Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

έχω ένα θέμα με το pc της υπογραφής.Με τη μνήμη αυτή πάνω,μου κάνει το σύστημα διάφορα κουλά εδώ και καιρό πχ σβήνουν όλα αλλά όχι οι ανεμιστήρες και το ρεύμα γενικά,freeze η οθόνη εντελώς,πατάς να ανοίξει,ανάβει αλλά δε δείχνει κάτι,όλα αυτά σε στιγμές που δε ζορίζεται τις περισσότερες φορές κ.α. Δοκίμασα εννοείται τα πάντα,άλλα slots,hardware parts,στοκ και Oc και τελικα είδα ότι με μία crucial 2133 δεν κάνει το πρόβλημα,αν και τις πρώτες μέρες κάτι νομίζω έκανε.Επίσης η g skill παίζει κανονικά με έναν celeron απ τον οποίο πήρα την crucial.Φαινομενικά λοιπόν τα parts δεν έχουν κάτι αλλά εμένα δεν μου παίζουν σωστά.Το πήγα στο mgmanager,μου είπαν ότι δεν τους έκανε κάτι και ότι έβαλαν και λειτουργικό κλπ.Το πήρα πίσω μου κάνει καπάκια τα ίδια,ξαναδοκιμάζω με crucial μια χαρά.
Τους ξαναπαίρνω,λέω δε γίνεται θα σας το ξαναφέρω,και θέλω να το δω κι εγώ τώρα ότι δε σας κάνει θέματα.Εκείνοι όμως μου είπαν όταν το κοίταξαν( χαχαχαχχ και κάπου εδώ θυμήθηκα τον πρόεδρο του εδεσσαικού  έτσι όπως τα λέω) ,ότι τελικά που και που κάνει θέματα,αν και χτες δεν έκανε.. και ότι η ram δεν είναι στο qvl άρα δεν υποστηρίζεται και ότι μάλλον δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο απ'το να τη στείλει στον προμηθευτή του στο εξωτερικό για έλεγχο.Τη μητρική σκέτη.Αλλά όντως με άλλη ram δεν είχε θέμα.Εγώ μπορώ να αποδείξω ότι δεν είναι θέμα ασυμβατότητας και ότι η μητρική θα έπρεπε να παίζει με αυτή τη ραμ χωρίς πρόβλημα; Sorry αν μπερδεψα-κούρασα  αλλά τα έχω πάρει λίγο :P

Επεξ/σία από countass
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτη τη ram τη χρησιμοποιουσες με τη συγκεκριμενη μητρικη και επαιζε σωστα για καποιο διαστημα, η δεν επαιξε ποτε σωστα?

καταλαβα καλα? θελει να στειλει για ελεγχο τη μητρικη και οχι τις μνημες?

και πριν βιαστεις να κανεις κατι βεβαιωσου οτι το pc παιζει σωστα με τις αλλες μνημες για αρκετες  μερες

τελος εχεις δει μηπως ειναι θεμα ρυθμισεων στο bios?

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.

ναι είχα την άλλη ram για κανα μήνα τουλάχιστον χωρίς θέμα,ίσως αραιά και που κάτι,πιο πολύ στην αρχή αλλά μετά έστρωσε; δεν ξέρω.Θα μπορούσα να πω ότι η g skill δεν έπαιξε ποτέ σωστά,τα προβλήματα υπήρχαν συχνά πυκνά.Από Bios δοκίμασα διάφορα,αλλά αφού δεν παίζει ούτε στοκ τι να πω άλλο.Και parts άλλα και format. 

Δημοσ.

Η αντιμετώπιση του καταστήματος είναι λάθος. Η λίστα qvl είναι μια λίστα μνημών που έχει δοκιμάσει ο κατασκευαστής ώστε να πιστοποιήσει την ταχύτητα που τρέχει. Πέραν αυτού, ΟΛΕΣ πι μνήμες θα πρέπει να τρέχουν στην χαμηλότερη ταχύτητα χωρίς πρόβλημα. 

Η εγγύηση των μνημών ΔΕΝ έχει λοιπόν καμία σχέση με το qvl. Αν σε στοκ ταχύτητες εξακολουθείς να έχεις θέμα, το κατάστημα πρέπει να τις αλλάξει αν ελεγθουν και βγουν προβληματικές, ανεξαρτήτου μητρικής. 

Από ότι κατάλαβα, άρχισαν να μασάνε τα λόγια τους από ενα σημείο και μετά, σημάδι ότι δεν θέλουν να κάνουν αντικατάσταση αλλά σου πετάνε το μπαλάκι για να την κάνεις εσύ, με τη σχετική αναμονή βέβαια. 

Το πρώτο πράγμα που θα έκανα στη θέση σου είναι memory test σε στοκ και screenshot αν βγάλει errors. Αν δεν βγάλει errors, memory test σε xmp. Και με τα screenshots θα πήγαινα στο κατάστημα και θα απαιτούσα αντικατάσταση. 

Αν δεν βγάλουν errors, αλλού είναι το θέμα σου

Δημοσ.

@kogos 

Λάθος η άποψη όπως την γράφεις δεν υπάρχουν στα ηλεκτρονικά λογικά συμπεράσματα του τύπου, δουλεύει το x άρα θα δουλεύει και το y.

O ryzen ειδικά έχει θέματα ασυμβατότητας με διάφορες μνήμες,  κάποια μηχανήματα είδικά με gigbyte και κάποιες asrock δεν πόσταραν καθόλου με συγκεκριμένα ντιμάκια,  τις περισσότερες φορές με την τοποθέτηση "συμβατου ddr4 dimm" άνοιξαν και μετά από φλασάρισμα πιο πρόσφατου bios δούλεψαν κανονικά, κάποιες fury x, δεν θυμάμαι ακριβώς μοντέλο no matter what στη gigabyte a350 gaming3 δεν δούλεψαν με τίποτε, ότι και να έκανα, με άλλες είτε g.skill, είτε corsair δούλευε άψογα, από τις προαναφερόμενες καμμία δεν ήταν στο qvl, οι fury x δούλευαν κανονικότατα σε intel based σύστημα, χωρίς να βγάζουν κανένα λάθος, ΑΡΑ ούτε η μητρική είχε θέμα ούτε οι ram απλά τουλάχιστον μέχρι τότε που μου έτυχε δεν υπήρχε bios να τις κάνει να δουλέψουν σωστά με την μητρική,

Οσο για το qvl αυτό το βγάζει οκατασκευαστής ακριβώς για τέτοιες περιπτώσεις όπως η παραπάνω που σου γράφω, για να μην αξιώσεις rma, σε παραπέμπει στο qvl list οπότε πρόβλημα δικό σου...... 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Κανενας κατασκευαστης δεν μπορει να δοκιμασει ολες τις μνηνες του εμποριου και ενδεικτικα υπαρχουν καποιες στο qvl. Η μνημη θα επρεπε native να παιζει απροβληματιστα οποτε ανοιξε ticket με gskill και ασε να λενε στο mgmanager και λοιποι.

Δημοσ.

Πάντως ενημερωτικά να αναφέρω ότι πριν λίγο καιρό άτομο από εδώ που του είχε προταθεί σύνθεση με την ίδια μητρική (asrock b350 pro4) αντιμετώπισε θέμα ασυμβατότητας με τις corsair vegeance dual των 3000 (link). Τις αντικατέστησε με κάποιες hyper x και το πρόβλημα λύθηκε πλήρως.

Δημοσ.

Στο ίδιο σύστημα (cpu-mobo-ram ) στις εργοστασιακές ρυθμίσεις,δουλεύει απροβλημάτιστα με την μνήμη συγχρονισμένη στα 2400.Δεν νομίζω να τίθεται θέμα ασυμβατότητας , αλλά καλής λειτουργίας.

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, fontakas είπε

Στο ίδιο σύστημα (cpu-mobo-ram ) στις εργοστασιακές ρυθμίσεις,δουλεύει απροβλημάτιστα με την μνήμη συγχρονισμένη στα 2400.Δεν νομίζω να τίθεται θέμα ασυμβατότητας , αλλά καλής λειτουργίας.

Εχεις το ιδιο σετ; Τι εννοεις;

Αν δεν πιανει την ονομαστικη δλδ τις 3000 δεν τιθεται θεμα καλη λειτουργιας. Δοκιμαζεις στα 2993 στα 2800 στα 2666 παραλληλα με bios updates και θα ξεφυγεις απο τα 2400 δεν μπορει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, radiohead είπε

Εχεις το ιδιο σετ; Τι εννοεις;

Αν δεν πιανει την ονομαστικη δλδ τις 3000 δεν τιθεται θεμα καλη λειτουργιας. Δοκιμαζεις στα 2993 στα 2800 στα 2666 παραλληλα με bios updates και θα ξεφυγεις απο τα 2400 δεν μπορει.

Το γνωρίζω ότι ανεβαίνει,(2993 με 1,4ν) άπλα του αναφέρω για το θέμα ασυμβατότητας.

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fontakas είπε

Το γνωρίζω ότι ανεβαίνει,(2993 με 1,4ν) άπλα του αναφέρω για το θέμα ασυμβατότητας.

Οκ. Απαντησε λιγο σε αυτα. 

1)Εχεις b350m pro4 και aegis 8gb 3000;

2)Στα 2400 ειναι stable η παρουσιαζονται προβληματα οπως τα αναφερθεντα απ'τον ts;

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, radiohead είπε

Οκ. Απαντησε λιγο σε αυτα. 

1)Εχεις b350m pro4 και aegis 8gb 3000;

2)Στα 2400 ειναι stable η παρουσιαζονται προβληματα οπως τα αναφερθεντα απ'τον ts;

1)Ναι

2)Στα 2400 δούλεψε μόλις την κούμπωσα στην μητρική, απροβλημάτιστη, όπως και στα 2993.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εδωσες νομιζω απαντηση στον ts καλυτερα απο τον καθενα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε το συζητώ δεν είναι ο μόνος,θυμάμαι από εδώ μέσα χαρακτηριστικά αρκετούς ακόμα να έχουν πάρει αυτό το setup.Δεν ξέρω τσιπάκια είναι αλλά ίσως να μην είναι όλα 100% ίδια.

Το θέμα είναι ότι τόσο το μαγαζί,αλλά ίσως και οι κατασκευάστριες εταιρίες να αρνηθούν rma,απ'τη στιγμή που δεν επιβεβαιώνεται κάπως ότι ένα από τα δύο έχει πρόβλημα.Τους το έχω ήδη πει μάλιστα
αλλά τουλάχιστον στο mg δεν τους λέει κάτι.

15 λεπτά πριν, radiohead είπε

Εδωσες νομιζω απαντηση στον ts καλυτερα απο τον καθενα. 

Επεξ/σία από countass
Επισκέπτης
Δημοσ.

Βλεπω οτι σου εκανε ακομη και με την crucial θεματα. Δεν ειναι μονο η μνημη για ελεγχο οπως περιγραφεις αλλα και gpu δισκος μητρικη. 

Δες τι αποτελεσματα θα βγαλει το whocrashed.

http://download.cnet.com/WhoCrashed/3000-2094_4-75205821.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...