Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Rire είπε

Γνωρίζει κάποιος τη διαδικασία και το κόστος ενός γενικού πληρεξούσιου; 

Γινεται σε συμβολαιογραφο και πρεπει να εχεις τα στοιχεια εκεινου που θελεις να βαλεις πληρεξουσιο(ταυτοτητα - αφμ - διευθυνση)και για τι συγκεκριμενο τον βαζεις πληρεξουσιο.Τελευταια φορα που ειχα κανει νομιζω 60 - 70 ευρω.Δεν ειναι σταθερη η τιμη.

Δημοσ.

Κι αν δε μπορεί να μετακινηθεί αυτός που θέλει να βάλει εμένα πληρεξούσιο;

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Rire είπε

Δινεις ολα τα στοιχεια σου και σε βαζει απο εκει που ειναι.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Dannie είπε

Δινεις ολα τα στοιχεια σου και σε βαζει απο εκει που ειναι.

Σ'ευχαριστώ!

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Rire είπε

Τότε παίρνει κάτι παραπάνω ο συμβολαιογράφος και πάει εκεί που είναι αυτός που δε μπορεί να μετακινηθεί.

• Like 2
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Τότε παίρνει κάτι παραπάνω ο συμβολαιογράφος και πάει εκεί που είναι αυτός που δε μπορεί να μετακινηθεί.

Σ'ευχαριστώ!

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα...

Έχω πληρεξούσιο στα χέρια μου από τον αδερφό μου. Μου επιτρέπει να υπογράφω υπεύθυνες δηλώσεις για λογαριασμό του. 

Στην υπεύθυνη δήλωση που θα υπογράψω, θα βάλω πάνω τα στοιχεία του και από κάτω την υπογραφή μου και θα το δώσω εκεί που θέλω με φώτοαντιγραφο του πληρεξούσιου; 

Ή θα κάνω υπεύθυνη δήλωση με τα δικά μου στοιχεία όπου θα αναφέρω ότι είμαι πληρεξούσιος του αδερφού μου και δηλώνω το τάδε; 

Δημοσ.

Και βέβαια δεν υπογράφεις με το όνομά του.Με το δικό σου και παραδίνεις το πληρεξούσιο στο οποίο σου παρέχει αυτό το δικαίωμα.Απλά είναι σαν εξουσιοδότηση αλλά με μεγαλύτερη ισχύ και πιο επίσημο από αυτή.

• Thanks 1
  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Για να μην ανοίγω νέο θέμα.

Το γενικό πληρεξούσιο έχει κάποιο αυτόματο χρονικό όριο ή το ορίζουμε στο πληρεξούσιο που φτιάχνουμε;

Δημοσ.

Το γενικό πληρεξούσιο αν δεν αναγράφει επάνω του συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, είναι σε ισχύ για όσο καιρό είναι εν ζωή ο εντολέας. Εκτός και αν αναγράφεται ότι θα είναι σε ισχύ και μετά το θάνατο του εντολέα.

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, Seldon68 said:

Για να μην ανοίγω νέο θέμα.

Το γενικό πληρεξούσιο έχει κάποιο αυτόματο χρονικό όριο ή το ορίζουμε στο πληρεξούσιο που φτιάχνουμε;

Το γενικό πληρεξούσιο συνήθως είναι "αόριστης" διάρκειας. Παύει να ισχύει είτε αν ανακληθεί από τον εντολέα είτε όταν πεθάνει ο εντολέας. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγώ για να μην ανοίξω άλλο θέμα επειδή δεν θυμάμαι τώρα πως το λενε ακριβώς.

Άτομο ηλικιωμένο,θέλει να κάνει το χαρτί που λέει ότι μετά θανατον αφήνω το τάδε σπίτι σε αυτόν κτλπ κτλπ αλλά όσο ζω θα είναι δικο μου 

Πως το λένε αυτό; (Όχι διαθήκη)

Επεξ/σία από stelios18120
  • Super Moderators
Δημοσ.
40 minutes ago, stelios18120 said:

Και εγώ για να μην ανοίξω άλλο θέμα επειδή δεν θυμάμαι τώρα πως το λενε ακριβώς.

Άτομο ηλικιωμένο,θέλει να κάνει το χαρτί που λέει ότι μετά θανατον αφήνω το τάδε σπίτι σε αυτόν κτλπ κτλπ αλλά όσο ζω θα είναι δικο μου 

Πως το λένε αυτό; (Όχι διαθήκη)

Δωρεά αιτία θανάτου λέγεται αυτό. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, paredwse είπε

Δωρεά αιτία θανάτου λέγεται αυτό. 

Ευχαριστώ πολύ

Ξέρουμε πάνω κατω κόστος,και αν θέλει μάρτυρες κτλπ κτλπ; Η γίνεται μόνο μεταξύ του δωρητή και του δωρεοδοχου;

Επεξ/σία από stelios18120

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...