makisvisual Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, _Theo_ είπε Βλακείες γράφεις εσύ και μάλιστα μεγάλες. Είναι ευρέως γνωστό ότι στην Ελλάδα στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αν δεν έχεις μέσον δουλειά δεν βρίσκεις εύκολα. Κυρίως στον ιδιωτικό τομέα. Κάτσε εσύ να πιστεύεις ότι είναι όλα ρόδινα και ότι μπορείς εύκολα να βρεις δουλειά με την αξία σου. Α, και ξέρεις που γράφω εσένα και τα άτομα που ανέφερες; Σίγα μη κάτσω να ασχοληθώ με το κάθε αλεξιπτωτιστή του χώρου που κάνει τον ειδήμονα στο insomnia. Πάντως στην πληροφορική για να βρεις δουλεία όντως δεν χρειάζεται να έχεις μεσον. Αρκεί να παρακολουθείς 3-4 τεχνολογίες που έχουν ζήτηση και να γνωρίζεις τα στοιχειώδη απο αυτές. Δουλεύω σε εταιρεία παραγωγής λογισμικού και πραγματικά τα άτομα που έρχονται (σαν junior) ούτε expert στον προγραμματισμό είναι ούτε έχουν κάποιο μέσο. 4
Constant1ne Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, makisvisual είπε Πάντως στην πληροφορική για να βρεις δουλεία όντως δεν χρειάζεται να έχεις μεσον. Αρκεί να παρακολουθείς 3-4 τεχνολογίες που έχουν ζήτηση και να γνωρίζεις τα στοιχειώδη απο αυτές. Δουλεύω σε εταιρεία παραγωγής λογισμικού και πραγματικά τα άτομα που έρχονται (σαν junior) ούτε expert στον προγραμματισμό είναι ούτε έχουν κάποιο μέσο. Συμφωνώ και σου εύχομαι καλή τύχη που απαντάς στον delusional τύπο από πάνω. Είναι αστείο να μιλάμε για μέσον για δουλειές που υπάρχει τόση ζήτηση και είναι άμεσα εμφανές αν κάποιος μπορεί να τις κάνει. Το "μέσον" λοιπόν όπως το έχω δει εγώ στην πληροφορική πάει ως εξής: - Άνοιξαν κάποιες θέσεις. Έχετε να προτείνετε κάποιον για interview; - Ναι γνωρίζω τον τάδε, είχαμε συνεργαστεί στην τάδε εργασία στη - σχολή/προηγούμενη δουλειά/contract project - και είναι πολύ καλός σε αυτό που κάνει. Αν αυτό είναι κάτι κακό, να θυμίσω το παραδοσιακό "μέσον": - Η ξαδέρφη μου έχει έναν ανηψιό τον Κωστάκη που είναι πολύ καλό παιδί και δεν μπορεί να βρει δουλειά. - Να τον βοηθήσουμε γιατί είναι από οικογένεια που μας ψηφίζει και μας στηρίζει χρόνια. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2018 από Constant1ne 1 1
cyberrobot Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) +1 Στην Ελλάδα έχει ποινικοποιηθεί το καλό recommendation, όλα μέσον είναι! Έχω κύκλο 20-25 άτομα γνωστούς στον κλάδο της Πληροφορικής, όποιος έψαξε δουλειά βρήκε. Να συμπληρώσω ότι αρκετοί δουλεύουν-με επαρχία και όχι Αθήνα όπου οι θέσεις είναι πολλαπλάσιες. Τα δύο πιο σημαντικά συστατικά ενός καλού σοφτγουερα για μένα είναι τα εξής : 1. Υπομονή - Επιμονή 2. Αγάπη και λιώσιμο για το αντικείμενο Τα υπόλοιπα τα μαθαίνεις με τον καιρό (και όταν λέω καιρό δεν εννοώ 1-2 χρόνια). @TS μην σε πιάνει απελπισία, 25 είσαι με μαστερ κιολας! Καταστάλαξε τι θέλεις να κάνεις για να ψάξεις και τις κατάλληλες πόρτες. Αλλά στο τέλος της μέρας να ξέρεις ότι όποιος ξέρει και 5 αράδες κώδικα έχει μεγάλο πλεονέκτημα ακόμη και αν λειτουργεί επικουρικά σε κάποιο QA Lab. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2018 από cyberrobot 1
dtzgr Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Υπάρχουν στον κλάδο και εταιρίες επικοινωνιών με θέσεις εργασίας ως test engineer ή lab engineer κλπ στα οποία χρειάζεται λιγότερο η γνώση προγραμματισμού και περισσότερο η γνώση δικτύων. Σου έστειλα PM. 1
kwstas77 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Στις 2/3/2018 στις 8:00 ΜΜ, cyberrobot είπε Τι προσόντα έχεις περίπου; Network Programming δεν σας μάθανε καθόλου; Στο προπτυχιακό είχα ασχοληθεί με ns2, ns3 και στο μεταπτυχιακό με gns3 και υλοποίηση MPLS δικτύων. Στις 2/3/2018 στις 1:14 ΜΜ, Ilias95 είπε @TS Εγώ δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς ψάχνεις. Θέσεις network admin? Sysadmin/devops? Τι εννοείς όταν λες ότι ξέρεις καλά τηλεπικοινωνίες και δίκτυα; Και τι έχεις στο μυαλό σου ότι θες να κάνεις σαν εργασία καθημερινά; Εννοώ ότι γνωρίζω καλά το κομμάτι του φυσικού επιπέδου, τεχνολογίες, εικονικές υλοποιήσεις, VPN, MPLS κλπ. Οι θέσεις που ανέφερες νομίζω ότι αποτελούν στόχους μου, αλλά εκτός από αυτές θέλω να πιστεύω ότι όλο και κάτι επιπλέον θα υπάρχει...
defacer Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) On 02/03/2018 at 6:02 AM, _Theo_ said: Θα προσπαθήσω να είμαι λακωνικός. Καταρχήν να σου πω ότι στην ίδια φάση ήμουν (και θα έλεγα είμαι) και εγώ. Έχω τελειώσει ΤΕΙ Πληροφορικής και δεν βρίσκω με τίποτα εργασία πάνω στο κλάδο. Αυτό που λες ισχύει. Όντως οι περισσότεροι εργοδότες αναζητούν προγραμματιστές. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να το αλλάξεις. Θα πρέπει λοιπόν αν και εφόσον σου αρέσει ο προγραμματισμός να προσπαθήσεις να βελτιωθείς εκεί αν θες να βρεις δουλειά στο κλάδο. Επί τη ευκαιρία, αυτό που σου είπε αυτός ο ανόητος εργοδότης δεν ισχύει. Έχω μιλήσει με διάφορους Πληροφορικούς και όλοι μου έχουν πει ότι έχουν μεγάλη ζήτηση ο προγραμματισμός και τα δίκτυα. Επίσης μην αφήνεις το κάθε τυχάρπαστο να σου ρίχνει το ηθικό. Προφανώς δεν μπορούσε να αιτιολογήσει το γιατί δεν σε προσλαμβάνει και σου είπε αυτή την βλακεία. Έχεις τελειώσει πανεπιστήμιο και έχεις κάνει μεταπτυχιακό, ποιος είναι αυτός που θα σου πει ότι δεν έχεις κάνει στην ουσία τίποτα; Αυτός τι έχει κάνει;; Θα σου πω μια παρόμοια ιστορία. Πριν απο κάνα 2 χρόνια έψαχνα για δουλειά. Με κάλεσαν λοιπόν για συνέντευξη σε μια εταιρεία αρκετά μακριά από το σπίτι μου. Για να μην τα πολυλογώ πήγα σε ένα δωμάτιο και ήρθε ένας τύπος και άρχισε να μου κάνει ερωτήσεις. Σε μια στιγμή λέει "Χμμμ, από ότι βλέπω εδώ έχεις λίγη εμπειρία, πως και δεν το είδα αυτό;" Μου ήρθε να του πω "καλά βρε βούρλο δεν μπήκες στο κόπο να διαβάσεις το βιογραφικό μου και με κάλεσες τζάμπα εδώ, ενώ τελικά δεν πληρώ τα "κριτήρια" σου;" Μέτα άρχισε να μου λέει διάφορες πίπες και στο τέλος μου είπε της εξής θεική φράση " Η Πληροφορική έχει μεγάλη ζήτηση. Εγώ δεν ξέρω κανένα προγραμματιστή να είναι άνεργος!" Του είπα από μέσα μου "Ρε άμε και στο διάολο" και έφυγα. Μην απογοητεύεσαι. Δυστυχώς στη χώρα που ζούμε οι ευκαιρίες είναι ελάχιστες. Πρώτο σου μέλημα θα πρέπει να είναι να βγάζεις τα προς το ζήν και μετά να βρεις δουλειά στο αντικείμενο. Για να βρεις δουλειά στην Πληροφορική θα πρέπει : είτε να είσαι πάρα πολύ καλός (δηλ να έχεις μεγάλη εμπειρία) ή το κυριότερο να έχεις μέσον. Μετράει κυρίως το μέσον και οι γνωριμίες. Γι αυτό προσπάθησε να δικτυωθείς (και κυριολεκτικά και μεταφορικά). Προσωπικά δουλεύω σε άσχετο κλάδο και παράλληλα ασχολούμαι όσο μπορώ με το αντικείμενο, αλλά αν βρεθεί κάποια καλή ευκαιρία θα τα παρατήσω και θα προτιμήσω δουλειά σχετική με τις σπουδές μου. Για πολλοστή φορά νιώθω την ανάγκη να απαντήσω και γω γιατί ο πολύς Τέο βλάπτει σοβαρά την υγεία.... 1. Ξεκόλλα το μυαλό σου με τους "Πληροφορικούς". Το μόνο που καταφέρνεις είναι να μας κάνεις ακόμα πιο σίγουρους ότι δεν έχεις ιδέα από την ουσία του χώρου και νομίζεις πως με ένα χαρτί θα έπρεπε να μπαίνεις για interview και να σε αντιμετωπίζουν σαν τον Linus. Ένα απλό πτυχίο δε μετράει για τίποτα επί της ουσίας, το μόνο που κάνει είναι να μας δίνει μια μεγαλύτερη από μηδέν σιγουριά ότι ξέρεις για τι πράγμα μιλάμε και δε θα μας φας το χρόνο τζάμπα. Η έλλειψη πτυχίου είναι αυτή που μπορεί να κάνει κόσμο να σε κόψει, όχι η κατοχή του να σε προσλάβει. 2. "Έχεις κάνει μεταπτυχιακό αυτός τι έχει κάνει". DUDE. PUT YOUR FUCKING MIND IN ORDER. Και γω έχω κάνει πτυχίο και μεταπτυχιακό, το τελευταίο σε διακεκριμένη σχολή, και στα δύο διακρίθηκα. Αν νομίζεις ότι "είσαι κάποιος" επειδή έχεις ένα χαρτί που λέει ότι ήσουν αποτελεσματικός φοιτητής (μη πω απλά και γενικά φοιτητής), πρόκειται να ακολουθήσει απότομη προσγείωση. Στη δική σου περίπτωση απ' ότι λες η προσγείωση έγινε ήδη, ΟΚ εσύ δεν κατάλαβες τι έγινε, άσε τουλάχιστον τους άλλους δε χρειάζεται να τους τραβάς μέσα στο βούρκο. 3. HUMILITY. Αν νομίζεις ότι είσαι κάποιος (hint: βγαίνοντας από τη σχολή κατά 99.9% είσαι το απόλυτο άσχετο τίποτα) δεν πρόκειται ποτέ να γίνεις κάποιος. Και γω για τον εαυτό μου είχα την αίσθηση πως "είμαι κάποιος", όχι επειδή έβγαλα μια σχολή αλλά επειδή ας πούμε στο γυμνάσιο έκανα reverse engineer μόνος μου τα save game files από κάποια παιχνίδια που έπαιζα και μετά έφτιαχνα save game editor. Όταν ξεκινούσα να δουλεύω όμως ξέρεις τι έκανα; Το βούλωνα και άκουγα γνέφοντας καταφατικά τι έχουν να μου πουν οι πιο έμπειροι, ακόμα κι αυτοί που φανερά το μόνο που είχαν παραπάνω από μένα είναι περισσότερα χρόνια στη γαλέρα. Εκ του αποτελέσματος μπορώ να πω ότι δεν είναι κακή προσέγγιση. 4. Καταλαβαίνω γιατί θα νόμιζες ότι θα διαβάσει κάποιος το βιογραφικό σου πριν τη συνέντευξη, όπως επίσης από αυτή την ατάκα καταλαβαίνει κανείς πως δεν έχεις δουλέψει ποτέ σε περιβάλλον όπου κινούνται βιογραφικά. Τι θα έλεγες να αφήσεις τις συμβουλές για άλλους που τουλάχιστον δε φαντάζονται μόνοι τους ότι το άσπρο είναι μαύρο. 5. "Κυρίως μετράει το μέσον". Ναι, όπως είπα είναι φανερό ότι δεν έχεις δουλέψει ποτέ. 6. Άμα δε φτιάξεις αυτό που έχει πάει στραβά μέσα στο μυαλό σου, στα 60 ακόμα θα περιμένεις την καλή ευκαιρία. 7. Για όνομα του Βάαλ μη πάρει κανείς συμβουλές από αυτά που γράφει, θα πάει άκλαφτος. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2018 από defacer 5 2
_Theo_ Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, defacer είπε Για πολλοστή φορά νιώθω την ανάγκη να απαντήσω και γω γιατί ο πολύς Τέο βλάπτει σοβαρά την υγεία.... 1. Ξεκόλλα το μυαλό σου με τους "Πληροφορικούς". Το μόνο που καταφέρνεις είναι να μας κάνεις ακόμα πιο σίγουρους ότι δεν έχεις ιδέα από την ουσία του χώρου και νομίζεις πως με ένα χαρτί θα έπρεπε να μπαίνεις για interview και να σε αντιμετωπίζουν σαν τον Linus. Ένα απλό πτυχίο δε μετράει για τίποτα επί της ουσίας, το μόνο που κάνει είναι να μας δίνει μια μεγαλύτερη από μηδέν σιγουριά ότι ξέρεις για τι πράγμα μιλάμε και δε θα μας φας το χρόνο τζάμπα. Η έλλειψη πτυχίου είναι αυτή που μπορεί να κάνει κόσμο να σε κόψει, όχι η κατοχή του να σε προσλάβει. 2. "Έχεις κάνει μεταπτυχιακό αυτός τι έχει κάνει". DUDE. PUT YOUR FUCKING MIND IN ORDER. Και γω έχω κάνει πτυχίο και μεταπτυχιακό, το τελευταίο σε διακεκριμένη σχολή, και στα δύο διακρίθηκα. Αν νομίζεις ότι "είσαι κάποιος" επειδή έχεις ένα χαρτί που λέει ότι ήσουν αποτελεσματικός φοιτητής (μη πω απλά και γενικά φοιτητής), πρόκειται να ακολουθήσει απότομη προσγείωση. Στη δική σου περίπτωση απ' ότι λες η προσγείωση έγινε ήδη, ΟΚ εσύ δεν κατάλαβες τι έγινε, άσε τουλάχιστον τους άλλους δε χρειάζεται να τους τραβάς μέσα στο βούρκο. 3. HUMILITY. Αν νομίζεις ότι είσαι κάποιος (hint: βγαίνοντας από τη σχολή κατά 99.9% είσαι το απόλυτο άσχετο τίποτα) δεν πρόκειται ποτέ να γίνεις κάποιος. Και γω για τον εαυτό μου είχα την αίσθηση πως "είμαι κάποιος", όχι επειδή έβγαλα μια σχολή αλλά επειδή ας πούμε στο γυμνάσιο έκανα reverse engineer μόνος μου τα save game files από κάποια παιχνίδια που έπαιζα και μετά έφτιαχνα save game editor. Όταν ξεκινούσα να δουλεύω όμως ξέρεις τι έκανα; Το βούλωνα και άκουγα γνέφοντας καταφατικά τι έχουν να μου πουν οι πιο έμπειροι, ακόμα κι αυτοί που φανερά το μόνο που είχαν παραπάνω από μένα είναι περισσότερα χρόνια στη γαλέρα. Εκ του αποτελέσματος μπορώ να πω ότι δεν είναι κακή προσέγγιση. 4. Καταλαβαίνω γιατί θα νόμιζες ότι θα διαβάσει κάποιος το βιογραφικό σου πριν τη συνέντευξη, όπως επίσης από αυτή την ατάκα καταλαβαίνει κανείς πως δεν έχεις δουλέψει ποτέ σε περιβάλλον όπου κινούνται βιογραφικά. Τι θα έλεγες να αφήσεις τις συμβουλές για άλλους που τουλάχιστον δε φαντάζονται μόνοι τους ότι το άσπρο είναι μαύρο. 5. "Κυρίως μετράει το μέσον". Ναι, όπως είπα είναι φανερό ότι δεν έχεις δουλέψει ποτέ. 6. Άμα δε φτιάξεις αυτό που έχει πάει στραβά μέσα στο μυαλό σου, στα 60 ακόμα θα περιμένεις την καλή ευκαιρία. 7. Για όνομα του Βάαλ μη πάρει κανείς συμβουλές από αυτά που γράφει, θα πάει άκλαφτος. 1,2,3: Το θετικό που σου προσφέρουν τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά είναι για να σε ξεχωρίζουν από τους περισσότερους που δεν έχουν ή έχουν λιγότερους τίτλους. Συν φυσικά τις γνώσεις που παρέχουν. Αν με ρώταγες θα σου έλεγα ότι προτιμώ να έχω το πτυχίο που έχω τώρα και μηδενική εμπειρία παρά να είχα εμπειρία και καθόλου πτυχίο. Άλλα είπαμε η εμπειρία πάνω από όλα. Κατά τα άλλα το παραλήρημα σου δεν έχει άμεση σχέση με το θέμα οπότε δε σχολιάζω περαιτέρω. 4: Ενώ εσύ έχεις δουλέψει σε περιβάλλον που κινούνται βιογραφικά; Μα καλά ποιος είσαι ; 5: "Ναι, όπως είπα είναι φανερό ότι δεν έχεις δουλέψει ποτέ". Ναι και εσύ είναι φανερό ότι μιλάς εκ του ασφαλούς και δεν έχεις δουλέψει ποτέ στην Ελλάδα. 6,7: Έχεις σοβαρό πρόβλημα ξερολίασης. Να το κοιτάξεις. Σε παλαιότερα ποστ είχες κρίνει το μεταπτυχιακό του πανεπιστημίου Αθηνών ως "technobubble", έχεις αναφέρει ότι ξέρεις από βιογραφικά, σχολιάζεις διάφορα απλά τεχνολογικά θέματα της επικαιρότητας χρησιμοποιώντας βαρύγδουπους όρους για να δείξεις ότι έχεις γνώσεις και όταν κάποιος σε ρωτάει "τι σχέση έχει το τάδε" ή "τι σημαίνει αυτό" απαντάς "δεν έχεις τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις για να καταλάβεις". Έλλειψη γνώσης , επιδειξιομανία , ψυχολογικό πρόβλημα ή όλα μαζί; TS μη τον παίρνεις στα σοβαρά, νομίζει ότι είναι δεν ξέρω και εγώ ποιος... Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2018 από _Theo_
masteripper Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Η ουσία είναι μία και ο μπακλαβάς γωνία.... Σε δίκτυα και παρεμφερή ξεχνάς την μικρή Ελλαδίτσα και έπρεπε ήδη να την είχες κάνει....και να είσαι "φάρδος" να σου κάτσει κάτι...γνωστός με πτυχίο,πιστοποιήσεις Cisco και δεν συμμαζεύεται μετά απο μακρύ ψάξιμο στο εξωτερικό κατάφερε με το ζόρι HelpDesk....οπότε....ελπίζω να το πιάνεις...(καλά αυτός το είδε και απο λάθος γωνία...αλλά ο καθένας με την άποψη του) Σε προγραμματισμό ....το θέμα είναι αν είσαι προγραμματιστής με ....οο ....ή... οο...προγραμματιστής (λίγο ....αισχρό....ζητώ εκ των προτέρων sorry αλλά αυτή είναι η αλήθεια).....αν είσαι στην πρώτη κατηγορία κάθεσαι σπιτάκι σου...κάποια στιγμή ξυπνάς...πρωι μεσημέρι βραδυ ...δεν έχει σημασία ...κάνεις την δουλειά που πρέπει να κάνεις....και απλώς πληρώνεσαι... Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2018 από masteripper
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) @masteripper Λογικό το βρίσκω το help desk, βασικά δεν έχω δει πολλές αγγελίες για managers. Θα ξεκινήσει από κάπου χαμηλά και αν αξίζει θα ανέβει. Γιατί καλο και το χαρτί για να μπεις, αλλά η εμπειρία είναι αυτή που φέρνει το παραδακι . Η εμπειρία φέρνει γνωριμίες και οι γνωριμίες δουλειά, αν είσαι καλός τότε σε ζητάνε και σου κάνουν προτάσεις συνεχώς. Σημαντικό πολύ είναι να καταλαβαίνεις και που πάει το πράγμα για να ασχοληθείς με την κατάλληλη τεχνολογία. Βέβαια στο εξωτερικό είναι καλύτερα τα πράγματα για τους νέους μισθολογικά,αλλα αυτό δεν έχει να κάνει με τη συζήτηση μας. Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2018 από Επισκέπτης
defacer Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 @_Theo_ υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκουν το δρόμο για την επιτυχία μόνοι τους, άνθρωποι που τους τον δείχνουν άλλοι και μετά τον ακολουθούν μόνοι τους, και υπάρχεις κι εσύ που θα φτάσεις εκεί μόνο αν σε πάνε σηκωτό.
