Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα ,σε 3 μερες θα πρεπει να παραδωσω αυτές τις μικρές και ερασιτεχνικές ασκησούλες

Άσκηση 1

Να γράψετε ένα πρόγραμμα C το οποίο να διαβάζει το πλήθος των γραμμών ενός τετραγώνου και στη συνέχεια να τυπώνει το τετράγωνο όπως στο παρακάτω παράδειγμα όπου το πλήθος των γραμμών είναι πέντε (5). 
*---* 
*---* 
*---* 

Άσκηση 2

Να γράψετε ένα πρόγραμμα το οποίο θα ζητά από το χρήστη να επιλέξει ένα από τέσσερα σχήματα (Σχήμα 1) και να δώσει τιμή σε κατάλληλη παράμετρο μεγέθους.  Στη συνέχεια θα τυπώνει στην οθόνη το αντίστοιχο σχήμα. Η διαδικασία θα συνεχίζεται μέχρις ότου ο χρήστης να επιλέξει τον τερματισμό του προγράμματος. Η ανάπτυξη του προγράμματος ζητείται να γίνει ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα. 
*****     --*  *      * 
*---*     -*-*  **     *-* 
*---*     *---*  *--*    *---* 
*---*     -*-*  *----*   *-----* 
Σχήμα 1: Σχήματα προς εκτύπωση για παράμετρο μεγέθους ίση με 5. 

Αν ειναι ευκολο σε καποιον να μου δειξει πως θα ξεκινησω και που να ψαξω για να τη λυσω(ή ακομα καλυτερα να μου την λυσει κάποιος αν δεν βαριέται)

Αλλά δεν ξέρω ούτε πως να ξεκινήσω γι αυτο αν γίνετε κάποιος ενα χεράκι βοηθείας

Ευχαριστω εκ των προτέρων 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, stathakos07 είπε

Καλησπέρα ,σε 3 μερες θα πρεπει να παραδωσω αυτές τις μικρές και ερασιτεχνικές ασκησούλες

Στρώσε κώλο για τα επόμενα τρία 24ώρα γιατί κατά τ'άλλα στα φρύδια μας είτε πρόκειται για επαγγελματικές είτε για ερασιτεχνικές ασκησούλες ... η σειρά μας για φρέντο και Facebook, μην τα παίρνεις μονότερμα !

Αλλά δεν ξέρω ούτε πως να ξεκινήσω γι αυτο αν γίνετε κάποιος ενα χεράκι βοηθείας

Ούτε δαχτυλάκι μέχρι να ξεκινήσεις και να μας δείξεις που ακριβώς δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις.

Η μόνη βοήθεια για να δεις πως μπορείς να αρχίσεις είναι η εξής:

#include <stdio.h>

.

ή ακομα καλυτερα να μου την λυσει κάποιος αν δεν βαριέται

[...]

Βαριόμαστε, παρακαλούμε όμως, υποχρέωσίς μας !

Επεξ/σία από The King
  • Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, stathakos07 είπε

Άσκηση 1

Να γράψετε ένα πρόγραμμα C το οποίο να διαβάζει το πλήθος των γραμμών ενός τετραγώνου και στη συνέχεια να τυπώνει το τετράγωνο όπως στο παρακάτω παράδειγμα όπου το πλήθος των γραμμών είναι πέντε (5). 
*---* 
*---* 
*---* 

Αν ειναι ευκολο σε καποιον να μου δειξει πως θα ξεκινησω και που να ψαξω για να τη λυσω(ή ακομα καλυτερα να μου την λυσει κάποιος αν δεν βαριέται)

Σκέφτηκα να γράψω την κλασικού τύπου λύση που δίνω σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά βαριέμαι τώρα οπότε ας απαντήσω διαφορετικά. Τι δεν καταλαβαίνεις δηλαδή και δεν ξέρεις πως να ξεκινήσεις;  Που είναι η δυσκολία του προβλήματος;

Σε τέτοιες ασκήσεις πάντα έχεις μια απεικόνιση με χαρακτήρες ενός δέντρου ή ενός σχήματος. Αφενός το τετράγωνο είναι το πιο εύκολο να οπτικοποιήσεις στο μυαλό σου, αφετέρου ήδη το έχεις απεικονισμένο για μήκος πλευράς 5 οπότε είναι πολύ εύκολο να το σκεφτείς πως θα είναι για πλευρά Ν και να το μετατρέψεις σε κώδικα.

Αν προσπαθήσουμε να εκφράσουμε τα πάντα με βάση το 5, στην αρχή και στο τέλος τυπώνεις την πάνω και κάτω πλευρά όπου τυπώνεις Ν (5) αστεράκια. Μετά σου μένουν να απεικονίσεις μόνο τις δύο κάθετες πλευρές οι οποίες καταλαμβάνουν 3 γραμμές δηλαδή 5 - 2 που είναι η πάνω και κάτω γραμμή που είπαμε πριν οπότε έχεις Ν - 2. Στην κάθε μία από αυτές εμφανίζεις 2 αστερίσκους σε αρχή και τέλος και Ν-2 κενά ανάμεσα.

Γράψε ένα πρόγραμμα που να χρησιμοποιεί βρόχους για να υλοποιεί τις παραπάνω προϋποθέσεις και έγινε η δουλειά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 hours ago, stathakos07 said:

Άσκηση 1

Ξεκίνα γράφοντας ένα πρόγραμμα που, wait for it, διαβάζει το πλήθος των γραμμών ενός τετραγώνου. Δεν είναι ακριβώς rocket science το πώς θα βάλεις ένα νούμερο που σου δίνει ο χρήστης μέσα σε μια μεταβλητή, και σίγουρα έχει καλυφθεί σε επίπεδο copy paste στην ύλη σας, όποια κι αν είναι αυτή.

Ως επόμενο βήμα θα σου πρότεινα να συνεχίσεις τυπώνωντας την πρώτη γραμμή της εξόδου, δηλαδή την πάνω πλευρά του τετραγώνου. Σύμφωνα με το παράδειγμα θα πρέπει να αποτελείται από τόσα αστεράκια, όσα είπε αμέσως πριν ο χρήστης. Έχεις δηλαδή το αστεράκι δεδομένο και το Ν σε μία μεταβλητή, η αποστολή σου είναι να τυπώσεις Ν αστεράκια. Μπορείς να το κάνεις αυτό τυπώνοντας ένα αστεράκι Ν φορές. Υποθέτω θα έχετε διδαχτεί πώς μπορούμε ένα πράγμα αντί για μία μόνο φορά να το κάνουμε Ν φορές έτσι;

Όλα αυτά μι σκούζι κιόλας αλλά είναι αρκετά εύκολα ως σκέψεις, οπότε όταν έρχεται κάποιος εδώ και μας λέει ότι θέλει ασκήσεις χωρίς να δείχνει ότι έχει ασχοληθεί έστω και λίγο (π.χ. υποψιάζομαι πως εσύ ο ίδιος έχεις ασχοληθεί με τις ασκήσεις σου λιγότερο απ' ότι μου πήρε εμένα να γράψω αυτό το ποστ) δεν το παίρνουμε και πολύ θετικά.

Επεξ/σία από defacer
Δημοσ.

Έχεις να σχεδιάσεις Ν οριζόντιες γραμμές με Ν χαρακτήρες η καθεμία. 
Η πρώτη και η τελευταία είναι μόνο αστεράκια, και οι υπόλοιπες έχουν αστεράκι στης αρχή και στο τέλος.

Δημοσ.

千里之行,始於足下

Ένα ταξίδι 1000 Λι (~500 χλμ) ξεκινάει κάτω από τα πόδια σου.

老子 道德經  Λαο Ζι ΤαοΤεΤσινγκ Κεφαλαιο 64

Άμα κάνεις το ένα βήμα μετά το άλλο θα φτάσεις στον προορισμό σου. Όπου και να είναι αυτός.

Εσύ λοιπόν πόσα βήματα έκανες μέχρι στιγμής;

• Like 1
Δημοσ.

Μια εκδοχή της λύσης της 1ης άσκησης ίσως θα μπορούσε να ‘ναι η παρακάτω:

#include <stdio.h>

int main(void)
{
	int i, j, grammes;

printf("Dwste to plithos twn grammwn toy tetragwnoy: ");
	scanf("%d", &grammes);

for(i=0; i<grammes; i++) {
		if ((i == 0) || (i == grammes-1)) {		/* Emfanish twn pano kai katw grammwn */ 
			for(j=0; j<grammes; j++) {
				printf("*");
			}
		}
		else {						/* Emfanish twn endiameswn grammwn */
			for(j=0; j<grammes; j++) {
				if ((j == 0) ||  (j == grammes-1)) {
					printf("*");
				}
				else {
					printf(" ");
				}			
			}
		}
		printf("\n");
	}

return 0;
}

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...