Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Απορια, οι φοβεροί υπολογιστές μας που τώρα χρησιμοποιούμε και γράφουμε σχόλια, από το σύστημα των "κακών τραπεζών και χρήματος" δεν φτιάχτηκαν ή τουλάχιστον στο "κακό χρήμα" δεν στηρίχτηκαν οι κατασκευαστές για να τους δημιουργήσουν ;

Δεν είδα την AMD να ανταλλάσσει κάστανα και βελανίδια για μια VGA

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μαγκες την πατησα. Πηγα χτες το βραδυ κέντρο για να γινω και δεν επαιρνε κανενας μπιτκονια. Μονο ενας ηθελε δοτζε. Τι να κανω?

Επεξ/σία από pant13
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, possiz είπε

Κατάργηση τώρα, σταμάτημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, αγοράς ναρκωτικών, ransomware, κλπ.

Όλοι οι απατεώνες ανά το κόσμο αυτά χρησιμοποιούν. Και αυτό πρέπει να σταματήσει. Όσο δεν γίνεται αρχίζω να σκέφτομαι ότι είναι κατευθυνόμενο από κάπου.

Ενώ πριν δεν υπήρχαν όλα αυτά....ζούσαμε στον παράδεισο....

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, pant13 είπε

Μαγκες την πατησα. Πηγα χτες το βραδυ κέντρο για να γινω και δεν επαιρνε κανενας μπιτκονια. Μονο ενας ηθελε δοτζε. Τι να κανω?

Εκλαψα :lol::lol:

Δημοσ.
3 ώρες πριν, nickolas είπε

Οι τράπεζες ως μεσάζοντες σταδιακά θα εξαφανιστούν από το προσκήνιο καθώς τα θέματα ασφάλειας και εξασφάλισης των συναλλαγών θα υλοποιούνται πιο αυτοματοποιημένα. Δυστυχώς θα πάρει καιρό αυτό, όπως δείχνουν και τα προβλήματα στο bitcoin.

Ένα βασικό ατού άλλωστε των ηλεκτρονικών συναλλαγών είναι ότι δεν κινδυνεύεις τόσο από κλασσική ληστεία με πιστόλι.

Υβριδικά συστήματα πάντως ήδη υπάρχουν. Σουηδία για παράδειγμα υπάρχει app της κεντρικής τράπεζας (όπου και οι 4 μεγάλες τους τράπεζες είναι συμβεβλημένες) που στέλνεις χρήματα στον άλλον απλά βάζοντας το νούμερο του τηλεφώνου του.

Γίνονται πολλές μαύρες συναλλαγές έτσι, αλλά ασφάλεια υπάρχει μιας και καταγράφονται

Οι τράπεζες (ως γενικος όρος διακίνησης του χρήματος)  ποτέ δεν θα εξαφανιστούν ή τουλάχιστον θα υπάρχουν,  όσο τα κράτη θα έχουν νόμισμα fiat. Όμως ακόμη και αν γίνουν τα cryptos,  τα επίσημα νομίσματα συναλλαγών, πάλι θα διακινούνται από τράπεζες ή απο επιχειρήσεις σαν τράπεζες, όπου θα εξυπηρετούνται οι πελάτες. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν τράπεζες που διακινούν τα προϊόντα τους διαδικτυακά και δεν εχουν φυσική μορφή. 

Πιστεύω ότι, δεν αλλάζει κάτι στο τοπίο του χρήματος, απλά τα νομίσματα θα γινουν ψηφιακά. Άλλωστε τα νομίσματα fiat παραγωνται όπως και τα cryptos, δηλ απο το πουθενά. Απλά τα ευρώ θα τα λέμε ethereum. Το χρήμα σε οτι μορφή και να υπάρχει, δεν θα πάψει να εξυπηρετεί την βασική ανάγκη του ανθρώπου για αγορές και για πλουτισμό. 

Οι τράπεζες απλά πιέζουν τις κυβερνήσεις να απαγορεύσουν τις συναλλαγές  σε cryptos (όπως η Κίνα) γιατί χανουν τον έλεγχο του χρήματος.  

Όσο για την ασφάλεια που λες,.... αστο καλύτερα.... Πάρα πολλοί έχασαν τα πορτοφόλια τους, εν νυκτί. 

• Like 1
Δημοσ.

Το FIAT νόμισμα που έχουμε τώρα βασικά είναι μια ενδιάμεση κατάσταση.

Εγκαταλείποντας τον χρυσό αποκτήσαμε τη δυνατότητα να προσαρμόσουμε την διαθεσιμότητα του χρήματος στις ανάγκες της οικονομίας. Ακόμα όμως δεν υπάρχει η δυνατότητα αρνητικών επιτοκίων όταν υπάχει ανάγκη τόνωσης της οικονομίας, γιατί απλούστατα κάποιος μπορεί να αποθησαυρίσει σε φυσική μορφή τα χρήματά του.

Με την κατάργηση του χρήματος σε φυσική μορφή απελευθερώνεται πλήρως η νομισματική πολιτική και μπορούν να μπουν και αρνητικά επιτόκια.

Η τελευταία οικονομική κρίση θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί πολύ καλύτερα αν υπήρχε αυτή η δυνατότητα. Αλλά τα  επιτόκια με FIAT χρήμα δεν μπορούν πρακτικά να κατέβουν κάτω από το 0. (μπορούν να πάνε λίγο πιο κάτω σε ορισμένες περιπτώσεις όπως και έγινε αλλά γενικά τίθενται σοβαροί περιορισμοί).

Οπότε η μετάβαση σε ψηφιακό χρήμα είναι το μέλλον. Αν μπορεί αυτό το χρήμα να ενσωμετώνει μέσα του όλες της πληροφορίες από τις συναλλαγές (όπως το Bitcoin) ακόμα καλύτερα.

• Like 1
Δημοσ.

Fiat είναι όλα, απλά τα crypto δεν είναι backed απο κάποια κυβέρνηση. Ακόμα.

Peer to peer συναλλαγές έχουν το πλεονέκτημα το ότι δεν έχεις νταβατζή στο κεφάλι σου, ούτε καποιον που θα σου πει ότι ΟΧΙ δεν μπορείς να κάνεις την συναλλαγή που θες.

Τράπεζες παγώνουν λογαριασμούς όποτε θέλουν, χωρίς να σε ρωτήσουν.

Επίσης υπάρχει το θέμα του πληθωρισμού στα συμβατικά νομίσματα. "Τυπώνουν" καθημερινά εκατομμύρια για να κρατήσουν την φούσκα του πετροδολαρίου απο το να σκάσει.

Απο την άλλη τα crypto  έχουν συγκεκριμένο αριθμό νομισμάτων που μπορούν να υπάρξουν στην αγορά. 

Sell when hype, buy when fear.

Δημοσ.

“Ο εντεινόμενος ανταγωνισμός ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά τα κέρδη μας, ασκώντας πιέσεις στις τιμές και τις πιστωτικές πρακτικές, όσον αφορά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας

δηλαδη σαν να λεμε οι εταιριες παραγωγης οθονοων καθοδικου σωληνα διαμαρτυρονται γιατι τους ασκειται πιεση απο τις εταιριες παραγωγης επιπεδων οθονων

και?

να καταργησουμε τις επιπεδες για να μην χανουν οι σωληνες?

"Επίσης δημιουργεί την απαίτηση για περαιτέρω επενδύσεις, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα και πιστότητα των τεχνολογικών υποδομών, "

πραγματι πολυ κακο αυτο

" ενώ προκαλεί το ενδεχόμενο μείωσης του μεριδίου αγοράς είτε περιορισμού της πελατειακής βάσης”"

σαν να λεμε η κασιο διαμαρτυρεται γιατι μειωνεται το μεριδιο της που το εχει παρει η αππλ αφου ο κοσμος πια δεν αγοραζει ρολογια

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κύριοι έχω μια ερώτηση που θα παρακαλούσα οι γνώστες των cryptos να μου απαντήσουν:

Από όσα λίγα γνωρίζω, όταν γίνεται μια συναλλαγή με bitcoin, προστίθεται ενα block στο block chain του bitcoin. Για να είναι έγκυρη η συναλλαγή πρέπει να γίνει decrypt το block, καθώς επίσης και όλα τα προηγούμενα block του chain με τις προηγούμενες συναλλαγές εκ νέου.

Επίσης ο αριθμός των bitcoin είναι πεπερασμένος και το 2022 περίπου θα σταματήσει η παραγωγή τούς. Όσοι τότε συνεισφέρουν στο decrypt δεν θα παίρνουν ανταλλακτικά πίσω bitcoin, αλλά προμήθεια από τις συναλλαγές που αποκωδικοποιούν (το mining δεν θα υπάρχει πλέον).

Αν υποθέσουμε ότι συμβατικό χρήμα πάπαλά και εγώ αγοράσω ένα headset από μαγαζί με bitcoin αξίας 5€, τότε οι peer-to-peer χρήστες που θα συνεισφέρουν στην πιστοποίηση της συναλλαγής θα πάρουν μία προμήθεια από τα 5€ της αγοράς μου. Φαντάζομαι το ρεύμα που θα κάψουν για το decrypt όλης της blockchain θα είναι παραπάνω από την προμήθεια των 5 €. Πως μπορεί το σύστημα να είναι βιώσιμο ? (σίγουρα κάτι μου ξεφεύγει για αυτό ρωτάω)

Επεξ/σία από panospeter
  • Like 1
Δημοσ.

Αυτό που φοβούνται σχεδόν οι πάντες του παραδοσιακού χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι ότι θα χάσουν τον κεντρικό έλεγχο. φοβούνται δλδ ένα νόμισμα που μπορεί κάποιος να αποθηκεύσει την αξία του μακροπρόθεσμα  χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανέναν και χωρίς να αποκαλύπτει τα στοιχεία του μέχρι να θελήσει να ξεκινήσει οικονομική δραστηριότητα.

Φοβούνται ακόμα ένα νόμισμα που μπορείς να μεταφέρεις αξία από την μια ήπειρο στην άλλη άκρη του κόσμου χωρίς ξανά να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν και χωρίς να χρησιμοποιήσεις κάποια τράπεζα.

Το Bitcoin μπορεί να το κάνει αυτό και το κάνει αρκετά αξιόπιστα. Είναι ένα δοκιμασμένο σύστημα που τρέχει κοντά στα 9 χρόνια και που η ομάδα των developer του είναι αυτή που δημιουργεί τις τεχνολογικές λύσεις που περνάνε πάντα και στο υπόλοιπο blockchain οιοσύστημα.

Τώρα μερικές χώρες έχουν υποψιαστεί προς τα που πάει η κατάσταση και γιαυτό βλέπουμε ότι έχουν αρχίσει να υιοθετούν την νέα πραγματικότητα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και καπως ετσι μας πανε σαν γιδια εμπρος.

Απο τα υλικα χρυσα νομισματα με αντικρισμα, στα υλικα χαρτονομισματα χωρις αντικρισμα και τωρα στα ψηφιακα νομισματα χωρις αντικρισμα και χωρις υλη....

Εγω αμα καταρευσει το συστημα θα καιω τα ευρω μου να ζεσταθω ρε. Εσεις με bitcoinια να δω τι θα καψετε..... 

Επεξ/σία από Miaou7
Δημοσ.

Αναρωτιέμαι κάτι... έχει κανείς ποτέ εξαργυρώσει ένα ολόκληρο bitcoin και πήρε μετρητά στα χέρια? Έστω και μέρος αυτού? Κανονικά κανένα πρόβλημα? Η να αγόρασε για παράδειγμα κάτι ακριβό με bitcoin? 

Εγώ όπως λέω σε κάθε παρόμοιο θέμα πουλήστε όσο προλαβαίνετε....

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Miaou7 είπε

Και καπως ετσι μας πανε σαν γιδια εμπρος.

Απο τα υλικα χρυσα νομισματα με αντικρισμα, στα υλικα χαρτονομισματα χωρις αντικρισμα και τωρα στα ψηφιακα νομισματα χωρις αντικρισμα και χωρις υλη....

Εγω αμα καταρευσει το συστημα θα καιω τα ευρω μου να ζεσταθω ρε. Εσεις με bitcoinια να δω τι θα καψετε..... 

εγώ θα βάλω τους miner να ζεσταθώ. Δεν ξέρεις τι ζέστη βγάζουν

4 λεπτά πριν, nectons είπε

Αναρωτιέμαι κάτι... έχει κανείς ποτέ εξαργυρώσει ένα ολόκληρο bitcoin και πήρε μετρητά στα χέρια? Έστω και μέρος αυτού? Κανονικά κανένα πρόβλημα? Η να αγόρασε για παράδειγμα κάτι ακριβό με bitcoin? 

ναι κανονικά γιατί ποιος σου έχει πει το αντίθετο?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, panospeter είπε

Κύριοι έχω μια ερώτηση που θα παρακαλούσα οι γνώστες των cryptos να μου απαντήσουν:

Από όσα λίγα γνωρίζω, όταν γίνεται μια συναλλαγή με bitcoin, προστίθεται ενα block στο block chain του bitcoin. Για να είναι έγκυρη η συναλλαγή πρέπει να γίνει decrypt το block, καθώς επίσης και όλα τα προηγούμενα block του chain με τις προηγούμενες συναλλαγές εκ νέου.

Επίσης ο αριθμός των bitcoin είναι πεπερασμένος και το 2022 περίπου θα σταματήσει η παραγωγή τούς. Όσοι τότε συνεισφέρουν στο decrypt δεν θα παίρνουν ανταλλακτικά πίσω bitcoin, αλλά προμήθεια από τις συναλλαγές που αποκωδικοποιούν (το mining δεν θα υπάρχει πλέον).

Αν υποθέσουμε ότι συμβατικό χρήμα πάπαλά και εγώ αγοράσω ένα headset από μαγαζί με bitcoin αξίας 5€, τότε οι peer-to-peer χρήστες που θα συνεισφέρουν στην πιστοποίηση της συναλλαγής θα πάρουν μία προμήθεια από τα 5€ της αγοράς μου. Φαντάζομαι το ρεύμα που θα κάψουν για το decrypt όλης της blockchain θα είναι παραπάνω από την προμήθεια των 5 €. Πως μπορεί το σύστημα να είναι βιώσιμο ? (σίγουρα κάτι μου ξεφεύγει για αυτό ρωτάω)

Οταν γίνεται μια συναλλαγη προστίθεται ο μοναδικος αριθμος(txhash) της συγκεκριμένης συναλλαγης σε μια λιστα(mempool). Οταν γινει mine το block μπαινει η συναλλαγη αυτη με τη σειρα της(και με βαση το mining fee που εχεις επιλεξει να πληρωσεις) στο ledger(το οποιο αποτελειται απο τη σειρα των block).Αυτος ο τροπος δεν ειναι Optimal για πολλους λόγους.

Στο σημερα λοιπον. Υπαρχει το lightning network το οποιο ουσιαστικα δεν γραφει τις μικροσυναλλαγες στο ledger μια προς μια αλλα τις μαζευει σε "πακετακια - χρηματοκιβωτια" τα οποια οταν "κλεινουν" μεταφερεται το πακετο συναλλαγων ως μια συναλλαγη στο ledger.

Επισης υπαρχει και το segwit.

Γενικως αυτα που μπορει να διαβασεις σημερα στην συγκεκριμενη τεχνολογια σε μερικες βδομαδες ειναι ηδη απαρχαιωμενα. Αλλα υπαρχουν πολλα video ακομα και στο youtube τα οποια θα μπορεσουν να σου λυσουν πολλες αποριες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, nectons είπε

https://blog.dupontregistry.com/videos/bitcoin-lamborghini-10242017/

Και υπαρχουν και καποιες εταιριες που δεχονται πληρωμες με bitcoin. Ακομα και εγω που δεν εχω ασχοληθει ΚΑΘΟΛΟΥ με το θεμα, τα ξερω. το να προσπαθεις να δημιουργησεις εντυπωσεις απο το πουθενα χωρις προφανως να εχεις γνωση του αντικειμενου το θεωρω το λιγοτερο ατυχες (το συμπερανα οτι εισαι αδαης επι του θεματος επειδη εγω που δεν εχω επαφη, εχω πεσει πανω στα παραπανω που ανεφερα, εσυ που υποτιθεται τα εχεις ψαξει, θα επρεπε να  τα ξερεις ηδη)

google is your friend..

Επεξ/σία από kallair

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...