Προς το περιεχόμενο

Φανοποιος απάτη.

arist1976

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Τότε πως δικαιολογείται το "συνεργαζόμενο συνεργείο"?

Υπαρχουν συνεργεια που συνεργαζοντε με ασφαλιστικες και τα βρισκουν μεταξυ τους αν δεν φταις. Καποια αλλα δεν το δεχοντε .

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Υπαρχουν συνεργεια που συνεργαζοντε με ασφαλιστικες και τα βρισκουν μεταξυ τους αν δεν φταις. Καποια αλλα δεν το δεχοντε .

Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, όχι τουλάχιστον με τον τρόπο που το αντιλαμβάνεσαι. Το μόνο που γίνεται είναι να κάνεις μια εξουσιοδότηση στον φανοποιό ώστε να πληρωθεί αυτός απευθείας από την ασφαλιστική. Και φυσικά δεν γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις, μόνο αν η αποζημίωση είναι μεγαλύτερη από τη ζημιά.

Τι να διαψεύσω ακριβώς; Το αυτοκίνητο το πήγα για επισκευή ,όπως μου είπανε από την ασφαλιστική. Το έγραψα και παραπάνω ότι υπολόγιζα τη ζημιά σε 800-900€ το πολύ. Το άφησα και του είπα μίλα με το πραγματογνώμονα και αν αξίζει. Παντα έτσι κάνουμε, πάμε το αμάξι για επισκευή αν αξίζει. Όχι ανεξαρτήτου κόστους. Και δουλειά του μάστορα είναι  να μας ενημερώσει. Τι είναι αυτά που λες;  Εφόσον το πάμε δηλαδη όποιο και αν είναι το κόστος, το φτιάχνουμε;

Ο πραγματογνώμονας του είπε να με ενημερώσει οτι δεν αξίζει η επισκευή. Πράγμα που δεν έκανε αλλά προτίμησε να με φέρει προ τετελεσμένων.

Τέλος πάντων το πήρα απόφαση ότι την πατησα, αλλά όχι από αποκλειστικά δικό μου λάθος αλλά από ένα συνδυασμό δικού μου λάθους (η απουσία μου στο ραντεβού με τον πραγματογνώμονα)  και εσκεμμένων δράσεων και αμελειων του φανοποιου.

Ανέβασα το θέμα για να πάρω μια γνώμη και για να ενημερωθεί ο κόσμος να μην τη πατήσει με παρόμοιο τρόπο

9 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, όχι τουλάχιστον με τον τρόπο που το αντιλαμβάνεσαι. Το μόνο που γίνεται είναι να κάνεις μια εξουσιοδότηση στον φανοποιό ώστε να πληρωθεί αυτός απευθείας από την ασφαλιστική. Και φυσικά δεν γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις, μόνο αν η αποζημίωση είναι μεγαλύτερη από τη ζημιά.

Καποιοι φανοποιοι ομως δεν το δεχοντε ενω καποιοι που συνεργαζοντε με συγεκριμενες ασφαλιστικες (οχι υποχεωτικα) το δεχοντε.

Γενικά αυτός που δίνει το τελικό ΟΚ για επισκευή είναι ο ιδιοκτήτης αφού ενημερωθεί για το κόστος. Στην ερώτησή σου ''γιατί προχώρησε σε επισκευή'' τι σου λέει;

• Like 2

2 λεπτά πριν, panos2171 είπε

Γενικά αυτός που δίνει το τελικό ΟΚ για επισκευή είναι ο ιδιοκτήτης αφού ενημερωθεί για το κόστος. Στην ερώτησή σου ''γιατί προχώρησε σε επισκευή'' τι σου λέει;

Αρνείται ότι ο πραγματογνώμονας του είπε να με ενημερώσει.

Άστο φίλε, τη πάτησα. Γι'αυτό γράφω για απάτη στο τίτλο του θέματος. Δεν βγάζεις άκρη.

Οσες φορες με εχουν τρακαρει εχω παει στον φανοποιο να δει το αμαξι πραματογνομονας και του εχω τονσει οτι αν υπαρχει διαφορα με το κοστος να μην κανει τιποτα αν δεν με ενημερωσει .

43 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Τελικά μετά από τόσα post ακόμα δεν έχεις διαψεύσει αυτό που έγραψες στην αρχή, δηλαδή ότι του το άφησες για να το επισκευάσει, οπότε όντως έτσι έγινε? Ή πήρε πρωτοβουλία και το έφτιαξε μόνος του χωρίς να έχει εντολή από εσένα? Sorry που επιμένω, αλλά εκεί ακριβώς είναι όλη η ουσία.

Όσο για τα ποσά που γράφεις, κανένας δεν πρόκειται να αρνηθεί να σου επισκευάσει το αυτοκίνητο όταν η αξία της επισκευής ξεπερνά την αξία του αυτοκινήτου, μόνος σου πρέπει να το σκεφτείς αυτό, εσύ αποφασίζεις αν σε συμφέρει ή όχι να το επισκευάσεις. Αν δεν το έκανες, είναι 100% δικό σου λάθος. Καλώς η κακώς έτσι λειτουργούν οι επαγγελματίες(ή όπως αλλιώς θες πες τους, δεν έχω κανένα πρόβλημα), αλλά απατεώνες δεν μπορείς να τους πεις.

Τι να διαψεύσω ακριβώς; Το αυτοκίνητο το πήγα για επισκευή ,όπως μου είπανε από την ασφαλιστική. Το έγραψα και παραπάνω ότι υπολόγιζα τη ζημιά σε 800-900€ το πολύ. Το άφησα και του είπα μίλα με το πραγματογνώμονα και αν αξίζει. Παντα έτσι κάνουμε, πάμε το αμάξι για επισκευή αν αξίζει. Όχι ανεξαρτήτου κόστους. Και δουλειά του μάστορα είναι  να μας ενημερώσει. Τι είναι αυτά που λες;  Εφόσον το πάμε δηλαδη όποιο και αν είναι το κόστος, το φτιάχνουμε;

Ο πραγματογνώμονας του είπε να με ενημερώσει οτι δεν αξίζει η επισκευή. Πράγμα που δεν έκανε αλλά προτίμησε να με φέρει προ τετελεσμένων.

Τέλος πάντων το πήρα απόφαση ότι την πατησα, αλλά όχι από αποκλειστικά δικό μου λάθος αλλά από ένα συνδυασμό δικού μου λάθους (η απουσία μου στο ραντεβού με τον πραγματογνώμονα)  και εσκεμμένων δράσεων και αμελειων του φανοποιου.

Ανέβασα το θέμα για να πάρω μια γνώμη και για να ενημερωθεί ο κόσμος να μην τη πατήσει με παρόμοιο τρόπο

1 λεπτό πριν, arist1976 είπε

Άστο φίλε, τη πάτησα. Γι'αυτό γράφω για απάτη στο τίτλο του θέματος. Δεν βγάζεις άκρη.

Ακομα κι εστι ηταν υποχρεωμενος να το κανει αφου το αυτοκινητο κριθηκε ασυμφορο για επισκευη απο τον πραγματογνομονα

• Like 1

Μόλις τώρα, Γιάννης Platano είπε

Καποιοι φανοποιοι ομως δεν το δεχοντε ενω καποιοι που συνεργαζοντε με συγεκριμενες ασφαλιστικες (οχι υποχεωτικα) το δεχοντε.

Δεν θέλεις να καταλάβεις, δεν υπάρχει τέτοιου είδους συνεργασία φανοποιών με τις ασφαλιστικές.

Να σου δώσω ένα πραγματικό παράδειγμα. Πριν αρκετά χρόνια μου έκαναν ζημιά στον πίσω προφυλακτήρα του fiat, επικοινώνησα με την ασφαλιστική, έκλεισα ραντεβού με τον πραγματογνώμονα, το είδε, και αποφάνθηκε ότι η ασφαλιστική θα καλύψει εξαγωγή, επισκευή, βαφή και επανατοποθέτηση, 180€ + ΦΠΑ φιξ τιμή για τη συγκεκριμένη εργασία. Ρωτάω τον φανοποιό μου(ο οποίος ήξερα πως τις περισσότερες φορές οι πελάτες του του κάνουν εξουσιοδότηση και πληρώνεται αυτός απευθείας από την ασφαλιστική) πόσο θα μου κοστίσει, 180+φπα μου λέει. Ωραία του λέω, θα σου κάνω εξουσιοδότηση για πληρωθείς απευθείας από την ασφαλιστική και αρνήθηκε. Ε μου λέει, είναι μικρό το ποσό, δεν έχω χρόνο να τρέχω στην ασφαλιστική, ούτε μπορώ να τα βάλω από τη τσέπη μου και να εισπράξω οοοταν πληρώσει η ασφαλιστική κτλ.

Παλιότερα όμως σε παρόμοια ζημιά που επισκευάστηκε ο ίδιος προφυλακτήρας ενώ η ασφαλιστική είχε εγκρίνει αλλαγή, όχι μόνο είχε δεχτεί πληρωθεί απευθείας από την ασφαλιστική με εξουσιοδότηση, αλλα μου πρότεινε ο ίδιος να μου δώσει και 80€ στο χέρι...

Ελπίζω να κατάλαβες τώρα πότε δέχεται ο φανοποιός να στο φτιάξει και να πληρωθεί απευθείας από την ασφαλιστική.

17 λεπτά πριν, arist1976 είπε

Και ο πραγματογνώμονας τι λέει;  :P

Τώρα δηλαδή τι γίνεται; Η ασφαλιστική δίνει τα 1500€ ή πληρώνεις από την τσέπη;

8 λεπτά πριν, arist1976 είπε

Όπα κάτσε, η ασφαλιστική δεν σου είπε να το πας για επισκευή, δεν λέει ποτέ έτσι(έχω κάνει την ίδια διαδικασία πάνω από 10 φορές τα τελευταία χρόνια), σε ρώτησε να δηλώσεις σε ποιο συνεργείο θα το επισκευάσεις και μετά σε έφερε σε επαφή με τον πραγματογνώμονα για να το δει.

Εσύ αντιθέτως το πήγες στο συνεργείο για επισκευή, πριν καν σου πει ο φανοποιός τι θα κοστίσει, πριν καν σου πει η ασφαλιστική αν θα σε αποζημιώσει και πόσο. 100% δικό σου το λάθος.

ΥΓ

Τα παραπάνω είναι η γνώμη μου, και την γράφω μια και ζήτησες γνώμη.

15 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν θέλεις να καταλάβεις, δεν υπάρχει τέτοιου είδους συνεργασία φανοποιών με τις ασφαλιστικές.

Εσυ δεν θελεις να καταλαβεις

https://www.anytime.gr/car/service-partners

1 λεπτό πριν, Γιάννης Platano είπε

Εσυ δεν θελεις να καταλαβεις

https://www.anytime.gr/car/service-partners

Ολόκληρη Πάτρα με πάνω από 100 φανοποιεία(μην πω νομό Αχαϊας γιατί είναι πολύ περισσότερα), και στη λίστα μόνο 3 από αυτά είναι συνεργαζόμενα... αυτό εννοούσες όταν έγραψες "Σχεδον ολλα τα φανοποιεια συνεργαζοντε με ασφαλιστικες."? :)

Σε αυτά τα 3 ναι, στο φτιάχνουν χωρίς να πληρώσεις(ας μην σχολιάσω όμως τι σου φτιάχνουν), για όλα τα υπόλοιπα(την συντριπτική πλειοψηφία δλδ) μπορεί να γίνει μόνο ότι περιέγραψα παραπάνω.

Εδω κατι δεν κολλαει. Πως προχωρισε ο φαναρτζης να φτιαξει το αμαξι χωρις ενα χαρτι η κατι που θα του εξασφαλισει οτι θα παρει τα λεφτα του;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...