Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dieksodo είπε

το οργανο που τις ελεγχει ειναι το κρατος

π.χ. στην αμερικη ειναι η φεδ

στην ελλαδα ειναι η τραπεζα της ελλαδος

στην ευρωπη ειναι μπουδενσμπανκ

π.χ στην ελλαδα μια τραπεζα δεν μπορει να ικανοποιησει το αιτημα ενος πελατη της να του δωσει τα λεφτα του λογω περιορισμου κεφαλαιων που εχει σαν νομο (που της εχει επιβληθει απο το κρατος)

αρα στο παρον συστημα το κρατος ΜΠΟΡΕΙ να σου βαλει το πιστολι στο κροταφο για το πως θα διαχειριστεις τα λεφτα σου

π.χ. στην ελλαδα εχουμε ευρω. δεν μπορει η αλφα μπανκ να τυπωσει δικο της νομισμα

αυτοι οι περιορισμοι στην "ελευθερη" οικονομια αρονται μεσω νομισματων τυπου βιτκοιν

οπου κανενα κρατος δεν μπορει να ελενξει ή να απαγορευσει

το καταλαβες τωρα τι σου λεω?

Η Ελλάδα δεν είναι κανονικό κράτος και ισχύουν συγκεκριμένοι νόμοι για συγκεκριμένους λόγους. Η FED και οι υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες(πλην Ευρωπαϊκής)είναι αυτόνομες και δρουν ανεξάρτητα. Δεν υπάρχει κεντρική τράπεζα της Γερμανίας με αρμοδιότητες για την Ελλάδα. Ουσιαστικά όλες οι κεντρικές τράπεζες της ΕΕ είναι συνιδιοκτήτες της ΕΚΤ. Το μοντέλο μόνο είναι ίδιο αλλά προφανώς στην ευρώπη δεν είναι η Deutsche Bundesbank.

ΚΑΝΕΙΣ δε σε υποχρεώνει να έχεις τα λεφτά σου στη τράπεζα. Εγώ τα έχω σε θυρίδα, στο μπαούλο, στο μαξιλάρι, στις τσέπες και χαλάω όσα γουστάρω όποτε θέλω. Τα έχω εξωτερικό, σε χρυσό, σε λίρες. 

ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ κράτος(πλην ελαχίστων εξαιρέσεων)δεν τυπώνει h k;aue τράπεζα δικό της νόμισμα. 

Αυτό που έκανε η Ελλάδα μπορεί να τεθεί με περιορισμό από όλα τα κράτη του νόμιμου κόσμου για το BTC. Αύριο λένε ότι κλείνουν όλα τα πορτοφόλια κρυπτος, κρίνονται παράνομα, κανένα κρύπτο etc etc. 

Κατάλαβες γιατί σου λέω ότι δεν ισχύει ούτε αυτό το έξτρα που λες(που είναι άσχετο με το αρχικό σου ποστ παρόλα αυτά);

Δημοσ.
On 3/3/2018 at 1:02 AM, shadowfax-1- said:

Η Ελλάδα δεν είναι κανονικό κράτος και ισχύουν συγκεκριμένοι νόμοι για συγκεκριμένους λόγους. Η FED και οι υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες(πλην Ευρωπαϊκής)είναι αυτόνομες και δρουν ανεξάρτητα. Δεν υπάρχει κεντρική τράπεζα της Γερμανίας με αρμοδιότητες για την Ελλάδα. Ουσιαστικά όλες οι κεντρικές τράπεζες της ΕΕ είναι συνιδιοκτήτες της ΕΚΤ. Το μοντέλο μόνο είναι ίδιο αλλά προφανώς στην ευρώπη δεν είναι η Deutsche Bundesbank.

ΚΑΝΕΙΣ δε σε υποχρεώνει να έχεις τα λεφτά σου στη τράπεζα. Εγώ τα έχω σε θυρίδα, στο μπαούλο, στο μαξιλάρι, στις τσέπες και χαλάω όσα γουστάρω όποτε θέλω. Τα έχω εξωτερικό, σε χρυσό, σε λίρες. 

ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ κράτος(πλην ελαχίστων εξαιρέσεων)δεν τυπώνει h k;aue τράπεζα δικό της νόμισμα. 

Αυτό που έκανε η Ελλάδα μπορεί να τεθεί με περιορισμό από όλα τα κράτη του νόμιμου κόσμου για το BTC. Αύριο λένε ότι κλείνουν όλα τα πορτοφόλια κρυπτος, κρίνονται παράνομα, κανένα κρύπτο etc etc. 

Κατάλαβες γιατί σου λέω ότι δεν ισχύει ούτε αυτό το έξτρα που λες(που είναι άσχετο με το αρχικό σου ποστ παρόλα αυτά);

λαθος

και η φεδ και η μπουντεσμπανκ και η τραπεζα της ελλαδος ειναι εξαρτωμενες

ο στουρναρας διοριστικη απο σαμαρα

ο γιελεν διοριστικε απο ομπαμια

ο ντραγκι αντιστοιχως

ακομα και η δηθεν ιδιωτικη εθνικη εβαλε την κατσελη κατεντολη τσιπρα

αυτο δεν συνιστα ανεξαρτησια

φυσικα και η μπουντεσμπανκ αποφασιζει τα νομισματα και της ελλαδος οπως η φεδ το νομισμα του τεξας ή του ντιτροιτ

η αλφα μπανκ π.χ. δεν εχει δικαιωμα να υιοθετησει σαν νομισμα της το δολλαριο μπορει να κανει συναλλαγες μονο σε ευρω

ο περιπτερας στη γωνια δεν εχει δικαιωμα να σου δωσει τσιγαρα εναντι δολλαριων ακομα και αν τα φυλας στο μαξιλαρι σου

επισης στην ελλαδα με ρευστο δεν μπορεις να κανεις σχεδον τιπιοτα ετσι οπως δουλευει το συστημα σχεδον τα παντα γινοντια μεσω τραπεζων

προσπαθησε π.χ. να κανεις συναλλαγες με το κρατος με μετρητα ή να πληρωσεις φορο εκτος συστηματος τραπεζων

αν ολα τα κρατη απαγορευσουν το βιτκοιν απλα αυτος που θελει να συναλλαγει με βιτκοιν θα στειλει ταλεφτα του σε χωρα που το επιτρεπει

οταν θεσμοθετεις χωρες φορολογικης και εργατικης κολασης αργα η γρηγορα καποιος θα θεσμοθετησει εναν φορολογικο παραδεισο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα έχεις μπερδεμένα ηθελημένα ή όχι με το conflict of interest. Tι σημασια έχει ο διορισμός; οι πράξεις έχουν σημασία. Σα να μου λες ότι ο πρόεδρος του Άρειου Πάγου ή ο πρόεδρος του ΕΣΡ που ασκούν τη προεδρία ανεξάρτητης αρχής εειδή είναι διορισμένες εξαρτώνται από το πρωθυπουργό(Btw δεν έχουν πρωθυπουρφό Σαμαρά σήμερα στν Ελλάδα, ούτε Ομπάμα έχει η Αμερική αλλά ακριβώς επειδή υπάρχει ανεξαρτησία δε μπορούν να τους διώξουν. Υπάρχει θητεία.&-). Για να είσαι ΥΠΟΛΟΓΟΣ και Εξαρτημένος πρέπει να είσαι ΥΠΟΤΕΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ από το κράτος(να είσαι υπηρεσία του κράτους). ΔΕΝ είναι εξαρτημένα από το κράτος/κράτη οι κεντρικές τράπεζες(εκτός και αν μπαίνουμε σε conspiracy theory που οκ...ψεκαζόμαστε). 

Το ότι κάθε κράτος αποφασίζει τι νόμισμα θα χρησιμοποιήσει σαν βασικό μέσο συναλλαγής τι σχέση έχει; κάθε κράτος έχει σύνορα και μέσα σε αυτά αποφασίζει με ποιο επίσημο νόμισμα θα γίνονται οι διάφορες συναλλαγές. Κανένας δεν εμποδίζει τον περιπτερά να πουλήσει σε δολάρια απλά θα πρέπει να κρατά θεωρητικά και δολαριακό λογαριασμό για λόγους λογιστικούς. Θα πληρώσει το ΦΠΑ ο ίδιος βέβαια σε Ευρώ και απλά τα δολάρια θα τα χρησιμοποιήσει όπου του επιτρέπεται ή θα πρέπει να τα ανταλλάξει. Εγώ στην εταιρεία που ήμουν σαν λογιστής δεχόμασταν κανονικά από Τούρκους πλοιοκτήτες τραπεζικές επιταγές σε $ και πληρώναμε σε εταιρεία Βαρδινογιανέικη(Sekavin).

Εγώ που είχα ρευστό στην Ελλάδα, άνοιξα μαγαζί φθηνότερα γιατί πλήρωνα κασέρι και όταν ήθελα πήγαινα και έβαζα κάποια χρήματα στον μηδενικό μου λογαριασμό και πληρώνω το δημόσιο.

Αν οι χώρες παγκόσμια αποφασίσουν ότι είναι παράνομο να διακινείται BTC και μπουν ιδιοκτήτες ανταλακταρίων κτλ κτλ φυλακή ή κυνηγθούν και απαγορεύσουν στις εταιρείες που κινούν προιόντα στα σύνορά τους να δέχονται BTC τότε το BTC μπορεί να είναι απλά ένα "νόμισμα" για 4-5-6 χώρες. Φαντάσου δλδ να πει η Αμερική σε όσες εταιρείες κινούνται στα σύνορά της(απλ,μικρομάλακη,χάρλει,amazon κτλ κτλ)ότι BTC δε θα δέχεστε. Ακολουθήσουν όλες οι Ευρωπαικές και η Κίνα και πάει λέγοντας. 

TO ΒΤC δεν ειναι κάτι που επιτρέπεται δίχως την ανοχή των κυβερνήσεων. Όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο είναι αφελής. Είναι σα να μου λές από τη μία"σε δολάρια δεν επιτρέπεται να πουλήσει ο περιπτεράς αλλά επιτρέπεται σε BTC/crypto". Το πρώτο που έγραψες δεν ισχύει. Το δεύτερο μπορεί να απαγορευτεί σε επίπεδο τοπ20 χωρών παγκόσμια.

Γενικά λυπάμαι που υπάρχει τέτοια γενικολογία.

Επεξ/σία από shadowfax-1-
Δημοσ.
Στις ‎1‎/‎3‎/‎2018 στις 11:13 ΠΜ, neogeo1982 είπε

εμένα όλο αυτό το σκηνικό με τα κρυπτονομίσματα μου μοιάζει σαν να έχεις μια ωρολογιακή βόμβα στα χέρια σου που κάνει τικ τακ τικ τακ χωρίς να ξέρεις σε πόση ώρα θα σκάσει την κρατάς λίγο και την πετάς στον δίπλα. Και πιθανό όλο αυτό το παραμύθι να έχει στηθεί με σκοπό ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Απορώ πως υπάρχουν άνθρωποι που αγοράζουν και κάνουν επενδύσεις σε μια τέτοια φούσκα που είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα σκάσει και θα κάνει μεγάλο μπαμ  

καθως εσυ απορεις - αλλοι -ρισκάροντας- παντα βγαζουν χρημα με ουρα!!!!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 3/1/2018 στις 8:32 ΜΜ, nectons είπε

Αναρωτιέμαι κάτι... έχει κανείς ποτέ εξαργυρώσει ένα ολόκληρο bitcoin και πήρε μετρητά στα χέρια? Έστω και μέρος αυτού? Κανονικά κανένα πρόβλημα? Η να αγόρασε για παράδειγμα κάτι ακριβό με bitcoin? 

Εγώ όπως λέω σε κάθε παρόμοιο θέμα πουλήστε όσο προλαβαίνετε....

Όχι είναι όλα ψέματα.κανενας ποτέ δεν έχει πάρει μετρητά στο χέρι.Αμα πουλήσουν όλοι όπως λες τι θα πάρουν?παντεσπάνι?

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Zeromero είπε

Όχι είναι όλα ψέματα.κανενας ποτέ δεν έχει πάρει μετρητά στο χέρι.Αμα πουλήσουν όλοι όπως λες τι θα πάρουν?παντεσπάνι?

δεν μιλάω για 100-1000 ευρώ ... μιλάω για τρελα ποσά που ακούω κάποιοι ότι έχουν... και όταν λέω πουλήστε εννοώ τα ψιλά... κάθε φορά που μπορεί να εξαργυρώνει...

τώρα το τί θα πάρουν αυτοί που έχουν πολλά όταν αποφασίσουν να εξαργυρώσουν μεγάλα ποσά να μην πω καλύτερα τι πιστεύω πραγματικά γιατί θα φάω πάλι μπαν και έχω πάθει εξάρτηση εδώ μέσα και δεν αντέχω την αποχή :D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, nectons είπε

δεν μιλάω για 100-1000 ευρώ ... μιλάω για τρελα ποσά που ακούω κάποιοι ότι έχουν... και όταν λέω πουλήστε εννοώ τα ψιλά... κάθε φορά που μπορεί να εξαργυρώνει...

τώρα το τί θα πάρουν αυτοί που έχουν πολλά όταν αποφασίσουν να εξαργυρώσουν μεγάλα ποσά να μην πω καλύτερα τι πιστεύω πραγματικά γιατί θα φάω πάλι μπαν και έχω πάθει εξάρτηση εδώ μέσα και δεν αντέχω την αποχή :D

Πιστευω οτι τον ιανουαριο πουλησαν πολλοι που ειχαν μπει αρχες '17  εξου και οι πεσμενες τιμες.Για παραδειγμα οποιος αγορασε ιανουαριο με μαρτιο του 17 μπηκε με τιμη 0.004 ευρω ενα χρονο μετα πουλησε 1.80 ευρω. 360 φορες επανω.Μην απορεις για τα κρυπτονομισματα ...ειναι πολλα τα λεφτα αρη..

https://coinmarketcap.com/currencies/ripple/

Η γενικη ταση για αποκεντρωση παρολες τις αποτυχιες ειναι συνεχως αυξανωμενη .Οτι δεν καταφερνει η δημοκρατια το επιχειρη η προγραμματιστικη κοινοτητα.

Επεξ/σία από Zeromero

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...