GiwrgosP- Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Έχω μια Samsung smart TV και θέλω να κάνω stream ταινίες από pc στην τηλεόραση. Αυτό που θέλω όμως είναι να στέλνει και την ταινία και τους υπότιτλους κάτι που έχω καταφέρει μόνο από το κινητό στην τηλεόραση μέσω BubbleUPnP. Έχω δοκιμάσει να περάσω την ταινία και το αρχείο υπότιτλου στο φλασακι (με το ίδιο όνομα) και να το βάλω στην τηλεόραση να παίξει αλλά δεν βλέπει τους υπότιτλους. Προς το παρόν έχω δοκιμασει το kodi αλλά δεν μπορώ να βάλω υπότιτλους. Έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο πρόγραμμα; Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2018 από GiwrgosP-
micos000 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Οι samsung είχαν μια ιδιοτροπία που δεν ξέρω αν την έχουν ακόμα. Για να δουν υπότιτλους πρέπει το srt να είναι μέσα σε mkv αρχείο και να είναι σε utf-8 κωδικοποίηση. Οπότε πρώτα άνοιξε το srt με το σημειωματάριο και πάτα Αρχείο->Αποθήκευση ως. Εκεί επέλεξε σαν κωδικοποίηση UTF-8, άλλαξε το Αποθήκευση ως σε Όλα τα αρχεία (*.*) και σώσε πάνω στο ίδιο αρχείο. Μετά κατέβασε το mkvtoolnix, φόρτωσε το βίντεο και πέρνα μέσα και το srt. Αν σε ρωτήσει τι να το κάνει πες του να το προσθέσει σαν νέο track (την 1η επιλογή). Κάνε τις παρακάτω ρυθμισεις (πάτα στο 1 και άλλαξε τα 2) και πάτα στο 3 για να σώσεις. Σώσε όπως είναι και θα σου δημιουργήσει νέο αρχείο mkv. Πάρε αυτό το αρχείο και φόρτωσε το σε στικάκι και μετά δες αν τώρα παίζει η tv τους υπότιτλους. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2018 από micos000
GiwrgosP- Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 39 λεπτά πριν, micos000 είπε Οι samsung είχαν μια ιδιοτροπία που δεν ξέρω αν την έχουν ακόμα. Για να δουν υπότιτλους πρέπει το srt να είναι μέσα σε mkv αρχείο και να είναι σε utf-8 κωδικοποίηση. Οπότε πρώτα άνοιξε το srt με το σημειωματάριο και πάτα Αρχείο->Αποθήκευση ως. Εκεί επέλεξε σαν κωδικοποίηση UTF-8, άλλαξε το Αποθήκευση ως σε Όλα τα αρχεία (*.*) και σώσε πάνω στο ίδιο αρχείο. Μετά κατέβασε το mkvtoolnix, φόρτωσε το βίντεο και πέρνα μέσα και το srt. Αν σε ρωτήσει τι να το κάνει πες του να το προσθέσει σαν νέο track (την 1η επιλογή). Κάνε τις παρακάτω ρυθμισεις (πάτα στο 1 και άλλαξε τα 2) και πάτα στο 3 για να σώσεις. Σώσε όπως είναι και θα σου δημιουργήσει νέο αρχείο mkv. Πάρε αυτό το αρχείο και φόρτωσε το σε στικάκι και μετά δες αν τώρα παίζει η tv τους υπότιτλους. Το δοκιμασα. Καλη λυση αλλα χρονοβόρα γιατι θελω να δω 4k ταινιες μεσω stream με υψηλη χωρητικοτητα (γυρω στα 50gb ). Εκανα λιγο searching και δοκιμες παραπανω και διαπιστωσα πως ειτε θα στελνω το video κατευθειαν στην τηλεοραση και θα το παιζει μονη της (οπως γινεται με το kodi) ειτε θα κανω cast ουσιαστικα και θα πρεπει ο υπολογιστης να επεξεργαζεται το video και να το στελνει στην tv. Δυστυχως ο i5-3470 μου δεν την παλευει με 4κ hevc10 ταινιες και τρωω bottleneck οταν προσπαθω να κανω το δευτερο. Οποτε μαλλον πρεπει να κανω αυτο που ειπες και να εχει η ταινια μεσα της τους υποτιτλους. Ευχαριστω για την απαντηση!
micos000 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Ή παίρνεις ένα tv box με s912 cpu, 2 με 3 gb ram και τουλάχιστον 16gb αποθηκευτικό και κάνεις από αυτό τη δουλειά.
GiwrgosP- Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, micos000 είπε Ή παίρνεις ένα tv box με s912 cpu, 2 με 3 gb ram και τουλάχιστον 16gb αποθηκευτικό και κάνεις από αυτό τη δουλειά. Ειναι ειδικος γι αυτη την δουλεια ο s912; Ενταξει γενικα δεν καιγομαι ιδιαιτερα. Δεν με χαλανε και οι fhd ταινιες με υψηλο bitrate.. Δινουν και αυτες πολυ καλη εικονα. Θεωρεις οτι οι 8th gen intel και οι ryzen θα την παλευαν σε κατι τετοιο; (ενημερωτικα μονο, δεν σκεφτομαι αναβαθμιση )
micos000 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Ο s912 αυτήν τη στιγμή είναι μια από τις καλύτερες λύσεις (εκτός αν πας σε πλήρες pc). Αν στήσεις pc τότε, ανάλογα και με το hardware, δηλαδή υποστήριξη hardware acceleration από την κάρτα γραφικών για h264/h265, θα έχεις ένα άψογο σύστημα για media player.
Bourdoulas Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Αν είσαι ψείρας με το playback των ταινιών τότε μην πας σε s912, καθώς έχει θέματα με το amlogic codec. Πήγαινε σε s905x και κοίτα μην επιλέξεις ένα οποιοδήποτε κινέζικο Box. Τα παραπάνω μόνο αν είσαι ψείρας, διαφορετικά δεν θα σου κάνει αίσθηση είτε έχεις tearing είτε χάνεις frames.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα