Προς το περιεχόμενο

ΠΟΥ: Τετραπλάσια πέρυσι τα κρούσματα ιλαράς στην Ευρώπη λόγω μείωσης των εμβολιασμών

deligkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 350
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στις 3/3/2018 στις 7:41 ΜΜ, SPANK είπε

Αυτό που δεν ξεκαθαρίζει το άρθρο ειναι οτι υπάρχει μείωση των εμβολιασμών λόγω μη διαθεσιμότητας του εμβολίου παντού ή υψηλής τιμής του ή ακόμα χειρότερα γιατι πλέον υπάρχει μια καινούργια ηλίθια " τάση '' να μην εμβολιάζεται ο κόσμος ;

Υ.Γ : Τελικά το λέει στο τέλος οτι ειναι και απο το αντι-εμβολιαστικό κίνημα , αυτούς τους ανθρώπους απλά δεν μπορώ να τους χαρακτηρίσω και δεν μπορώ να σκεφτώ πως λειτουργεί το μυαλό τους οσο αφορά τα εμβόλια :( :angry:

Το όλο θέμα δυστυχώς ξεκινάει απτό το μυαλό των νέων μαμάδων που δν κάνουν το εμβόλιο MMR διότι "και καλά" συνδέεται με τον αυτισμό....εγω που είμαι της γενιάς 85 ,που κάναμε σίγουρα την μια δόση(για την δευτερη δν είναι σίγουρο) έχουμε κανένα πρόβλημα;ας απαντήσει και κάποιος που είναι κοντά σε αυτή την χρονολογία...εμένα η γυναίκα μου μπήκε στο νοσοκομείο με ιλαρά και με ότι συμπτώματα αφήνει....αν έμενα πέθαινε η γυναίκα όπως πεθανε η γυναίκα 35ετων στο αττικο,τι θα έπρεπε να κάνω δλδ;όλες αυτές οι νεότερες θα δίνανε καμία απάντηση;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρχισε η προπαγανδα στο insomnia?

Tι το τεχνολογικο εχει η "ειδηση"? 

Επεξ/σία από greed

Επισκέπτης
13 ώρες πριν, gaius germanicus είπε

Ωχ θεέ μου τι διαβάζω ο άνθρωπος. Πραγματικά απαιτώ να μου επιστραφεί ο χρόνος που ξόδεψα για αυτό το έκτρωμα. Στο διπλάσιο παρακαλώ, αλλά ξέρω ότι ζητάω πολλά.

Τίτλος "Η Novartis προκαλεί αυτισμό" και αμέσως από κάτω "που δείχνουν το πώς προωθούσαν τα εμβόλια. Το υπονοούμενο είναι σαφές: υπάρχει μία συμπαιγνία για να μας επιβάλουν εμβόλια, για λόγους αποκλειστικά οικονομικούς, σε πείσμα κάθε ιατρικής λογικής" (άρα υπονοεί ότι πουλάνε εμβόλια που κάνουν ζημιά στον ανθρώπινο οργανισμό...)

Αλλά από κάτω όλο το άρθρο μιλάει για δωροδοκίες και πρόστιμα εταιριών επί αυτού. Πουθενά δεν γράφει ότι αυτά τα φάρμακα ή εμβόλια που προωθούσαν προκαλούν πρόβλημα στον άνθρωπο, πόσο μάλλον ...... αυτισμό. Και η porsche είναι ακριβή αλλά δεν είναι περισσότερο επικίνδυνη από τα αυτοκίνητα (προϊόν) της Toyota. Το θέμα έχει ξανασυζητηθεί στο διαδίκτυο αλλά δυστυχώς, παρότι η κατάληξη είναι σαφής, εξακολουθούν να ξεπετάγονται αμφιβόλου μαρτυρίες για τα .... κακά φάρμακα. Τόσο άτυχοι είναι ρε μαμώτο ή πληρωμένοι; Μάλλον κανένα από τα δύο, απλά θα βαριούνται να ψάξουν άλλους γιατρούς στην περιοχή τους.

Δεν ξέρω τι ναρκωτικά παίρνουν εκεί στο thepressproject αλλά θα κάνω μια προσευχή και θα ελπίσω αυτός ο δημοσιογράφος να γράψει στο μέλλον για τις αντιδεοντολογικές πρακτικές (πχ παραπληροφόρηση, χειραγώγηση, κτλ) που επικρατούν στον κλάδο του. Αν μη τι άλλο, φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχει. Δεν είμαι χαζός. Το άρθρο προσπαθεί να δικαιολογήσει με επιδέξιες πλάνες τη δυσπιστία έναντι γιατρών. Όμως υπάρχουν σημεία που με κάνουν να ανατριχιάζω και αδυνατώ να πιστέψω ότι κάποιος τα γράφει αυτά στα σοβαρά.

Πάντως προσωπικά στην ερώτηση "Πώς απαντάς στον αντιεμβολιαστή, όταν θεωρεί ότι δικαιώνεται και θριαμβολογεί με αυτή την εξέλιξη;" απαντώ "είσαι πρόβατο". Το κίνημα που θέλει να πλήξει την οποιαδήποτε φαρμακευτική εταιρία επειδή θεωρεί ότι αυτή δωροδοκεί ή/και πουλάει πολύ ακριβά αλλά έχει πρώτο σλογκαν "τα εμβόλια προκαλούν αυτισμό" τότε δεν παίρνει το κοινό του πολύ στα σοβαρά.

Ξέρω έγραψα πολλά και ασχολήθηκα παραπάνω από όσο κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε. Αλλά τέτοιου είδους άρθρα μου προκαλούν εντύπωση που υπάρχουν. Μάλλον είναι που έπεσα κι εγώ στην παγίδα να ασχολούμαι...

Μπράβο μαλάκες για γονείς. Στείρωση επειγόντως σε όποιον δεν εμβολιάζει τα παιδιά του...

Στις 3/3/2018 στις 8:11 ΜΜ, kexas22 είπε

Να κάνουν το εμβόλιο, δεν έχω ακούσει εγώ ότι το εμβόλιο δεν πρέπει να το κάνουν κάποιες ομάδες ασθενών. 

Μου αρέσει που δεν έχεις ιδέα τι παίζει με τα εμβόλια, άλλα έχεις άποψη ΚΑΙ κάνεις και προτάσεις...

• Confused 1

Επισκέπτης
12 hours ago, DoctorStrange said:

Άν αρνηθείς να εμβολιάσεις το παιδί σου, ο Παιδίατρος σε βάζει να υπογράψεις υπέυθυνη δήλωση. Άν όμως κάτι πάθει το παιδί σου απο εμβόλιο ουδείς δεν υπογράφει; Γιατί; Δοκιμάστε να βάλετε τον Παιδίατρο σας να υπογράψει την ίδια δήλωση με εσάς αλλά απο την πλευρά του. Αναρωτηθήκατε ποτέ; Αφού είναι σίγουροι για τα εμβόλια τους που είναι στέρεα και δομημένα πάνω σε "Επιστημονικές" μελέτες. Και επειδή εδώ και πολλά χρόνια είμαι πολύ επιφυλακτικός με όσα συμβαίνουν γύρω μου, σας παραθέτω αυτό. Τροφή για σκέψη. Απλά σκεφτείτε.

Απο την Ταινία "I am a Legend"  του 2007.

Παρατηρήσατε κάτι όπως πολύ σωστά απο έναν σχολιαστή του βίντεο;

Doctors now using HIV to treat cancer.. same way ;) haha.

Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό. Όλα τυχαία.

http://www.kathimerini.gr/552736/article/epikairothta/episthmh/oi-ioi-sth-maxh-gia-th-8erapeia-toy-karkinoy

http://www.huffingtonpost.gr/2017/09/28/diethnes-epistimi-ygeia-karkinos_n_18129596.html

Η μέθοδος αυτή πήρε έγκριση στην Αμερική.

http://www.skai.gr/news/health/article/354268/ipa-egrithike-to-polla-uposhomeno-zodano-farmako-kata-tou-karkinou/

εσένα οι αποδείξεις σου στηρίζονται σε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας με έναν ιό που μετέτρεπε τους ανθρώπους σε ζόμπι; ωχ μάνα μου πόσο πιο ηλίθιος μπορεί να γίνει ο κόσμος πια. το είπε άλλωστε και ο Άινστάιν.. "δύο πράγματα είναι άπειρα. το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. και για το πρώτο έχω τις αμφιβολίες μου"

15 ώρες πριν, ooaris είπε

Ποιο επιχειρημα .. με εχεις αφησει αφωνο.

1ον) Μην λες οτι δεν εισαι ουτε με τους μεν ουτε με τους δε γιατι ουτε εσυ δεν το πιστευεις αυτο απο οτι φαινεται απο το κειμενο σου.
2ον) Λες οτι δεν εχεις δει "τοσα χρονια , πουθενα εναν ρομα με προβλήματα αυτισμού και λογοθεραπευτικών προβλημάτων"... Αντε να πεσω στο επιπεδο της 11χρονης λογικης σου και να πω πως "Εγω εχω δει πολλους , συγκριτικα με τον πληθυσμο τους" Αρα δεν υπαρχει λογος να αναρωτηθω για κατι που δεν υφισταται.
3ον) Δεν θα μπω εγω στον κοπο να αποδειξω οτι τα εμβολια (με τις οποιες αντενδειξεις τους, που αποδειχτηκαν απο επιστημονες) σωσανε την ανθρωποτητα...  Να μπεις εσυ στον κοπο να αποδειξεις το αντιθετο και να παρουσιασεις μελετες χρονων που συνδεουν τον αυτισμο με το εμβολιο της Ιλαρα και με τι ποσοστο.
4ον Δεν εχει το τσιγαρο και το ποτο απαγορευσεις; Σοβαρα;  Μηπως δεν φροντισε να σε ενημερωσει και κανενας επιστημονας για το τι προκαλουν στον οργανισμο;
5ον) Σαν λυση παρουσιαζεις να εχουν 20 μεμονομενα εμβολια αντι για 5... Ειναι δυνατον να το βλεπεις αυτο σαν λυση; Απο που και ως που...

Τελος ... Το πιστευεις ή οχι, ολοι αυτοι οι Ιοι που προλαμβανουν τα εμβολια, υπαρχουν. Και αν τους ξεχασες (που τους περισσοτερους τους ξεχασες σιγουρα) , πρεπει να ανατρεξεις μερικες γενιες πισω για να παρεις μια γευση.
Αν εχεις να προτεινεις κατι καλυτερο απο τα εμβολια γιατι δεν μας το λες;
Ας πουμε καποιο βοτανο που σε προστατευει απο τα παντα και αμα λαχει και εχεις και σκληρυνση, στην γιατρευει.
Ή το μαγικο χαπι που καταπολεμα ολους τους καρκινους αλλα δεν μας το δινουν για να βγαζουν λεφτα απο τις χημιοθεραπιες.

Ενώ τα φάρμακα τη γιατρεύουν τη σκπ...ας βρούνε πρώτα τι είναι!

Πιστεύω ότι δεν μπορεί κάποιος να μην ειναι επιφυλακτικός βλέποντας πχ κάποιες παρενέργειες που αναγράφονται στα εμβόλια και λαμβάνοντας υπόψη ότι τα εμβόλια αλλάζουν, κάποια καταργούνται, κάποια προσθέτονται. Άρα δεν ήταν τόσο καλά εκείνα που καταργήθηκαν; Αυτά που προτείνουν τώρα είναι οκ ή θα αλλάξουν κι αυτά σε λίγα χρόνια; 

Δεν λέω να μη τα κάνεις, λέω να είσαι λίγο επιφυλακτικός. Είναι και κάποια που οι ίδιοι οι γιατροί τα θεωρουν υπερβολικά να γίνουν, ίσως μπορούν να παραβλεφθούν δεν ξέρω. 

Επίσης, δυσκολεύομαι πολύ να πιστέψω έτσι εύκολα το πιο σάπιο κύκλωμα που υπάρχει, των φαρμακευτικών. Όταν φαρμακευτικές έχουν φάει τεράστια πρόστιμα γιατί δίνανε χωρίς λόγο ψυχοφάρμακα σε παιδιά για το κέρδος σημαίνει ότι είναι αδίστακτες και σε ό,τι λένε πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί.

Άρα, για μένα ψάξιμο στο πότε θα κάνεις εμβόλια, αν για κάποιο οι γιατροί έχουν επιφυλάξεις ίσως να το καθυστερήσεις ή να μη το κάνεις και ο Θεός βοηθός μη μας τύχει τίποτα και είμαστε στις παρενέργειες...

• Like 1

Στις 3/3/2018 στις 10:25 ΜΜ, lazarus678 είπε

σπιρτο εισαι τελικα. τα 4 που εχω εμβολιασμενα ομως δεν σου εκανε εντυπωση. για το ενα σε βλεπω να σκας. απαντησε μου σε 3 απλες ερωτησεις:

το παιδι που εμβολιαζεται ειναι καλυμενο και δεν υπαρχει κινδυνος δημοσιας ηγειας ;

το παιδι που δεν εμβολιαζεται πως μπορει να ειναι;

αφου τα αλλα εχουν εμβολιαστει και ειναι καλυμενα πως υπαρχει περιπτωση να νοσησουν;

Τώρα ρε Λάζο σοβαρά μιλάς; Πας καλά; Στέλνεις παιδί στο σχολείο κ δε του έχεις κάνει για πολυομυελίτιδα και τα λοιπα σοβαρά. Θα έπρεπε να στα πάρουν τα παιδιά μπας και βάλεις μυαλό...

• Confused 1

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

απλά μια υπενθύμιση για να μη ξεχνιόμαστε..alberteinstein1-2x.jpg

Επεξ/σία από zeibei

Μπορεί κάποιος που έχει τις γνώσεις να πει αν αυτές οι δημοσιευμένες έρευνες έχουν κάποια αξία ή είναι ψεύτικες ή παραπλανητικές; 

http://vaccinesafetycommission.org/studies.html

Ρωτάω σοβαρά, δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις αλλά είναι ένα θέμα που με απασχολεί και με τρομάζει και από τις δύο πλευρές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, zio10 είπε

Μπορεί κάποιος που έχει τις γνώσεις να πει αν αυτές οι δημοσιευμένες έρευνες έχουν κάποια αξία ή είναι ψεύτικες ή παραπλανητικές; 

http://vaccinesafetycommission.org/studies.html

Ρωτάω σοβαρά, δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις αλλά είναι ένα θέμα που με απασχολεί και με τρομάζει και από τις δύο πλευρές.

Αρχικα, το site ειναι ανωνυμο. Αυτο πρεπει να σε βαλει σε υποψιες.

Κοιταξα πολυ γρηγορα 4-5 ερευνες: φαινονται οτι ειναι δημοσιευμενες, αλλα δεν δειχνουν κατι αρνητικο για τα εμβολια. Οι περισσοτερες που ειδα καταληγουν στο correlation does not imply causation/Η συσχέτιση δεν συνεπάγεται αιτιότητα.

Ειναι μια γνωστη πλανη των αρνητων των εμβολιων να χρησιμοποιουν ερευνες που δεν δειχνουν αιτιοτητα. Με λιγα λογια ειναι το ακολουθο:

Τα κορίτσια στην εφηβεία τους τρώνε πολύ σοκολάτα.

Τα κορίτσια στην εφηβεία τους πάσχουν από ακμή.

Άρα, η σοκολάτα προκαλεί ακμή.

Τα επιχειρηματα των αρνητων των εμβολιων συνοψιζονται συχνα στο ακολουθο:

Ο γιος μου εκανε εμβολιο πριν 3 μηνες. Ο γιος μου διαγνωστηκε με αυτισμο πριν 1 μηνα. Αρα, τα εμβολια προκαλουν αυτισμο.

Το επιχειρημα αυτο ειναι ιδιου επιπεδου με αυτο:

Ο γιος μου ειδε ματς Ολυμπιακου πριν 3 μηνες. Ο γιος μου διαγνωστηκε με αυτισμο πριν 1 μηνα. Αρα, τα ματς Ολυμπιακου προκαλουν αυτισμο.

Ο γιος μου ηπιε μητρικο γαλα πριν 3 μηνες. Ο γιος μου διαγνωστηκε με αυτισμο πριν 1 μηνα. Αρα, το μητρικο γαλα προκαλει αυτισμο.

Επεξ/σία από haHa
  • Like 6
  • Thanks 2

Γη επίπεδη, ψέκασμα από τα αεροπλάνα, γιατί να κάνει σε κανένα εντύπωση ο πόλεμος στα εμβόλια; Έχει γ@@@@ί ο κόσμος να τα διαψεύδει όλα επειδή ΠΙΣΤΕΥΕΙ ότι είναι ψέματα. Δημοκρατία έχουμε αλλά ο καθένας δεν μπορεί να ΠΙΣΤΕΥΕΙ ότι θέλει. Αν πιστεύεις ότι ένα MMR δεν είναι απαραίτητο ή ότι είναι και κακό για την υγεία σου είσαι τόσο επικίνδυνος για εμάς τους υπόλοιπους όσο και ένας τζιχαντιστής που πιστεύει ότι ο ΑΛΛΑΧ τον έστειλε για να σκοτώσει όλους τους άθεους. Κράτα την πίστη για τον εαυτό σου.

Για κάποια πράγματα όπως  η Ιατρική δεν πιστεύεις και δεν έχεις δικαίωμα να το κάνεις. Αν υποθέτεις ότι το MMR κάνει οποιοδήποτε κακό πρέπει να το αποδείξεις. Αποδεδειγμένα πεθαίνουν άνθρωποι απ την Ιλαρά και αποδεδειγμένα θα πεθάνει ένα 2χρονο που δεν έχει κάνει το Εμβόλιο από εσένα που μπορεί να είσαι ένας απλά  φορέας που πιστεύει ή γενικά μπαίνει σε hoaxosites και διαβάζει ότι  βλακεία του σερβιρουν.

Έπεσες απ τα σύννεφα; Ότι υπάρχουν άνθρωποι που ανεβάζουν πιασάρικες ειδήσεις μόνο και μόνο για να βγάλουν κάνα φράγκο απ τις διαφημίσεις;  Δεν φταίει όμως μόνο ο κοπρόλακος όπου πήγες να διαβάσεις εσύ την άποψη
(ναι πρέπει να ξεχωρίσεις την είδηση απ την άποψη) όπου αφόδευσε κάποιος. Φταις και εσύ που την έφαγες αμάσητη

8 λεπτά πριν, zio10 είπε

Επίσης, δυσκολεύομαι πολύ να πιστέψω έτσι εύκολα το πιο σάπιο κύκλωμα που υπάρχει, των φαρμακευτικών. Όταν φαρμακευτικές έχουν φάει τεράστια πρόστιμα γιατί δίνανε χωρίς λόγο ψυχοφάρμακα σε παιδιά για το κέρδος σημαίνει ότι είναι αδίστακτες και σε ό,τι λένε πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί.

Άρα, για μένα ψάξιμο στο πότε θα κάνεις εμβόλια, αν για κάποιο οι γιατροί έχουν επιφυλάξεις ίσως να το καθυστερήσεις ή να μη το κάνεις και ο Θεός βοηθός μη μας τύχει τίποτα και είμαστε στις παρενέργειες...

Αν κάτσουμε να πούμε για φαρμακοβιομηχανίες μπορούμε να θυμηθούμε γρύπες πουλερικών, μα μιλήσουμε για ομοιοπαθητικά σκευάσματα( φάρμακα) και ναι θα συμφωνήσουμε ότι είναι σάπιες αλλά αυτό δεν κάνει τα εμβόλια της Ιλαράς ένα εμβόλιο συνωμοσίας που δημιουργήθηκε να μας κάνει όλους αυτιστικούς.

Θα συμφωνήσω ότι κάποια εμβόλια και φάρμακα έχουν κάποιες παρενέργειες αλλά αν αυτές είναι πχ δυάρια τις πρώτες δύο μέρες who gives a fuck.
Τα φάρμακα επίσης καταργούνται για διάφορους λόγους όπως για παράδειγμα εξάλειψη μιας ασθένειας, ή ότι υπάρχει πιο βελτιωμένο φάρμακο στην αγορά.
Κλείνοντας όμως να πω ότι καλό είναι να ψάξουμε λίγο την διαδικασία έκδοσης ενός φαρμάκου στο εμπόριο. Δεν είναι απλή υπόθεση και δεν είναι στο χέρι μιας βιομηχανίας φαρμάκων. Ιδιαίτερα για εμβόλια όπως αυτό της Ιλαράς.

Μιας και μίλησα για hoaxes καλό θα ήταν μερικοί αντιεμβολιαστές να διαβάσουν αυτό εδώ και να ζυγίζουν τις ειδήσεις καλύτερα την επόμενη φορά.
Αφήνω και mikeus μήπως και προσφέρει και αυτός τροφή για σκέψη

• Like 2

Τελος, για τους γονεις που δεν κανουν εμβολια , τους εντιεμβολιαστες κλπ που ισχυριζονται οτι "εμεις στο παρελθον δεν καναμε τοσο εμβολια και δεν αρρωσταιναμε τοσο συχνα οσο τα νεα παιδια που αρρωσταινουν συνεχεια παρολο τα εμβολια", καλο θα ηταν να μην ενημερωνονται για "ερευνες" απο site τυπου ..diadoste.blogspot αλλα απο επισημα συνεδρια, οργανισμους υγειας και δημοσιευμενες μελετες.

Επισης, breaking news αποκλειστικα για τους αντιεμβολιαστες:

τα παιδακια τη συγχρονη εποχη δεν αρρωσταινουν για πλακα, αρρωσταινουν πολυ λιγοτερο απο οτι στο παρελθον και φυσικα πεθαινουν πολυ-πολυ λιγοτερα.

Εδω θνησιμοτητα για βρεφη ως 1 ετους(πεθαινουν το 1/3 απο αυτα που πεθαιναν το 1950):

800px-Infant_Mortality_Rate_by_Region_19

Παρομοια μειωση υπαρχει και για την παιδικη(παιδια 1-5 ετων) θνησιμοτητα:

https://www.weforum.org/agenda/2016/01/whats-behind-the-fall-in-child-mortality-rates/

iqVp9tLY1OUPb_L8gfl5VgIXjhKkRjLVo101-YfI

• Like 2

Στις 3/3/2018 στις 10:51 ΜΜ, lazarus678 είπε

ποια δημοσια υγεια βαζει σε κινδυνο αφου οι αλλοι ειναι εμβολιασμενοι βρε ανθρωπε. αυτο το ακουω απο καθε ασχετο που τρωει το κουτοχορτο της προπαγανδας και γελαω για το IQ που κουβαλαν. εχω παιδι που υποφερει απο τις παρενεργιες των εμβολιων και το τελευταιο μου παιδι δοκιμαστικα 3 χρονια δεν του εκανα εμβολια και ηταν τετραγερο. ουτε γριππη δεν κολουσε, με 38 πυρετο τα 4 αλλα παιδια.

συμφωνω απολυτα. ακρα παραπληροφορητικο. 

εσυ τωρα σαν εμπειρος γονιος που εισαι να υποθεσω ειπες την ομορφια σου

Δοκιμαστικά? Τι δοκιμαστικά ρε τραχανα??? Το παιδί δεν είναι κτιση σου για να δοκιμάζεις διάφορα πάνω του. Το βοηθάς να μεγαλώσει για να αντεπεξέλθει στο σκατόκοσμο που ήρθε.
Εγώ λέω να πας να πέσεις απο τον 10ο όροφο  ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ για να μας πεις τι έγινε

• Like 5
  • Thanks 1
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...