Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω έναν εξωτερικό σκληρό που όταν είναι συνδεδεμένος στον υπολογιστή και διαγράψω ένα αρχείο από αυτόν, το αρχείο δεν διαγράφεται κατευθείαν αλλά πηγαίνει πρώτα στον κάδο ανακύκλωσης. Ενώ λοιπόν είχα διαγράψει κάποια αρχεία και βρίσκονταν στον κάδο ανακύκλωσης, ξεχάστηκα και αποσυνέδεσα τον εξωτερικό σκληρό από τον υπολογιστή και τα αρχεία εκείνα εξαφανίστηκαν από τον κάδο χωρίς να τον έχω αδειάσει. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Τα αρχεία διαγράφονται εντελώς με το που αποσυνδέεται ο σκληρός ή μπορεί να βρίσκονται ακόμα στον σκληρό αλλά να μην φαίνονται; :huh:

Δημοσ.

Βρίσκονται στο δισκο μαρκαρισμένα οτι εχουν σβηστεί. Η ονοματολογία και η συμπεριφορα εξαρτάται απο το λειτουργικό και το μηχανημα.

Η λύση (για περιπτωση windows) ειναι να κανεις boot με ενα linux live dvd και στον εξωτερικό δισκο να σβήσεις τον κρυφο φακελο $Recycle.Bin

• Like 1
Δημοσ.

Κακώς, θα το κάνεις μια φορα και μετά θα εχεις αλλη μια εργαλειάγαρα στα χερια σου.

Κάτεβάζεις το iso, το καις σε dvd, boot απο αυτό και εχεις ενα λειτουργικό απο dvd.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έκανα boot με linux live USB και βρήκα έναν φάκελο $Recycle.Bin και έναν RECYCLER οι οποίοι βρίσκονταν στον εξωτερικό σκληρό (χωρίς να είναι κρυφοί). Μέσα στους φακέλους αυτούς όμως δεν βρίσκονταν τα αρχεία που είχα διαγράψει αλλά κάποια άλλα πολύ μικρού μεγέθους τα οποία μάλιστα φαίνονταν πως ήταν και χτυπημένα... :huh:

Έκανα κάτι λάθος;

Επεξ/σία από Kosmas70
Δημοσ.

τσου

Αν εσβησες τους φακελους και εχεις αδειασει και τον καδο ανακυκλωσης (μεσα απο τα windows) δεν ειναι πουθενα τα αρχεια σου.

Πως σου φανηκε το linux live dvd; Σιγουρα σε ξενίζει, αλλα μια χαρα μπορεις να κανεις πολλα πραγματα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 ώρα πριν, isay είπε

τσου

Αν εσβησες τους φακελους και εχεις αδειασει και τον καδο ανακυκλωσης (μεσα απο τα windows) δεν ειναι πουθενα τα αρχεια σου

Στον καδο ανακυκλωσης των windows όντως μεταφέρθηκαν αρχικά τα αρχεία εκείνα, αλλά με το που έγινε εξαγωγή του εξωτερικού σκληρού εξαφανίστηκαν από τον κάδο χωρίς να τον έχω αδειάσει. Λες να διαγράφηκαν οριστικά εκείνη την στιγμή; :huh:

Όσο για τους φακέλους "$Recycle.Bin" και "RECYCLER" δεν τους έσβησα. Να τους σβήσω καλού κακού;

Αναφορά σε κείμενο

Πως σου φανηκε το linux live dvd; Σιγουρα σε ξενίζει, αλλα μια χαρα μπορεις να κανεις πολλα πραγματα.

Παρότι ήταν η πρώτη επαφή μου με τον κόσμο του Linux μου φάνηκε αρκετά εύχρηστο. Προσπάθησα όμως να αναπαράγω κάποια αρχεία μουσικής (πχ MP3) και έλεγε πως το media player έπρεπε να κατεβάσει κάποιους drivers. Αν όντως τους κατεβάσει και δεδομένου ότι το λειτουργικό τρέχει από USB, θα ενσωματωθούν στο λειτουργικό;

Επεξ/σία από Kosmas70
Δημοσ.

Ναι τους φακέλους Recyc (και τους 2 σβήσε τους), τα windows θα δημιουργήσουν αλλους οταν συνδεθει ο δισκος. Να διευκρινήσω κατι. Ετσι "καθαρίζεις" τα recycle bin. Τα αρχεία ειναι μεσα στο δισκο και με ειδικό προγραμμα recovery μπορουν να ανασυρθουν μεχρι να γραφτει κατι αλλο απο πανω τους. Αν λοιπον θελεις να σβήσεις τελειως τα αρχεια ειναι αλλη διαδικασια.

Για το linux live. Οτιδήποτε κάνεις θα εξαφανιστεί στο επομενο boot. Οτι αλλαγες κάνεις μενουν στη μνημη του υπολογιστη και μονο εκει. Για τον ιδιο λογο δεν κάνουμε κάποια βαριά εγκατάσταση σε linux live (π.χ. να περασουμε ενα προγραμμα ή να του βαλουμε πολλα μεγαλα αρχεία) γιατί θα γονατισει τη μνημη και θα σερνεται. Για πιο βαριες καταστασεις υπάρχουν αλλες λύσεις. Στα υποψη οτι για πιο ειδικές καταστάσεις, μπορεις να κάνεις κανονική εγκατάσταση σε δισκο, να περασεις τα προγραμματα που θες και μετα αυτό να το κάνει linux live οποτε καθε φορα εχεις ετοιμα τα προγραμματα και ρυθμίσεις σε κάθε boot.

Κράτα το στικάκι σαν εργαλείο ή καψε ένα dvd και βαλε το στην ακρη. Ειναι εργαλείο που οταν το χρειαστεις θα σου δώσει λύσεις. Π.χ. γίνεται μια χοντρή λαμακια στα windows και δεν μπουτάρουν και η μονη επιδιόρθωση ειναι η επανεγκατάσταση των windows, αλλα αυτό ενεχει κινδυνο και για τα αρχεία σου. Επισης επειδης δεν μπορεις να κάνεις boot δεν μπορεις να πάρεις τα αρχεία σου. Κάνεις λοιπον boot με το linux live, κανεις copy τα σημαντικά αρχεια σου σε ενα εξωτερικό δισκο και μετά αλλάζεις τα φώτα στα windows ... με σιγουρια

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 3/3/2018 στις 10:27 ΜΜ, Kosmas70 είπε

Έχω έναν εξωτερικό σκληρό που όταν είναι συνδεδεμένος στον υπολογιστή και διαγράψω ένα αρχείο από αυτόν, το αρχείο δεν διαγράφεται κατευθείαν αλλά πηγαίνει πρώτα στον κάδο ανακύκλωσης. Ενώ λοιπόν είχα διαγράψει κάποια αρχεία και βρίσκονταν στον κάδο ανακύκλωσης, ξεχάστηκα και αποσυνέδεσα τον εξωτερικό σκληρό από τον υπολογιστή και τα αρχεία εκείνα εξαφανίστηκαν από τον κάδο χωρίς να τον έχω αδειάσει. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Τα αρχεία διαγράφονται εντελώς με το που αποσυνδέεται ο σκληρός ή μπορεί να βρίσκονται ακόμα στον σκληρό αλλά να μην φαίνονται; :huh:

Εαν ρωτας για εγκυκλοπαιδικους λογους τοτε αγνοησε το μηνυμα μου.
Εαν χρειαζεσαι τα αρχεια σου τοτε μην κανεις το παραμικρο στον εξωτερικο,κατεβασε το recuva και βαλτο να κανει deep scan.
Οταν χρειαστει να κανεις recover μην τα βαλεις στον ιδιο δισκο,αλλα στο εσωτερικο  δισκο του υπολογιστη σου.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...