golf mk2 , για μετ/σμενα έχει ο Ποθος στο Κορωπί ,να γνωρίζεις Gates, SKF, INA εμπιστευομαι κι εγω χρονια τωρα.. todos.gr ειναι ενα καταστημα στην θεσαλλονικη, αρκετα φθηνος , ειδικα στα λαδια... εχω παρει πραγματα πολλες φορες χωρις κανενα προβλημα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Μια χαρά είναι τα fiba για καμπίνας και αέρα. Για λαδιού προσωπικά προτιμώ Mann αλλ δεδομένου ότι αλλάζω λαδια φιλτρο ανα 7-8 χιλ χλμ ίσως την επόμενη φορά να πάω και σε fiba 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
opcorsa Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 38 λεπτά πριν, paylidis είπε Μια χαρά είναι τα fiba για καμπίνας και αέρα. Για λαδιού προσωπικά προτιμώ Mann αλλ δεδομένου ότι αλλάζω λαδια φιλτρο ανα 7-8 χιλ χλμ ίσως την επόμενη φορά να πάω και σε fiba κι εγω καθε τοσο αλλαζω λαδια αλλα επισης περνω mann... αποτι ειδα στις φωτογραφιες το συμβατο fiba δεν ειναι το ιδιο καλο... πολυ πλαστικουρα μου φαινεται, ενω το μανν ειναι χαρτινο φιλτρο με σιλικονι πανω -κατω.. μπορει ομως και να ειναι ιδεα μου.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
meletis_m Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 56 λεπτά πριν, opcorsa είπε κι εγω καθε τοσο αλλαζω λαδια αλλα επισης περνω mann... αποτι ειδα στις φωτογραφιες το συμβατο fiba δεν ειναι το ιδιο καλο... πολυ πλαστικουρα μου φαινεται, ενω το μανν ειναι χαρτινο φιλτρο με σιλικονι πανω -κατω.. μπορει ομως και να ειναι ιδεα μου.. To καλύτερο είναι να πάς στο κατάστημα και να τα συγκρίνεις. Απο φωτογραφίες τι πόρισμα μπορείς να βγάλεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
opcorsa Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 15 λεπτά πριν, meletis_m είπε To καλύτερο είναι να πάς στο κατάστημα και να τα συγκρίνεις. Απο φωτογραφίες τι πόρισμα μπορείς να βγάλεις? αν μπορουσα να το κανω προφανως και δεν θα ανοιγα θεμα.. 1ον δεν πολυ κυκλοφορουν εδω και 2ον τα αγοραζω ονλινε που βγαινουν πολυ φθηνα, πηγαινοντας με reference code απο τα υπαρχοντα ανταλλακτικα που φοραω τωρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
christopher0016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 μια χαρα ειναι και τα fiba εχω βαλει και φιλτρο αερα και λαδιου. το man μου εχει φανει σαν να εχει καλυτερη ποιοτητα κατασκευης το φιλτρο λαδιου . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teddy71 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Με τα φιλτρα λαδιου μην παιζεται δεν ειναι και πολλα τα χρηματα της διαφορας στη τιμη. Ενα 2ο-3οκλασσατο εχει 4-5€ και ενα 1οκλασσατο 7-8€ δηλαδη διαφορα οσο ενας καφες. Βαζω mann και αν ποτε αλλαξω μαρκα κάποια αντιστοιχης ποιοτητας θα βαλω ξανα με 2-3€ δεν σωζεσαι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
opcorsa Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 για φιλτρο λαδιου κι εγω δεν θα ρισκαρω.. αλλα για αερα καμπινας νομιζω τζαμπα λεφτα το "ακριβο"... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Klausx Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Σχετικά με τα MANN τα πιο πολλά είναι Made in Mexico τελευταία οπότε μπορεί να έχει πέσει και η ποιότητα, έχει ακούσει κανείς τίποτα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Τόσα σχόλια για φίλτρα και κανείς σε κανένα δεν ανέφερε ούτε ένα τεχνικό χαρακτηριστικό. Λόγια του αέρα δλδ, κλασικά... Για να επιλέξετε air filter θα πρέπει να ξέρετε το inlet pressure του κινητήρα σας, να δείτε ποιο είναι το air flow του filter με βάση το διάγραμμα του κατασκευαστή, και επομένως να συμπεράνεται το "pressure drop". Στην συνέχεια επιλέξτε το φίλτρο που έχει την καλύτερη σχέση permeability και pressure drop γιατί θέλουμε και καλό φιλτράρισμα (λίγα microns) και χαμηλό pressure drop. Όσο μικρότερη η τιμή του permeability τόσο μικρότερα και λιγότερα είναι τα σωματίδια που θα εισχωρήσουν στον θάλαμο καύσης. Άλλα υλικά και άλλοι σχεδιασμοί φίλτρων δίνουν άλλο air flow, άλλο permeability, και άλλο pressure drop. Το air flow είναι απλώς ένα χαρακτηριστικό του φίλτρου με βάση το οποίο συμπεραίνουμε το pressure drop το οποίο δείχνει πόση δύναμη θα χάσουμε, ενώ το permeability μας δείχνει πόσο καλά φιλτράρει. Οι μάρκες δεν έχουν σημασία πέραν μιας ένδειξης της ποιότητας που ίσως/μπορεί να έχει ένα φίλτρο. Όταν μιλάμε για αυτοκίνητα μιλάμε με αριθμούς, αλλιώς όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα. Τέλος, για τα φίλτρα καμπίνας που λέτε, εκεί υπάρχουν και αντιβακτηριδιακά χαρακτηριστικά σε αυτά που κοστίζουν παραπάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aGka8l Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Σύγκρινε μόνο τα εκατοστά πλάτος μήκος ύψος αν είναι ίδια γιατί έχουν ψηλό διάφορες . Για group vag πολύ καλά κ παμφθφηνα φίλτρα είναι τα vika τα έχει ο Καρετας την Πάτρα έχω πάρει πολλές φορές . Φτηνά για group vag έχει κ ο σαββελος . Μην βάλεις χρήματα σε κανέναν μετά την παραγγελία αν δεν έχεις τηλεφωνική επικοινωνία ότι όλα υπάρχουν 100% ετοιμοπαραδοτα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα