Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το καλυτερο και πιο απλο ειναι αυτο που ειπε ο micos

ενα live cd linux να δεις τι γινεται απο κει. αν εκει βλεπει 32 μην κοιτας bios η προβλημα.

το προβλημα αυτο ειναι αρκετα παλιο και προσωπικα το ειχα δει στα 7αρια.

εγω το ελυσα οπως  σου ειπα.

εβαζα ενα - ενα τα dimmακια κι εκανα boot κι εβλεπα τα αποτελεσματα.

για την ακριβεια μιας και βρηκα το παλιο νημα ενδεικτικα εκανα τα εξης

εδιναν 16 installed-8 usable-

clear cmos
a.dimm στη θεση 3_1(λευκη)boot 

b.dimm στη θεση 3_2(γαλαζια) boot φαινονταν και τα 8

dimm στη θεση 3_4 (γαλ)> boot 12 installed-8 usable---φυσικα αυτο το dim ξαναβγηκε

c.dimm στην 3_3 (Λευκη)boot και τα 12 ΟΚ
d.dimm στην 3_4(γαλ) και τα 16

το memory remap υφισταται αλλα δεν υπαρχει παντα σαν επιλογη οταν ειναι αυτοματο μπορει και να φαει καποιο κολλημα ,

και τα windows η το remap ετρωγαν κολλημα οποτε εμπαιναν ολες οι μνημες μαζεμενες. γιαυτο και τις εβαζα μια μια

παντως αν κατσεις και κανεις ενα 10λεπτο τραμπες οπως εκανα παραπανω πολυ πιθανο να το λυσεις.

το εχω δει και σε φιλο και επισης με τραμπες λυθηκε.

και φυσικα κανενα προβλημα με το hw. ιδιοτροπια ειναι

Επεξ/σία από rofl
  • Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ρε παιδιά μπορεί να φαίνεται στα win η μνήμη αλλά όταν βάζει μόνο μια 8αρα δεν ανοίγει το μηχάνημα.

39 λεπτά πριν, rofl είπε

το καλυτερο και πιο απλο ειναι αυτο που ειπε ο micos

ενα live cd linux να δεις τι γινεται απο κει. αν εκει βλεπει 32 μην κοιτας bios η προβλημα.

το προβλημα αυτο ειναι αρκετα παλιο και προσωπικα το ειχα δει στα 7αρια.

εγω το ελυσα οπως  σου ειπα.

εβαζα ενα - ενα τα dimmακια κι εκανα boot κι εβλεπα τα αποτελεσματα.

για την ακριβεια μιας και βρηκα το παλιο νημα ενδεικτικα εκανα τα εξης

εδιναν 16 installed-8 usable-

clear cmos
a.dimm στη θεση 3_1(λευκη)boot 

b.dimm στη θεση 3_2(γαλαζια) boot φαινονταν και τα 8

dimm στη θεση 3_4 (γαλ)> boot 12 installed-8 usable---φυσικα αυτο το dim ξαναβγηκε

c.dimm στην 3_3 (Λευκη)boot και τα 12 ΟΚ
d.dimm στην 3_4(γαλ) και τα 16

το memory remap υφισταται αλλα δεν υπαρχει παντα σαν επιλογη οταν ειναι αυτοματο μπορει και να φαει καποιο κολλημα ,

και τα windows η το remap ετρωγαν κολλημα οποτε εμπαιναν ολες οι μνημες μαζεμενες. γιαυτο και τις εβαζα μια μια

παντως αν κατσεις και κανεις ενα 10λεπτο τραμπες οπως εκανα παραπανω πολυ πιθανο να το λυσεις.

το εχω δει και σε φιλο και επισης με τραμπες λυθηκε.

και φυσικα κανενα προβλημα με το hw. ιδιοτροπια ειναι

Το γράφει φίλε ότι και στο ubuntu τα ίδια του κάνει.  

Το memory remap υπήρχε στις παλιές μητρικές.

Δημοσ.

Την μια από τις 2 8ρες αυτή που σας έλεγα ότι δεν άνοιγε όταν την έβαζα μόνη της,όταν είναι στην θέση 4_1 4_3 δεν ανοίγει καθόλου το PC όταν είναι σε θέση  4_2 4_4 ανοίγει(μαζί με την άλλη). Μπορεί να είναι και πρόβλημα της ram θα την ελέγξω σμρ...

