petran-gr Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Καλησπέρα παιδιά , έχω ένα πρόβλημα με το desktop PC μου. Μου βγάζει κάθετες γραμμές στην οθόνη και όταν μπαίνει windows γίνεται όλη η οθόνη μπλε γραμμές . Bootarei κανονικά μόνο σε safe mode . Το ίδιο κάνει και σε άλλη οθόνη-τηλεόραση μέσω hdmi . Το προβλημα αυτό το είχα ξανά πριν κάτι μήνες αλλα διορθώθηκε από μόνο του μετά απο περίπου μια εβδομάδα . Ειναι κάρτα γραφικών (Radeon 6800 series HD) ή κάτι αλλο;
Xristaras12 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 99,9% η κάρτα πέθανε δυστυχώς. Κλειδί της όλης υπόθεσης αυτό που έγραψες για safe mode, εκεί δείχνει χωρίς drivers και σε βασική ανάλυση. 1
petran-gr Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Σε ευχαριστώ Xristaras12 για την απάντηση σου.Απλά να αναφέρω οτι οι γραμμές αυτές εξακολουθούν να υπάρχουν και σε περιβάλλον windows με safemode .
Xristaras12 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 δεν έγινε κατανοητό πλήρως, τουλάχιστον όπως το διάβασα εγώ. Εφόσον το κάνει και σε safe mode και σε αλλη οθόνη είναι σίγουρα πρόβλημα της κάρτας. Φαντάζομαι επίσης είχε καιρό να καθαριστεί; Οι κάρτες χαλάνε συνήθως απο υψηλή θερμοκρασία για καιρό(σπάζουν οι κολλήσεις).
petran-gr Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 το καθάρισα πρόσφατα και μπορώ να πώ πως η σκόνη ήταν σε φυσιολογικά πλαίσια...σε safe mode απλα μπαίνει στα windows ενώ χωρίς οχι και η ανάλυση είναι κανονική στα 1280x1024 ενώ είμαι safemode.
Xristaras12 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Για την σκόνη οκ, απο θερμοκρασίες πως ηταν; η σειρά 6 βγήκε το 2010 και αναλόγως την χρήση στις κάρτες γραφικών καλό θα ήταν να γίνεται μια αλλαγή πάστας ανα 3-4 χρόνια χοντρικά. Το θέμα μας δεν ειναι αυτό πάντως. Για να βεβαιωθουμε οτι δεν ειναι κάποιο πρόβλημα με drivers, κατέβασε το DDU(http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html), κατέβασε και τον τελευταιο driver απο τη σελιδα της amd(https://support.amd.com/en-us/download) σε safe mode τα παραπάνω για να μπορείς να έχεις και εικόνα. αφου τρέξεις το DDU πατάς την πρώτη επιλογή (clean and restart) και θα σε βάλει στο desktop χωρίς ίχνος GPU driver στο σύστημα. Επείτα δοκίμασε να περάσεις τον οδηγό που κατέβασες. Αν κάνει πάλι τα ίδια η κάρτα πέθανε δυστυχώς. 1
petran-gr Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 οκ το δοκιμάζω τώρα (ελπίζω να τα καταφέρω) και σου στέλνω...σε ευχαριστώ και πάλι !!! Λοιπόν έκανα ακριβώς ότι μου είπες και εξακολουθεί να κάνει τα ίδια .Χωρίς ίχνος GPU drivers bootare κανονικά αλλά υπήρχαν γραμμές κατα μήκος όλης της οθόνης μπορούσα βέβαια να δώ και αφού εγκατέστησα τους drivers πάλι τα ίδια , δηλαδή μόνο safemode . οπότε παω για κάρτα γραφικών. επειδή κατάλαβα πως γνωρίζεις από αυτα μπορείς να μου προτείνεις κάποια vfm για i3 ? δεν ασχολούμε με παιχνίδια ή με κάτι απαιτητικό στο pc
Xristaras12 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 ο i3 είναι πρώτης γενιάς; αν όχι έχει ενσωματωμένα γραφικά που θα σε καλύψουν για αυτά που θες
petran-gr Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 i3-2120 cpu @3.30ghz , 4gb ram και μια asus motherboard δεν θυμαμαι ακριβως ποια ειναι
Xristaras12 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 ο επεξεργαστής διαθέτει ενσωματωμένα γραφικά λοιπόν. Εφόσον δεν χρειάζεται κάτι απαιτητικό δες αν σε καλύπτουν τα γραφικά αυτά. μπες στο bios και άλλαξε το display output απο pci-e σε αλλη επιλογη(αν έχει auto άφησε το εκει πέρα) βγάζεις την χαλασμένη κάρτα γραφικών απο το σύστημα. Στην μητρική σου πίσω θα δεις έχει τις αντίστοιχες εξόδους για εικόνα, συνέδεσε την αντίστοιχη υποδοχή. Τυχαιο παράδειγμα η παρακάτω μητρική. κάτω απο τις κίτρινες usb βλέπεις τις αντίστοιχες εξόδους για εικόνα (DVI το μπλέ,απο κάτω το HDMI και παρακάτω το DisplayPort) χρησιμοποιείς την αντίστοιχη. Σε επόμενο βήμα κατεβάζεις απο την intel τον τελευταιο driver για τα συγκεκριμένα γραφικά https://downloadcenter.intel.com/product/53426/Intel-Core-i3-2120-Processor-3M-Cache-3-30-GHz- 1
petran-gr Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Στο bios μου να ενεργοποιησω το pci e gen3 που ειναι απενεργοποιημενο σε κατάλογο PCI subsystem settings; Msi μητρική sorry
Xristaras12 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 ψάξε στο manual της μητρικής που βρίσκονται οι επιλογές. Για κάθε κατασκευαστή ειναι διαφορετικές. αυτό που αναφέρεις πάντως όχι δεν είναι. (έχω την εντύπωση οτι κανονικά έπρεπε να ήταν ενεργό/ ίσως να έχει αλλη επιλογή που να είναι στο auto) Το δικό σου σίγουρα θα διαφέρει ελαφρώς ψάξε για κάτι αντίστοιχο, στο primary άφησε το σε auto διαφορετικά ΟΧΙ το PCI-E (θα έχει άλλη επιλογή)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα