Προς το περιεχόμενο

Firmament - Adventure game από την Cyan Worlds

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το νέο παιχνίδι της Cyan Worlds είναι στα σκαριά και έχει τον τίτλο Firmament (σε ελεύθερη μετάφραση στερέωμα,Ουράνιος Θόλος)

δείτε το teaser trailer: 

Και ποιο κάτω κάποιες φωτογραφίες:

frm_galleryimage_05-100751230-orig.jpg.2e7f631dc6670d35fef5a726d49559bd.jpg

frm_galleryimage_01-100751228-large.jpg

Επίσημο site: http://firmamentgame.com/

28514521_1535835416464536_7069076818095951070_o.jpg

28336270_1535835489797862_3466724376724224313_o.jpg

28336493_1535835419797869_5105267321921588004_o.jpg

Επεξ/σία από zvarthangalos
  • Like 7
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 4 χρόνια αργότερα...
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Έχω τρομάξει απο τα specs του παιχνιδιού με  μίνιμουμ επεξεργαστή Ryzen 7 2700X

λογικά θα παίζει ικανοποιητικά και με ποιό αδύναμα συστήματα  το σύστημα μου ειναι Ryzen 5 2400G > GTX 1050 ti >RAM 16 GB

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Moderators
Δημοσ.

Μακάρι να είναι καλύτερο από ό,τι το παρουσιάζει το review. Σίγουρα θα έχει τα bugs και τα glitches του, και σίγουρα θα βγει κάποιο patch παρακάτω. ok, αυτό που "είναι το πιο τρελό glitch που έχει δει ποτέ" ο τύπος είναι το κλασσικό "fall off the 3d map" που υπάρχει από τότε που υπάρχουν 3d engines :D. Το οποίο εύκολα ξεφεύγει στο testing και επίσης εύκολα διορθώνεται με patch. Ιδανικά θα ήταν όλα άψογα ελεγμένα πριν το release, αλλά δεν λειτουργούν τα πράγματα έτσι. Διαβάζω για κάποιο βασικό διάλογο στην αρχή που μπορεί να μην παίξει από bug και αυτό το θεωρώ πιο σημαντικό πρόβλημα.

Το Obduction ήταν καλό παιχνίδι. Δανειζόταν βέβαια πολλά στοιχεία από Riven (και κάπου αντέγραφε βασικά) και είχε και ένα ψυχαναγκαστικό puzzle με πολύ loading screen (είχαν βάλει τέτοια και στο URU αλλά αντί να μάθουν κάποιο μάθημα από το feedback, του έδωσαν και κατάλαβε στο Obduction). Αλλά είχε τη δική του πλοκή, lore και στέκεται αυτόνομα. 

Ελπίζω να είναι σε παρόμοια επίπεδα (και καλύτερα αν γίνεται) και το Firmament. Day-one δεν μπορώ να το δικαιολογήσω. Τα hardware requirements από μόνα τους είναι οριακά κάτι που θα υποστήριζε το βασικό PC που έχω για gaming και ειλικρινά δεν βλέπω γιατί πήγαν τόσο ψηλά -- αυτά που δείχνουν τα videos δεν τα δικαιολογούν κατά τη γνώμη μου. Επίσης, έτσι κι αλλιώς θα περίμενα και τα πρώτα patch να το στρώσουν.

• Like 1
Δημοσ.

Κι εγώ έγινα έξαλλος όταν είδα τα requirements δεν μπορεί είπα κάποιο λάθος θα έγινε, έκατσα και έγραψα πέντε πράγματα στην εταιρία  που την έχω αρκετά ψηλά, και δεν πήρα απάντηση ,όμως ανάρτησαν στα social και εξήγησαν* και καλά γιατί ειναι τόσο ψηλά τα requirements και το έκαναν γιατί προφανώς υπήρξαν και άλλοι που τους προβλημάτισε αυτό, τώρα όσο αφορά τα bugs και τα gliches σχεδόν κανένα παιχνίδι πλέον δεν τα αποφεύγει ειναι πολύ λίγες οι εξαιρέσεις με ενα δυο patch λογικά θα λυθούν, ελπίζω να λυθούν σύντομα τα όποια προβλήματα να το απολαύσουμε στο έπακρο.

* Η ανάρτηση στο FB

Hey Friends!
Firmament is a visually demanding game and we know system requirements can be intimidating. With that in mind we want to address some concerns surrounding minimum and recommended specifications to avoid confusion and disappointment.
The recommended specs are NOT a requirement for you to have a great experience playing Firmament!
When launched, Firmament will set graphic and performance levels that guarantee a high-fidelity experience at high resolutions or in VR. We set the benchmark high to ensure a stellar and performant visual experience for our most demanding fans!
But rest assured, we’ve designed Firmament to look and perform great even at the minimum specs!
  • Like 1
Δημοσ.

Τα 32 GB και η 6800 xt όντως χτυπάνε κάπως για adventure που την περισσότερη ώρα περιφέρεσαι σε έναν άδειο κόσμο. Και tbh με την εξέλιξη του μέσου όλα αυτά τα χρόνια, ότι και να βγάλει η cyan πλέον δε θα σε αφήσει με ανοιχτό το στόμα όπως τότε που αγόρασα DAY 1 το Riven...

• Like 1
Δημοσ.

Τα adventures puzzle παιχνίδια δέν έχουν πέραση όπως τα fps και rpg για αυτο και ότι και να βγάλει η Cyan δεν πρόκειται να σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό, 

κι εγώ λέω πάλι καλά που επιβίωσε και το πάλεψε και μέσω kickstarter μπόρεσε και έβγαλε αυτό το παιχνίδι.

Δημοσ.

και το Obduction για την εποχη του ηταν πολυ βαρυ δυστυχως. προσπαθει να τα κανει οσο πιο ομορφα μπορει για τοσο μικρη ομαδα αλλα στο optimization δε τα παει καλα.

εχω παιξει μερικες ωρες Firmament παντως και για την ωρα τα πραγματα ειναι λιγο χλιαρα. θα επανελθω οταν το τελειωσω.

• Moderators
Δημοσ.

Το gameplay που βλέπω πάντως είναι λίγο standard FPS puzzle game από αυτά που έχουν βγει ήδη αρκετά -- ειδικά στην indie σκηνή.

Δεν θέλω να δω και πολύ footage γιατί τυπικά τα παιχνίδια της Cyan είναι δυνατά στον τομέα της εξερεύνησης των κόσμων και να ανακαλύπτεις μόνος σου την λειτουργία των μηχανισμών τους. Και πολλές φορές μικρά μικρά spoilers μαζεύονται και χαλούν την εμπειρία.

Βγήκε πάντως ένα patch ήδη σε Steam από ό,τι βλέπω. (Δεν είμαι σίγουρος για GOG, μερικές φορές το GOG αργεί απαράδεκτα να πάρει τα patches -- λογικά την ευθύνη για αυτό την έχει ο developer/publisher και όχι το ίδιο το GOG)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...