Δημοσ.

Αυτή που σου κάνει κόλπα την έχεις δοκιμάσει σε όλα τα σλοτ? Μόνη της όμως. Υπάρχει κάποιο σλοτ που την βάζεις και ανοίγει το μηχάνημα?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, BlueBlood7 είπε

Αυτή που σου κάνει κόλπα την έχεις δοκιμάσει σε όλα τα σλοτ? Μόνη της όμως. Υπάρχει κάποιο σλοτ που την βάζεις και ανοίγει το μηχάνημα?

Σε κανένα slot δεν ανοίγει,μόνο μαζί με την άλλη στις θέσεις 4_2 και 4_4.

Δημοσ.

Να τονισω πως το mem test πρεπει να το κανεις μια μια τα sticks και ιδανικα σε ολα τα slots (αν δεν τις εκανες ηδη μια μια).
Επισης, εχεις βαλει τους chipset drivers?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sistah είπε

Να τονισω πως το mem test πρεπει να το κανεις μια μια τα sticks και ιδανικα σε ολα τα slots (αν δεν τις εκανες ηδη μια μια).
Επισης, εχεις βαλει τους chipset drivers?

Έχω εγκαταστήσει και τους chipset  drivers βέβαια όλους τους drivers τους κατέβασα online όχι απο το disk....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@SeXBOX

Eιναι αυτο που εγραψα καμμια δυο σελιδες πισω..μαλλον η  μητρικη θελει ζευγη μνημων..για αυτο την 1x16gb εκει που λινκαρες την θεωρει ασυμβατη ενω τα 2x8gb συμβατα.

Δηλ παιζει τα 2x16gb +2 x 8gb να παιξουν κανονικα...

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, mphxths είπε

@SeXBOX

Eιναι αυτο που εγραψα καμμια δυο σελιδες πισω..μαλλον η  μητρικη θελει ζευγη μνημων..για αυτο την 1x16gb εκει που λινκαρες την θεωρει ασυμβατη ενω τα 2x8gb συμβατα.

Το θέμα είναι ότι και με τις (2x8) μόνες τους υπάρχει πρόβλημα...

Δημοσ.
Just now, mphxths said:

@SeXBOX

Συμφωνώ:

0003.JPG.8c82dcee3fa916eeb8c2354eb1fb9618.JPG

Just now, Geno said:

Το θέμα είναι ότι και με τις (2x8) μόνες τους υπάρχει πρόβλημα...

Τότε τρέχεις σε μια-μια memtest για κάνα 4ωρο την κάθε μια να δεις αν σου βγάλει σφάλμα σε κάποια από τις μνήμες. Αν δεν σου βγάλει είναι θέμα μητρικής τότε. Γενικά οι Crucial με Micron chips συμπεριφέρονται λίγο παράξενα. Μου έχουν τύχει πολλά κουλά με τις Crucial/Micron.

Δημοσ.

Κατι τετοια εβλεπα και κατεληξα σε μητρικες asus-ashrock και μνημες kingston-hyperx και δε ξανασυναντησα ποτε προβλημα.

Δημοσ.

Λοιπόν μάλλον πρόκειται για προβληματικό dimm... δοκίμασα και σε έναν φίλο  μου τις ram και γινόταν ακριβώς το ίδιο(με την μία οχταρα άνοιγε με την άλλη όχι και με τις δύο μαζί έβγαζε 16 και usable 7.95).

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Geno είπε

Λοιπόν μάλλον πρόκειται για προβληματικό dimm... δοκίμασα και σε έναν φίλο  μου τις ram και γινόταν ακριβώς το ίδιο(με την μία οχταρα άνοιγε με την άλλη όχι και με τις δύο μαζί έβγαζε 16 και usable 7.95).

Από την στιγμή που με ένα μόνο από τα δύο dimm δεν ανοίγει είναι θέμα hardware (mobo-ram) ή θέμα BIOS. Αν υπήρχε θέμα ασυμβατότητας δεν θα άνοιγε με κανένα όχι μόνο με ένα. Και μιλάμε για μνήμες στα 2666 που ασυμβατότητες δεν πρέπει να υπάρχουν. Προβλήματα ασυμβατότητας υπάρχουν σε μεγαλύτερες συχνότητες.

Την 16αρα την δοκίμασες στην μητρική του φίλου σου? Μόνη της?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...