Προς το περιεχόμενο

Custom PC case

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλησπέρα. 

Έχω σχεδόν ολοκληρώσει την κατασκευή 3ου κουτιού μεγέθους miniITX. 

Μένουν να δημιουργηθούν βάσεις για την μητρική τον SSD και το τροφοδοτικό καθώς και ένα πάνελ ελέγχου με διακόπτη εκκίνησης και τις απαραίτητες LED λυχνίες λειτουργίας.

Επιθυμητή οποιαδήποτε παρατήρηση για βελτίωση ή προσθήκη ιδέας.

PSX_20180302_092730.jpg

Επισκέπτης
Δημοσ.

Σε αυτό το σημείο θα σας δείξω το κουτί κατά 90% ολοκληρωμένο.

Να αναφέρω πως σχεδόν όλα τα κομμάτια που αποτελούν το σασί του "κουτιού" είναι 3D printed. Είναι διαμπερές, ανοιχτό από όλες τις πλευρές του με μέριμνα να καλυφθεί μόνο η πίσω πλευρά στην οποία έχει τοποθετηθεί γυμνό το τροφοδοτικό και λέγοντας γυμνό εννοώ πως έχει αφαιρεθεί το περίβλημα του. Συνεπώς όλα τα εξαρτήματα είναι εκτεθειμένα στο ανθρώπινο μάτι. 

Στην δεξιά πλευρά του έχει τοποθετηθεί ο SSD όπου χρησιμοποιώντας 2 ντίζες χιαστή να πιάνουν απ τις 4 γωνίες του σασί σου δίνει την εντύπωση πως αιωρείται.

Μπροστά έχω ένα φανάκι της Aigo εξαιρετικά αθόρυβο με χαλημό μεν airflow αλλά που λίγη σημασία έχει δε, διότι το κουτί είναι ανοιχτό απ όλες τις πλευρές και δεν τίθεται ζήτημα υπερθέρμανσης. 

Η μητρική βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του σασί τοποθετημένη με μία προσωρινή λύση. Είναι το μόνο κομμάτι του κουτιού που δεν έχω ολοκληρώσει παρόλα αυτά λειτουργεί μια χαρά το σύστημα.

Στην πάνω πλευρά του έχω εκτυπώσει και τοποθετήσει ένα μικρό πανελάκι το οποίο περιλαμβάνει έναν γενικό διακόπτη-κλειδί (χωρίς το κλειδί δεν ενεργοποιείται ο υπολογιστής), έναν γενικό push button διακόπτη και δυο ενδεικτικές λεντ λυχνίες λειτουργίας.

Το τροφοδοτικό όπως προανέφερα βρίσκεται στο πίσω μέρος και χωρίς το περίβλημα του να όλα του τα ηλεκτρονικά στοιχεία εκτεθειμένα στο μάτι και πλήρως εναρμονισμένα με το υπόλοιπο σύνολο.  Αργότερα σε δεύτερη φάση θα εκτυπώσω ένα διακριτικό πλέγμα για να καλύψω το κομμάτι των υψηλών τάσεων του τροφοδοτικού για περισσότερη ασφάλεια.

Τέλος έχω εκτυπώσει και δυο χερούλια τοποθετημένα στην επάνω πλευρά του κουτιού ένα στο μπροστινό μέρος κι ένα στο πίσω. 

Παρακάτω και κάποιες φώτο από το σχεδόν τελικό αποτέλεσμα.

Sputnik foto.jpg

Επισκέπτης
Δημοσ.
4 ώρες πριν, theo93 είπε

Εντυπωσιακό, πολυ καλή δουλειά.

Για βάλε και τα άλλα που έχεις φτιάξει ;)

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια :). 

Η πρώτη κατασκευή είναι αυτή ΕΔΩ και η δεύτερη κατασκευή είναι αυτή ΕΔΩ και η οποία θέλει μόνο ΡΑΜ για να τεθεί σε λειτουργία.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, stefstefan είπε

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια :). 

Η πρώτη κατασκευή είναι αυτή ΕΔΩ και η δεύτερη κατασκευή είναι αυτή ΕΔΩ και η οποία θέλει μόνο ΡΑΜ για να τεθεί σε λειτουργία.

Κανόνισε να πας να τις περάσεις από το αεροδρόμιο αυτές τις κατασκευές B). Πάντως όλα τα projects είναι ΑΨΟΓΑ !!!!!!! :wub:

Επισκέπτης
Δημοσ.
4 ώρες πριν, black66.gr είπε

Κανόνισε να πας να τις περάσεις από το αεροδρόμιο αυτές τις κατασκευές B). Πάντως όλα τα projects είναι ΑΨΟΓΑ !!!!!!! :wub:

:lol: όχι εντάξει δε σκοπεύω να ταξιδέψω έχοντας τα στη κατοχή μου

Δημοσ.

Ωραια η κατασκευη σου αλλα με μια ενσταση, αν καταλαβα καλα εχεις βγαλει το καπακι του τροφοδοτικου αυτο μηπως ειναι λιγο επικινδυνο ?

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, keravnos21 είπε

Ωραια η κατασκευη σου αλλα με μια ενσταση, αν καταλαβα καλα εχεις βγαλει το καπακι του τροφοδοτικου αυτο μηπως ειναι λιγο επικινδυνο ?

Aυτο ηθελα να σημειωσω κι εγω.

Οι δικες μου ενστανσεις-αποριες δηλαδη, ειναι οι εξης:

- δεν θα αφαιρουσα σε καμια περιπτωση την κασα του τροφοδοτικου. Εαν το ηθελα για αισθητικους λογους θα φροντιζα να αντικαταστησω το μεταλλο με καποιο αλλο υλικο πχ plexiglass το οποιο φυσικα θα ηταν εξισου ασφαλες

- ο ανεμιστηρας μπροστα ειναι εντυπωσιακος αλλα εχει καποια προστασια για τυχον ατυχηματα με τα χερια;

- γιατι το κλειδι εκκινησης;

- η ολη κατασκευη πως θα τα παει με τη σκονη;

Τελος να πω και εγω πως η δουλεια ειναι πραγματικα εξαιρετικη.

Επισκέπτης
Δημοσ.
3 ώρες πριν, keravnos21 είπε

2 ώρες πριν, 29gk είπε

Aυτο ηθελα να σημειωσω κι εγω.

Οι δικες μου ενστανσεις-αποριες δηλαδη, ειναι οι εξης:

- δεν θα αφαιρουσα σε καμια περιπτωση την κασα του τροφοδοτικου. Εαν το ηθελα για αισθητικους λογους θα φροντιζα να αντικαταστησω το μεταλλο με καποιο αλλο υλικο πχ plexiglass το οποιο φυσικα θα ηταν εξισου ασφαλες

- ο ανεμιστηρας μπροστα ειναι εντυπωσιακος αλλα εχει καποια προστασια για τυχον ατυχηματα με τα χερια;

- γιατι το κλειδι εκκινησης;

- η ολη κατασκευη πως θα τα παει με τη σκονη;

Τελος να πω και εγω πως η δουλεια ειναι πραγματικα εξαιρετικη.

Όντως απ` το τροφοδοτικό έχει αφαιρεθεί το περίβλημα για να δένει με το υπόλοιπο θέμα. Σαφώς και επικίνδυνο και γι αυτό το λόγο σχεδιάζω να εκτυπώσω μία γρίλια για το πίσω μέρος του κουτιού όπου είναι εκτεθειμένο το πίσω μέρος του τροφοδοτικού και ένα προστατευτικό κάλυμμα για να καλύπτει το επικίνδυνο σημείο του τροφοδοτικού εσωτερικά του κουτιού.  Εξαιρετική και η ιδέα του πλέξι θα την μελετήσω.

Το ίδιο και ο ανεμιστήρας, δε διαθέτει κάποια προστασία παρόλα αυτά δε σκέφτομαι να προσθέσω καμιά γρίλια ή κάλυμμα θα το αφήσω ως έχεις εξάλλου στο σημείο που βρίσκεται το κουτί δεν υπάρχει πρόσβαση για τρίτους ακόμα και τυχαία να γίνει αυτό.

Το κλειδί έχει τον ρόλο του γενικού διακόπτη, χωρίς αυτό δεν εκκινεί ο υπολογιστής. Τοποθετήθηκε πρώτον για να δώσει περισσότερο έμφαση στο "construction" θέμα και κατά δεύτερον για όταν παντρευτώ να προστατεύω τις περιηγήσεις και τις συνομιλίες μου από τη γυναίκα μου :lol:

Σκόνη θα μαζεύει αυτό είναι το μόνο σίγουρο μιας και είναι ανοιχτό από παντού, αρκεί να φανεί πόσο γρήγορα και πόσο συχνά θα το καθαρίζω κάτι που θα κάνω με μεγάλη αγάπη και ευχαρίστηση :)

Δημοσ.

Το τροφοδοτικο παντως, θα προτεινα να φροντιζες να το ασφαλισεις αμεσα καθως ακομα και κλειστο κρατα φορτια που ειναι και επικινδυνα και για τις συσκευες αλλα και για τον ανθρωπο.

Οσο για την σκονη, φοβαμαι οτι μπορει να αποτελεσει εναν παραγοντα ..απογοητευσης καθως οπωσδηποτε, ακομα και σε κλειστο περιβαλλον που λειτουργει κλιματισμος, στις ελληνικες συνθηκες θα καταληξεις καθε εβδομαδα να κανεις γενικη. Κοιτα και για αυτην την περιπτωση καποιο παιχνιδι με plexiglass βαμμενο ή και διαφανο. Πιστευω πως θα μεγιστοποιησεις το καλο αποτελεσμα καθως απο οτι φαινεται ...το χεις. Το προσον της φαντασιας εννοω.

Δες και το καναλι του παρακατω για ιδεες

https://www.youtube.com/channel/UCFWdE3RhgKu5K1a5Cj1h67w/videos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...