nvel Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, Omnigeek είπε Στα αυτάρκη Orkney που αναφέρω παραπάνω έχουν παραγωγή 77MW και μόλις 2ΜW/50KWh μπαταρία (link) οι νήσοι orkney δεν διαθέτουν αυτόνομο σύστημα παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας όπως τα περισσότερα ελληνικά νησιά αλλά είναι τμήμα του σκωτσέζικου συστήματος όπως πχ η τήνος οπότε η διαστασιολόγιση ενός συστήματος αποθήκευσης είναι διαφορετική
Omnigeek Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δεν είμαι ειδικός στα Orkney (που είναι ένα μεγάλο σύμπλεγμα νήσων με διαφορετικές ανάγκες), είναι ένα μοντέλο ανάπτυξης ανανεώσιμων που αναφέρεται συχνά στα διεθνή fora και για αυτό τα δείχνω. Προηγουμένως έγραψα για πολύ μεγαλύτερες μπαταρίες για τα Ελληνικά νησιά, το πόσο μεγάλες και τι άλλους συνδυασμούς έχουν/χρειάζονται δεν μπορώ να το ξέρω, απαιτούνται ολόκληρες μελέτες για αυτό. Δεν νομίζω όμως ότι είναι απαγορευτικά μεγάλες όταν π.χ. η Σύμη έχει αιχμή ζήτησης 4mw
Fubar.gr Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 12 ώρες πριν, Omnigeek είπε "More renewable energy means cheaper power for South Australians," "I think it's great that South Australia is moving in this direction, it's definitely what the market needs," Το θράσος των πολιτικών είναι απύθμενο. Αν ίσχυε αυτό, τότε η SA θα έπρεπε να έχει απο τα πιό φτηνά ρεύματα στον πλανήτη. Στην πράξη όμως ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Εδώ θα μαστε και θα δούμε πώς θα εξελιχθούν οι τιμές απο δώ και πέρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα