dpolal Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Φίλος φωτογράφος αποφάσισε να μεταφέρει όλα δεδομένα του σε ένα σημείο. Προς το παρόν οι καταγεγραμένες ανάγες του αφορούν 3.5Tb σε φωτογραφίες αλλά οι ρυθμοί του είναι εκθετικοί και θέλει κάτι που να υποστηρίζει RAID1 ή 5. . Του έχει κολλήσει να πάρει εξωρετική θήκη 4bays της Raidsonic, την Icy Box IB-RD3640SU3E2 που υποστηρίζει συστοιχία Raid και είναι σχετικά οικονομική. https://www.skroutz.gr/s/2530164/RaidSonic-Icy-Box-IB-RD3640SU3E2.html Eγώ πάλι προσπαθώ να τον πείσω να δεί κάποια λύση NAS λόγο των περισσότερων δυνατοτήτων που προσφέρει. Προσωπικά έχω στην κατοχή μου το Synology DS115j εδώ και 2 χρόνια και είμαι ευχαριστημένος αλλά οι ανάγκες μου είναι εντελώς home user. Αναρωτιέμαι ποιά λύση για 4bay storage είναι προτιμότερη από όσες έχω αναφέρει στον τίτλο. Για στήσιμο server με κάποια λύση τύπου HP microserver δεν παίζει προς το παρόν. Kάποια βοήθεια ;;; Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2018 από dpolal
Jiakometi Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Θεωρώ το Synology την καλύτερη λύση ειδικά με SHR(Synology Hybrid Raid) που ουσιαστικά είναι ένα RAID 5 set up που μπορεί να υλοποιηθεί και με δίσκους διαφορετικής χωρητικότητας ... Η πρόταση μου ..... https://www.skroutz.gr/s/13006146/Synology-DiskStation-DS418.html να πάρει όμως και το ICY BOX για backup, γιατί το RAID 5 ή και το SHR ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Backup.
thepoint Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Εξαρτάται το λογισμικό που ενσωματώνει αναβαθμίσεις etcetera, βασικά το ότι πληρώνεις παίρνεις ισχύει αρχικά έστω και με λίγα ζητούμενα από αυτό. Back up στον ίδιο χώρο είναι αδιανόητο και δεν αναφέρομαι μόνο σε επαγγελματία. Ασφαλώς το raid δεν είναι τέτοιο. Εφόσον υπάρχει πρόσβαση fiber θα πήγαινα σε unlimited cloud storage για ασφάλεια. Backblaze Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2018 από thepoint
dpolal Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 3 λεπτά πριν, thepoint είπε Εξαρτάται το λογισμικό που ενσωματώνει αναβαθμίσεις etcetera, βασικά το ότι πληρώνεις παίρνεις ισχύει αρχικά έστω και με λίγα ζητούμενα από αυτό. Back up στον ίδιο χώρο είναι αδιανόητο και δεν αναφέρομαι μόνο σε επαγγελματία. Ασφαλώς το raid δεν είναι τέτοιο. Εφόσον υπάρχει πρόσβαση fiber θα πήγαινα σε unlimited cloud storage για ασφάλεια. Backblaze Δεν διαφωνώ αλλά επειδή τον ξέρω τον άνθρωπο δεν υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση να σηκώσει στο cloud φωτογραφίες, είτε οικογενειακές, είτε πελατών του. Aυτή την στιγμή έχει τα αρχεία του σε 5-6 διαφορετικούς δίσκους διάσπαρτους σε 2 υπολογιστές και σε θήκες. Απλά θέλει να τα συγκεντρώσει όλα μαζί και να έχει μία βάση για να ξεκινήσει.
unforgiven Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Το να τα συγκεντρώσει όλα μαζί σε ένα μέρος, είναι συνταγή για αποτυχία, ιδίως για έναν επαγγελματία. Σκέψου το πιο απλό: μπαίνουν κλέφτες. Πάνε όλα. Ή θα τα ανεβάσει στο cloud (Θεωρώ αστείο το να φοβάται την αποθήκευση σε μια επώνυμη, κρυπτογραφημένη υπηρεσία) ή θα κάνει και backup σε ένα NAS που βρίσκεται σε εντελώς διαφορετικό σπίτι. Προσωπικά, έχω ένα Synology NAS στον ίδιο χώρο για backup, με άμεση ανάκτηση σε περίπτωση που χτυπήσει κάποιος δίσκος του PC, και cloud backup. Όταν έρθει και πιο γρήγορο internet, βάλω και έναν δικτυακό δίσκο στο σπίτι της αδερφής μου.
booka Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 κανόνας για επαγγελματίες φωτογράφους.... 3 αντίγραφα 2 διαφορετικές συσκευές 1 μακρινή τοποθεσία αποθήκευσης (προστασία από κλοπή φωτιά πλυμηρα κτλ) 321 rule...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα