Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι πως κάτι παρόμοιο μου είχε κάνει αλλά ελάχιστες φορές πάντως.Άλλα parts δοκίμασα εκτός από μητρική φυσικά.Θα δοκιμάσω και το whocrashed όταν την πάρω από βδομάδα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/3/2018 στις 10:26 ΠΜ, Qless είπε

@kogos 

Λάθος η άποψη όπως την γράφεις δεν υπάρχουν στα ηλεκτρονικά λογικά συμπεράσματα του τύπου, δουλεύει το x άρα θα δουλεύει και το y.

O ryzen ειδικά έχει θέματα ασυμβατότητας με διάφορες μνήμες,  κάποια μηχανήματα είδικά με gigbyte και κάποιες asrock δεν πόσταραν καθόλου με συγκεκριμένα ντιμάκια,  τις περισσότερες φορές με την τοποθέτηση "συμβατου ddr4 dimm" άνοιξαν και μετά από φλασάρισμα πιο πρόσφατου bios δούλεψαν κανονικά, κάποιες fury x, δεν θυμάμαι ακριβώς μοντέλο no matter what στη gigabyte a350 gaming3 δεν δούλεψαν με τίποτε, ότι και να έκανα, με άλλες είτε g.skill, είτε corsair δούλευε άψογα, από τις προαναφερόμενες καμμία δεν ήταν στο qvl, οι fury x δούλευαν κανονικότατα σε intel based σύστημα, χωρίς να βγάζουν κανένα λάθος, ΑΡΑ ούτε η μητρική είχε θέμα ούτε οι ram απλά τουλάχιστον μέχρι τότε που μου έτυχε δεν υπήρχε bios να τις κάνει να δουλέψουν σωστά με την μητρική,

Οσο για το qvl αυτό το βγάζει οκατασκευαστής ακριβώς για τέτοιες περιπτώσεις όπως η παραπάνω που σου γράφω, για να μην αξιώσεις rma, σε παραπέμπει στο qvl list οπότε πρόβλημα δικό σου...... 

Διαφωνώ ευπρεπως. Η qvl δεν ειναι λίστα συμβατότητας, αλλά λίστα μνημών που σίγουρα θα παίξουν σωστά αφού τις έχει δοκιμάσει η εταιρία. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα παίξουν μνήμες εκτός λίστας. 

Τα παραδείγματα που δίνεις είναι δεκτά, αλλά πλεον είμαστε 1 χρόνο μετά το release και όποια προβλήματα ασυμβατότητας έχουν λυθεί, τουλάχιστον για στοκ 2133 ταχύτητες, με όλες τις μνήμες. Επίσης, το πρόβλημα στην παρούσα περίπτωση είναι ότι ξεκινά το pc αλλά κάνει παλαβά. Ενώ στα δικά σου παραδείγματα δεν ξεκινούν. 

Προσωπικά, σε ό,τι ryzen έχω δοκιμάσει μνήμες, επαιξαν τουλαχιστον στα 2133, και δοκίμασα σε διάφορα μοντέλα asus gigabyte (κανένα asrock ως τωρα) με διάφορες μνήμες και ποικιλία bios, με 1700 ή 1600 τις περισσότερες φορές. 

Φυσικά, δεν αμφιβάλω για την ορθότητα όσων γράφεις, απλά παραθέτω και την προσωπική μου εμπειρία και γνώμη

Σε κάθε περίπτωση, εγώ αυτό που θα έκανα με στοκ 2133 ταχύτητα είναι mem test. Αν έβγαζε errors απλά θα τις επέστρεφα ως προβληματικές, ανεξαρτήτου μητρικής. Το αν βεβαια μπορούν να παραμείνουν σταθερές σε μεγαλύτερες ταχύτητες είναι άλλο θέμα

Επεξ/σία από kogos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σε aida τεστ σταθερό έμενε και με overclock,αλλά έκανε παλαβά κάθε λίγο και λιγάκι και σε χαλαρή χρήση τις περισσότερες φορές.Δοκίμασα και όλα τα power options εννοείται,κάτι δεν είναι εντάξει προφανώς.

Επεξ/σία από countass
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Απλά να ενημερώσω,παρέλαβα ξανά mobo,ram,έκανα κάτι memtest 2 pass χωρίς προβλήματα και κάθε λίγο και λιγάκι πάγωνε η εικόνα όταν δοκίμασα να μπω windows.Το mg λέει δε βρήκαμε κάτι είναι οκ και τα 2 parts,οπότε δεν μπορούν να την αλλάξουν αν και παραδέχθηκε ότι τους έκανε θέματα.Η asrock με παρέπεμψε στο μαγαζί που την αγόρασα ενώ η g skill μου έστειλε αυτό

Dear Customer,

There is still possibility for the problem to be a compatibility issue. Just as a note, problem such as unstable system, unable to boot or unable to perform at rated speeds can all be resulting from incompatibility memory kit.If you have any other questions please feel free to contact us.Thank you for your understanding.Best Regards
RMA Department
G.SKILL International Enterprise Co., Ltd

οπότε εγώ περιμένω να πέσουν οι τιμές να βρω καμιά μεταχειρισμένη καθώς ούτως ή άλλως τα 2133 που έχει η crucial(με την οποία παίζει κανονικά) δεν περιορίζουν την 7850.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αντάλλαξέ ram με κάποιον φίλο σου για λίγο διάστημα.

Ίδιο σύστημα με το δικό σου ο άλλος χωρίς πρόβλημα τι χαζομάρες σου λένε..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...