masteripper Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, giotis1982 είπε @masteripper Λογικό το βρίσκω το help desk, βασικά δεν έχω δει πολλές αγγελίες για managers. Θα ξεκινήσει από κάπου χαμηλά και αν αξίζει θα ανέβει. Γιατί καλο και το χαρτί για να μπεις, αλλά η εμπειρία είναι αυτή που φέρνει το παραδακι . Η εμπειρία φέρνει γνωριμίες και οι γνωριμίες δουλειά, αν είσαι καλός τότε σε ζητάνε και σου κάνουν προτάσεις συνεχώς. Σημαντικό πολύ είναι να καταλαβαίνεις και που πάει το πράγμα για να ασχοληθείς με την κατάλληλη τεχνολογία. Βέβαια στο εξωτερικό είναι καλύτερα τα πράγματα για τους νέους μισθολογικά,αλλα αυτό δεν έχει να κάνει με τη συζήτηση μας. Μια χαρά είναι το helpdesk δεν το αμφισβητώ... αλλά όταν του έλεγα να μην αφήνει πέτρα για πέτρα.. αυτός μου το έπαιζε ιστορία...δεν θέλω recruiters...δεν ασχολούμαι με LinkedIn..δεν θέλω μικρή εταιρεία...του έλεγα ολόκληρο Λονδίνο δεν πέρασες μπροστά από κανένα μαγαζί με ΗΥ να ζητάει υπάλληλο...να πάρεις και εμπειρία και κανένα φράγκο... Το πτυχίο είναι ένας πολύ σοβαρός βοηθός να σπρώξει το βιογραφικό σου και να μην πάει στον κάδο αλλά μόνο του δεν στέκει... Ξέρεις πόσοι πτυχιούχοι με μεταπτυχιακά υπάρχουν πού δεν ξέρουν να ανοίξουν τον υπολογιστή
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Πλέον πρέπει να ξέρεις πολύ καλό προγραμματισμό για να προχωρήσεις. Οι καταστάσεις είναι είτε 0 είτε 1 δυστυχώς. Στο θέμα των δικτύων, servers κλπ πλέον μετακινούνται πολλοί στο cloud εκτός Ελλάδας οπότε και εκεί μειώνονται οι θέσεις εργασίας. Τα μεταπτυχιακά συνήθως περισσότερο χρήσιμα είναι στο δημόσιο παρά στο εργασιακό χώρο. Σε μεταπτυχιακό πληροφορικής είμασταν 10 άτομα... σε μεταπτυχιακό δημόσιας διοίκησης 300. Ομοίως και στα κλασικά ΜΒΑ, τα έχει η μισή Ελλάδα. Ολοι θέλουν να γίνουν με την μια διευθυντές είτε στον ιδιωτικό τομέα είτε στο δημόσιο. Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2018 από Επισκέπτης
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 @GenesisX Αλλάζει η τεχνολογία αλλά δε χάνονται οι θέσεις. Βέβαια πρέπει να διαβάσεις για να φτάσεις στο επόμενο επίπεδο. Οπότε εδώ κάποιοι μένουν απέξω και φυσικά χάνουν τις δουλειές τους. Για να μη σου πω πως για τους Server, απλά δεν κάνουν όλοι. Θέλει πολύ σοβαρό διάβασμα. Υπάρχουν πολλά παιδιά που νομίζουν πως αν τελειώσουν ένα ΤΕΙ/ΑΕΙ τότε απλά θα κάθονται και θα έρχονται τα λεφτά. Όχι βέβαια ο TS. Παράδειγμα , προχτές ζήτησε ένας φίλος να δω ένα παλικάρι που τελείωσε μια σχολή ΤΕΙ με σκοπό να του δώσω οδηγίες πως να βρει τέλος πάντων κάτι να ξεκινήσει ή κάτι να διαβάσει έξτρα. Όλη την ώρα με ρωτούσε "Ναι αλλά αυτό θα έχει μέλλον; Θα έχω σταθερή δουλειά; Θα έχει καλό μισθό;" Υπόψιν δεν δουλεύει τώρα ή κάνει δουλειές του ποδαριού. Μα για όνομα , ξεκίνα από κάπου και βλέπουμε , είναι δυνατόν να σου εγγυηθεί κάποιος πως θα ζεις άνετα για πάντα κάνοντας το χ ή το ψ; Του είπα να διαβάσει Windows 10 σε Enterprise επίπεδο και περιμένω να δω που θα φτάσει ΑΝ θα διαβάσει. Του φάνηκε χαμηλό επίπεδο, μάλλον ήθελε από Cray και πάνω.... ή να τον βάλουν Technical lead στο Azure.... φαντάζομαι έτσι του έμαθαν στη σχολή.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Είχα πάει σε ορισμένα σεμινάρια του autoexec πριν από μερικά χρόνια στην θεσσαλονίκη (windows server, hyper-v κλπ) και οι σερβεράδες ήταν τόσο λίγοι που γνωρίζονταν μεταξύ τους. Οπότε για ποιες θέσεις εργασίας μιλάμε; Επίσης τι να διαβάσεις; Αν δεν τα δεις από κοντά δεν μαθαίνεις και πολλά. Αλλο το να στήσεις 1 σέρβερ και άλλο το να έχεις πολύπλοκο setup με πολυ περισσότερους και πραγματικές συνθήκες εργασίας. Στα σεμινάρια της MS που παρακολούθησα (windows server administering, configuring) επίσης οι περισσότεροι σπουδαστές ήταν έμπειροι. Όλοι όσοι δεν είχαν εμπειρία στον χώρο τα παράτησαν στο 1ο μάθημα γιατί δεν μπορούσαν να καταλάβουν και πολλά και το κόστος μεγάλο, πιο ακριβό και από μεταπτυχιακά... Εγώ έμαθα αρκετά, αλλά ορισμένα δεν μπορούσα να τα εφαρμόσω στην πράξη για διάφορους λόγους (μπάτζετ εταιρείας, εξοπλισμός). Αρχικά ξεκίνησα σε μικρή επιχείρηση και έμαθα μόνος μου τα βασικά με 1 windows σέρβερ, μετά πήγα σε μικρομεσαία και έστησα μερικούς σερβερ. Ακόμη και τώρα δεν θεωρώ ότι ξέρω πολλά. Αν ήμουν σε μεγάλη εταιρεία θα μπορούσα να μάθω περισσότερα. Αλλωστε έχει και κάποιο κόστος το επάγγελμα που δεν το καλύπτει μια μικρή εταιρεία. Οπότε απλά είναι τυχεροί (και ικανοί φυσικά στην πορεία) αυτοί που μπόρεσαν να μπουν σε κάποια σοβαρή εταιρεία με σωστές υποδομές) Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2018 από Επισκέπτης
Lanike71 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 7 ώρες πριν, giotis1982 είπε Παράδειγμα , προχτές ζήτησε ένας φίλος να δω ένα παλικάρι που τελείωσε μια σχολή ΤΕΙ με σκοπό να του δώσω οδηγίες πως να βρει τέλος πάντων κάτι να ξεκινήσει ή κάτι να διαβάσει έξτρα. Όλη την ώρα με ρωτούσε "Ναι αλλά αυτό θα έχει μέλλον; Θα έχω σταθερή δουλειά; Θα έχει καλό μισθό;" Υπόψιν δεν δουλεύει τώρα ή κάνει δουλειές του ποδαριού. Μα για όνομα , ξεκίνα από κάπου και βλέπουμε , είναι δυνατόν να σου εγγυηθεί κάποιος πως θα ζεις άνετα για πάντα κάνοντας το χ ή το ψ; Ποιό είναι το περίεργο στην υπόθεση; Οι Έλληνες εργοδότες είναι γνωστοί για την τακτική τους : "Έλα ξεκίνα και για το μισθό μην αγχώνεσαι, στην πορεία θα το δούμε". Τώρα αν η πορεία είναι κάποια μέτρα ή χιλιόμετρα, κανείς δε λέει. Έχω παραδείγματα εκτός Ελλάδας που ξεκινούν με 1800 ευρώ καθαρά και πάνω στο χρόνο (που είναι λογικό ότι θα δείξεις την πρόοδό σου ή όχι), πας κατευθείαν +500 ως +1000. Εδώ τι ακριβώς γίνεται;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα