tarantules Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Έχω ένα Lan tester ίδιο με αυτό της φωτογραφίας το οποίο χρησιμοποιώ κατά καιρούς για να ελέγξω τυχόν ασυνέχειες σε καλώδια δικτύου. Σκέφτηκα λοιπόν οτι αντί για έλεγχο μόνο δικτυακών καλωδίων , να μπορώ να ελέγχω και άλλα καλώδια για ασυνέχειες (όχι μεγάλης αντίστασης). Θα μου πει κάποιος , για ποιο λόγο να μην πάρεις ένα πολύμετρο και να το βάλεις στην επιλογή beeper και να δεις αν έχει ασυνέχεια... Έχω πολύμετρο και έτσι κάνω τον έλεγχο , αλλά όταν έχω και τα 2 άκρα του καλωδίου δίπλα μου.Τι γίνεται στην περίπτωση που είναι εγκατεστημένα και το ένα άκρο είναι πχ στο ένα δωμάτιο και το άλλο στο άλλο; Το Lan tester έχει το Remote Terminator το οποίο πχ βάζεις στον ένα δωμάτιο το ένα άκρο του RJ45 και το άλλο άκρο στην κύρια συσκευή που δίνει τον παλμό σε κάθε ένα pin ξεχωριστά ώστε να ανάψει και το αντίστοιχο λεντάκι. Σκέφτηκα λοιπόν να φτοιάξω 2 κοντά καλωδιάκια με RJ45 υποδοχές από τη μια πλευρά , και γυμνά από την άλλη ώστε να συνδέσω το ίδιο pin με πχ κροκοδειλάκια στο καλώδιο που θέλω να ελέγξω. Το πρόβλημα είναι οτι δεν ανάβει το λεντάκι του terminator για να μου δείξει συνέχεια.Στην αρχή νόμιζα οτι δεν πάτσαρα σωστά τα RJ45 και έχαναν επαφή. Τα έλεγξα ένα ένα με πολύμετρο και δούλευαν μια χαρά.Μετά σκέφτηκα οτι μπορεί τα κροκοδειλάκια να έχουν κάποια μεγάλη αντίσταση και εξασθενεί ο παλμός και δεν ανάβει το led. Ούτε αυτό όμως είναι μιας και σύνδεσα τις ελεύθερες άκρες των 2 RJ45 μεταξύ τους και πάλι δεν άναβε το Remote Terminator. Δοκίμασα και με USB καλώδια με τα ίδια αποτελέσματα.Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει. Καμιά ιδέα; Spoiler Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2018 από tarantules
Parasomnia Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Αν κατάλαβα καλά συνδέεις 1 άκρο σε κάθε RJ45 ? Δοκίμασε να συνδέσεις ζευγάρια π.χ. κροκοδειλάκια στο 1 και το 2 σε κάθε RJ45 (ή 3-6, 4-5, 7-8) και να τα ελέγχεις με διπολικό καλώδιο, για να δεις αν σου ανάβουν τα αντίστοιχα δύο ενδεικτικά λαμπάκια.
NikosKallithea Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Θυτε σε μενα δουλεύει μα 2 συσματακια που του έβαλα
tarantules Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Ναι παιδιά έχετε δίκιο.Χρειάζεται και 2ο pin συνδεδεμένο για να δουλέψει.Μάλον για να κλείσει κύκλωμα. Άρα δεν μπορώ να κάνω αυτό που θέλω. Ευχαριστώ
Parasomnia Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 2 ώρες πριν, tarantules είπε Ναι παιδιά έχετε δίκιο.Χρειάζεται και 2ο pin συνδεδεμένο για να δουλέψει.Μάλον για να κλείσει κύκλωμα. Άρα δεν μπορώ να κάνω αυτό που θέλω. Ευχαριστώ Αν έχεις κοντά πρίζα και στα δυο άκρα βάλε το ένα στη γείωση και το άλλο στο καλώδιο που τεστάρεις 1
2MikronS Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Γενικως η γειωση επειδη στην ουσια ειναι ο ουδετερος της εγκαταστασης μας, δεν ειναι για πειραματα, ολα αυτα εγκυμονουν κινδυνους. Ενα υποτυπωδες μπιπερ μπορεις να φτιαξεις με ενα μπαζερακι και μια μπαταρια, αλλιως πολυμετρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα