ibizakias8059 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Καλημερα , μιλουσα με ενα φιλο που θελει να φτιαξει εναν υπολογιστη για να μην κανει ωρες ατελειωτεσ σε ενα rendering στα φωτορεαλιστικα προγραμματα , και με ρωτησε (επειδη εχει οπως ολοι αυτοι την περιοδο σφιγμενα οικονομικα) τι προτεινω για ενα pc μεχρι 800-900 ευρω ,μονο η μοναδα, αρχικα σκεφτομουν να πηγαιναμε ειτε σε εναν budget i7 ειτε σε amd RYZEN , (THREADPIPPER μαλλον δεν μας παιρνει) . Αλλα εκει που εψαχνα για reviews που να δειχνουν τον καλυτερο value for money , επεσε το ματι μου σε intel xeon και συγκεκριμμενα σε αυτους(Intel Xeon E5-2670 SR0KX, 2,6 -turbo 3,3), οι οποιοι ειναι απο αγγλια που ειναι πολυ ευκολο να τους προμηθευτω 200-240 ευρω αναλογα τι θα βρεις. Και εδω θελω τις πολυτιμες συμβουλες σας , δεν εχω φτιαξει ποτε συστημα με 2 cpu , προφανως χρειαζεται μητρικη αντιστοιχη , μνημες ecc, και φανταζομαι οπως οτι ειναι για server δεν θα εχει και πολλα εξτρα η μητρικη . Ειναι ευκολο να σεταρεις ενα τετοιο μηχανημα ; οταν λεω ευκολο εννοω αν ειναι αντιστοιχη η φιλοσοφια με ενα desktop η΄θέλει καποιες εξιδικευμενες γνωσεις ; επισης αν καποιος εχει κατι να προτεινει πανω σε αυτο , ειτε σε εξαρτηματα ειτε σε συνδυασμο ειτε να μου πει οτι ειναι πολυ κακη ιδεα , παρακαλω πολυ καντε το . θα με βοηθησετε.
adtakhs Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Και γιατί δεν παίρνεις έναν R7 1700 με μια οικονομική μητρική, να ρίξεις και 32GB RAM και να τελειώνεις ? Ο XEON μπορεί να είναι φτηνός, αλλά η πλατφόρμα , εγγυήσεις πλατφόρμας, ανταλλακτικά, μνήμες? Θα επενδύσεις σε μεγάλη ποσότητα DDR3 μνημών εν έτη 2018? Ψάξε για κανέναν 1950X μεταχειρισμένο . Ισως τον βρεις στο 500€ και με μια μητρική των 270€ + μνημες να κάνεις δουλειά. Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2018 από adtakhs 2
dimips Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Αρχικά 1) ποιο ή ποια προγράμματα χρησιμοποιεί. Το κάθε πρόγραμμα θέλει διαφορετικά πράγματα. Θα κάνει και 3d μόντελινγκ; 2) Τι επεξεργαστή ή κάρτα γραφικών έχει τώρα και κάνει ατελείωτες ώρες και σε τι ποιότητα κάνει rendering. 3
ibizakias8059 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 adtakhs αρχικά για κάποιον Ryzen προσανατολιζομουν , απλά σκέφτηκα ότι ίσως με 2 Xeon θα μπορούσε να εχει κοντινές επιδόσεις με έναν thread piper δίνοντας ίσως λιγότερα λεφτά συν ότι πάντα ήθελα να φτιάξω ενα τέτοιο μηχάνημα , χρόνια τωρα , αλλά αν δεν θα είναι αξιόμαχο δεν το συζητώ κάν Dimips τα προγράμματα που θα τρέχει είναι autocad 2d και 3D , archicad, rhino 3D , vray rendering , Photoshop και sketch up, το υπάρχον σύστημα είναι MacBook Pro unibody latest 2008 with ssd, προφανώς είναι παλιός
Dr.Tesla Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Προσπαθώ να σκεφτώ πως θα χωρέσει , δυνατή cpu σε ρολόγια και πυρήνες , ενώ παράλληλα θα πρέπει να έχει quadro για το cad και geforce για accelarator . Για να πούμε ότι θα καλύψει όλες τις απαιτήσεις που έχει , μιλάμε για 8700K + 32GB ram + P2000+1050. Αλλά κυνηγάμε τα 3000 έτσι... Ότι και να κόψεις , πάλι δύσκολα θα βγει ένα μηχάνημα με τόσο μεγάλη γκάμα απαιτήσεων. Έχει μία περίεργη σύνθεση αναγκών όμως... 1700 + 16gb ram + 1050Ti ? 8600K αντί το 1700? Αν ήταν μόνο cad θα πήγαινες σε 8600Κ και μία μικρή quadro για τα 3D. Αν ήταν μόνο Rendering θα πήγαινες σε 1700 και μία 1030/1050. Ότι και επιλέξεις κάτι κερδίζει και κάτι χάνει. Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2018 από Dr.Tesla
ibizakias8059 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 αρα απο οτι καταλαβαινω η ιδεα μου για κατι μεταχειρισμενο με components απο server δεν κανει. κριμα και πιστευα οτι μπορουσα να χρησιμοποιησω sandy bridge που παροτι καποιων χρονων ,ειναι καλοι επεξεργαστες , αλλα βλεπω οτι μεχρι στιγμης ολοι με πατε σε τωρινης γενιας.
dimips Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Αυτή τη στιγμή σύστημα με dual CPU μεταχειρισμένο xeon 2670 ή 2680 δε μπορείς να βρεις με 800. Εγώ σε αυτά τα λεφτά θα πρότεινα αφού βολεύεται τόσο καιρό με το MacBook. Cpu: Να βάλει έναν 8700 ή 8700k που τα ρολόγια και οι πυρήνες του σίγουρα κάνουν καλύτερο rendering από έναν 8πυρηνο Xeon (2670-2680) και περίπου ίδιο με τον 1700-1700x της ryzen. Απ' την άλλη τα ρολόγια του θα βοηθήσουν πολύ στο Photoshop και στο modelling. -Ram: Να βάλει 2x8 = 16gb -gpu: Να μη βάλει καθόλου κάρτα γραφικών αφού έχει τη δική του ο 8700k Είσαι μέσα στο Budget με ένα πολύ καλό και καινούργιο μηχάνημα που θα κάνει τέλεια τη δουλειά σου. Αφού τόσο καιρό μπορούσε να τα κάνει σε Mac σημαίνει ότι δεν κάνει πολύ βαριές συνθέσεις άρα η mid ή high κάρτα γραφικών δεν χρειάζεται αυτή που έχει ο 8700 ή 8700k θα τον βολεύει και μετά κουμπώνει μια έξτρα αν τη χρειαστεί και άλλα 16gb ram Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2018 από dimips
ibizakias8059 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 dimips σε ευχαριστω για την καθοδηγηση , οπως και τα υπολοιπα μελη που εγραψαν , θα προσανατολιστω λοιπον σε 8700κ , καποια mobo που προτεινεις ?
dimips Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Επειδή δεν έχω χρόνο αυτή τη στιγμή ας κάνει κάποιος άλλος ένα build με 8700 κλπ. Η μητρική να δέχεται 4 dimακια ram δε χρειάζεται να πάρει καμία ουαου και να κάνει overclock. Πιστεύω όμως ότι πρέπει να πάρει μια καλή ψήκτρα για τα renders που θα το ανεβάζουν στο 100% το cpu Επίσης θα βοηθούσε δίσκος 256gb nvme αν χωράει στο Budget ή να πάρει τον SSD απ' τον mac και να αγοράσει 1tb hdd wd blue για αποθήκευση. Ένα τροφοδοτικό 80+ bronze ή gold 550watt κι ένα κουτάκι.
ziaba Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 οθόνη δεν θέλει? κουτί, τροφοδοτικά κτλ? επίσης αρχιτέκτονας είναι (λογικά τα χει) τα 800-900 είναι λίγα για επαγγελματικό pc ειδικά αυτήν την εποχή που οι κάρτες και μνήμες είναι στον Θεό
ibizakias8059 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 ziaba ,οθονη εχει , κουτι εχουμε ενα full tower (cooler master stacker ) , τροφοδοτικο εχω ενα tagan 800watt(μαλλον θα κανει για αρχη) , οσο για λεφτα , οι αρχιτεκτονες που δουλευουν σε γραφεια αμειβονται απο 500 εως 800 ευρω οταν ειναι ακομα νεοι (αναλογα) , οποτε για να ξεκινησεις κατι δικο σου ωστε να αρχισεις να βγαζεις λεφτα , χρειαζεται αυτο το βημα που το κανεις με οτι μπορεις να κοψεις.και μολισ πιασει την καλη θα τον αφαιμαξω
dimips Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 27 minutes ago, ziaba said: οθόνη δεν θέλει? κουτί, τροφοδοτικά κτλ? επίσης αρχιτέκτονας είναι (λογικά τα χει) τα 800-900 είναι λίγα για επαγγελματικό pc ειδικά αυτήν την εποχή που οι κάρτες και μνήμες είναι στον Θεό Εντάξει δε νομίζω να είναι από τους αρχιτέκτονες που βλέπουμε στις ταινίες που φτιάχνουν πύργους. Πιο πολύ μπαίνεις μέσα πλέον αν δουλεύεις νόμιμος με μπλοκάκια κλπ. Κάρτα δε νομίζω να χρειάζεται, αν βολευόταν με το mac book του 2008, η ενσωματωμένη στην intel παίζει να είναι 10 φορές καλύτερη. Τα μικρά και απλά μοντέλα δεν χρειάζονται κάρτα, σχεδόν σε όλα τα προγράμματα το Modeling γίνεται με το cpu. Όσο για το vray κι αυτό cpu χρησιμοποιεί. Τα 16gb ram είναι επίσης αρκετά για τα μικρά έως μεσαία μοντέλα. 8700k = 340 motherboard = 100 -150 2x8 gb = 170 κουτί = 55 τροφοδοτικό = 60 (Να πάρει οπωσδήποτε αυτό που λες ότι έχεις είναι επικίνδυνο) Αφού υπάρχουν κουτί τότε μένουν ευρώ, νομίζω ένας nvme για τα προγράμματα + windows https://www.skroutz.gr/s/10160630/Samsung-960-Evo-NVMe-M-2-250GB.html θα είναι τέλειος. Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2018 από dimips
ibizakias8059 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) οκ , παω σε καποια συγκεκριμμενη μαρκα mobo η' ολες μας κανουν το ιδιο για αυτη τη φαση? επισης γιατι επικυνδυνο το tagan? ειναι λιγα τα watt η΄εχουν βγει ελλατωματικα? το εχω στην ντουλαπα κανα 3αρι χρονια ,αν ειναι να το στειλω. Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2018 από ibizakias8059
ziaba Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Το τροφοδοτικό νομίζω είναι οκ απ τα reviews και από watt είναι πάρα πολύ απλά είναι παλιό και ότι με αυτό συνεπάγεται Πάρε οποία θες mobo το ίδιο είναι Επίσης η γνώμη μου πάρε ενα ssd για λειτουργικό και προγράμματα και ένα hdd για data (θα αποθηκεύει εκεί μέσα τις σημαντικές εργασίες του όχι στο ssd) δε νομίζω να υπάρχει λόγος για nvme και γω nvme έχω δεν είδα καμία μα καμία διαφορά από ssd μόνο που κάνει boot το pc σε 10 δευτερόλεπτα Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2018 από ziaba
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα